Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft má náhradu za Windows 98SE/ME

Existuje i v češtině?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm - tak on sa naozaj pri instalacii da zakazat Media Player aj Exploder! Uz som neveril, ze sa toho na stare kolena dozijem - smrk, smrk... :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja to chci taky v cestine .. to se musi vyzkoudśet :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naco je to dobre? Stare zariadenia s win98 ovladacmi na tom zrejme aj tak nerozchodim, takze je to blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Lenuser
Na co je to dobre? Na vsechno, ted kdyz chystaj vistu teprve vydaji tu poradnou verzi xpecek co meli prodavat od zacatku. Bez blbosti, moznost vyberu programu, nadhera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá dobře, jako náhrada Win98... dostupnost jen pro firmy snad nebude problém :-)
Volitelná instalace IE, Media Playeru a Messengeru... no já zírám... jen aby jim to vydrželo (tuším marná naděje)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Take myslim, ze je to dobry pocin.
Ve firme mame posledni masinu na Win98 a uz se tesim, az se ji tento tyden zbavim.

Vic lidi by uzilo takovou verzi uz od zacatku. Jako obyc masina do obyvaku s pristupem na web a poustenim hudby/filmu by to vice lide uvitalo a verim, ze kdyby byla prijatelna cena, tak to i koupi. Klidne hodit system na flash-disk, bez hard-disku, ticha masina...proste pohoda. Jenze to by M$ nesmel tlacit obri MCE verze. Jasne, Linux, ja vim...

Jinak jsou to pekny smejdi, kdyz leta tvrdi, ze IE nejde z Win dat pryc (coz uz davno treba nLite vyvratil) a pak sami vydaj takovy system. To my prijde dost unfair jednani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s tím Software Assurance není tak jednoduché, musí být k Enterprise smlouvě a tak podobně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Hon_za:
ono by za taku verziu aj vela ludi priplatilo ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to zoufalý pokus nabídnout nešťastným zákazníkům, platícím Software Assurance, alespoň něco za jejich peníze. Software Assurance spočívá v tom, že se platí ročně cca 1/3 ceny nového softwaru - navíc k původní 100% pořizovací ceně softwaru. Za to zákazník získal právo používat vždy nejnovější verzi operačního systému. Což o to, ze začátku to možná vypadalo zajímavě, když byl vypouštěn nový operační systém skoro každý rok a za normální upgrade bylo třeba platit mnohem více:
1995 - Windows 95
1996 - Windows 95 OSR2, Windows NT Workstation
1997 - Windows 95 OSR2.5
1998 - Windows 98
1999 - Windows 98SE, Windows 2000 Professional
2000 - Windows Me
2001 - Windowx XP Professional
Jenomže pak to přišlo - Windows Vista bude až více než 5 let po uvolnění Windows XP, a za tu dobu zaplatili zákazníci za SA skoro dvojnásobek ceny nového produktu. A zatím za to nedostali vůbec nic. Proto je tu snaha Microsoftu nabídnout aspoň něco.

Jenom, abyste měli představu, co platí multilicenční zákazníci, kteří přistoupili na program Software Assurance:
Windows XP Professional Upgrade: 5511 Kč
Software Assurance 2 roky: 3197 Kč

Prorovnejte to s cenou 3500 Kč za OEM verzi Windows XP professional. OEM ceny Windows Vista budou obdobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlask: lenze ak to dobre chapem, tak tato verzia ma sluzit ako nahrada za win98, ktore prestalo byt podporovane. Lenze k staremu kompu byvaju pripojene stare periferie, ked uz nechcem vyhodit komp, nevyhodim ani tie, nie? Ze si neviete povyhadzovat/pozakazovat z winXP co netreba je o inom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Petr: Ja bych Software Assurance tak uplne nezatracoval. V jeho ramci mas nejenom nejnovejsi OS pro stanice ale take pro servery - takze jak treba R2 verzi W3k Server tak novy MS SQL server apod. Pak samozrejme bonusy jako poukazky na skoleni pro administratory, pristup k technicke podpore MS (ne, to opravdu neni HotLine :), slevy na nakup programu pro zamestnance (ale to v CR asi moc neleti, ze:( A pak take par vychytavek jako ISO soubory instalacnich CD (kdo je ma porad nekde skladovat, takhle mohu v pripade potreby ne hledat ve skrini ale stahnout z Webu).
Mimochodem, ten casovy prehled OS se mi ve vztahu k Software Assurance prilis nezda. Software Assurance je "dostupny" cca. posledni 3 roky. Podobne koncipovane podpurne programy umoznujici pouzivat up-to-date verze byly i pro predchozi Select smlouvy ale jmenovaly se jinak a i jejich rozsah byl mensi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na starých 98čkách většinou běží staré aplikace, které už an ničem jiném neběží. Pochybuji tedy, že je tyto nove Widle nahradí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2peto: o tom co tvrdi MS k cemu to je sem se nevyjadroval. To ze to bude k nicemu ke starym periferiim se nehadam. Ja mluvil o te modularnosti. A ja si neco zakazat umim, ale ja to nechci zakazovat, ja to tam nechci mit VUBEC! A nlite mne osobne tedy moc nenadchnul. Je s tim vic problemu nez uzitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte zájem, můžete si sestavit vlastní WinXP Embedded, stáhněte si Embedded Studio SP2 ze stránek MS a přes google.com si najděte nějaký info. Mám osobní zkušenost.

Pavel

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.