Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft má také laserové myši

shit quality...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je nějaký zásadní rozdíl v přesnosti 800DPI klasické optiky a 1000DPI laserové myši? Nějak mě nenapadá proč bych si to měl koupit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To G: není, to normální člověk rozhodně nepozná. Ty první laserovky mají své mouchy, mám osobní zkušenost s MX1000 a za svojí MX700 bych jí nevyměnil. Ten laser funguje na menším množstvím povrchů, než nejnovější optické myšky, jako např. V200. Ale budoucnost je jasná, časem budou témeř všechny laserové, jako dnes jsou optické. A ty laserové snímače budou lepší a lepší. Nicméně pro mě je zatím jasná volba MX700 (už se asi bohužel nedá sehnat, jen BT model MX900, nebo jako cordless Desktop MX 3000) a V200. //jak jste jistě poznali, drátové myši po zkušenosti s MX700 ignoruji//

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zas nedam dopustit na klasicke dratove optiky. Pravdou je, ze laser je v dnesni dobe o nicem. Tato technologie je jeste ,,v plenkach" a ma sve mouchy. MX1000 neni spatna, ale je tak do kancelare. Rozhodne neni na hrani her. Vystridal jsem peknych par mysi o Logitechu (prodavam je) a za nejlepsi z posledni doby povazuji MX 510 a nyni novou MX518. Pravda je, ze si za kvalitu necha Logitech zaplatit, ale tyto mysi me chytli nejvice. Navic jsou velice dobre i na hry, coz se o bezdratovych moc rici neda. MX700 nemusim, je zbytecne velka a tezka. Ale neni spatna. Je to vec individualni kazdeho uzivatele, jaka mys mu vyhovuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohol by mi prosim niekto vysvetlit, co v pripade optickej laserovej mysi znamena udaj "1000 dpi"??? Lebo DPI je zrejme "dots per inch", ale akosi neviem prist na to, co to znamena u mysi. Cakal by som skor nieco ako frekvenciu, akou senzor snima odraz svetla od povrchu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé že Logitech B58 i Microsoft Intellimouse Optical by měly mít obě 800DPI, MS mám doma a Logitecha v práci a řekl bych že ta MS myška je na tom s přesností podstatně líp. Ale možná to bude dělat povrch nebo něco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re _Teddy_: Můj výklad je ten že optická myš funguje tak že snímá povrch pod senzorem a vyhodnocuje pohyb. Tudíž čím přesnější senzor (= více DPI), tím přesněji myš pracuje a nestane se že se "utrhne" (jako se mi stává s tím Logitechem, že ji prostě položím na stůl a sleduju jak mi kurzor jede po obrazovce)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam explorer 4 a popravde nevidim dovod na co mi je 1000 dpi a 2000dpi

ved aj tak kazdy hrac (pre koho ineho tie mysky asi su) skorej zohladnuje akceleraciu tvar kvalitu klikadiek a vahu mysky.

Opravte ma ked sa mylim lebo ja som sice css hral len asi dva dni ale nezaznamenal som ziadne trhave pohyby ani nic podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2_Teddy_: Asi to znamena ze kdyz pohnes mysi o 1 palec tak se kurzor posune o 1000 bodu/pixelu.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v robote mam logitech mys aj doma na jednom pc a tiez mi kurzor beha po obrazovke a nic s mysou nerobim. Na druhom pc doma mam dve mysi od MS jednu na BT, druhu kablovu intellimouse explorer 4 a tie to nerobia.

vobec netusim preco vyhadzovat peniaze za laserovu mys, ked som hral CS condition zero, akceleracia bola taka ista ako na led optike.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli koukam dobre na vetsi fotky, tak se mi zda, ze kolecko uz neni stranove naklapeci, coz vypada rozumne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Max: Přesně tak, lepší optické myši jsou docela v pohodě, levnější optické myši stačí na Windows/kancl, ale hry bych s tím moc nehrál. Osobně bych to bral tak že na nenáročné věci obyč myš za nějakých 200-300 Kč a kdo chce něco lepšího tak 600Kč nebo více. Tu kategorii mezi, tj. "lepší low-end" doporučuju ignorovat protože obvykle je kvalita stejná jako u těch obyč, akorát zaplatíte peníze navíc. Třeba taková Genius Netscroll Optical je sice pětitlačítková, jenže kvůli příšerným ovladačům se ty dvě tlačítka navíc nedají kloudně zprovoznit. Prostě pořád je to low-end. Takže buď si koupit obyč (třeba Netscroll Eye) a ušetřit, anebo si naopak připlatit na něco lepšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodil by se do rejstriku pridat vyraz DPI :o)
Mam takovy nazor, ze radeji kupovat mysky od Logitech a Microsoftu nez Genius.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE: nešťastné přeuspořádání funkčních kláves a Insertu.
 
Tak už mám asi šest neděl MS Natural MultiMedia Keyboard s tímhle nešťastným přeuspořádáním a musím říct, že se na to dá zvyknout celkem v pohodě. Sice se člověk občas přemáčkne, ale pokud není zcela rigidní, tak se zadaptuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi by se hodila petice za velké ENTERy a klasické INS/HOME/PGUP/DEL/END/PGDN a NUM uspořádání...

Žasnu, kam ty snímače furt dávají, ale aby jej dali na nejpřirozenější místo - pod ukazováček, to jsem ještě neviděl. Už nějakou dobu uvažuju, že si to asi budu muset navrhnout a sestrojit sám... Má někdo další zájem? :)

Ad Logitech: mám prastarou BJ69 (+ SteelPad QcK) a tahle myš na FPS hry dobře stačí. :) Měl jsem tu čest pozkoušet i MX1000 a MX510 a musím říci, že drátu se asi nebudu chtít zbavit. Preferuji lehounké myši (tu BJ69 jsem upravoval), ta MX1000 je pro mě cihla.

PS: Co mohu doporučit, vypněte si akceleraci a zvyšte citlivost, tj. používejte "lineární" myšování. K mému údivu jsem si rychle zvykl a jsem nyní v ovládání PC daleko přesnější. Momentálně přejedu obrazovku zleva doprava posunem myši o 2 cm.

Malý test: zkuste pustit malování a pomalu/rychle kreslit malá kolečka/bramboroidy (1-2cm), pokud budou mít tendenci vypadat jako zakulacené čtverce, nainstalujte si pořádný ovladač myši (tohle dělá originální MS) nebo použijte to "lineární" myšování. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdrawim.. no ja mam starucku kablovu MS intellimouse explorer 3.0A a popravde silno pochybujem ze hociktora novsia myska je v niecom lepsia od tejto... co sa tyka tej kockatej gule, tak pri PS2 sa to da krasne nastavit vo WINoch.. pri detailnych nastaveniach mysi a pri USB sa to v ziadnom pripade nemoze stat, pouzivam orig ovladace co su vo WIN a je fakt ze ked som mal ten moj IE3.0 prepojeny konvertorom do PS2 tak ten prenos bol podstatne menej detailnejsi, dobre sa to dalo otestovat aj pod DOS verziou PQ magicu, tam je krasne vidiet rozdiel v pohybe USB a PS2 mysky, takze ak mozte, jednoznacne chodte do USB!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> FMGsk : "shit quality..."

To uz je chorobne ne? To jako proto, ze je to Microsoft? No, nekdo kvalitni mysi a klavesnice sakra delat musi. Mozna ale dokazes tu myslenku rozvest a treba v ceske diskusi mluvit slovensky, nebo nejak podobne, jak to sem obvykle lide pisi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Polaris: nevim jestly je to shit ,ale tuto klavesnici bych si nekoupil ze 2 duvodu ( ten druhej je spis osobni duod)
1) to ze ta klavesnice mam malej ENTER to by se mozna dalo prominout -ikdyz ja raci vlkej, ale to ze chybi klavesa insert (no mozna nechibi ale kam ji dali?)To se dockame opravdu klavesnice jen s ALT+CTRL+DELETE?
2)Ano je to Microsoft, firma kterou opravdu nemam rad (s jejich trapnejma reklamama get fact) a ikdyz mozna hw delaj dobrej o OS se to rict neda . A nevim proc ji financne podporovat ...

s klavesnici sem spokojen se "GENIUS SLIM STAR PRO" pomer cena vykon (no tady spis konfort a vzhled) je skvela

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: Mitch: tak tomu teda neverim. Pretoze ak by si potom potreboval posunut kurzor o 1 pixel na monitore, musel by si mysou pohnut iba o 0.0254 mm, a taky maly pohyb rukou nespravis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> FMGsk

Ja mam MICROSOFT INtellimouse Explorer 2.0 a jsem spokojenej, zatim se me nestalo ze by mys nestihala ani nejprudsim pohybu. Nejvic me na ni vyhovuje ergonomie(perfektne sedne do ruky) kterou okopiroval i LOGITECH(staci porovnat MX1000 se 4 roky starou MICROSOFT Intellimouse Explorer 1.0). Dale me ukazde bezdratovou mys ktera na jedny baterky vydrzi 6mesicu a muze fungovat dokonce jen na jednu AA baterku. Jen na co jsem si musel zvyknout bylo kolecko. Sice nemam Microsoft rad ,ale mysi delaji vynikajici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Miscrosoft je jeden z nejlepších výrobců myší a klávesnic. Pak zkoušeli ještě nějaké operační systémy, ale ty jim moc nešly, tak teď prý jdou zase do toho segmentu, který jim vyhovuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim o tom ze by Microsoft opravdu nejaky HW vyrabel. Nechava si ho delat, tojo. A neni spatny, to taky. Ale vyrabi ho vzdycky nekdo jinej. Nevim jestli ty vyrobce strida, ale svyho casu byl dvornim vyrobcem Mitsumi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.