Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft doporučí majitelům Ryzenu a Kaby Lake přejít na Windows 10

> Vaše PC používá procesor, který je navržený pro aktuální verzi Windows. Protože váš procesor není podporován ve verzi Windows, kterou právě používáte, nebudou pro váš systém k dispozici důležité bezpečnostní aktualizace.

Hmmm... takze to, ze muj procesor umi par novsich instrukci a ma par registru navic, je duvod vypnout bezpecnostni aktualizace. Muj odhad poctu lidi, kteri jsou prekvapeni dalsi nesmyslnou kktinou z dilen MS: 0. Ma nekdo jiny odhad ? je snad nekdo prekvapenej ? :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pri Win7 ktory ma iba predlzenu podporu do jan 2020 by sa to este ako tak dalo chapat. Ale vlastne nedalo, pretoze predlzena podpora prave znamena to, ze su dorucovane (aspon) bezpecnostne a kriticke aktualizacie. Ale pri Win8.1 s NORMALNOU podporou do 2018 je to do neba volajuca nehoraznost a drzost najhrubsieho zrna !!! Dufam ze masineria EU tym MS sviniam vyrubi pokutu aspon 20-30 miliard $ a nie trapnu miliardu, aby to ta MS svina riadne pocitila !!!!!!!!! Taketo fasisticke praktiky nemaju obdobu.

Jeden narod, jedna risa, jeden Windows10.

Sich Heil Windows 10.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

už jen ta jejich podpora pro DX12 jen u WIN10 a zaměrné omezení u WIN 7 , které by to mohly mít taky je trapná. Doufám, že těm jejich DX12 Vulkan pěkně zavaří.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

prekvapenej nejsem, je to "jen" dalsi trapna snaha Microsofu nasilim vnutit Widnows10 uzivatelum co o to nestoji...

jinak nemam ani Kaby Lake ani Windows 10, ale tady je informace o tom jak zas povolit ty zakazane aktualizace ;)

https://liliputing.com/2017/04/third-party-patch-removes-windows-update-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Sice neprovozuju takovou "modernu", jen Haswell, nicméně už samotná instalace W7 na nvme disk znamená mít nachystán driver na nějakém disku, který tento OS je schopný číst. Dokud se nestane zázrak a microsoft přestane omezovat práva uživatele, tak to tak asi zůstane.

Osobně neznám někoho z uživatelů, kteří mají W10 a tvoří nějakou seriozní práci, že by ten OS nějak chválili, ba naopak. Já jsem nikdy nebyl nějak vyhraněn vůči nové verzi OS, vždy jsem se s postupem času zorientoval v novém OS. Bohužel, tento "moderní" systém mne vyloženě odpuzuje. Nulová kontrola nad tím, co ten OS provádí, schizofrenní ovládací panely/nastavení, nutnost (i v dražších edicích) nainstalovat určité updaty (a které mohou způsobovat problémy) a mnoho dalšího. Poslední kapka mé trpěnlivosti vysublimovala, když jsem se snažil vynutit starý fungující driver na starším ntb.

Je mi jasné, že na novém železe tyhle okénka budou běhat asi bez problémů, ale tuhle jsem večer mačkal se "spolumačkateli" WoWo a jeden z nich začal nadávat na nízký framerate, protože se rozhodl OS na pozadí něco updatovat. Zkrátka ten OS si dělá co chce, i když je nastaveno, aby se to chovalo alespoň trochu podle přání uživatele.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

W10 jsou navrženy pro korporace se všemi důsledky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou vůbec, spíš proti korporacím. Korporace se jich děsej kvůli telemetrii, přetěžování sítě, neustálé špionáží. W10 jsou navrženy pro BFU usery co nic nevědi a o nic se nechtěj starat a je jim jedno že vše je pod kontrolou MS, hlavě že jim tam bude fungovat facebook ne?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A ty si akoze kompletny? Win 10 a cely trend poslednych rokov je presne proti podnikovej sfere. Nielen kvoli spehovaniu, ale aj kvoli zbesilemu tempu zrychleneho cislovania a nasadzovania novych verzii.

Trendom poslednych rokov je robit aktualizacie najme totalne okateho typu, teda menit ovladanie, funkcnost, pouzivatelske graficke prostredie ... atd - a to v zbesilom tempe a ked sa mi do roka zmeni verzia browsera z X na X+10 a vsetko uvedne sa pomeni, tak zrazu zistujem toto sa uz ovlada uplne inak, toto tu vobec nefunguje, cele graficke prostredie a menu je prekopane, tato funkcionalita tu neni ... a zrazu zistujem ze po roku ci dvoch ten browser nepoznavam.

Hovori sa ze posledny desktopovy OS od MS ktory robil to co clovek chcel, bol Win2000. Prve naznaky novej doby boli s WinXP, ktory bol ale stale relativne normalny, Vista sa nepocita (pretoze MS sa podari az kazdy druhy OS) a reparat Visty t.j. Win7 je uz dost poznaceny. Win8/8.1 a reparat Win 8.2 (tak pardon Win10) uz zacina byt absurdita. Ta ale nekonci, pretoze asi ozaj nastava nova doba a MS uz Windows neberie ako sled izolovanych a dost odlisnych verzii, ale neustale updatovanu SLUZBU. A tu sa MS nechava oficialne pocut, ze nova verzia Win10 (ekvivalenty service packov co dost zmenia OS) bude 2x rocne: http://www.dsl.sk/article.php?article=19661 ...

Uz pred par rokmi ked Chrome a FF ohlasovali prechod na sibnute zrychlene cislovanie/vydavanie novych verzii to bolo velmi ostro kritizovane, pretoze to nie je nic pre podnikovu sferu. Co bude akoze toto, tak to fakt netusim ... predtym sa v podnikovej sfere menil OS raz za dlhe roky, pocas ktorych vsetko slapalo a vyzeralo/fungovalo tak isto a ani SP casto neboli problem ... tu mozu byt ostre nekompatibility len preto ze niekto ma 1507 Update, niekto 1511, niekto 1607 a niekto 1703 ...

Nova doba: host vyhazuje vrchniho a nova verzia kazdu chvilku a pokial mozno pomenit toho co najviac a aby to bolo co najviac okate.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je posledni vyrobce OS, ktery tenhle model nezavedl.

Apple - nova verze OS X kazdy rok na podzim, upgrade zdarma
Linuxove distribuce - 2x rocne, jaro a podzim.
Android - nova verze kazde cca 2 roky

Zvlast u Androidu je obcas nutne nakoupit nove telefony jen proto, ze na stare nejde instalovat verze Androida kterou vyzaduji aplikace. Treba Samsung prestava podporovat sve telefony po 2 letech, Apple az po 6 letech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ehmmm, no - debilny sukromny smartfon je placka na konzum internetoveho obsahu a multimedii, pripadne na hranie hier a sem-tam instalaciu a pouzivanie nejakej tej aplikacie z prislusneho ekosystemu prislusneho OS a ARM platformy. To by som neprirovnaval ani k plnohodnotnemu PC (na ktorom sa da aj nieco produkovat), nedajboze este k podnikovej sfere - ponivac to neni podnikovy Exchange alebo Sharepoint sam o sebe krkolomne aplikacne nakonfigurovany a zasadeny do infrastruktury, navyse vyzadujuci prislusne Win servery a IISko, ADcko, DNSko .......

Ked si chce Ferko Mrkvicka menit smartfon kazdy rok a doma preinstalovavat kazdu alfa, beta, millestone, RC verziu vyvijaneho OS, tak moze. V podnikovej sfere je to ale trocha inak.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale hlavne taky ty dnesni, radoby chytre telefony, nemaji ani o moc delsi zivotnost o.O

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina linuxovych distribuci nema vydani 2x rocne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Raději zareaguji sám na sebe: Nejde o to, co potřebuje zaměstnanec korporace, ale co očekává management na základě zářivých a barevných prezentací od M$. Korporátní verze W10 má telemetrii omezenou. Jedná se spíše o to, že M$ se nabízí do role správce business SW včetně OS a datové infrastruktury - Azure. Využívá toho, že dnes je In přesouvat fixní náklady do těch variabilních - bez ohledu, jestli to je výhodnější. Tím si zajistí závislost korporací na něm.

Druhá rovina je W10 pro BFU: V podstatě M$ to má tak, že vytvořil pomyslnou korporaci, kde stádo BFU jsou jejími zaměstnanci a hodlá jim dle svého uvážení spravovat jejich osobní stroj.

Má to jedno společné - M$ se snaží přesunout těžiště svého businessu od produktu ke službě. To je teď taky In.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, na každém kroku je vidět snaha přesunout se k softwaru jako službě z jednoduchého důvodu - vydavatel sw na tom vytříská víc peněz. Zjistili totiž, že mnoha lidem v pohodě stačí staré verze a nehodlají kupovat ty nové - a to přece nemůžou dopustit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem loni upgradoval na Skylake a pořídil NVMe M.2 disk. Byl to OEM Samsung a Win7 mi nechtěly v instalaci brát drivery, které jsem chtěl dodat a Samsung pro ten disk vydal, protože prý nejsou podepsané (což byly). Jebal jsem se s tím dva dny, ale na Win10 jsem kvůli tomu přejít nehodlal. Nakonec vše vyřešil Gigabyte, od kterého mám desku. Má utilitku, která umí do instalačky Win7 vpravit jak NVMe, tak i USB3.1 drivery a udělat z toho bootovací USB disk. Použil jsem k tomu instalačku, co má v sobě SP2 a pak už byla instalace pohoda, takže ona se cesta vždycky najde ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Supr, takže na můj nový Ryzen komp půjdou taky Win7 :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

právě. Na Win8.1 se taky nadávalo, jenže stačilo dát ClasicShell a skoro vše bylo jako postaru. Jenže Desítky se mění doslova pod rukama. Proto jsem sice vyzkoušel a nechal jen na druhém pc které je víceméně na experimentování a na hlavním mám stabilní 8.1. Vždycky když se W10 přiblíží použitelnému stavu tak následuje další upgrade a jsme tam kde jsme byli...
V Desítkách jsou dobré technologie ale mrví to vším okolo. Takže jediný ještě pořád jakus-takus moderní os kde není třeba integrovat každý prd jsou ty OsmJedničky. Ani stabilitou nejsou horší než 10, spíš lepší - dvakrát jsem měnil desku, třikrát hdd a grafiku nepočítaje a pořád pohodlně běhají. Nikdy jsem je nemusel přeinstalovávat, bo byla vždy po ruce čerstvá bitová záloha.
Na reinstaly co byly v době 98miček skoro co měsíc na pořadu dne jsem si již před lety odvykl :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mám to úplně stejně.
Na Windows 8.1 nedám dopustit. Když osmičky vyšly, byla to čistá tragédie - metro překáželo úplně všude. Update na 8.1 mnoho věcí vyřešil a tak teď mám na PC poslední použitelný systém od Microsoftu a nehodlám ho dát zadarmo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední systém od MS, který dělal jen to, co uživatel chtěl, byly Win2k ;) Pak už to šlo z kopce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

NT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DOS

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

analog :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3.11 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporucovat muzou, ale dokud z toho neudelaj pouzitelnej system tak maximalne jako wintendo.. a to nejdriv musi vyjit nejaka hra, co za to bude stat :o) Schizofrenni system s dvojim gui, v creators update opet dvojjazycnej (anglicka verze ma opet nektery metro programy v cestine.. v anniversary to bylo v poradku). Narocnejsi na hw nez ty predchozi kvuli nevypnutelny telemetrii... Misto aby na tom zapracovali tak vymejsli blbosti jako je tahle :(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Telemetrie neni blbost, platici zakaznici mikrosoftu (neplest s uzivateli) ji chteji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prechazel jsem na Ryzen 1700x - puvodne jsem myslel, ze rezignuji a udelam dualboot W7 s W10. (W7 potrebuji kvuli pracovnimu sw). Po asi tydnu bezproblemoveho pouzivani s W7 a problemoveho pouzivani W10 jsem partici s W10 odstranil a nevidim duvod nefungovat nadale na W7.
Automaticke aktualizace na W7 stejne spoustu lidi politika MS odnaucila pouzivat uplne. Bohate staci obcas nahodit tech par uzitecnych manualne a mozna ani to uz neni treba.
W10 bych rad dal sanci, ale nesplnuje to, co chci od desktopoveho os.
Kez bys mily Microsofte, jeste nekdy vyrobil system, ktery je urceny opravdu pro desktopy.
Jen skoda, ze CADy a CAMy na linuxu mi porad nenabizeji plnohodnotnou alternativu :(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

holt 1."indickej/indianskej" OS :)
ono se vse casem nejak podda, je docela mozne, ze casem naky alt. OS posle Win do zapomeni / casem teda urcite /....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Xvasek doporučí Microsoftu, aby majitelům Windows 7 už nic nedoporučoval. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Důvod se vždycky najde :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ježek a reader doporučí majitelům nejen Ryzenu a Kaby Lake přejít na Linux.

http://rayer.g6.cz/romos/romos.htm#NEW_BIOS

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zas až takový zázrak to není. Hlavní nevýhodu desítek po dalším "anniversary updatu" to neřeší - odinstalaci mých programů, které desítky neshledaly kompatibilními, změnu všech mých nastavení na "výrobní", další změny v ovládání, znefunkčnění již zfunkčněného...
Podle tohoto návodu jsem zkoušel ještě před rokem touhle dobou s desítkama něco udělat. Nevydržel jsem to a stejně šly...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych se Microsoftu zeptal od kdy se CPU vyvýjejí pro konkrétní verzi OS ? Oni si fakt myslí, že jsou pupek světa.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, arogance Microsoftu očividně nezná mezí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxne od chvile, kdy se objevil prvni OS a prvni procesor.

Kdyz Apple prechazel z Motoroly na Power PC, byla potreba konkretni verze Mac OS aby sla instalovat. Kdyz Apple prechazel na x86, opet byla nutna nova verze OS.To same napr. Ataru nebo Acorn a to uz je nejakych 30+ let zpatky. Neexistuje zadna povinnost zahrnout podporu urciteho zarizeni do konkretni verze OS.

Priklad:
Intel neudela Windows ovladac pro svuj chipset/procesor, tudiz Windows nepujdou vubec instalovat. Je to vina Intelu, nebo Microsoftu?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ses totalne a naprosto mimo. Ano kdyz dojde ke zmene procesorove architektury tak je potreba i os co ji podporuje. V tomhle pripade ale k zadne zmene nedoslo a i ovladace jsou k dispozici. Takze je vina microsoftu, ze se snazi blokovat funkcni hardware.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen bude nejspis to, co pohrbi me win10 definitivne. Mam win10 od insideru tj, zadarmo. A kdyz vymenim board, procesor, pamet, ssd disk, tak predpokladam, ze to nerozchodi, nebo v lepsim pripade budou rvat cosi o licenci. No a tim pro me win10 skonci. Ta vec je stejne dobra jen na hry. Mam notebook (i5, 16GB RAM a SSD) s win8.1 (je to stejna sr.cka jak win10) a ty starsi hry na tom jakztakz hrat jdou. A jinak mi staci ke stesti linux.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

třeba ne, já měnil staré c2q platformu a nechal si akorát zvukovku, grafiku, wifinu a hdd kde byly Desítky a taky jsem čekal problémy. Kupodivu novou desku s Pentiem G4560 to sežralo bez řečí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor! Přecházel jsem z Intelu na Ryzen a W10 to také přežily a jely dál. ALE, vypadá to že si architekturu procesoru Windows detekují jen při prvotní instalaci. Scheduler se choval jako pominutej. Přehazoval proces z jednoho jádra na druhý co 10 vteřin a nefungovalo parkování jader. Nejdřív jsem si myslel že je to w10 a tím problémem co se o něm na netu psalo. Jenže po konečném reinstallu OS naprosto stejnou verzí najednou všechno začalo fungovat normálně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zmenu hw to asi prezije. Ale staci aby nejaka insider verze byla rozbita tak aby si to musel reinstalovat a uz to znova neaktivujes (a to ani na puvodni hw). Oficialne je pro insider od verzi po 10240 pozadovano mit podkladovou licenci, aby to clovek mel legalne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Instalaci 7 na Ryzen mam za sebou. zas tak bezproblemove to neni. Na me desce Asus Prime B350 plus se instalace ani nespustila a skoncil jsem s chybou 0x00000e9 An unexpected I/O error has occurred.
Ale instalace na notebooku a nasledne prehozeni disku na sestavu s Ryzenem byla varianta, ktera fungovala perfektne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně bojoval s instalací několika updatů, nechtěl se mi instalovat nějakej SW. Tenhle problém jsem na staré X58 nemusel řešit, win updater fungoval jak měl, na mé X99-E WS s 5930K to zlobilo. Na druhou stranu, ani ta X58 nebyla úplně bez problemu, z nějakého haluz důvodu mi nešlo nainstalovat cokoliv od visty nahoru. Nakonec pomohl reset biosu a nastavení toho samého, co jsem tam měl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si pomáhám tak, že použiju boot.wim z instalačky Win 10. Tím mi odpadnou problémy při instalaci přes USB3 a NVMe (v image Win 7 mám NVMe ovladač už integrován). Je potřeba doplnit ei.cfg, aby to nechtělo při instalaci licenční klíč. Zadávám ho až po instalaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nadella je kreten!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme: on chce směřovat M$ určitým směrem, ale volí technologie a způsoby, které jsou sporné. V podstatě chce uplést z hovna bič, aby se ty přechcozí investice z Ballmerovy doby vrátily bez zbytečných vícenákladů. Prostě i Nadella musí skákat tak, jak akcionáři pískají.
M$ si sám způsobil fragmentaci trhu s OS a snaží se to nějak řešit, ale kvartální zisky nepočkají, takže volí i velice manipulativní a nátlakové techniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz akcionar rekne Nadellovi, ze ma jit zavrazdit Linuse Torvaldse a ten to udela, tak je to taky OK, protoze jen plnil logicke prani akcionare a odstranil cloveka, ktery jim leze do zeli?

Tohle je totiz to same, Microsoft se jasne zavazal pri prodeji licenci Windows 7, ze bez vyjimek bude aktualizovat az do 2020 a ted to najednou neplati, takze jednoznacna lez a vsichni vime, ze kdo lze, ten krade a kdo krade ten muze i zavrazdit!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akcionář je jednoduchý tvor a chce jedinou věc - více peněz. Je mu jedno jak se toho dosáhne - od toho je tam momentálně Nadella. Ten samozřejmě potřebuje vytěžit z minima maximum a tak se snaží zpeněžit ty kopy hnoje co se tam povalujou z dob předchůdce. Kromě aktuálního zisku musí připravovat další projekty, které přinesou peníze třeba za pět let, ale pořád musí uspokojovat akcionáře. Aby to všechno klapalo, tak vypouštějí takovéto lži(zcela správně řečeno), kterými se snaží všechny BFU zmanipulovat k opuštění již zavrženého produktu. Ano, je to sprosté. Pořekadlo "účel světí prostředky" bude uplaťnovat Nadella nebo i Pepa z horní dolní, pokud by tam byl na jeho místě. Akcionáře bude konkurence zajímat až v momentě, kdy bude ve výroční zprávě označena jako viník poklesu zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to ucelene zhrnu:

-Windows 7 SP1 ma mit dle planu bezpecnostni podporu do 14 ledna 2020!
-Windows 8.1 ma mit dle planu bezpecnosti podporu do 10 ledna 2023!

>zakaznik si s tymhle vedomim tenhle OS od Microsoftu koupil a ma mit teda plne narok na zaplatovani sveho operacniho systemu a vubec nezalezi jestli tam ma AMD K7-III a nebo RyZen 7 1800X, je to jenom procesor, architektura, jadra, nic svetoborneho kuli cemu by nesli vyvijet a nahazovat bezpecnostni aktualizace pro dany operacni system nadale, navic AMD doladila pred vydanim RyZenu jeho mikrokod jak kuli vykonu(+53% realne IPC) tak bezpecnosti. Kdyby neco, po-resi to aktualizovane verze BIOS-u, cili tu Microsoft s prominutim nikoho neojebe.

Dale: > uz treti krat se Microsoft nasilu snazi prosadit spehovaci Windows 10(prv bezplatne rok, pote pro zdravotne znevyhodnene a ted tymhle mrdnikem). Prave vcera sem nasel GWX proces u aktualizovanych Windows 7, jest. proces ktery spehuje uzivatelova data a odesila telemetricka data, proces pochazi z tech uzasnych a krasnych Windows 10, no podrz koste resit na takovych strojich interni firemni data, internet banking nebo soukromou konverzaci, u Windows 7 se resil jenom GWX coz je zakladni spehovani, u Windows 10 je to plny/ucelenz speh, jest sber a odesilani dat NSA, Microsoftu a firmam pro cilenou reklamu(je to primo dokazano, zadny Aeronet!) coz dokazal i nedavny clanek kdy se ve Windows 10 zacala objevovat reklama na hru.

A dale: Windows 10 sou tak stupidni ze prave oni meli problem s vytezovanim jader moderniho RyZenu(Intel s Kabylake naopak problem nemel inu je to architektura zastara/prokvasena doplnena o technologii SpeedShift 2 cimz doslo k aktivizaci agresivnejsich frekvenci), a jako zahadou Windows 7 SP1 problem s vytezovanim jader systemem nejprv fyzicke pote logicke nemel, jak to? no protoze Windows 10 sou kokotsky(znova s prominutim) nedodelany tabletoiny zmrd, jako zeleny Alza zmrd, resili dlazdicky, pičovinky, farby ale realne veci ne a jeste to co fungovalo pokurvili, proto RyZen nemel ve Windows 7 problem a ceresnicka k tomu, ve Windows 7 podava RyZen vetsi FPS(vykon) jak v 10 a kdyby RyZen neprisel tak ani v Creators Update coz dalsi picovina je by nebyl fix pro RyZen, Intel dokonal dilo tim ze svou konferenci IDF kuli RyZenu odstavil uplne, coz dokazuje vse, 10 a Intel sou jednoduse v keli.

Co se tyka sluzby Windows Update tak je uz celkove pokurvena, nebot kdyz ji ani nevyuzivate ale mate k prikladu starou HP tiskarnu ke ktere sou ovladace na 7 dostupne jenom skrz WU, tak vam to spomali/dokurvi system tak ze mate chut chytit sekeru a rozmlatit to vsechno, a je uplne jedno jestli je to Duo, Quad nebo Hexa Core, proste se to zacne sekat, trhat, ste rad ze se ovladac nahodi a pote hned davate restart, jako zazrakem je pocitac jako novy, proste dojebali z Redmondu co se dalo, pro 7 a 8.1 extra nasilu, proto zasadne nedoporucuju po-uzivat sluzbu Windows Update, kdyz hacker bude chtit provrta se timhle Microsoftim svinstvem jako nuz maslem za par sekund.

Intel zaspal na vavrinech a za to zada vic penez, Microsoft odebira zakaznikum jejich soukromi, bezpecnosti podporu a kontrolu nad systemem(ze dne na den se vsechno meni) a NVIDIA vojebava v roli GTX Titan-u Xp, sou to 3 zmrdi..., ja bych byl skutecne za to kdyby AMD(ktera vytvorila moderni GCN, RyZen, Vulkan, FreeSync, atd.) vytvorila i svuj vlastni operacni system a byl by klid, pohoda a tabacek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K čemu další systém, když už teď tu máme vynikající řešení, které předčí Win ve všech rovinách (snad kromě hraní)?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na zaplatovani ano. Jenze ty potrebujes ovladace od vyrobcu zarizeni a ty neni nikdo povinnen vytvorit. Pro instalaci Windows 7 potrebujes ovladac na chipset/cpu od Intelu a AMD.

Je to jen a pouze na vyrobcich zarizeni zda ty ovladace pro urcitou verzi Windows vytvori nebo ne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Boze, jses normalni?

Vzdyt tu celou dobu probiha debata, ze vyrobci hardwaru ty ovladace vyrobili, jen Microsoft detekuje co je v systemu za procesor a odmitne aktualizace, proste hovada a svine z Microsoftu a podvodnic hlavne, protoze jejich povinnost, kterou se zavazali kdyz nam prodavali licence na Windows 7, ze je budou bez vyjimek aktualizovat az do 2020.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten názov článku je fakt šokujúci. Takéto doporučenie by som od Microsoftu nikdy nečakal :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil bych, že na starým procesoru nepojede nový systém. Pochopil bych, že na novým procesoru se starším OS nepůjdou využít některé novější instrukce. Ale aby mi systém řval, že mám moc nový procesor a proto mi nebude nabízet aktualizace - to nedává jednak technologicky smysl a v neposlední řadě - četli jste někdo to, co nikdo nečte? Myslím EULA k Windows 7? Fakt tam je možnost, že se Microsoft na základě toho, jak se zrovna vyspí, rozhodne, že takové a makové konfiguraci nebude doručovat aktualizace?

Aneb už i „podpora“ je marketingový krasožvást. Mno, na druhou stranu, možná řadě uživatelů dělá Microsoft docela velkou službu tím, že je aktualizacema nebude otravovat.

V každém případě čekám zejména v USA vlnu žalob za odepření podpory, se kterou člověk při nákupu OS počítal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že Eula je pojištěná dobře. Otázka je, co všechno z ní je platné.

Nicméně postavil bych to na požadavcích, kde bývá uvedeno něco jako "Core 2 Duo nebo novější". O moc novém se tam nepíše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Fakt tam je možnost, že se Microsoft na základě toho, jak se zrovna vyspí, rozhodne, že takové a makové konfiguraci nebude doručovat aktualizace?“

Tak samozřejmě… tohle jde odpálkovat hláškou: „Váš harware není podporovaný, takže nemusí fungovat nic a MS za nic neručí“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to netrvalo dlouho a misto microsoftiho doporuceni prechodu na windows 10 nekdo jiny doporucuje si ty updaty na starsich win opet odblokovat :o) Lek je na https://github.com/zeffy/kb4012218-19

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cosi shnilého je na win10, když je MS tak strašně tlačí proti svým předchozím systémům...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.