Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft by prý rád dostal poplatky za použití Androida

Mám N900 s Maemo5 a nemám důvod měnit, ale až doslouží, tak to bude těžký boj mezi Androidem, WebOS a MeeGO.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem teď čerstvě pořídil HTC HD2 s WM 6.5 a zatím docela dobrý. Android jsem na tom zkoušel taky, ale nějak mě nezaujal. Ale třeba jeho doba ještě přijde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nejak jsem to nepochopil. Google plati poplatek za pouziti activesync pro vsechny zarizeni ktere maji android ?
HTC plati ten samej poplatek pro sva zarizeni jeste jednou ?
A microsoft chce aby to podruhe platili taky vsichni ostatni vyrobci.
To mi pripada jako blbost, neco tam musi byt jinak, jako treba ze google to plati jen pro ty sve dva telefony ktere i prodava. V tom pripade ma ale microsoft pochopitelne pravo vyzadovat poplatky za svoji technologii kterou jakykoliv vyrobce pouziva

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak to je. S médii to je obdobné. Za licenci platí výrobce, ale třeba i Memorex/Imation média de facto nevyrábějící ale patřící mezi přední prodejce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám nejradši mobily, co umí jen telefonovat, SMS, seznam kontaktů, budík a Bluetooth. Jenže takové se už prakticky nedají sehnat. Netoužím po možnosti nosit v kapse další počítač.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rád se obejdu i bez Bluetooth a budíku, naopak není špatné mít možnost připojit sluchátka (mám raději drátová), protože mít volné ruce při telefonování je užitečné.

Hry v mobilu, kalendář, plánovač, schůzky, foťák/kamera a podobné blbosti opravdu nepotřebuju. Tudíž ani složitý operační systém není třeba.

Ocenil bych displej typu e-ink s osvětlením pro případ nouze.

Asi budu hodně exotický a nezajímavý zákazník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady ho mas, je fakt dobrej, stoji asi 500,-

http://en.wikipedia.org/wiki/Motorola_FONE_F3

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj muzu potvrdit, tento telefon je super, zakladni funkce naprosto dostacujici, perfektni adept na telefon pro duchodce (hlavne cenou a jednoduchosti ovladani, ne ty za 2k5kc a jednoradkovym mini displejem) skoda ze uz je to starsi model co nema naslednika a dnes je uz, krom bazaru, nesehnatelnej.
Nejlepsi motofon na trhu co byl vyrobenej s CB displejem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jediny problem je ze ten displej ma 2 riadky z "digitalnych" pismen, a precitat SMSku vypisu z banky je nemozne. Takisto niektore z formatovacich znakov (bodky, ciarky, atd. nespomeniem si presne ktore) san edaju napisat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejradsi bych dalsi telefonovaci zarizeni po mem doslouzivsim mel postavene na WM 6.5 ... hlavne kvuli aplikacim (GPS aplikace, emulatory ...) je tezke sehnat takove mnozstvi softu na cokoliv jineho

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se proklatě mýlíš. Já jsem přešel z Androida na WM 6.5 a největší tragédií je dostupnost aplikací. Ani za peníze neseženu pro WM aplikace, který by šahaly aspoň po kotníky těm zadarmo pro Android. Jedinym segmentem, kde ještě WM může konkurovat, jsou navigace. Ale i pro Android je spousta vynikajících - Navigon, Sygic, NDrive, CoPilot, brzo bude Dynavix, iGo (zatím pouze pro výrobce HW), Garmin (jenom ve svých telefonech), TomTom (zatím pouze pro HTC) a chystají se další.

Navíc WM je mrtvá platforma, skoro nikdo už pro něj nevyvíjí. Oproti tomu Android je mobilní OS, pro který rostou aplikace nejrychlejším tempem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda WM je, ze s tym telefonom mozes robit co chces, kedy chces a kde chces. Telefon ma sluzit mne a nie ja telefonu. Ziadny jailbreak, ziadne jednostranne aplikacie (zune, itunes, ...), ziadne obmedzenia pamatovej karty a co ja viem co este (uz to nesledujem). Do zakladneho OS mi staci nainstalovat do 10 aplikacii a telefon vie presne to co potrebujem. Ked WM umrie tak pride doba, ze hned po vybaleni budem hladat sposob ako obist vsetky tie ich obmedzenia co "chrania" pouzivatela. Obmedzenia ktore poznam su pre mna obmedzenia, telefon nesluzi mne ale musim sa velmi prisposobovat aby sa dal pouzit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tam ale miri WM, bude to uzivatelsky jednoduchy, ale co to neumi v zakladu tak s tim uz nehnes, tak jako u jablecnych. Vyhoda zminenyho androidu i ostatnich (*symbianu) je v tech free aplikacich, takze jakejkoliv telefon naucim cokoliv a zadarmo. Treba prastarej telefon s *symbianem co vubec nema GPS ho to muzu lehce naucit. Staci GPS/Bluetooth modul + mapa co je volne siritelna a valim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci ti do toho kecat, ale podle me meles z vody. Tahas sem stare kram na kterem az na vyjimky nepojede nove soft.

I na prvnim telefonu s javou a bluetooth teoreticky rozjedes GPS, ale k cemu to komu bude to netusim. Nejakej ten geocaching a zobrazeni jakoze slepe mapy snad.

PS: Ja neresim soft podle free a nonfree. Driv to zda ten soft dela co od nej cekam a jak to umi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě a to je problém těch softů pro WM. Většina z nich stojí za starou bačkoru a ještě jsou drahý. Aplikace pro Android jsou mnohem kvalitnější, rychlejší a spolehlivější (navíc většinou zdarma). O samotném OS ani nemluvě.

Vychvalovat WM za otevřenost proti Androidu, je naprosto ulítlý. Android dává uživateli mnohem víc svobody a možností volby než má uživatel WM.

Myslím si, že tu jsem jeden z mála, kdo to může opravdu objektivně srovnat. Měl jsem rok telefon s Androidem, teď mám pár měsíců telefon s podobným HW, ale s WM 6.5. Oproti Androidu je to propad o 3 patra níž.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WP7 zase jeden balast co Mrkvosoft produkuje. Omezený Hardware , omezený SW a omezení výměny paměťové karty , strikní omezení regionů a ceny programů tak 4 násobné oproti Apple:) To jak nemám Apple rád tak je vidět že to ještě není tak zlé , za to ti Mkrvosoftí tupcy jsou úplně vypatlaní a neví co dělá konkurence. Jak může někdo produkovat "novou" platformu co je zastaralá HW už v době svého vzniku , nechápu? Jak říkal Bill Gates 640kb musí stačit každému a nestačilo:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidiet ze si zakomplexovany trtko komu bezi doma na pc kradnuty windows. Vobec sa nevyznas v operacnych systemoch Len ohovarat vies. btw podla mna najlepsi os pre mobily je blackberryOS. Mal som uz win mobile, je super vela aplikacii atd ale nejak to neni ono. Symbian som mal tiez ten je strasne limitovany. IOS je zaujimavy ale ma kopu nedostatkov a okrem toho je uzavrety. A android? No co dodat? Nic moc. Mal som moznost ho mat a vobec sa mi to nepacilo. BbOS je podstatne rychlejsi stabilnejsi lahsi na ovladanie. Podla man google len zase nakradol vsetky napady a snazil sa nieco vyhodit na trh hlavne aby sa dostal na trh. A uzivatelia ktory ho pouzivaj si zato zaplatia este nemalu dan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš za hlouposti. Já narozdíl od tebe nekradu.
A co jsem řekl za nepravdy ?
1- Má WP7 omezení na HW - ano má a dost výrazně.
2- Má omezenou velikost RAM paměti a procesoru - má
3- Má omezení velikosti paměti - má ( zatím 8-16 GB)
4- Dá se měnit Paměťová karta za chodu - Nedá , pokud ji přístroj má je umistěna pod baterii.
5- Má omezení regionů - má ,nepodporuje např. znakové sady a diakritiku .
6- cena programů v eshopu je tak od 4€ výš , apple má od 1€ porovnatelné programy jsou dražší u Mrkwosoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatim se nic s WP7 neprodava. MS se narozdil od jinejch s vyvojarama a lidma snazi nejak dohodnout. Dokud to nebude venku tak se neda soudit, prece nechcou aby jim nekdo kupu veci co na tom umozni nekdo dobre marketingove zneuzil mesic pred uvedenim na trh.

Android sice nemam a neznam, ale uz dnes existuje x verzi OS a uz snad melou cosi o verzi 4. Skonci to spatnou dostupnosti softu, kdy po 1,5 roce skonci vyvoj zajimavejch aplikaci a casem bude hur.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlasoval jsem pro "Jiny", protoze z tuty nabidky bych si nevybral ani jeden :) asi pred mesicem jsem se koupil HTC Touich Diamond 2 (s oficialnim upgradem na WM6.5), kterej se akorat dopraval, protoze jsem potreboval novej telefon (misto staryho HTC Touch Cruise) a zjistil jsem, ze zadnej soucasnej se mi proste nezamlouva svyma parametrama - treba jeden ze zakladnich parametru, ze chci kapesni velikost s rezistivnim displejem a WVGA rozlisenim a druhej zakladni parametr je pro me synchronizace Tasku s Exchangem, takze kdyz vezmu tyhle 2 parametry, tak mi toho v nabidce moc nezbyde :(

na WP7 jsem cekat nechtel, protoze nema smysl kupovat horkou novinku, ve ktery chybi spousta nejzakladnejsich veci, na Androidu mi chybi par veci, ale treba to tam do doby, nez si koupim novej telefon doimplementujou a dalsi telefon bude s Andoidem, iPhona nechci kvuli jeho omezenim (nechci delat hned Jailbreak), Symbianu jsem nikdy moc nefandil a o tech zbylych dvou v nabidce toho teda moc nevim, par clanku jsem o tom cetl, ale neuchvatilo me to... takze proto jsem chtel stary doby WM 6.x :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych na smart mobilu preferoval Gentoo linux a na tom android jako aplikaci (ono to uz ted je aplikace na linuxu, akorat na beznem androidu se do toho linuxu pod tim pokud vim nejde dostat).

(Muj soucasny mobil rozhodne smart neni, patri mezi ty stare mobily co jeste predstirali ze nejsou pocitace. Jako pokud jde o vzhled tak nic proti, ale pokud jde o to ze pamet pro zpravy neni sdilena s pameti pro fotky ... proc nemuzou byt zpravy v souboru /sms.sqlite?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne toto je problem hromady telefonu. 4GB pamet uplne prazdna a telefon hlasi ze dalsi mms zpravu nelze ulozit/prijmout protoze out of memory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dal som iný, lebo dobre skusenosti mam s win mobile 5 a 6, Android v Desire je pre mna hroza. Inac zistil som, ze je pre mna dolezite mat kalendar synchronizovatelny s PC, potesil by dobry prehliadac webu (asi na wifi) a ak by bola GPS nehneval by som sa. Zacinam mat dojem, ze dnesne os pre mobili su ladene len na zabavu a nie na pracu co sa mi vobec nepaci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co máš za problém s Androidem? Synchronizace funguje, prohlížeče webu jsou tam perfektní a GPS navigace taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam iPhone 3G s iOS 4.1 a Custom Firmware + jailbreak (zapnutý multitasking, vypnutý wallpaper). Musím říct že i HTC HD2 s win se mi líbí ale ovládání a jednoduchost menu je horší. Sečteno podtrženo iPhone 5 a iOS5 (když se vrátí k té magnéziové konstrukci jako měla 2G bude to dokonalé :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co na to můžu říct, působí to na mě pěkně výpalnickým dojmem. Není se moc čemu divit, Amíci jsou mistři v tvorbě sviňsky udělaných zákonů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dala som iny ... moj dalsi mobil bude asi dumbphone, nie smart. naposledy som si lamala hlavu ktory mobil kupit, a skoncila som pri Nokii E52 koli jedinej veci: vydrz. Mam zapnute 3G a obcas idem na web ked na nieco cakam + 2x denne synchronizuje mail, vydrz asi tyzden - 10 dni. Pri obmedzeni iba na GSM siet s povypinanou inou konektivitou a bez aplikacii na pozadi je vydrz 3 tyzdne az mesiac.

Mat 1.2GHz delo s HDMI vystupom vo vrecku je pekne, ale mna fakt nebavi nabijat to kazdy vecer a to by mi telefon aj tak sedel len na stole vacsinu dna. Dumbphone FTW, najme ked 70% Androidovych aplikacii sa neustale pripaja a poctivo hlasi polohu pristroja niekam na internet :-P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč není v anketě iOS a BlackBerry?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože tam je jako poslední možnost "Jiný."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dávám hlas WM6.5...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.