Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Classic IntelliMouse - návrat legendy?

Stare microsofti mysi ovsem nestaly 1000Kc s DPH, coz by mela byt cena teto mysi. Na tom skonci i Jezkova fantasije o koupi teto mysi. V te cene navic zacinaji SteelSeries Rival, ktere take nejsou spatne. Jinak existuje i dnes spousta kvalitnich mysi, ale ta cenovka zacina nekde okolo 1500Kc, coz chapu, ze je pro Jezka neunosne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím nevím... pokud si dobře pamatuji, tak tu MS Mouse 2.0 jsme někdy tuším koncem 1994 kupovali za ~2000Kč. A to byly setsakra jiné peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne? Ikdyz teda 1994 byla urcite jina doba, tak asi tenkrat tak draho bylo. Ja sice s PC zacinal skoro v te dobe taky (1997), ale tehdy jsem mel jen nejakou ESCOM OEM kulickovou mysku, ale byla dobra, mam ji doma nekde dodnes, jenze je to jeste serial port. Ceny jsem ovsem zacal vic sledovat az v praci teda cca 2002. Meli jsme Microsoft Mouse, byly to fakt dobre mysky, ale cenove bych rekl, pokud si matne vzpominam nekde 500-700 Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som kupil Intellimouse Explorer 2.0A (opticka, USB) OEM balenie (bez krabice) v roku 2001 za cca 2000 korun (slovenskych) 500-700 stali gulickove (krabicove) nie opticke pokial sa pamatam.
....a mam ju doteraz na stole pri sekundarnom PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, vážně. ono roky 1994 a 1997 byly z hlediska cen komponent VELMI rozdílné. navíc kuličkovka ESCOM, to byl taky nižší kalibr než MS. Podobně jako třeba naše tehdejší (opět 1994) klávesnice Keytronic versus běžný hnůj á la ESCOM.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taková Logitech MX Master je ještě lepší a dražší.

Ale i tak bych počkal na nějaké recenze nebo možnost si to osahat, nemusí to být špatné.

Na pohled na mě lépe působí myš od MS z hlediska ergonomie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna velmi dobra sprava. Mam vecsie ruky a kupit schopnu mys bez zbytocnosti je v podstate nemozne(ke dnieco schopne velkostou a ergonomiu, tak je to hracska mys s x tlacidlami, podsvietim a dalsimi x blbostami). Intellimouse my perfektne sedela do ruky a pozeram, ze ma presne rozmery a tvar Intellimouse 3.0(hmotnost ma ale mensiu).
Dufam,ze bude dosptupna aj v beznych obchodoch

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sehnat velkou a těžkou myš je problém. Navíc si myš přehazuji z levé do pravé podle potřeby, takže potřebuji myš symetrickou - "obourukou".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste A4 X-710. Je to celkem levna myš a kolečko je funkčně nic moc (není tak přesné jak bych si přál). Výhoda je software a plná programovatelnost s makry. Do ruky mi sedne super a je celkem velká. Není ale symetrická.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu potvrdit. A4 vyrábí skvělé a odolné myši za pár korun. Když si člověk vzpomene, že za stejnou cenu kdysi pořídil tak akorát Genius Netscroll Optical s kolečkem a dneska má u A4 kovové pojezdy, odolná tlačítka, kvalitní pogumování, laserový senzor s nastavitelným DPI, dobrou ergonomií a líbivým designem, tak za 400-500 Kč je to zadarmo.
A spousta jejich modelů je symetrických, třeba A4tech Bloody V8.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim drive jsem je mel docela rad ale cca rok zpet jsem testnul bezdrat R8 Core3 a behem tydne jsem to vracel :(
- silene rychle vybijeni i kdyz jsem povypinal co slo
- ale nejhorsi ze smrdela "umelinou" a nacichla z toho i ruka ....takze firma A4 ma na velmi dlouhou dobu stopku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá dobře. MS vždycky dělal mizerný software, ale HW jim docela šel. Když mi chcípne moje aktuální myš, tak bych této dal šanci - navíc by to třeba MS mohlo inspirovat k tomu, aby se vybodli na SW a věnovali se jen HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebude to Tim ze mysi, klavesnice a gamepady pro MS dela Logitech ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neplánuje se návrat řady sidewinder? Potřeboval bych náhradu za mojí x6.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je fascinující, jak hodně je vlastně zajímavá taková myš, která je označena jako nezajímavá a nudná :). Já teda zatím zůstávám u značky Logitech, byť mě poslední dobou sejří, že tam dávají tlačátka, co vydržej prd v porovnání s tlačítky myší z přelomu tisíciletí. Ergonomii a fungování mají ale jinak dobrou, byť u mé Performance MX to posrali od SetPointu vyššího než 6.32, když totálně rozmrdali chování rolovacího kolečka, takže zůstávám právě u verze 6.32 (naštěstí s tím jiné spárované Logitech periferie fungují v pohodě, tedy jmenovitě třeba klávesnice K270). V zásadě se ale přechodu na jinou kvalitní (kvalitnější) značku nebráním. Podmínkou je bezproblémový bezdrátový chod (v tom jsou v Logitechu hodně vpředu se svými Unifying přijímači), smysluplná výdrž a ergonomie. Stačí klasická jako třeba u té Performance MX, teď zkouším C-Tech VEM-07 (vertikální myš) a až takhle ergonomické to zase nepotřebuju, byť se s tím nedělá úplně blbě, čekal jsem, že si nezvyknu a vypadá to, že bych si i zvykl ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K bezdrátům Logitechu. Doma mám víc jak 5 let klávesnici s myší K710 a MX705 a baterie duracell jsem v tom setu ještě neměnil a to jsem na tom první dva roky hrál. 8-o

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A teď bych prosil tu o Karkulce...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, MS mysi mi do ruky sedi, prvni kulickovou serial sem kupoval v roce 1997 za 990Kc...
Na burze na Jarove jeden pan prodava trosku jete IntelliMouse Explorer 3.0A za 50Kc, uz sem od nej 2 koupil a spokojenost. Zajimalo by me, jesi ta nova MS mys jeste podporuje PS/2 protokol pres USB-PS/2 redukci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím uznat, že tahle myška se mi fakt líbí. Takový nevtíravý design, ale přitom elegantní, rozumné množství tlačítek, a možnost si je i naprogramovat. Pokud bude kvalitně zpracována, budu mít o čem přemýšlet, zda další myš bude zase od Logitechu, nebo zda nezamířím k Microsoftu. Kdysi jsem jednu měl, tu jsem dostal ještě s bazarovým PC, a dokonce jsem ji po x-letech s ním zase dával pryč, to byl nezničitelný nezmar :-) Spolu s modelem M od IBM, ten ten DOOM a všechno ostatní přežil taky bez jediné úhony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tak Microsoft oživil klávesnicovou a myší řadu SideWinder

Hodně dlouho jsem používal myš SideWinder X3 ... mě osobně velmi vyhovovala a žádná jiná myš mě tak dobře nesedla. No a klávesnice SideWinder X6 taky byla docela slušný kousek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínám si na úchvatnej knipl Microsoft SideWinder Precision Pro - https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_SideWinder#Precision_Pro - nepíšu to ve zdejších diskuzích poprvé, ale ten joystick byl prostě úchvatný. Jeden společný optický snímač pro všechny čtyři osy, výrobcem joysticku firma Mitsumi a po rozebrání člověk našel uvnitř na spodu krytu vylisované podpisy zřejmě tvůrců tohoto výjimečného produktu. Výjimečný hardware s duší, to už se dneska nenosí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xmouse : Pro ty , kterým by přišlo že se je snaží Microsoft softwarově obalamutit (S úspěchem "naprogramuje" tlačítka i u myši kde vlastní výrobce na software k extra tlačítkům zvysoka kašle) https://www.highrez.co.uk/downloads/xmousebuttoncontrol.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, už jsem myslel, že bude zázrak, ale není. Zkoušel jsem to se svou starou zmiňovanou Logitech Cordless Mouseman Wheel, ta má tlačítko na palci. Bohužel v PC, kde to mám připojené, už není PS/2, takže jsem to vzal aktivní redukcí 2×PS/2 → USB a i když je zřetelný záškub pohybu při stisku tohoto tlačítka, tak s tím nejde nic dělat - nelze ho naprogramovat k nějakému účelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná to bude tou aktivní redukcí ? Sám mám jen ty nejlepší zkušenosti s Hama uRage Reaper (prý programovatelná ač bez softwaru od výrobce ;) ) a starou Microsoft IntelliMouse Optical .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už myš používám jen při hraní Unturned. Na všechno ostatní mám trackball (Kensington Orbit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.