Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Edge už si můžete vychutnat v iOS i Androidu! [video]

Neznám nikoho, kdo by používal Edge ve Windows, natož někoho, kdo by se po něm sháněl na ostatních OS :-D Mne naopak pokaždé když Edge vyzkouším, tak se urychleně vrátím k alternativám. To už snad i stoletý IE mi přijde uživatelsky příjemnější.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Aby mělo smysl používat Edge na mobilu (a tam není špatný a je šance, že bude ještě lepší), tak by ho člověk musel používat i na desktopu - a to prostě nejde. Nedá se s ním dělat, aniž by to člověku zničilo nervy. Změnu jsou v nedohlednu - to, že do něj přidali čtečku e-knih, z něj přívětivý program neudělalo. Několikrát jsem jim psal, co je v něm nejblbější, ale to byl samozřejmě jen hlas volajícího na poušti, to by jim to muselo napsat pár set lidí - jenže koho to dnes ještě zajímá?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

edge je nahodou vyborny prehliadac! Pouzivam ho pomerne casto, vzdy po instalacii noveho windows. Dokaze spustit www.ninite.com, kde si clovek naklika co potrebuje a za malu chvilu ma vsetko co potrebuje. Dalsou vyhodou je, ze sa ikonka edge da zo spodneho panelu windows odstranit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu trochu OT, ale koukal jsem na to ninite.com, a docela zajímavé, to jsem zatím nikdy nepoužil. Je to funkční, takže instalace opravdu všech zvolených programů v aktuálních verzích na pár kliků? A není v tom nějaký balast, tj. nenatáhne se mi tam nějaký bazmek, vir či adware?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, aktualne verzie, v jazyku aky je windows (zrejme, lebo jazyk sa nikde nenastavuje a vsetko je v slovencine) ziadne listicky v prehliadaci picoviny nic. Pouzivam niekolko rokov, najlepsia vec na svete. Len nemaju total commander a eset :( Dovtedy som mal aplikacie na usb kluci, kazdu jednotlivo instaloval, musel zabezpecit nove verzie... teraz naklikam co potrebujem, 1 klikom spustim, pockam, vybavene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak děkuji za info a tip. To vypadá opravdu zajímavě, člověk by si ušetřil pár separátních instalací. Určitě při nejbližší příležitosti prubnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ako pre bezneho cloveka je to prakticky zbytocne, pre nas co instalujeme 10-15 windowsov tyzdenne na nezaplatenie..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak i pro jednu instalaci, než procházet x stránek a stahovat instalačky posledních verzí, tak tady jen označit co potřebuji a jedem. ještě mám otázku, dají se pak třeba dodatečně ve vytvořeném instalátoru vypnout některé instalace (tj. třeba si tam dám Chrome i Firefox, u jednoho nechám nainstalovat pouze FF, u druhého jen Chrome). Někdo použije to, jeden to, tak abych tam nedával zbytečně oba prohlížeče, tak jestli mohu mít jednu instalačku a jen si vybrat součásti, nebo bych musel mít vytvořenou každou zvlášť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Jo, není to v žádném případě terno, ale přešel jsem z Opery a pro běžné používání žádné zásadní nedostatky nevidím, naopak rychlost je (subjektivně) snad ještě lepší než u zmíněné Opery. A než používat "čínskou Operu" či "Chrome od očka Googla", tak to se raději nechám sledovat od MS, když už od nich mám OS. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoneny Edge ktery nikto nechce, jak pise kolega nademnou, kdyz tak Internet Explorer + AdB.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Páči sa mi výber fotografií použitých v článku. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hej, na toto je no-X tiež expert :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nic, ta druhá je típnutá z oficiálního videa, které je připojené na konci O:-) Možná i v Microsoftu mají smysl pro humor...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Na videu níže se můžete podívat, jakou radost tato novinka udělala figurantům"

Jako fakt dobrej koment, zasmal jsem se. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš hledali někoho, kdo se bude u jejich produktu tvářit normálně, ale když ani po 100 lidech nikoho nenašli, použili tuto :-) I já jako dlouholetý uživatel Windows se musím někdy chytat za hlavu, protože co jsou schopní vymyslet a jak jsou schopní rozvrtat něco, co funguje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou já Edge ve Win 10 používám a jsem si ním velmi spokojený. Je fakt, že ho používám pouze na stáhnutí jiného prohlížeče a na to je super :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mě hlavně sere, jak ho s každým "větším" updatem win10 hned po startu zase nastaví jako default browser a nejlépe ho hned spustí ;) a že Edge je jedinej brousil, kterej si ten default může změnit sám, chrome jen zobrazí postup včetně odkliknutí že opravdu Edge nechci :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je takový hezký nátlak na BFU. Aby se Edge vyhodil z defaultu, je třeba jít do Nastavení, základní aplikace a změnit to tam. A to ne každý dá. Upřímně, ani já jako IT s jejich novou obrazovkou nastavení nejsem nijak nadšen, hledat tam něco mne přijde strašně nepřehledné. Vše co jde, řeším přes staré dobré Ovládací panely. Ale jestli se teď nepletu, defaultní prohlížeč v OP nejde nastavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečo ten výkričník v nadpise? :-) Irónia?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale přeci to nemůže bejt tak hrozný, když to je jen wrapper nad chromiem / webkitem ;) Ale pak mi uniká proč to používat, když chromium / webkit sám o sobě je lepší, než s wrapperem :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože nabízí synchronizaci s desktopovým Edge :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi to prostě hatujou jen kvůli tomu že je to od MS, je to už taková móda. Jak jinak vysvětlit že jiné browsery postavené na tom samém hatovány nejsou? A šup mě mínusy ihned

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

MS ma za ty roky blby jmeno..a bohuzel to nejak porad nechapou a stejny vzdycky vydaji nejakou nedodelanou betu, kterou pak ladi na uzivatelich.
Neni se co divit, ze kdyz jsou tu jine alternativy, tak jim na to uzivatele se*ou...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vážně nejsou? No já nevím, třeba mně se mobilní prohlížeč nelíbí ani jeden. Ale zrovna Edge Microsoft hypuje s tím, jak je moderní, rychlý a bezpečný atd., protože je zcela nový, jenže když to třeba na iOS musí kvůli Applu být úplně jiný software, tak to trošku připomíná ty "Leicy", co jsou přeznačené Panasonicy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Protože Edge je na počítači příšerný. Možná je rychlý (jak se holedbají, osobně ověřeno nemám), ale podivná logika ovládání a vzhled mne vždy naprosto odradí. A proč bych si to měl dávat na mobil, když už teda mám jeden browser postavený na tom samém?

Produkty od MS používám, znám výhody i nevýhody, a vadí mne nesmyslné pomluvy internetových trollů (a podobně na jiné systémy) - prostě to nepoužívám = je to sr**ka. Spousta lidí na internetu jsou jen hloupí provokatéři, co vědí prdlajz, ale jen šíří pomluvy na to co se jim zrovna nelíbí. Ale stejně tak nemám rád naprosté prosazování "vlastní značky". Stejnej případ naruby. Všechno má své pro a proti. A Edge na PC se prostě nepovedl, není přívětivý ani hezký, tak proč bych ho proboha měl dávat ještě na mobil, navíc když se jedná o to samé co na mobilu už mám v jiném převleku? Chce to myslel, a ne plácat kraviny o tom, že je všechno způsobeno jen logem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakej pouzivate na Androidu prohlizec?

Ja toho zkousel hodne, ale hrozny. Kazdej prohlizec je nejakej stupidni. Bohuzel me oblibene Vivaldi na Androidu neni.

Nakonec teda pouzivam tenhle, ale jako zadna slava:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.app.sbrows...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jedu striktně na telefonu i desktopu Chrome/Chrome. Kdysi jsem používal i FF, ale ta byla na telefonech příšerná a několik let i na desktopu. Až to její nový Quantum je celkem fajn, ale opět na telefonu nic moc. Opera stojí za pendrek a nic jinýho multiplatformního není (Windows, Android, Linux)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mne Chrome na desktopu nevyhovuje, pritom to neni nejaka neznalost, protoze na PC v praci mame predinstalovane prave Chrome a Firefox a teda oboji dobre znam, protoze to pouzivat musim.

Doma na desktopu (Windows, linux) Vivaldi a na mobilu holt ten Samsung.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepouzivam android na prohlizeni webu. Telefon je na telefonovani, tablet mi prisel zbytecny, k praci mam PC. Spis me stve, ze nektere weby nejedou v mem starsim firefoxu :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

akoze aky, ved Operu ne? A obcas Brave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám Chrome (protože ho používám i na PC - takže výhodný sync). Jinak zajímavý prohlížeč je ješte Dolphin, umí toho hodně (skiny, mnoho nastavení), dřív jsem ho používal, protože umí nativně flash - spousta internetového obsahu (přehrávače videí - tenkrát třeba Videačesky.cz jsem na ničem jiném na telefonu nespustil) běžela pouze na něm. Dneska s příchodem HTML5 to už není tak znát. Ale lidi si ho celkem chválí, jen ta čeština v něm je taková polovičatá, něco přeloženo je, něco není. Asi je lepší jej používat komplet v EN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvě drobnosti:

1. Finální Edge má k mání taky ten, kdo si ho instaloval jako preview verzi (tzn. třeba já ;).

2. Edge je pro mě v mobilu nepoužitelný, neb mu drasticky chybí to, co má v desktopu: možnost instalace doplňků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Edge je na iOS a Androidu něco jako tato konverzace:

Dáš mi cígo?

Ty kouříš?

Ne, já kouřim jen když piju, ale když není co pít.

:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.