Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft chystá P2P aplikaci

Jak Avalanche zjistí, že obsah je autorsky chráněn?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a určite bude plný šmírovacieho adware!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co treba autorsky chraneny soubor v zaheslovanem zakodovanem zipu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zahno: takto je rovnou poslou na Guantanamo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako ja poznam MS tak sa priklanam k druhej variante :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak poznam deravy mrkvosoft tak sa tiez priklanam k 2. moznosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak znam Mikrosoust taxe priklanim k obema variantam zaroven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim tak, ze:

1.faze, velka reklama a humbuk (stahujte tak rychle jako jeste nikdy pred tim, ..., naprosto bezpecne ...)
2.faze, prolomeni pripadne "ochrany" (fakt si nedovedu predstavit jak by mela fungovat)
3.faze, diky sireni nelegalniho obsahu dava M$ od site ruce pryc, prestava zaplatovat bugy, kterych je nalezeno prehrsel, sit postupne zanika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebude to poprvé, kde se MS snaží prosadit do nového a rychle rostoucího odvětví s nasazením svých bezchybných technologí, hold na to má prachy tak co nám  zbývá  než popřát mu (ne)zdar ;-) ... P2P, Metro (vs. PDF), iTunes atd. atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepritomnost nelegalniho obsahu podle me odsuzuje tuto sit na smetiste dejin, ale nevzdavam se nadeje, ze nektere jeji vlastnosti preberou "mene zasadove" P2P site. Konkretne se mi moc libi myslenka nesirit primo casti souboru, ale nejakym zpusobem kodovane smesice nekolika bloku - jednak to potencialne umozni multicast, druhak by to mohlo odstranit nerovnomernosti v dostupnosti bloku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud posílám (sdílím) soubory "protažené" PGP, tak v tom nepozná nikdo nic. Jen může být podezřelá velikost (např. 1 CD). Ale ani záznam přenosu nemůže být důkazem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> olaf:
Ne, že bych tomu přímo rozuměl, ale není PGP náhoudou "až za aplikací Avalanche"? Ono imho nejde ani tak o to, co pak poleze po síti, ale o to, že ti sama aplikace řekne "kamaráde, tak tehnle soubor teda pěkně nene".
Ještě mě napadly dvě divné myšlenky:
1. Avalanche se bude snažit "online" z nějaké DB u MS zjistit, zda ten či onen soubor může být autorsky chráněným dílem (buď podle názvu nebo třeba podle obsahu, čort znajet - efektivní cesta, jak zhruba zjistit, co to lidi chtějí protlačovat - tyto informace se pak dají dobře vy(zne)užít).
2. Avalanche bude, co se autorsky chráněných děl týče, monitorovat jen WMA/WMV soubory s DRM, čímž se stává "ochrana" nesmyslnou, protože postačí prostě sdílet MP3 soubory, které DRM nemají.
V každém případě lze toto obejít pakováním do RARu a to třeba i se zakódovanými názvy souborů, čímž má jakékoli zjišťování obsahu po hehe, protože ani nemůže zjistit, co se v daném archivu vyskytuje za soubory. Zkrátka jsem zvědav, co s tím ve finále lidi udělaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna se ptam naivne, ale co po takove siti bude distribuovano? - windows?, Office? a co dal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeJe: třebakdyž se podaří bude to něco jako sdílení souborů v síťi s nějak(děravě) ošetřeným přístupem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> JirkaF:
Aha, už asi tuším, jax to myslel - jako že mají e-bastardi další vrátka do PC k uživatelům, kudy na ně dostat spyware? ;-) Nebo jsi to myslel jinak? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co roby MS take pic******** ?

Nech vyda skor Longhorn a Office 12

..aby so mal co tahat u DC++ :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuju, ze na rozdil od DC++ klientu k tomu M$ da verejne zdrojaky. No a pokud neda, co zabrani tomu, aby tam byla funkce, ktera skryte "sdili" cele PC pro M$?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaF: No a tady je ten "hacek" -kdo z uzivatelu bude zdilet obrovske legalni data? - domaci video? -dyt to pri nejlepsim snad zdilel s 10 lidmi, tak naco by tato sit byla? BitTorrent legalne slouzi hlavne pro ruzne distribuce Linuxu, coz v tomto pripade pochybuju ze bude mozne ...(ikdyz tu navstava zajimava otazka, pokud bude moct MS urcovat co se bude zdilet, budou to lide akceptovat? -Linux je preci take legalni, free software je take legalni....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: No, člověk by asi čekal, že ten kdo píše články o IT a dokonce v nich vynáší vlastní soudy "tomu přímo rozumět bude". PGP jako šifrovací algoritmus je "totéž" co tebou později ve stejném příspěvku zmiňovaný RAR a skutečně mne udivuje, že to nevíš.
I když pravda. PGP se mezitím ze sféry "rebelství proti systému" pomalu propracovalo do komerční fáze (jako ostatně takřka vše, jen si to přiznat) a proto dnes už v některých kruzích sledováno není...
Dodávám: "Smrt Micro$oftu!". Tedy ne že bych to myslel vážně, nebo to bylo k věci, ale aspoň se tady budu cítit jako cool frajer :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RadekN: Co mu dle tvé "logiky" bránilo v tomtéž doposud? Když už mají v daném stroji OS, hromadu aplikací, dnes antispyware, browser, media player, klienty ke kdekterému síťovému protokolu...
Raději ti odpovím. Brání v tom totéž, co se postaralo například o změny v generování unikátních identit a jejich užívání v office dokumentech tak, aby nebylo zpětně možné (byť i to byla fikce) identifikovat autora daného dokumentu. Takové věci se firmám v USA neodpouští. Tedy pokud nejsou psány na zakázku pro NSA :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeJe: Sice nebudu korigovat tvůj pravopis a stylistiku, ale nedá mi to: zamysli se nad tím proboha. Ale k věci. Nechápu, proč by to nemělo být použitelné například pro distribuce linuxu? Už jsi viděl například MSIE že by odmítal chodit na stránky FireFoxu nebo Opery? Nechápu kde bereš tento názor, pokud Ti ovšem nešlo jen o to si zaplivat spolu s ostatními a bez jakéhokoli obsahu. Mýlíš se dále ve svých předpokladech chování lidí a pochybách, kolik budou legálně sdílet. Neposuzuj chování lidí dle sebe, pokud nemáš ty co sdílet (resp. nikdo o to nemá zájem), netýká se to osattních. A opět dále - nemáš pravdu v tom, že BitTorrent slouží z největší části k distribuci Linuxu, už jen z toho důvodu, o jak minoritní systém jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o pravopis se nestaram, o ceskem (poze cechy) jazyku si myslim sve.
Nikde jsem nepsal ze na BItTorrentu se nejvice taha Linux, ale ze povazuji distribuce Linuxu za nejtahanejsi LEGALNI veci na teto siti. Pozastavuji se nad tim, ze podle zatim uverejnenych zprav, bude MS kontrolovat podle nejake databaze co jsou a co nejsou LEGALNi kopie/data. Jen jsem se ptal, proc by mela nejvetsi SW firma dovolit, aby se pomoci JEJI site distribuovaly konkurencni software?? To ze MS povazuju za powl, nebo nejake take capoviny jsem nikde nepsal! Na neco je lepsi MS, na neco Linux, na neco zase neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeJe< tak tak..čeština vznikla na Moravě a to co mají čecháčci se dá nazývat leda shit. A co teprv Prágl.. lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.