Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft chystá i Office 2007 Ultimate

Horst Fuch$ uvádí ultimátní (nebo snad ultimativní) Office 2007 :-D ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě chybí verze Free.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je obrovská škoda... zrovna když přecházím na Open Ofice :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslite si ze tu nekdy budeme cist i : Free verze pak dle zástupců společnosti vytvořena na základně odezvy od zákazníků, kteří něco takového zkrátka žádají. ? :-)))) Mam dojem, ze skutecnost je takova ze MS kasle na to, co zakaznici zadaji ... hlavni je vydat predrazenou edici plnou balastu a presvedcit je o tom ze tohle je prave to co zadaji :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ultimate Extra Hype Plus Bonus Bloat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ultimate znamená okrem iného aj konečný, posledný, definitívny. Tak uvidíme :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkouseli jste v tom delat?...teda nic moc, asi zustanu u 2003...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower:
stalo se modou pomlouvat MS Office s dodatkem o OpenOffice. Sam na OOO jedu, jak v praci, tak doma, nicmene moznosti Excelu jsou proste takove, ze ne nej Calc ted jednoduse nema. Tim nemyslim jednoduche tabulky a grafy, ale napr. skalovatelnost grafu, prechody na logaritmicke stupnice, apod.
Pro odborne pouziti jednoznace MS Excell, pro bezne pouziti OOO zcela v pohode ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa> 100% suhlas. OpenOffice na doma, Office v praci. Keby som to, co robim v praci s Office, mal robit na OO.org, tak asi nenadavam na MS, ale na open source komunitu ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No asi nejsem profik... v praci na excelu dělam z 99% úplně normální tabulky s úplně normálními vzorci a s úplně normálním formátováním vzhledu... bohatě to stačí a není to nic, co by oo asi nezvládl... a možná je to zase o tom, že tam kde je teď ms za hromadu peněz, tam může být opensource za krátkou dobu zdarma nebo za min. poplatek... dobře, ať si profíci dělají s ms ofice, já laik bez certifikátu o absolvovaném kurzu ms office budu pracovat s oo, když mi v základu nabízí stejné funkce... párkrát jsem byl svědkem toho, na co skutečně takový word nebo excel někteří jedinci v kancelářské sféře potřebovali :-( a bohatě jim stačily základní funkce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower:
souhlas, na obyc kancl praci OOO bohate staci. To je bez debat, taky to proto v praci pouzivam. Kdyz ale delam neco narocneho, kde potrebuju napr. bezproblemove logaritmicke vystupy a grafy, tak tam pustim radeji MS ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa - No problem, každému co jeho jest... Já na MS Office nenadávám... akorát mě mrzí, že obyčejná sekretářka, která stejné věci jako ty nikdy nevyužije, ale automaticky dostane MS Office a nikdo se už nepídí po "levnější" alternativě... další problém je, že už ve školách se lidi učí na MS Office a docela zajímavé je, že v rámci osnovy obecných znalostí IT se na ty tvoje specialitky ani nedostanou a kolikrát za život ani nezjistí, že jim znalost něčeho takového chybí, hlavně že umí pracovat v MS Office...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower:
ne tak v šude na naší škole nikdy MS Office nebyl a pokud mě nepřitlačej ke zdi ani nebude. Začínali jsme s 602Pro PC a už dva roky jedeme na OOo. Sice občas narazíme na problém s otevřením dokumentů MSO (z 99% způsobenou prasáckým uživatelem MSO).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krox: odkial vies ze to způsobil prasácký uživatel MSO?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tower:
no ja se ani nedivim, protoze jsem s OOO zacinal nekdy na verzi 1.14 nebo kolik a to jsem to taky rychle zabalil. Nekompatibilita s MS byla znacna. Preci jen ve firemni sfere dostavas dokumenty jen v PDF nebo DOC. A s*at se neustale s preformatovanim a upravami je i na zbehleho cloveka vic nez dost, zabere to strasne casu. Uz vidim adminy jak prebihaj od jednoho PC k druhemu a resi potize s formatovanim textu.
Od verze 2.0 je to podstatne lepsi, ale kdybych mel na starosti podnikove stanice s typickymi sekretarkami, stejne bych vahal s jeho nasazenim. Spis jen pro advanced usery ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, no praveze sekretarka potrebuje MS Office. Potrebuje pre svojho sefa dostavat a dalej spracovavat vystupy z controllingu, marketingu, reportingu, teda casto maximalne pokrocile dokumenty s makrami (pod makrom si nepredstavujem nahratu sadu piatich stlaceni klaves :-), atd. To, ze to sama nevie, nic neznamena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krox> takze prasacky uzivatel moze za to, ze dokument vytvoreny v MS Office sa spravne zobrazi v MS Office, ale v OO.org nie? :-))) DOC a XLS nie su HTML, aby "prasackost" kodu ovplyvnovala jeho zobrazenie (to, ze sa nie az tak tazko da DOC/XLS doviest do totalneho bordelu je chyba samotneho formatu, ale nie uzivatela).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že u nás ve škole tento problém vyřešili pěkně, na každé mašině je nainstalován MS Office i OpenOffice, každý si může vybrat co mu vyhovuje. Jen škoda, že to stejně neudělali u prohlížečů - tam nechali jen Firefox :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE - no jsou opravdu firmy, kde se bez pokročilých funkcí a kompatibility msoffice, ať už vědomě či nevědomky používaných, skutečně neobejdou. Ale je dost menších firem, kde pořád používají staré msoffice 98 max. a bohatě jim stačí základní funkce i na zdánlivě složité tabulky... Pravděpodobně kdyby byl OpenOffice více rozšířený ve firemní sféře, tak by se rychleji rozvíjel a nabízel podobné funkce jako msoffice a pak by i ms se musel formátově přizpůsobovat... Takhle všichni jako ovce jsou donuceni následovat ms a jejich office :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Froggy: "tam nechali jen Firefox" ... tomu bych i rozumel ... otazka prohlizece je spise otazkou bezpecnosti ... MSIE je derave jak emental, a vzhledem ke sve rozsirenosti je takrka vzdy cilem jakehokoliv plosneho utoku, takze volba Firefoxu je logicka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano jestliže někdo "formátuje" text mezerama nesprávně používá tabulky a pod tak pak je to prasácký ...
Mimochodem co se komapatibility DOC a XLS týče tak bych raději co se týče MSO mlčel páč ani jednotlivé verze nejsou navzájem kompatibilní ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, to mas pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krox: takze ooo a mso si medzery a tabulky vysvetluje inac, si ma pobavil ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tych ociek som dal nejako vela :(
 
by ma zaujimalo v com su formaty medzi verziami nekompatibilne. ak ma novy office pridane nove veci tak ako ich zobrazis v starsej verzii?
ps. bol by som ale velmi rad keby m$ popisal presne format office aby mohla vzniknut konkurencia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fero: Popisovat soucasny format MSO netreba. MS vydal souhrny popis formatu pro MSO 2007 (dostupny i pro 2003 a XP). Ma jen 4000 stranek. To OpenSource koumunita komentovala tak, ze je to priliz slozite a nikdo to nebude implementovat, protoze format OO ma dokumentaci jen na 700 stranek ... . :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bepsi: tedy ted uz bez veskere ucty, napsat takovy logicky nesmysl jako "to opensource komunita komentovala" muze jen totalni ****. Mimochodem ta cisla 4000 a 700 jste si vycucal z prstu - pochybuji ze vubec tusite ze ten vas OO format, jak jej opet nesmyslne nazyvate, je OpenDocument - ISO standard narozdil od jakehokoliv MS formatu zatizeneho typickym licencnim dusnem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

geOrge, ...: "The OpenDocument format (ODF), short for the OASIS Open Document Format for Office Applications, is an open document file format for saving and exchanging editable office documents such as text documents (including memos, reports, and books), spreadsheets, databases, charts, and presentations. This standard was developed by the OASIS industry consortium, based upon the XML-based file format originally created by OpenOffice.org, and ODF was approved as an OASIS standard on May 1, 2005. A draft for the ISO ISO/IEC 26300 was approved on May 3, 2006." -- zdroj: Wikipedia

Je fakt ze proti tomuto pristupu se nejake "garazove okecavaci rado-by-specifikace" skryte castecne nekde v hlouby MSDN v "prisne strezene oblasti" opravdu nemuzou rovnat. Narazky na neprofesionalni pristup kolem ODF jsou naprosto liche. OpenDocumentFormat je dnes nezavysly na OO.o, existuje nekolik rovnocenych implementaci a na rozdil od chaotickych "MS formatu" ma predpoklady k tomu, fungovat jako opravdu bezproblemovy prostredek k vymene dat napric aplikacemi ruznych vyrobcu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky tajemný M :-) za pro mě dosud neznámé důležité informace. Teď už zbývá skutečně jen přesvědčit velké firmy, aby nepodporovali čím dál dražší msformáty, ale podporovaly vývoj kompatibilních opensource formátů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ge0rge: Tak tedy bez ucty ;-) ... http://news.zdnet.co.uk/software/applications/0,39020384,39271078,00.htm . OpenSource komunita kolem OO je "lehce" definovatelna, ale dobre priste budu uvadet autori OO. MSO 2007 format je taktez v procesu standartizace. Takze co chces vic?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.