Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Do měsíce tu máme nástupce Surface RT, ale bez RT

Trochu mimo téma, ale pan sponka mi vážně chybí. Respektive ne přímo on, ale "pomocníci" jako byla kočka nebo pes :) Sice se částečně vrací jako Cortana, ale ta není vidět.
Což mi tedy připomnělo takovou tu aplikaci, kdy na ploše bydlela slečna, maličká, a občas i spoře oděná - Screenmate.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, to bylo necekane .... kdybych se odkazal na svoji kristalovou kouli, tak jsem takovyhle vysledek ocekaval uz od zacatku:o)
Jeste drzme palecky, aby ARM zhovadilost dopadla jako vsechny platformy, co MS zarizl .... namatkou alpha a itanium, ktere chciply do roka az dvou:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

stezi muze ARM dopadnout tak jako Itanium a alpha, pac ARM neni na Win vubec zavisle a naopak Win aby dobudoucna prezili tak musi stale vice a vice rozsirovat podporu na ARM

jen tak pro predstavu, za ARM stoji nekolik firem ktere dohromady Intel strci financne nekolikrat do kapsy, takze x86 a Intel ktery se snazi prosadit v mobilni sfere stoji proti asi 10-20 nasobne presile, no schvalne jak dlouho to asi Intel vydrzi dotovat a co se stane ve chvili kdy s dotacema skonci? odpoved zname vsichni :)

soucasne dotovani Intelu prineslo necela 4% podilu, at si kazdy zhodnoti sam jestli je to moc nebo malo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ani Itanium a Alpha (ani PowerPC) nebyly závislé na Windows. Tenkrát se spíš chtěl Microsoft přiživit na jejich rostoucí oblibě. Jenže x86 procesory tyhle RISC prostě převálcovaly výkonem i poměrem výkon/cena. Itanium přežívá dodnes jako výkonná, ale drahá varianta serverového procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně mi ten důvod zaříznutí "Surface RT" není úplně jasný. Vždyť Win 10 na ARM platformě pojedou a nadále se budou tablety ARM + Win 10 vyrábět - nebo jsem to špatně pochopil a Win 10 pro ARM nebudou?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro ARMy bude pouze mobilní verze. MS nadělal a ještě nadělá pěkný zmatek tím, že jakoby nerozlišuje verzi desítek pro desktopy/notebooky/konvertibly/tablety od verze pro mobily.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.