Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft již hovoří o příštích Windows

...a bude mat v min. HW poziadavkach mikrofon a kameru, aby sa zamedzilo "imitovaniu" chraneneho materialu, kazdych 30s overi licenciu na 3D kurzor presypacich hodin a v pripade, ze zisti, ze si pri pocitaci pospevujete, prehadze klavesy na klavesnici

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nikdy nedodrzel co rekl. To co sliboval ze bude v roce 1995 neni jeste dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že už to bude konečně něco NOVÉHO!!!... ten 2D desktop s prvky 3D už mě přestává bavit... chce to skutečně NOVÝ vzhled operačního systému, něco jako virtuální 3D (a více D :-) ) svět uvnitř počítače... když to jde u her, proč to nejde vytvořit i jako vzhled operačního systému... kdybych já vůl se líp učil, tak jsem si to mohl vytvořit sám, ale protože jsem se minul povoláním, tak jen musím čekat, až to nějaký šikula vytvoří za mě... ehm... pro mě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veselá zpráva by byla když by MS sdělil, že další Windows vyjde až za 10 let. Tohle vydávání nových OS, které v podstatě nepřinesou nic nového, akorád se řeší problémy s jejich kompatabilitou, nestabilitou a nebezpečností - které se v průběhu několika dalších let řeší nějakými opravnými balíčkami přičemž až po vydání toho druhého je OS jakž takž připraven k použití, tak tohle vydávání prospívá akorád tak MS a jejich peněžence která se nafukuje k prasknutí. S uživatelem to nemá nic společného. Takže bych větu "na začátek dobrá zpráva - další Windows vyjde v roce 2009" mírně poopravil na "na začátek dobrá zpráva pro Microsoft - další Window vyjde v roce 2009, zákazník bude víceméně opět donucen k přechodu na novou verzi a zaplacení tučných peněz MStu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

idh: ano, kamera tam bude. Kazdych 30 sekund se bude overovat, jestli pred pocitacem sedi ten, kdo system aktivoval. Pokud ne, tak se system automaticky smaze a jeste pred tim samozrejme ohlasi pirata s adresou a fotkou na nejblizsi sluzebnu BSA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím tomu, že to bude tak brzo. Navíc Windows Vista, co jsem osobně už zkoušel v české lokalizaci, stojí fakt za prd a doufám, že příští Win nebude tak zmaštěný jako Vista.
Je zbytečně až moc složitý, k různým nastavením se člověk musí dostávat přes několik oken a v celku je strašně nepřehledný. Tam, kde u XP stačilo vlézt do ovládacích panelů a nastavení obrazovky, kde bylo vše od vzhledů až po nastavení grafiky je teď všechno ve Vistě rozházené do různých kategorií, kde se opravdu těžko orientuje. A to nemluvě o vzhledu, který není až zas tak úžasný, jak se zdálo, nehledě na to, že tam opravdu ani žádný jiný vzhled pořádně není.
Průzkumník Windows je taktéž pro pokročilé lidi nebo profesionály až moc nepřehledný.
Microsoft v poslední době fakt zapomíná na lidi, kteří si chtějí Windows nastavit podle svých chutí a ladí všechny nastavení tak, aby byly těžko dostupné a profesionálům to akorát celé stěžují, zkrátka (pro začátečníky) vše skrytu a vypnuto.
Osobně bych byl radši, kdyby byla do Windows Vista vložena nějaká funkce, která dokáže přepínat mezi Windowsem pro amatéry a pokročilé, protože hromada nastavení je ukryta kdesi hluboko v systému.
Určitě je to ale bezpečnější systém než XP. Jinak bych to zakončil asi tak:
Slavný a tehdy vychvalovaný Longhorn se souborovým systémem WinFS to rozhodně není a je to veliká škoda, že většina původních věcí z Longhornu tam není a nebo je úplně přepracováno.
Mohli tam aspoň nechat nějaký ten vzhled Longhornu.
S Windows codename Vinna to snad bude lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezva informace, pro mě to znamená, že na Visty asi ani nepřejdu, protože nevidím důvod. Asi jsem neinformovaný člověk, ale může mi někdo říct nějaké podstatnější důvody proč přejít na Visty z XP? Zdá se mi, že MS se snaží jenom prodávat, a lidi si to kupují, protože je to "in mít Vistu Aero - kdo má XP ať se vrátí do hrobu:o))".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby Visty nedopadly jako Win.Milenium . Za rok po nich pes neštěkne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin27 - podstatny duvod - hry (alias DirectX10). Tedy podstatny jen pro nekoho (ale je jich hodne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dreamkiller: Po Win Millenium neštěkne ani pes z několika důvodů.. za prvé v té době už byly na trhu Win2000, které konečně přinesly univerzánost NT platformy i pro domácí použití (NT jádro + DirectX pro hry) a navíc Milenia byly poslední slátaninou "jakobynástupcem" pro starou větev Win95/98, která s nástupem Win2000 neměla důvod na další existenci, takže proč dělat tuhle slátaninu? ME byla hrůza, takže nejstabilnější a nejlepší verzí v této větvi jsou Win98SE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Bezva...DirectX10, podívejte se na tomshardware.com na srovnání výkonu ve hrách ve Vistě a XP a nestačíte se divit. Přecházet na Visty z důvodu výkonu ve hrách bude dobré tak za 2 roky až budou mít výrobci karet vychytané ovladače (o výkonu openGL ve Vistách nemá moc cenu psát). A to už Vista bude pasé po tom, co tady čtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin27: Tomu testu never. Hry na Viste bezi vetsinou lip nez na XP. Cely problem je jen v driverech nVidia. ATI je celkem OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martin27 - Myslím, že tak či tak si postupne ľudia kúpia alebo upirátia Visty - najmä ak nové hry budú vyžadovať DX10 a tie funkcie z nich, ktoré už nebudú v update-och pre DX9 pre WinXP. Ak si dobre spomínam, do WinXP sa už s DX10 neráta ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz tu nekdo psal,jedine,co cloveka muze donutit prejit na Visty je DX10,protoze pod XP pry vubec nebude,cimz je to jasne,proste chces hrat hry na PC? Musis mit Visty.Pravda je,ze ty veci ktere jsem videl v ukazkach na DX10 enginech vypadaji neuveritelne nadherne,ale je to od MS silena svinarna,neuvolnit DX10 pro XP....Nechapu jiny duvod nez DX10,proc si to porizovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím (pouze můj názor), že stále platí pravidlo, že se vyrábí na základě poptávky a ne na základě požadavků výrobce (platí pro SW i HW). Pokud vetšina lidí nepřejde na Vistu (neznám důvod), pak ani výrobci her nebudou dělat hry pouze pro DX10, protože by je nikdo nekupoval. Buď vznikne DX10 pro WinXP, aby došlo k rozsšíření trhu a pak se postupně hráči přesunou na Vistu nebo hry "pouze pro Vistu" vycházet nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek:
Ono to nebude zas tak velký problém. DirectX 9.0c bude určitě hodně dlouho zpětně kompatibilní s novými tituly her. Pokud se podíváte do nastavení DirectX 9.0c a zkusíte si otestovat grafiku, tak zjistíte, že se první test zobrazuje pomicí DirectX 7 pak 8.1 a pak 9.0c.
Jedinou výhodu bude mít grafika s DirectX 10 tu, že budete mít ve hrách o něco lepší světelné a stínové efekty, to je tak vše. Jinak bych nepočítal s nějak extra velkým skokem ve výkonu, protože to stejnak všechno tahá OpenGL. A co se týče podpory Windows XP, tak nemějte nikdo obavy, protože takový Windows 2000 má být ještě podporován zhruba do cca (mám pocit) roku 2009.
Takže si to vemte podpora Win 2000 (vydáno někdy 1999) až do 2009 to je 10 let.
Takže kdo bude chtít, tak může Vistu klidně přeskočit přímo na Windows codename Vinna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na brigošce jsem se v rychlosti kouknul na Visty a byl jsem nemile překvapen. Nechápu proč nepoužili již leta zaběhlou terminologii. Klavíruje jim do toho kupa idiotů, který nemají ani ponětí jaký se v IT používá názvoslový pak to vypadá tak, jak to vypadá. Stačí se podívat do nabídky Start. Mimochodem takhle nepřehlednou nabídku jsem už dlouho neviděl, stačí si srovnat XP a Visty. V XP najdete rychle vše co potřebujete, zato ve Vistách do toho koukáte jak do flašky.
Další věc, nechápu co je vedlo ktomu, tak znepřehlednit Panel Zobrazení, kde se nastavuje tapeta a pod. V XP si nastavíte všechno co potřebujete během chvilky, zato zde je spousta nabídek, který skrývají další podnabídky, co by šlo jednoduše, se zde musí dělat složitě, připomělo mě to ovladače od NVIDIE, kde ten nový zhled měl taky usnadnit lidem práci a výsledek byl ten, že si to raději každý přepnul do klasickýho již zažitýho ovládání. JJ nové přítulněší ovládání se v praxi projevuje. Za třetí, vážně nechápu proč je to tak náročný na HW, nějakej Flip stejně nikdo nebude používat, raději použije ALT-TAB a živý náhledy ten jejich super mega extra vychvalovaný vzhled mi vážně nějak extra nepřipadá, oživý to Wokna je to konečně po těch pěti letech změna, ale vážně nějak nechápu ty HW nároky. A nakonec to vypadá jako komix, takový velikánský obrázky, co zaberou čtvrtku okna, to snad nemyslí vážně, ještě že jde spousta věcí povypínat a udělat ztoho takový, vzhledově novější - živější XP. No nějak jsem je do hloubky nezkoumal, ale první dojem stál za to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

inu ... MS se podařilo po dlouhé snaze ustálit jeden operační systém na trhu. Je to pro ně jednodužší se způsobem aktualizací. Jen si vezměte třeba rok 2002. Když se objevila díra v systémech tak museli dělat aktualizace na 95, 98, ME, 2000, XP a NT4 (když budem počítat jen systémy pro běžné uživatele, tak bez NT4). Dnes dělá aktualizace pouze pro XP SP2 (ikdyž je jich několik verzí, tak jsou stejné), XP x64, Vista a možná ještě nějaké pro 2000  (2003 jsou pro servery, tedy jako NT4 :) ). A proč by si přhazovali ještě na opravy novou Viennu tak brzo? ;) .. řekl bych že po dlouhých debatách a odkladech ten systém vyjde současně s ukončením podpory pro XP :) ... tzn 2010? (nebo 2012 ... teď přesně nevim, kdy ta podpora končí 'o) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že Vista a Vienna jsou poze rádoby kasovním trhákem Microshitů, technologicky nic převratného

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> mnm: co se týká nabídky start, jediné co bych změnil je položka "Všechny programy" -> v XP byla daleko příjemnější (tady se otevírá přímo v to "start panelu"). Nicméně spodní položka "Zahájit hledání" je dosti "návyková" a co se týká orientace, tak (dle mého názoru) podstatně inteligentnější než onen panl všechny programy - stačí si pamatovat jméno programu a zadat enter -> třeba mám odzkoušeno .. stačí napsat "wo" a na prvním místě máte MS Word (takže stačí stisknout enter).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s tema DX10 se pletete,pokud si myslite,ze nebudou potreba.Stejne tak dnes si tezko pustite na DX8 karte hru,ktera je pro DX9 a je skutecne HW narocna.Proste to nejde,bavim se o 3D hrach,ktere jsou maximalne narocne na HW.Stejne tak dnesni DX9 karty nebudou ani nahodou zvladat DX10 hry.Vzhledem k tomu,ze HW na DX10 se nam uspesne zacina prodavat a imho behem 1/2 roku uz to spadne na velice prijatelnou uroven,budou mit HW na DX10 skoro vsichni a take ho budou chtit umet vyuzivat,rozdil oproti DX9 je opravdu veliky,kdo nevidel na vlastni oci,nemuze posoudit...Beru to vsechno z pohledu her,samozrejme.Tedy mame uzasne hry,mame HW a co potrebujeme?Visty....Lidi si to budou porizovat a skripat u toho zubama,ale porizovat si to proste budou.To je podle me jediny logicky zaver.A ze vykon neni nic moc?No to teda bych se hadal,uz nynejsi prvni typy DX10 karet jsou vyrazne vykonejsi nez nejlepsi DX9 karty,proste neda se nic delat,nezbyde nez na Visty prejit.Ja osobne uvazuju poridit si 2 operacni systemy.XPSP2 na vsechno ostatni a Visty ciste na hry,osekat ty jejich Aera a podobne veci a pouzivat to ciste na hry,vyzadujici DX10.Jelikoz tyto hry zatim po internetu se nehraji,a asi jeste chvili hrat nebudou,odpada problem s aktivacema-staci 1 crack,uplne odpojit od netu a je klid.Na vsechno ostatni pouzivat XP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Hm, zajímavý je, že ten ntest běžel na ATI:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No takže fajn, vzhledem k tomu, že čas na hraní her nemám a poslední solidní hra, kterou jsem hrál byl Return to Castle Wolfenstein resp. Mafia, tak zůstanu asi pěkně dlouho u XP. Myslím, že opravdový krok dopředu dostane OS až bude možné ovládat PC hlasem, do té doby to bude pořád tanec okolo stejného hrnce. A to bude ještě za hodně hodně dlouho:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni náruživý hráči mají již hrací konsole, které jsou ještě dotovaný výrobci. Hrací konsola podává lepší visuální efekty než MS Vista. Tak proč vyhazovat peníze za Vistu? Pokud máte MS XP/2k, tak je lepší počkat na nějaký skutečně revoluční systém. Cca za 1-2 roky se mají objevit multi jádrová GPU a to pak bude hukot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek:
Nemohu souhlasit. Hra napsaná pro OpenGL a DirectX 10 rozhodně pojede na kartách pro DirectX 9.0c ale pomaleji.
Každá hra má zpětnou kompatibilitu se staršími DirectX-y.
Kdysi jsem vlastnil kartu GeForce 2 Ti s podporou myslím DirectX 7 a hry na Directx 9 jsem hrál úplně v pohodě a bez problémů, jenom pomaleji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno Pc vs konzole je na zvlastni flameware:-) ,ale osobne bych do konzole nesel z duvodu,ze jednou koupim konzoli a pak uz s ni nic moc neudelam,upgrade a tak...u PC tohle neplati,a PC bude mit nakonec stejne lepsi vykon,samozrejme situace TED vysla nova konzole,je lepsi,casem se to ovsem srovna a casem se to otoci,takze bude potreba koupit novou konzoli...u PC do toho jen pridam vic pameti a vymenim grafiku....Zjednodusene receno.Nehlede na to,ze na tom PC jen nehraju hry,delam na tom sto a jednu ruznou vec,konzole toto neumi a nikdy umet nebudou,ty jsou ciste na hry,nebo z 90% ciste na hry.A take je prusvih s tim,jestli kupovat kazdou hru na konzoli,a nebo si ty hry sehnat jinak na PC - cimz neobhajuju piratsvi,ale sam priznam se delam to,ze je li nejaka hra,kterou chci,potom si ji nejdriv stahnu,skusim jestli ji skutecne chci,a stane li se tak,koupim si ji.Takze mam doma jiz docela dost originalnich her,ale ani jednu,kterou nechci.Coz u konzoli odpoada a myslim si,ze takhle uvazuje a postupuje dost lidi.Nekde si stahnou hru,ktera ase samozrejme neda hrat pres net a podobne,takze si to skusi,a pak kdyz uznaji,ze je to kvalitni,tak si ji koupi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miro,ona ta hra pojede,ale JAK? Pomaleji je slabe slovo,bude to proste NEHRATELNE.Nehlede na to,ze trebas hra s DX9 efektama vypada jinak na grafice DX8,protoze proste ta karta ty efekty neumi.A nasimulovat je by bylo tak narocne,ze to v podstate neni mozne.A nebavme se ted o dobach gf4Ti vs rada 5xxx , tenkrat to jeste slo,ale dneska uz ne.Skuste si rozchodit Oblivion na DX8 karte.Ano,jde to.Dokonce se to da zoptimalizovat tak,ze se to da hrat a neni to "na tahy".ale za cenu,ze se vypnou vsechny efekty,jako voda,stiny a podobne.Ta hra je totiz tak narocna,ze i moje gf7900GT s tim ma problemy pri rozliseni 1024/768 pri vsech plnych detailech nekdy fps padaji na 20,coz uz zacina byt nehratelne.Takze-ano,pujde hrat DX10 hry na soucasnych kartach,kdyz povypimane ty nove efekty a budeme to hrat 640/480 na low detaily.....Coz vetsina lidi nechce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec sveta se blizi - kazdej rok zaplavy, sucha, hurikany a dalsi prijemnosti,  a ted jeste navrch skoro kazdej rok novy Wokna, tak to je pohroma nejvetsi a finalni:-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek: Konzola vs. PC je skutocne na flameware, ale nedalo mi :0) :

"jednou koupim konzoli a pak uz s ni nic moc neudelam" - to sa da prave povazovat za vyhodu konzoly, netreba totiz vyhadzovat peniaze na upgrade HW. Kozola vydrzi v priemere 5 rokov a kvalita hier na nu v tomto case rastie a nie je potrebne riesit, ci hra pojde a ako pojde a co treba nastavit. Jednoducho kupim hru a hram.

"na tom PC jen nehraju hry,delam na tom sto a jednu ruznou vec,konzole toto neumi a nikdy umet nebudou" - toto samozrejme nie je pravda, na kozolach sa da bez problemov rozchodit cizu windose alebo Linux.

"...nejaka hra,kterou chci,potom si ji nejdriv stahnu,skusim jestli ji skutecne chci,a stane li se tak,koupim si ji" - ak skutocne nepodporujes piratstvo, tak potom aj toto nie je argument, existuju predsa dema hier, ktore plnia presne tento oboznamovaco-propagacny ucel a su zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek: až bude ve Vašem PC devět RISCových 64-bitových jader a více, tak na ten den si ještě dlouho počkáte. A vzhledem k tomu, že PC nejsou dotována, tak si hodně dlouho počkáte. Výpočetní výkon třeba PS je ve srovnání s dnešními PC ohromující. Když se řekne hrací konsola, tak to neznamená, že musíte hrát jenom hry, ale můžete brouzdat po Internetu, přehrávat HD filmy atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se tu fakt poustet do flameware konzole vs PC,pro me je to proste PC a pro SPOUSTU dalsich lidi take.Tecka.Neresil bych,jestli je to dobre nebo ne,jestli ty lidi jsou blbci nebo ne,proste to tak je a bude,kazdy ma ty duvody sve.Tedy bavim se o tom,ze kdo chce na Pc hrat hry,bude potrebovat DX10 a ten nepojede  na XP,takze musi mit Visty.To je konstatovani,ne nejaka polemika:-))
Co se tyce vykonu Pc,musim se prece jen ozvat:-) Ja s Pc zacinal jeste na PC XT,4,75Mhz,640kb RAM,dokonce 20MB HDD,a to jen tak kazdy nemel nemel.Uz v te dobe toho ten CPU umel tolik,ze se to ani nahodou nevyuzivalo.Myslim tim potencial pro multiprocesoring a podobne.O cem ale chci mluvit-vezmeme si,o kolik vzrostl vykon od te doby.Uprimne receno je to naprosto nesrovnatelne.On je nesrovnatelny i narust vykonu za poslednich 5 let,uprimne receno.Neustale mame levnejsi HW,a to DRAMATICKY levnejsi - v dobe PC 286 stalo 1MB pameti cca 2000Kc,dneska za ty samy prachy mame 2GB...cca...takze za stejne penize mame 2 tisice krat vetsi hodnotu.HDD je na tom jeste lepe,20MB tenkrat rekneme 5-10 tisic,dnes za 5-10 tisic mame ja nevim,500GB? 700GB? To same procesory atd.Takze jak jsem rekl - ted jsou ty konzole nove,skvele,nejvykonejsi,a nikdo jim to nebere.Za xy casu se to srovna,a za dalsi xy casu Pc opet ty konzole predezenou.A jsem ochotny se vsadit,ze hodnota xy je MNOHEM mensi nez tech 5 let,na kterou mam tu konzoli teoreticky kupovat.A to,ze nejaka konzole ma 6 jader nebo co....to je prece uplne jina architektura,to se neda srovnavat.Stejne jako by nekdo rekl,ze 10 kulicek rybizu je vic,jak 1 jablko.To se proste neda srovnavat,pouze jedina shodna vec je,ze se to ji.
Takze fakt no flame :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kerala : Nebo stříhat video , upravovat fotografie ... no vlastně to už asi ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, já jsem taky PCčkář a konzoli jsem nikdy neměl, ale čemu nerozumím, o tom nedebatuji a tobě bych doporučil totéž - kdybys měl o konzolích přehled tak bys nemohl napsat to cos napsal;-) Argumenty, které napsal rayrebel jsou prostě nevyvratitlený fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukulele : Vzhledem k tomu , že se na konzoli dá v podstatě jen hrát , tak je jejich cena neuvěřitelná.

na druhou stranu pokud se jde o malé dítě , které si jen hraje hry a na PC nic jiného nedělá , tak je je tu při nákupu konzole jistá úspora :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukulele -> moc nechapu kam miris.Nekdo tu psal,ze konzole se kupuje cca na 5 let.Ok,je to mozne,Ostatne Playstation to cca potvrzuje.Takze co je spatneho na me domnence,ze nyni mame konzole,ktere jsou vykonejsi nez Pc,a ze behem tak 1 roku se vykon srovna a pak bude mit Pc navrch,ale pokud budu mit doma tu konzoli,tak proste vic pameti do ni nedam,rychlejsi grafiku take ne...Co je teto spekulaci spatne?Mozna to nebude za rok,mozna to bude za 2,ok...Ale znovu opakuji - behem 5ti let doposavad vzdy vzrostl vykon Pc temer "nesrovnatelne.Nebo snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné logo! Líbí se mi vaše hravost. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek: Ide o to, ze potencial konzoly je objavovany v priebehu jej zivotneho cyklu, cize kvalita hier (technicka) neustale rastie. Skus si porovnat kvalitu hier pre PS2, ktore vysli v case prichodu PS2 na trh a teraz. Svet PC funguje uplne inak. Clovek je nuteny neustale investovat do HW, ak chce so svojim PC drzat dych s dobou a hrat tak aktualne hry v plnej kvalite. Vacsina ludi tak necini, lebo je to prilis drahe. Dosledkom je, ze hraju nove hry v kvalite podstatne nizsej, ako propaguje reklama vytvarajuca dojem, ze ta ci ona hra je takto technicky uzasna. Pre vacsinu ludi je tato technicka uroven aj dak nedostupna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je vidět, tak mají dost drzosti, po zoufalém a nedodělaném systému Vista, ještě vystrkovat hlavu z písku. Napřed by se měli naučit systémy vytvářet podle přání uživatelů a ne podle požadavku firem, které by chtěli všechno zakázat, aby uživatel nemohl nic dělat. Aspo%n jeden systém by měli dotáhnou do úplného konce, kdy nebude obsahovat tiséce chyb, jteré vyžadují každoměsíční látání. Kdyby se takhle choval výrobce aut a vy byste museli každý měsíc měnit díly na autě, asi by brzo zkrachoval. Tihle diletanti s pomocí zoufalých uživatelů stále přežívají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážení, kdo teď vládnete po Billu Gatesovi, mě ale vůbec nezajímá nějaký nedokvašený systém ala svítící plastelína. Na tom Internet Exploreru 7, co byl vyvíjen společně s Vistou, mi nechodí stránky, co jsem pracně rozchodil pro Internet Explorer 6 a Mozilla Firefox 2, takže si nemyslete, že vám sežeru každý Windows Greenhorn Beta, protože na světě existují lepší věci, kterými se dá bavit a navíc přitom nepřijdu o nervy. Já nepotřebuji pomoci se spouštěním programů, úklidem ikon a nemám zájem, aby mi počítač přepínal klávesnice. Chci to být já, kdo ovládá počítač a ne naopak. Potom se můžete divit, když schopní vývojáři raději vyvíjí pro Linux - C++, Javu a PHP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má cenu vrážet peníze do systému (Vista), který je nedodělaný, děravý a má morální životnost kolem dvou let? Kdyby byl za dvě stovky, tak ještě možná. Ale za inzerované ceny?!? A to je ještě otázka, Jak bude ,,vylepšena" Vienna!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek: No jako nic proti, ale to ze je DX10 karta vykonejsi je diky jejimu vykonu, ktery jen tak mimochodem je vykonejsi i pod DX9, DX8, OpenGL a etc. To ze Vista a DX10 HW bude podle tebe behem par mesicu vyrazne zastoupeny je smesne (pokut teda podle tebe neni vyrazny podil uz nekde kolem 0,5%). Ve skutecnosti jsou DX10 karty pod vustou o 1ky az 10ky % pomalejsi kvuli vsemu co si vista veme pro sebe. DX10 je ciste o vyuziti novejsich funci ktere grafika podporuje a nebyl by vybec zadny problem udelat verzi DX10 pod XP, ale to by samozrejme MS neslo pod fousy bo by mu samozrejme spadly prodeje Visty.
BTW nevi nekdo proc mi 1080p HDTV video pod Vistou bere 60-80% CPU a pod XP jen 10-20% ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kerala: Aha, a muzes mi please prozradit ktera ze to konsole muze mit vypocetni vykon 1-2TFLOPS, vystup na 4 monitory, 16GB ram, 2,5+TB hdd, da se na ni poustet video a treba i CAD v rozliseni 2560+ ? Nehlede k upgradovatelnosti 100x horsi nez je u notebooku. Konsole byly, jsou a jeste hodne dlouho budou jen veci zabavy kdezto PC je urcene i pro praci a mnohem vice moznosti nez jakakoliv konsole

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kerala: Aha, a muzes mi please prozradit ktera ze to konsole muze mit vypocetni vykon 1-2TFLOPS, vystup na 4 monitory, 16GB ram, 2,5+TB hdd, da se na ni poustet video a treba i CAD v rozliseni 2560+ ? Nehlede k upgradovatelnosti 100x horsi nez je u notebooku. Konsole byly, jsou a jeste hodne dlouho budou jen veci zabavy kdezto PC je urcene i pro praci a mnohem vice moznosti nez jakakoliv konsole

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro krakonoš:
souhlas, protoze pokud to bude podobnej osud jako v pripade win 98 a nasledne vylepsenejch win 98 SE, tak to cekani urcite cenu mit bude.
m

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To len svedci o tom, ze VISTA stoji a bude stat za velke ho... Neviem, co k tomuto dodat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoši ja se tady fakt bavím. Vzpomínám jak před 6 lety jsem stejný bláboly četl o WinXP.
 
Vsadím boty , že všichni ti tvrďáci , co tu dělají ramena , jak si Visty v životě nenainstalují , je budou do půl roku mít na kompu. Samozřejmě warez verzi , protože přeci nebudou podporovat "ty zloděje" , že ? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze musím opakovat, že s PS3 nemusíte jen hrát kvalitní vizuální hry, ale je to perfektní multimediální centrum do domacností http://www.playstation3.megahry.eu/e107_plugins/content/content.php?cont....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OMG:-)) Takze jako konzole nahrazuji PC podle nekterych ...Ok.Takze par otazek.Jedna mozna blba,nevim,ale umeji ty konzole vypalovat CD a DVD? Dale - 60GB HDD je extremne malo,da se pridat dalsi interni HDD? Dale - v soucasne dobe jsem zvykly beznym amaterskym zpusobem na PC editovat fotky a videa - je toto mozne? Je mozne,aby konzole komunikovala s mobilnim telefonem?Zalohovani tel. seznamu,a obecne management telefonu,psani SMS a zalohovani SMS...Dale - v PC mam kartu pro prijem digitalni TV,umozni mi toto konzole?Pozaduju moznost nahravat v urcitou dobu urcity porad,klasika...Na PC si z duvodu dalsiho vzdelavani v oboru obcas instaluju takove veci,jako Oracle databaze a jejich produkty,je toto mozne?(mozna ze skutecne ano,vzhledem k tomu,ze Oracle bezi i pod Linuxem).Dale potrebuju samozrejme mit na PC word a excel.To predpokladam taky nebude asi problem.Potrebuju sdilet data po LANu - to nevim,trebas to jde.Potrebuju pripojit laserovou tiskarnu,potrebuju pripojit inkoustovou tiskarnu,potrebuju pripojit scaner.Potrebuju pripojit web cameru,mikrofon na Skype.
No,urcite toho je vic,ale uz musim jit neco delat:-))) Toto jsou imho zcela bezne veci,ktere nekdy dela temer kazdy,nebo vetsinu z nich.Jak to tedy konzole zvladaji? a pokud ne,jak to mam resit? stejne si musim poridit PC...a kdyz uz porizuju PC,poridim si proste tak dobre,abych na nem mohl hrat i ty hry....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek: Vy mě stále nechcete pochopit, řikám že PS3 je perfektní multimediální centrum do domacností. A Vy stále předhazujete Word, Excel, databáze, zvýšování pamětí apod. Já pouze konstatuji, že PS3 je perfektní multimediální centrum do domacností i pro neznalé uživatele.  Pokud někdo ty znalosti má (anebo má chuť učit se), tak nepůjde do oprášených MS produktů (cca 15-30 tisíc Kč) ale může šahnout po vyspělých alternativách. Pozn.aut.: Oprášenost=Evolution v podání MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Window$ Vienna bude serverovy OS, postaveny castecne na w2k3 serveru. S nejvetsi pravdepodobnosti jiz tento system pobezi kompletne pod .NET, zcela jiste bude obsahovat WinFS a vsechny ostatni features, ktere byly z Vista nakonec odebrany. Mel by to byt nejvice restriktivni serverovy OS od M$, jenze diky .NET bude tak pomaly, ze v zadnem pripade nebude moci ohrozit GNU/Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.