Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft mění jména některých produktů

Windows PowerShell - hehe, tak to je fakt sila. Tak kretensky oznaceni bych necekal ani od MS. V praci delam v "PowerShellu" :-D muhehe. sranda jak MS cim dal tim vic postupne prechazi k filozofii linuxu, jadro oddelene od grafiky, silny prikazovy radek,... doufejme lidi uz brzy pochopi, ze je daleko lepsi prejit na system, ktery to ma vsechno poradne udelany uz dnes a ozkouseny po mnoho let.
http://proc.linux.cz/
http://fedora.redhat.com/
http://www.gentoo.org/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle zatím nedoložených zpráv Microsoftu se z důvodu lepší srozumitelnosti pro běžné uživatele připravuje i lokalizace názvů jednotlivých programů softwarového balíku Microsoft Kancelář 2007. Budou to programy: Slovo, Bezva, Vyhlídka, Přístup a Silná Tečka.

:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

xvasek: tak to zní hrozně hrozně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ripper: marně čekám, kdy linuxáři přestanou spamovat fóra a vnucovat lidem své názory. Věřte, že svým počínáním nejen mě od Linuxu kontraproduktivně odrazujete. Dobře vám tak. Na tu netoleranci linuxová komunita jednou doplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omyl. my sucitime :))
a nikto tu nikomu linux (ani iny podobny system) nenuti. a pokial nevies, windows addicts spamuju linuxove fora...
a tu poznamku, ze na to doplatime, nechapem. ako?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim souhlasit s Martinem, kam se clovek do diskuzi podiva vsude linuxari vnucuji dve distribuce Linuxu, OpenOffice, sve nazory, ze na Linuxu bylo a je vse daloko lepsi uz od praveku atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

matin: a vidite, ja jsem jeste pred par mesici byl "windowsar". pak jsem to uz s tema oknama nevydrzel, a vyzkousel linux. sice jsem byl prvni tyden zmatenej a musel si vygooglovat par veci nez jsem prisel na to co a jak, ale ted jsem z toho tak nadsenej, ze to (jako "linuxak", jak rikate) doporucuju kde muzu. mate mi to za zle? to me mrzi. na druhou stranu, pokud si to precte aspon 1 clovek, kdo na to zatim nepomyslel a vyzkousi linux, a nedejboze se mu to i zalibi, tak to povazuju za velky prinos a opravdu to dle me za to stalo.
mozna neni nejlepsi ze pod kazdym clankem o microsoftu je 50 prispevku "jak to muze jeste dnes nekdo pouzivat" (i kdyz maji pravdu ;o)), kazdopadne jsem rad, ze se aspon linux dostava do bezneho podvedomi. takze je to tezke, na jedne strane je zajem oslovit lidi kteri o tom treba ani vubec nevi, na druhe strane to nekoho obtezuje. zase ale kdyz se zamyslite, co byste chtel jineho psat do komentaru takovychto clanku, nez tema windows/linux? myslim, ze k puvodnimu tematu uz neni moc co dodat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše sice ne, ale pár věcí rozhodně ano

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verte tomu, ze ti opravdu schopni linuxari, se v zadne takoveto diskusi timto zpusobem obvykle neprojevuji. Oni totiz vi, ze pro kazdy ucel se muze hodit neco jineho.

Jinak s priblizovanim Microsoftich produktu k unixove filozofii ale musim souhlasit, je cim dal vice videt to oddelovani na mensi casti, ktere delaji jednu vec poradne (tedy pomalu a jiste).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, linux se těmihle otravnými atakujícími příspěvky dostane do povědomí uživatelů. V tom nejhorším světle. Proti linuxu jsem neměl nic do té doby, než mi ho začali všichni cpát zleva zprava. Teď ho mám sice více v povědomí, ale také ho mám plné zuby, aniž bych ho vůbec pořádně vyzkoušel. Nejsem sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To:Ripper
Ten nazev je fakt "neuvazenej".
S tim piblizovani k Linuxu to az zase tak neni. Jen se postupne, dle mody, meni koncepce.
 Silny prikazovy radek ma i W2000, jen tyto nastroje nepouzivaji bezni uzivatele. Pro ne je vetsina veci dostupna pohodlneji v graf.rozhrani.
Jadro NT systemu nema s grafikou nic spolecneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to martin:

Je skoda, ze nechate nekolik primitivu, aby vas odradili od GNU/Linuxu. Sice vas plne chapu, ale timto pristupem skodite maximalne sam sobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Silny prikazovy radek ma i W2000 <<
:D nazor ti neberiem, ale najskor si vyskusaj nejaky ozajstny shell a skus porovnat.

>> Jadro NT systemu nema s grafikou nic spolecneho. <<
po technickej stranke je grafika windowsu sucast kernelu, pretoze jej kod sa vykonava v "ring 0" - t.j. kod jadra systemu

>> ktere delaji jednu vec poradne (tedy pomalu a jiste) <<
oddelenie funkcie od formy neznamena ziadne spomalenie. naopak je to moznost vyvinut kvalitnejsi software a rychlejsie a efektivnejsie nachadzat riesenia na problemy/ulohy.

>> linuxari vnucuji dve distribuce Linuxu, OpenOffice <<
ja stale nechapem ako je mozne niekomu cez prispevok diskusie nieco "vnucovat". este som sa s tym nestretol.

>>Jinak s priblizovanim Microsoftich produktu k unixove filozofii<<
som si nevsimol. a pokial sa nezbavia toho hrozneho API, ktore so sebou tahaju uz viac nez dekadu... ale to nespravia, pripravili by sa o poslednu vyhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci prilevat zbytecne olej do ohne, ale pokuste najit v mem prispevku alespon kapanek neutrality. Prestoze jsem "Linuxak" a doma mam Linux uz dlouho dobu; na WinXP delam v praci. Na samotnych Windowsech me stve par veci (rozebirat to tady nebudu) a neda se s tim nic delat (vlastnost softu). Zcela otevrene se priznam, ze Linuxu me take neco obcas nastve, ale da se to resit - coz prubezne delam.
1) Linuxaci: Me osobne nektere prispevky doslova irituji. Je to zbytecne ,prihlouple a detinske. Linux je o svobode a "oni" si zvolili Window. Je mi jedno z jakeho duvodu. Jednou uz jsem se Win takto ne jakemsi foru zastal
2)Widowsaci: Az v postovni schrance najdete letacek s kampani BSA, kde jste neprimo nazvan zlodejem, zrovnatak slavna kampan MS "nahe PC", az se budete hadat s prodavacem v obchode, o predistalovany Win nemate zajem, treba proto, ze nesouhlasite s licenci nebo az si prectete priblbly clanek v Euru (viz. reakce) http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1209 tak potom mozna pochopite, ze si na takovychto forech obcas nekdo neodpusti nejaky ten slovni plivanec Microsoft veci s nim souvisejici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 martin: Zamyslete se, jestli si pouze nevymyslite duvody, proc se na jine systemy nepodivat, a doopravdy tam nejsou jine duvody. Ono je totiz velice pohodlne rict "na linux se nepodivam protoze linuxaci porad spamuji fora o windows produktech" a zastrit tak vlastni lenost. Kdyz reknete "linux jsem zkousel dost dlouho, a nelibi se mi proto a proto", tak to uz vypovida neco jineho. Myslim, ze kdyz to vyzkousite, tak zjistite, jak velice ochotna a napomocna je linuxova komunita, a ze problemy sice jsou, ale celkem dobre a rychle se resi, staci se jen zeptat...
Kazdopadne nevidim nic spatneho na tom, doporucit lepsi system, kdyz si to o nem myslim. Nazor se mnou ostatni sdilet nemusi a ja jim ho neberu. Nezda se mi, ze bych nekoho do neceho nutil. Jen doporucuji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Doporucovat" se da ledacos a lecjak. Bohuzel tvoje forma skutecne ciste jen skodi.
A vymluvy ze jen "doporucujes" jsou imho smesne i pro tebe uz kdyz to pises. Natoz pro jine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, nepripada mi to smesne. dokonce mi to nepripada ani jako vymluva. ale to je asi rozdil narozu, s tim nic neudelame. myslim ze to nema cenu resit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: Jenom takova poznamka, to pomalu a jiste nebylo zvoleno jako negativni narazka na rychlost programu, ale na to postupne priblizovani k unixove filozofii (coz je prave mimo jine i to, ze jeden program dela jednu vec poradne). Ty jsi to rozdelil na dva body a to uplne otocilo vyznam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak prepac, ale vyznelo to tak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.