Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft aktualizací posunul životnost Developer Preview verze Windows 8

:-) a pak prijde dalsi aktualizace. ktera to prejmenuje na RTM a hotovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu by mně osobně zajímalo, kdo si nainstaluje Windows, které vypadají jako klon dotykového mobilu a které nedovolí instalaci programů nepocházejících od Microsoftu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve "pokusníci" a hned potom ti, kteří prostě musí ta nová naleštěná okna mít. Následně ti, kteří si budou kupovat nové počítače s již předinstalovanými okny. Nakonec je budou mít skoro všichni :-)
Podobně jako při přechodu z XP na Visty a následně 7. Dneska má XP už jen málokdo, převážně někdo se starším PC, které neupgraduje, případně na podnikovém PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Málokdo? Windows XP je u nás stále nejrozšířenějším OS, v rodinách dokonce drtivě nejrozšířenějším! Podle toho, jak to zatím s Windows 8 vypadá, by klidně mohly dopadnout jako Vista.

http://www.rankings.cz/en/rankings/operating-systems.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ha, byl jsem dopaden! Vycházel jsem ze zkušeností z mého okolí (známí). Asi je v mém okolí větší fluktuace HW (to určitě) a pak jsou to lidé, kteří si čas od času sami přeinstalují OS. Každopádně statistika neříká, kolik z toho je z podnikových PC, kde se XP (IMHO) drží více, než v domácnostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ono v domácnostech, kde není PC primárně herní PC, tak se XP nadále drží. Pouze u pařánů, v rámci honby za novým DX je nutná nová verze Windows... o výměně HW v honbě za výkonem nemluvě.
Běžným uživatelům na nějaký office, net, fotky, filmy atd. bohatě stačí XP se 4 roky starým PC... a nic je netlačí k výměně woken ani hw :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. Když to vezmu u sebe, tak HW má už 5,5 roku a stejně tak jsou na tom i XP (a bez přeinstalace). A vše šlape v pohodě. A to by můj HW zvládl bez problémů i sedmičky. Ale zatím není důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a pak jsou to lidé, kteří si čas od času sami přeinstalují OS

To jako lidi, kteří se s licencema moc neserou a když instalují Wokna, tak to nejnovější, co jsou schopni stáhnout?

Lidí (amatérů = neprofesionálů), kteří si Wokna občas přeinstalují znám spoustu, ale nikdo z nich verzi nemění (nepočítám service packy), dokud nekoupí nové PC i s novou OEM licencí a krabicovek je mezi nimi skutečně málo (napočítal bych možná dvě na pár desítek lidí?).

Wokna nejsou Linux ... s těmi nelze zacházet tak, že na 10 let staré železo nainstaluju nejnovější OS a pouze povypínám zbytečnosti (efekty GUI, indexování souborů ...), aby to nezdržovalo, přičemž se na tom dá pracovat stejně, jako když počítač byl nový (tj. sice stejně pomalu, ale se současnou kompatibilitou a moderními fíčurami).

Jinými slovy, pokud je domácí uživatel zodpovědný (dodržuje licence), tak změna verze jeho OS může trvat i déle, než jsou běžné (dlouhé) podnikové cykly ... záleží na tom, kolik má peněz a jestli od PC chce víc, než před lety (tj. jestli mu staré PC stále stačí).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odkud se bere to prekvapeni? Tak to prece bylo vzdycky, ze se domaci uzivatele s licencema nesrali. Taky jsem tak zacinal. ;) Jestlize se zvysil podil legalnich Windows v domacnostech, tak je to podle me hlavne proto, ze ma dneska pocitac kazdej. A kdyz to pulka lidi umi sotva zapnout, tak takovi jednoduse koupi celej pocitac i s predinstalovanym systemem a moc o tom nepremysli. Ruzni pokrocilejsi i "pokrocilejsi" experimentatori kopirujou vesele dodnes a budou v tom pokracovat i dal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem překvapen. Vím, že tak začínal leckdo a že to tak leckdo dělá a dělat bude.

Ale nemohu takovou hloupost nechat bez komentáře, protože neznalý uživatel by mohl nabýt dojmu, že Wokna lze zdarma upgradovat, dokud PC funguje. To není pravda. Resp. jde to, ale nesmí se to.

Plus samozřejmě mi vadí, že leckteré počítače nelze bez Woken koupit ... ale to je na jinou diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste na tu krávovinu s instalací programů přišel, proboha?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se prece tvrdi o tech skvelych novych metrackych aplikacich, ze jinak nez pres nejakej MS market, nebo jak tomu budou rikat, to nepujde..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.