Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft nabízí Windows 10 čím dál agresivněji, nikoli však pirátům

Aby sa mi 30 krat po sebe sam aktivoval zasrany windows defender, aj ked som to 30 krat deaktivoval mozem osrat cely skur*eny windows... to uz nie je mozne.. Je to robene pre restardovanych, ktori nevedia ako pracovat s PC a aj tak to je spravene zle, pretoze ti to normalne veci nedovoli instalovat a malware, ktory ti zrusi cely system uplne s prehladom... zapalil by som cely tym od windowsu... Hned ako nasporim peniaze, nechcem tento nechutny system uz v zivote nikdy vidiet...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

In the latest build you can only temporarily disable Windows Defender. Here's how to permanently disable it:
Run gpedit.msc
Navigate to Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender
Double click on "Turn off Windows Defender"
Select "Enabled" > Apply > OK
Close Group Policy Editor
Beware, you are now unprotected.

Ano, toto je navod, ktory deaktivuje defender, dalsi program ho dokaze dokonca odinstalovat, co som aj spravil... Nic to ale nemeni na tom, ze ked das standardne v nastaveni defendru DISABLED, tak sa po restartovani pocitaca sa defender znova aktivuje..Nikde ta o tom nic neinformuje, proste sa to zapne samo od seba.. aktualizacie je tiez nemozne beznym sposobom v nastaveni vypnut..

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

vestina lidi si nainstaluje jinaci antivir, dle jejich preferenci ... takze pak se defender automaticky deaktivuje ... takze wtf??
ja osobne antivir nikdy nemel a zadny problem, spousty veci mam ponastavovano pres gpedit, takze sem si klikl o polozku vice a vse vyreseno ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

10 rokov uz nepouzivam antivirus, pretoze ho nepotrebujem..Nikdy som nechytil ziaden virus a ani podobne veci... Jedna sa mi o to, ze mi windows nuti veci, ktore nechcem a aj ked ich rucne deaktivujem, sami od seba sa aktivuju, bez toho, aby som o tom vedel, co ma vytaca najviac.. Pre bezneho smrtelnika, ako je moja mama je nemyslitelne sa hrabat v gpedit.. Preco teda, ked deaktivujem defender, tak sa mi sam od seba aktivuje? Preco mi stahuje aktualizacie, ked ich nechcem, ja nechcem, aby si tento zasrany system robil co chcel, chcem ho mat plne pod kontrolou, ale ak si robi veci sam od seba, ako chce, aj napriek tomu, ze som to jednoznacne zakazal, je to pre mna ciste zlo..

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

pri instalaci tech Win jsi souhlasil se vsim co tu ted pises ze nechces a zasktrl jsi ze s tim souhlasis, tak proc se ted rozcilujes? nikdo te ten OS nenutil ani koupit, ani instalovat a ani pouzivat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tym chces povedat, ze ked mas jednoduche tlacitko VYPNUT/ZAPNUT, tak si musis precitat v podmienkach, ze ked das VYPNUT, tak sa ti to aj tak automaticky zapne? Tu nejde o podmienky, ale o logiku veci, ale budem rad, ked najdes, kde v podmienkach to je uvedene a ako...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Zkus tu cast kde prijimas produkt "as is" atd atd atd... A potom si dej sprchu a klidne si nainstaluj treba VMS ci neco podobneho pro ty spravne in a cool co "umeji s PC" :)))))))

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Piš k věci. Jeho naštvanost je oprávněná. Se sedmičkama, Vistama ani XP jsem takovéhle tanečky dělat nemusel.

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd. Vypnout antivirus jenom tak z plezíru potřebuje jeden člověk z miliónu, tak se ten jeden člověk z milionu prostě bude muset povrtat v registrech. To není chyba Windows. To je jako si stěžovat ,že nelze zobrazit obraz systému na monitoru do uhlopříčky jenom proto, že má hlavu nakřivo a v minulých verzích to šlo.

To že MS nedovolí standartně a jednoduše vypnout Defender je tam kvůli těm 999.999 ostatním uživatelům, kteří by ho ani vypínat neměli. Takže jeho naštvanost není v žádném případě opodstatněná, protože se dožaduje funkce, která tam schválně není a přitom pro to není ochotný vůbec nic udělat a pohledat na Googlu. Takže prostě si potřebuje jenom zanadávat na MS a přihlouplí lidé mu kliknou PLUS. Proč? Protože Microsoft. Ti by mu svorně přikyvovali, ikdyby si stěžoval že mu Windows nevymaluje obývák.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastně ve Windows nemusí být žádné ovládací panely a jiná nastavovací klikátka. BFU tomu nerozumí a kdo ví co dělá si to jistě rád najde v registru. Chjo.

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

MS se rozhodl, a to správně, že člověk které neumí používat internet a upravovat registry, by neměl mít možnost vypínat antivirus. Ať si vážený upravuje velikost textu a hraje s barvičkama, ale pokud si chce hrát na profíka, vypínat si antivirus a ještě se tim chlubit, tak by si měl být schopný zjistit jak se to dělá.

Prostě dětem do rukou nepatří sirky a BFU zase možnost vypínání bezpečnostního systému.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Možná je čas, aby MS skončil s politikou jednoho univerzálního systému Windows pro všechny a vydal se novou, moderní cestou, kde by zohlednil přání uživatelů a jejich schopnosti. Vytvořil by tedy spousty odstupňovaných verzí, kde by byla jedna varianta pro úplné retardy, druhá pro léčitelné retardy, třetí pro jen mírně slabomyslné, ... Jako třeba když si chci nechat vymalovat byt a malíř mi dá vybrat z vzorkovníků se stovkami barev a odstínů. Že je to blbost? Že v budoucnu budou mít všichni lidi na celé planetě vymalováno jedinou správnou barvou, protože je to nejekonomičtější (pro výrobce)? No, ještě že mi je už přes padesát a umřu svobodný se svými Windows 7. :-) :-) :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, aby skončil jako Linux? Prostě ne. Linux má svoje uživatele, kterým to vyhovuje, ale většina vždycky bude vyžadovat jednoduchost, jednotnost, protože OS je pouze prostředek pro jejich práci a ne práce samotná. Kdo požaduje to co chceš ty, tak má Linux.

MS nemá potřebu ydávat dalších 15 verzí podle zkušenosti uživatelů, zvlášť když BFU nebudou vědět, co si mají vybrat. Zkušený uživatel zase nepotřebuje na všechno tlačítka v GUI. Řešení MS je správné.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ale blbost. Jasně, že by to byly pořád ty stejný Windows, ve kterých by fungovaly ty stejný uživatelský programy (o čemž si Linux může nechat jen zdát). Měnilo by se jen uživatelské rozhraní. Vždyť většina diskutujících si ztěžuje jen na to, že něco nemůže vypnout, nebo že nemůže zapnout to co chce, protože to před ním MS schoval. Prostě vytvořit sadu skinů, ze kterých by si uživatel vybral, který mu vyhovuje. Kde by bylo nastaveno, co a jak bude přístupné. Pro experty všechno, pro laiky nic. A milion variant mezi tím. Kdo chce dlaždice, nechť má dlaždice. Kdo chce mít vše jak bylo ve win 3.1, má to mít. Vždyť tohle všechno je jen o přívětivém uživatelském rozhraní. Lidi slyší na to, že jim nikdo nebere to, na co si zvykli. A kdyby MS lidem násilím nenutil svou představu univerzálnosti, bylo by většině nakonec úplně jedno, jestli mají Win10 nebo Win XP.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

plz smazat, duplikat ...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

co toto je zase za zvast?? dival ses nekdy napr do gpedit.msc nebo secpol.msc ?? dyt tam to mas vse hezky schovany na jednom miste aby se v tom lamy nehrabaly, zbytek si klikne co chce a jak to chce ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, tak ještě jedno dovysvětlení. Kolik lidí se dívá do gpedit.msc? Kolik lidí zkoumá, jestli bude potřebovat DX12? Kolik lidí řeší nekompatibilitu se současným uživatelským software? Ano, nějaké procento to bude. Ano, s ovladači HW trable jsou (bývají). Ale tahle skupina lidí podle mého odhadu nebude dosahovat 50% všech uživatelů Windows. A pokud by uživatelské rozhraní ve Win10 bylo totožné s Win7, tak by si ta zbývající nadpoloviční většina ani nevšimla, že má jiné Windows. Mě osobně na W10 nejvíc vadí, že když něco potřebuji nastavit, tak to nenajdu tam, kde jsem zvyklý. A místo práce, která mě živí, musím zkoumat, kam to MS přesunul. Přičemž jsem přesvědčen, že právě tyto estetické změny jsou naprosto zbytečné a vyřešily by je volitelné skiny. Proč by Win10 nemohly vypadat jako Win 3.1, pokud by o to někdo stál a vyhovovalo mu to? Přece na funkčnost DX12 a podobných novinek ve Win10 to nemá vliv. Ale je to jen můj názor. V reklamním oddělení nejen MS jsou přesvědčeni, že nejvíc prodává přemalovaný obal výrobku, takže je tahle diskuze vlastně bezpředmětná.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To mi teda vysvětlete, když je to takový bystrý strýček ochranář, co nám nedovolí se omylem rozbít, proč jsou pořád uživatelé co mohou mít nainstalovány dva antiviry a jiné nefunkční konfigurace. BFU zcela určitě Windows poškozují jinými způsoby, než že by si omylem vypnuli antivir. Na to stačí dvě výstrahy "Bu bu bu, to nedělej" a dát primární volbu "NE" a BFU to v životě nevypne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ocividne ti nikdy nevolal onen zmineny BFU se slovy "vyskocilo na me okno, nevim co tam bylo, chtela jsem kliknout na NE, ale klikla jsem na ANO, a ted me to tu nefunguje" ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jenže takový uživatel si zaviruje počítač i v době dočasného vypnutí Defenderu, pravděpodobněji i v době kdy je zapnutý (mi majlem přišla zpráva "musíš kliknout SEM"). :-) Takže to nic nemění na faktu, že zkušenějším uživatelům tyhle rádoby chytré výmysly komplikují život a klikače na cokololiv to stejně neochrání.

Takový uživatelé mají být v klícce user módu, aby nic nastavovat a instalovat nemohli.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Uživatel si zaviruje počítač i v době dočasného vypnutí antiviru. proto je nesmysl mu to umožnit vypnout na pořád.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Proto by bylo vhodny mit neco jako win10 home a tam by ta volba na vypnuti vybec nebyla, pak by byl win10 professional kde by ta volba na vypnuti "cehokoliv" byla a byla by funkcni narozdil od soucasne verze kde volba je (zbytecne) ale nefunguje.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A kde mate jistoru, ze si jej nezaviruje i s Antivirem? Hlavne v dnesni dobe...
Kazdy by mel mit pravo delat veci jak uzna za vhodne a nest si za to zodpovednost. Jakekoliv predjimani zodpovednosti druhyma je spatne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, anivir, kterej sezere 30% CPU a 80% hdd ...a primom (mozna) mesic po zavirovani bude umet ten vir najit (teda pokud nepobezi) .... antivir je naprosta iluze a zcela nefunkcni chimera.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ve kterym blazinci je volnej pristup na net? Antiviry (zcela vsechny) jen zpomalujou pocitace, a to o desitky %. Leda blb neco takovyho do systemu pusti.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Je to hlavne 100% CHYBA MS, ze sa snazi presadzovat utopiu `jeden prsten vladne vsetkym`,
t.j. jeden OS od telefonu az po workstation, od totalneho BFU az po naj profika!!!!

Uplne zbytocne a NASILNE!!!!

Zo SW hladiska je trivialne vyrobit viac edicii SW (resp. aspon niekolko profilov). Co brani MS, aby napr. kludne aj len pri instalacii umoznil prepnut z `moderneho UI` na `klasiku` a z `BFU` rezimu na `advanced`????
Co okrem velkej chute `vychovavat` a znasilnovat cely svet svojim socialnym inzinierstvom?

...a nie, skutocne ma nebavi si manualne vyrabat stohy .reg suborov na `krotenie` tych ich sraciek -> trvalo mi asi pol roka kym som dostatocne poodstranoval rozne nechcene `vymozenosti` z W7 a mozno by sli poladit aj W8 ci W10 - no to je uz pomaly na urovni `vyrabania novej verzie OS` a do toho nejdem, uz som prilis stary na take marnenie casu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mozno ti poradim...
ja riesim opacny problem s defenderom na 8.1. Defender sa nedokaze sam spustit lebo mu nesedi checksum jeho binarky :D asi nejaka vnutorna ochrana. A neviem ho preinstalovat.

Takze trochu hexedit Defender binarky a bude pokoj :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no nevim, ale ty asi neumis cist, ve win10 mas jasne napsano, ze DOCASNE muzes vypnout antivira a za chvili se opet sam zapne ...
http://winaero.com/blog/wp-content/uploads/2015/06/windows-10-defender-d...
sory, nehledal sem ceskou verzi obrazku ... takze nechapu, proc brecis, ze microsoft zapina neco bez tveho vedomi??
proste to je pro usery, jestli ses poweruser, tak si to dokazes vypnout pres gpo, dokonce nepotrebujes ani reboot, hned vypnuty ... zkus se tam nekdy podivat, najdes tam hejblatek ze nebudes vedet co driv nastavit :) tam mas system pod kontrolou ...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Power user? To je něco oficiálního? Výš než Administrátor? Taky to chci. Nejde mi smazat složka, protože prý nejsem owner, i když owner jsem :-/.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

tak si nekde, napr v process exploreru, najdi ktery proces drzi ten handle a killniho ...
jinak samozrejme pres psexec si muzes pustit cokoliv pod sytem account, dokaze vice nez zminovany admin ... psexec -i -s ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

process explorer je Task Manager? Nebo Resource Monitor?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím na 100% že mi to žádný program/proces nedrží, tak spíš využiju "psexec -i -s". Můžu se zeptat kde se srozumitelně dozvědět víc?
Z toho mála co jsem četl je to nějaký modul který se musí stáhnout... a pak se tam zadává jméno PC...
nešlo by se lognout za roota či superadmina a napsat "delete C:/.../nazevsložky"?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

WTF!?!?!?!?!?!?!?!?
no modul ... je to jeden exe ... a kdyby ses racil podivat trosilinku vise, tak sem tam psal syntaxi : psexec -i -s ...
ty neznas systernals?? ani utilitky od nirsoftu??
OLOL !!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já znám spoustu lidí co to neznají, dokonce si myslím, že naprostá většina lidí to nezná, nechápu co je na tom nenormálního :-/.

napsal jsem
"psexec -i -s E:\dfdh"
a prý že
PsExec could not start E:\dfdh on VashCZ-PC
The system can not find the file specified

Ale podle toho co jsem napsal do příkazový řádky by to mělo znamenat run remote proces, což vlastně nechci. Já chci vymazat složku, ne rozběhat nějakej proces... teda chci runovat proces na vymazání tý složky ale to nemám tušení jak se jmenuje.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

jo, a ti lide pak davaji plusy lidem v komentarich co neumi vypnout antivir a minusy tem co ho maji vyplej :)) takze radeji fakt uz pod timto clankem psat nic nebudu ...
RTFM

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že jste nepomohl ani jemu ani mně, možná to bude lepší :-D.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zem sem se nesnazil pomoct?? pisu tu primo prikazy co mas psat, utilitky jake pouzivat, a ne ... lidi proste chcou x edici windows odstupnovanych dle user skillu ... pritom v tech win to uz tak je :) lamy maji desktop, ten kdo chce ma spousty moznosti jak si totalne prekopat system ...
jako uprime, zlaty windows, o tom se macu muze jen zdat ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, v Terminalu na Macu se taky dají dělat divy. Prostě každý operační systém se musí znát, aby člověk věděl jak se dostat k skrytému rozepínání podprdy :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to oficiální, ve windows mají svojí skupinu a mají vyšší oprávnění, jak users. A né, nejsou víc, jak administrator.
Jinak administrator může vše, ale to by jsi se musel nejdříve s windows trochu naučit ;-).
Zdar Max
PS: každopádně předřečník spíše pod označením "power users" myslel "pokročilého uživatele", který windows aspoň trochu zná a umí si v něm nastavit víc věci, jak barvičky ...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To ani nahodou, admin ve widlich nemuze ani nahodou vse, to muze pouze "system".

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A co administrator nemůže? Práva má ke všem adresářům v systému, k těm, co nemá, si je může převzít.
Rád bych tedy věděl, na co práva nemá?
Zdar Max

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zeby UTFG? Pokud neco nastavi nekam ze tam ma prava jen system, tak se jako administrator muzes jit klouzat. A resi se to pravidelne a neustale. A ne, ani ownera neprevezmes. Pripadne pokud potrebujes jako admin neco odstrelit, nemusi to jit, a vynada ti to, ze nemas opravneni atd atd ... vis o tom zjevne kulovy.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

problem pustit si napr process explorer pod system accountem ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem to pěkně po staru jako se to dělalo v Ixpéčkách když člověk nevěděl a stáhl všechen možný software který to "možná mohl udělat".
Až na to že jsem se poradil na fóru, takže OK... jen mi to chtělo nainstalovat asi pět balastvérů, ovšem byl jsem pozorný.
http://emptyloop.com/unlocker/ - pět minut to chroupalo a sežralo mi to 50% výkonu u i5, ale nakonec to ten megabajtovej soubor smazalo :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

oka, v tom pripade nevim co jsi chtel ode me, obrazkovy navod jak pouzivat microsofti systernal utilitky?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

...ty si ale KRETÉN největší tvle.

Nechtěl jsem obrázkový návod.
Nechtěl jsem návod jak používat microsoft internal utilitky, ale chtěl jsem se stát power userem, což jsi mi leda velký HOVNO vysvětlil. To že jsi mi dal příkaz který nefunguje a ještě ses mi vysmál mě vůbec nepomohlo.
A proč? Protože jsem to nevěděl, a když jsi mi to neřekl tak jsem se zeptal na PCTuningu a tam mi nějaký týpek poradil toto. ... logicky, jinak bych se tě neptal

Vědomosti ti v mozku tlačej na centrum rozumu, dělej s tím něco člověče.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

OLOL

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Aha, může být tvá odpověď trochu konstruktivnější? Docela by mně zajímal nějaký příklad. Píšeš, že se to řeší neustále, ale já jsem za dobu své kariéry toto nějak neřešil. Možná za dob WinXP jsem měl problém s killnutím nějakých vytuhlých procesů a uživatel system měl na toto lepší prioritu a něco s ním šlo killnout líp, ale že by to bylo věcí nějakých lepších práv, to nevím a o ničem jiném taktéž nevím.
Díky
Zdar Max
PS: myslím to naprosto vážně, zajímá mně to, spravuji několik stovek stanic ve firemním a několik desítek stanic v privátním sektoru a opravdu jsem nikdy neměl potřebu něco takového řešit, nebo nějakým způsobem systém přeinstalovávat (když nedošlo k hw chybě), jedinou výjimkou byla doba winxp, kdy došlo v některých případech k neopravitelnému poškození systému bordelem ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jo kdyby nabídl mrkvosoft ubgrade na w10 všem co mají legální windows XP to by bylo hned jinak hlavně u pirátů kteří již dlouho mají legální multilicenci od známého. Nevýhoda by byla u lidí kteří mají legální win XP i s originální licenčkou na spodku NB nebo NtB či na boku case ale samotný kód po zadaní a spuštění windows hlásí nelegální windows (moje zkušenost s použitím klíče na spodku NtB to samé se stalo i v autorizované opravně PC).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože to je OEM klíč a ten funguje jen na speciální instalaci kterou ti dodali výrobci. Případně pak tu jsou další OEM klíče co fungují s jakoukoliv instalackou, ale musíš to používat na přesně daný typ zařízení co sis přikoupil...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ma XP, zadny desitky instalovat nebude a to ani zadarmo. Byl by leda blazen.

M$ je spis v poradny riti, protoze presto, ze desitky vnucuje horem dolem (a viry muzou jen tise zavidet), tak ani presto se jeste ani zdaleka nedostaly na podil XP. A to je pro M$ naprosta tragedie a pohroma.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tragédie je spíš váš způsob uvažování. Desítky jsou na trhu pár týdnů.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 sou prima blbina, kdyz to srovnam s XP neskutecna sracka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, zatim jsou ty cisla o nicem, protoze upgradovali pouze skalni fanousci a dobrodruzny povahy. Ti ostatni, kteri maji potencialne o Windows 10 zajem, nechaj soucasnou verejnou betu (MS oznacovanou jako RTM) prvne trosku uzrat. Otazka je, kolik jich je. Skutecne zajimavy cisla budou teprve az pristi rok skonci (*) akce s upgradem zdarma, protoze to uz se zapoji i ti cekajici.

(*) Na to jsem mimochodem taky zvedavej, jestli skutecne skonci. Protoze MS chce dostat Desitky kam jen to jde a kdyby z celyho slavnyho upgradu zdarma mel vyrazit treba jen 15% zastoupeni, byl by to dost trapas a cara pres rozpocet.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Neskonci, nekde kolem se vali clanek na tema, ze novsi verze desitek pude instalovat s klicem (sn) ze 7/8 => pomerne logicky kdykoli.

Navic jak uz sem psal, M$ je zoufalej z toho, ze to sou (minimalne podle jejich pocitani) treti zcela zavrzeny a odmitnuty widle. Nadto ma problemy i jinde - tuhle sem napr resil exchange vs konkurencni reseni. Jelikoz je M$ asi tak na desetinasobny cene ... pricemz prave tohle M$ zivi, ne desktopovej OS. Jenze v okamziku kdy useri (a prave predevsim firmy) odmitaji jejich novy uzasny systemy (ktery neprinaseji zhola nic, krome problemu), tak maj poradnej problem.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj vymletej mozek si jeste nevsim, ze se desitky naladovaly na temer 100% stroju s 7/8, ze? A ze jejich useri zoufale v milionech hledaji, jak se toho svinstva zbavit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 za 3 mesice nejsou tam co Windows XP za 14 let?

Fiiiiiha potom je LInux primo EPIC FAIL - 21 let, zdarma a porad pod 1% :-))))))

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Win 10 nejsou za 3 mesice co je M$ vnucuje jako aktualizaci na vsechcny stroje s win 7/8 ani tam, kde 2 roky nepodporovanej system. A dokonce naopak, jestli neco roste, tak podil win7 ... tedy 4 verze stary system ... divny co?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nevidím jediný důvod, proč mít na ntb/pc WinXP. Krom toho, jak jsou žalostně děravý, tu je ještě problém v tom, že už spousty app nejsou podporováný. A v dost případech ani samotnými antivirovými společnostmi (kdo tedy stále používá winxp na internet banking, tak je pěkný masochista, protože v dnešní době snad není způsob, jak ověřit, zda není systém winxp cinklý). Kdo má aspoň nějaký dvoujádrový CPU + 1GiB ram, tak mu stačí SSD a Win10 (v 32bit verzi) na tom lítaj jak ďas. Zrovna nedávno jsem na win10 migroval silně obstarožní notebook. Ani nebylo potřeba někde shánět drivery, všechno se nainstalovalo "samo".
Poté jsem jen povypínal pár věcí a uživatel má na pár let zase klid. Pak strčí ssd do nového ntb (nebo PC) a pojede dál. SSD tedy nelze brát jako investice do starého ntb/pc, ale prostě jen jako investice i do budoucna.
Kromě výše zmíněných mají win10 oproti winXP další přínos - všem uživatelům nastavuji UAC na plno + dva účty (uživatelský + správce). Ve WinXP se dá pod userem také dělat, ale není to vůbec ideální, spoustu administračních záležitostí je třeba spouštět přes runas, někdy stačí pravé tl. myši, jindy je potřeba ještě přidržet shift a v některých případech jedině cmd. Win10 toto mají automatizováno (resp. je to dobře automatizováno od Win7, ale kdo by je na tak starý ntb instaloval, jednak kvůli stáří, dále kvůli náročnosti).

Zdar Max

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je hezký, ale jaký to má smysl? Z XP ček nejde povýšit bezplatně, takže je potřeba desítky koupit. V Home verzi cca 3000,- (Pro 6000,- to už je vůbec mimo) a vzhledem k tomu, že to je vazané na hardware, tak je to fakticky OEM. Taková investice do stroje na konci životnosti se mi nezdá moc smysluplná. To už se mi zdá lepší ta Davidova cesta a pro zachování bezpečnosti tam dát dual boot do linuxu. S tím SSD čkem by to nemuselo být ani tak moc otravný.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Bankovnictvi? Na desitkach? To ses teda peknej strelec ... XPcka narozdil od desitek nekomunikujou 24/7 s tisicema IPcek. A to GB bych chtel videt, kdyz jeden tab a browser zabira prave to 1GB. Uzasny na praci ... a pak se widle zacnou patchovat ... a dojde i swap ... a dokonce to samo poresi problem s tiskarnama, nefunguje z 10 ani jedna. Jo pravda, jsou to obstarozni kousky, nejmladsi je uz 1/2 roku.

A to SSD zcela jiste je investice do budoucna ... protoze 7mm je zjevne moc, tak se u novyho notesu ta skvira zmensi na 6 ... pravda, palice to spravi. Jooo a pod userem se vazne da neco delat, tovizejo, jen potrebuje admina na to, aby si nastavil kolik je hodin ... takova drobnost zejo. A kazdej user doslova rici nadsenim, kdyz se ho nejdriv 3x zepta browser a pak jeste 3x widle, jestli to vazne chce spustit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já tu neteoretizuji jako ty, ale píšu, jaké mám zkušenosti.
32bit Win10 + 1GiB ram + SSD je ve výsledku rychlejší, jak WinXP + obyčejný disk. Ano, swapuje to, ale díky SSD to není tak zlé.

AD user/admin práce. Je to tak ve všech OS. Používám jak linux, tak windows a v obou případech pracuji pod obyčejným uživatelem a nevidím v tom žádný problém (a nejen já, ale i spousta lidí - obyčejných uživatelů, v mém okolí), zřejmě je u tebe asi problém mezi klávesnicí a myší ;-).
Zdar Max

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je legracni logika...akorat ze, Win XP + 1GB +SSD bude ve vysledku taky rychlejsi jako WIn10 + 1GB obycejny disk... Osobne v tom nevidim z praktickeho hlediska az tak velky rozdil. Ano win 10 s SSD budou umet lepe pracovat, ale proc bych mel investovat dalsich 3000,- do licence noveho OS na neco, kdyz to co mam mi na pouzivani evidentne staci. Kazdy nepotrebuje novou verzi toho programu, atd.. Jsou dokonce lidi, kteri ani nepouzivaji Internetove bankonvictvi :-)

ps: taky neteoretizuji neb XP na SSD mam :-))

zdar :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Oni asi vazne chteji aby si spokojeni s W7 vypli aktualizace. A proto to ve W10 uz neni mozne. Proste kdyz MS rekne nova verze, tak vsichni aktualizovat, bez odmlouvani.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

WIN7 SLMGR -REARM a prudí mě také s WIN10 a kvůli čemu se budu hnát do win10? akorát jestli bude nutnost DX12 jinak ani náhodou...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kolega si je docela pochvaluje. Virtuální plochy jsou celkem dobře použitelná věc. Pak je tu spousta věcí pod kapotou, které prošly revizemi a nejsou dobře marketingově zajímavé, tak se o nich ani nemluví.

Krom teda větší rychlosti, která je ale asi v případě ssd v nepoznání s win7, tu jsou třeba optimalizace v kernelu, novější verze/vylepšení protokolů (ipv6, smb apod.), lepší indexaci / vyhledávání, o něco lepší rdp, lepší io scheduler atd. Těch věcí by se našlo.

No a vzhledem k tomu, že ovládání je shodné s Win7 + pár drobných věcí kolem a kolem, tak já osobně spíše nevidím důvod, proč nepřejít. Někdo třeba argumentuje sledovacími mechanismy, ale jednak jdou vypnout, dále win7 je mají také a je potřeba kvůli jejich vypnutí dělat též opičárny.
Zdar Max

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm..to je docela odvaha tvrdit, ze ovladani Win10 je "shodné s Win7 + pár drobných věcí kolem" :-)
By mne zajimalo v cem se treba ta "shodnost" projevuje. Zatim vidim tak akorat, MS kachle v pokusu zintegrovat neintegrovatelne, zplichtenou nabidku (ktera napr. mi nevyhovuje), spoustu "predelavek" (ktere nejsou ani dotazene dokonce), zmeny v grafice oken, designu, atd, atd..
Asi mi neco uchazi, ale krome toho ze pouzivam klavesnici a mys, tak se opravdu neovlada stejne :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To uz snad neni OS ale virus. Kdyz to clovek nechce, tak mu to menaji furt co cpat. Snad to pujde nejak generalne vypnout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Viru se da velmi snadno zbavit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pujde, nahodit ciste 7 a 8.1 a hned vypnout automaticke aktualizace, tak se tohle 10 svinstvo nenatahne a nebude sahat na soukrome informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"mohli jste pozorovat, že Microsoft postupně přitvrzuje. Vyskakující bublinu občas vystřídá celé okno s naléhavější nabídkou a mění se i výzvy" - jasnacka, NSA ma malo debilu na sledovani, vzdyt tohle jasne rika: "pekne vam spivaji pricem vas lapaji"

"oznamuje, že již přes 100 milionů uživatelů upgrade provedlo, takže byste asi měli i vy (pozn.: celkem běží přes 110 milionů sestav na Windows 10; na jednu koupenou licenci vychází víc než 10 neplacených upgradů)" - upgrade provedlo 75% primych dementu, 20% ty co to zkusili a 5% svym omylem, takze takova to uzasni migracni politika asocialnich Windows 10.

"Nebo nebudete in a naopak zůstanete sto let za opicema" - prave s Windows 10 je clovek za opicema, tradicni a kvalitni StartMenu v prdeli, jedny a jasny ovladaci paneli v prdeli, Windows Media Center v prdeli a takhle bych mohl pokracovat...

"To ale zdaleka není konec. Po Novém roce Microsoft ještě přitvrdí: Zařadí desítky mezi doporučené aktualizace (recommended upgrade) a bude je automaticky stahovat na všechny systémy se sedmičkama a osmičkama. Bez ohledu na to, zda si uživatel desítky rezervoval nebo ne" - uz nevi kam by tuhle sragoru 10 najebali a jak najebali, NSA sou nervozni, Microsoft chce vic placenych reklam a jeste pribudou dalsi onaniste z USA, pokurvi s tym tolik 7 a 8 systemu, ale co neudelat pro tolik ziskanych informaci a touzbe vysokeho zisku.

pokud upgrade odmítnete, neměla by vás aktualizace znovu obtěžovat - to se rikalo a hle nejen ze dnes vas obrazovka migrace agresivneji nuti na asocialni Windows 10 prechazet, jeste se vam tohle pedofilny svinstvo natahne do adresare "Windows BT" a kdyz nahodou smazete/zakazete aktualizaci, hned prijde jina kurva ktera vam bud natahne migracni obrazovku na desitky nebo zas natahne data na instalaci win10, vyjebane kurvy z Redmondu.

"Co ale Microsoft neřeší, jsou uživatelé s pomalým nebo objemově placeným připojením" - proc by to tahle firma asocialu, pedofilu a zoofilu resila, proc? vzdyt jejich ucelem je jejich sragoru kterou jim nikto nechce cpat nasilu i kdyz to nechce, prosta, jasna dementnost.

"Všechny tyto kroky míří jasným směrem: K dosažení 1 miliardy systémů s Windows 10, kterou si Microsoft předsevzal" - k dosazeni spiclovani 1 miliardy BFU, takove potrebuji, idealni slepice na porazku.

Otevrene, kdyby se Windows 10 predavali jako ciste OEM licence bez moznosti dnesniho "bezplatniho" upgradu z Windows 7 a 8.1 meli by dnes na trhu 0,5% zastoupeni, sral by po nich pes.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se Windows 10 prodavaly ciste jako OEM tak je mas i temer na vsech firemnich pocitacich - a to udela hezkych par set milionu kusu.

Za 4 roky (zivotnost hw ve firme) je pak mas temer vsude (koupene neznamena pouzivane - muze byt i podkladova licence pro Enterprise 7/8/10).

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Akorat ze to je presne naopak nez rikate:-) Alespon co se tyka napriklad korporaci. Ty jedou povetsinou jeste na Windows 7. Napr. Vodafone Novy Zeland upgradoval z XP na Win 8 teprve loni a to jen pro to, ze Win XP oficialne prestalo byt podporovane. Atd. atd. :-)
Takze ten kdo si koupt no HW s Win10 je povetsinou bud mala firma, kde se ji downgrade treba nevyplati a admin se pripadnou nekompatibilitou nejak vyporada. A pak zbyva Pepa, co si to koupi v Alze..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Bezne ti dell/hp/... doda HW na kterym je licencne o 2-3 verze vyssi nez jaka je predinstalovana. Zcela bezne takhle dodavali HW s XPckama, na kterym ale licencne byly nejdriv Visty, pak 7 a pak 8. Dneska takhle dodavaj 7. A licencne jsou na tom 8, po novym roce to uz budou 10.

V pripade PRO variant mas totiz narok na downgrade na libovolnou nizsi verzi, a firmy budou jeste par patku resit migraci XP->7, a rozhodne nebudou nasazovat nic novejsiho. 8 v zadnym pripade, protoze jsou zcela nepouzitelny, a o 10tkach se bude rozhodovat za 2 roky nejdriv.

Pricemz jestli se v M$ hodne rychle neproberou, tak uz ted se v mnoha velkych firmach resi, co by znamenalo se M$ zbavit uplne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Všechny větší firmy mají aktuálně Win7. U nás je například jaký-koli jiný systém zakázaný. A přechod z XP se dořešil teprve nedávno. Nepředpokládám, že se z Win7 přejde na cokoliv jiného, dokud to nebude naprosto nezbytně nutné. A pokud MS nevydá zase nějaké "normální" win, tak s koncem podpory win7 hodně naroste rozšíření linuxu :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ma korporace tisice stroju, tak to mas miliony jen na praci Itku. A klidne desitky/stovky mega za upgrade souvisejicich veci. M$ si predstavuje, ze budes menit OS co 2-3 roky ... coz je tak doba, za kterou se da (mensi) koroporace zmigrovat. Tzn, i 10let je pro takovy firmy slusnej kalup, pokud maji resit i neco jinyho, nez neustalou vymenu OS.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tolik slov a takovy blitky...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdeze, vzdyt ma ve vsem pravdu

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, uživatel má na výběr. Buďto upgrade na w10 a nebo do nekonečna odklikávat hlášku o upgrade na w10. Nějak mi tam chybí volba "Nechci" respektive "Již mne s tím přestaň prudit". Postup na "vyléčení" w7/8 od otravny z upgrade na w10 najdete zde:
http://www.ghacks.net/2015/04/17/how-to-remove-windows-10-upgrade-update...

Již jsem to absolvoval dvakrát, jelikož se mi nedávno znovu ty balíčky oživili. Čím to asi je?
Na PC jsem neměl odvahu přejít z w7 na w10. Zato na notebooku jsem provedl upgrade hned, jak to vyšlo. Pak jsem jen plakal, když jsem četl všechny ty články o šmírování. Ne že bych tam měl něco tajného. Co mne však nejvíce vadilo, že po startu w10 se zobrazí logovací obrazovka a na ni se načítá z Internetu pokaždé jiné pozadí. Navíc s otravnou hláškou "Líbí se vám?" Co mne však štvalo nejvíce, že při zadávání hesla byly ještě w10 v nějakém lagu a tak se téměř pokaždé nějaké písmenku z hesla vynechalo. Takže jsem si zadání zopakoval ještě jednou. Minulý týden mi praskly nervy a poslal jsem w10 na smetiště a nahodil na notebook Linux.
Taky máte ten pocit, že modernější a modernější systémy/aplikace jsou otravnější a otravnější? Namísto toho, aby sloužili uživateli, tak jej čím dál více otravují nějakými dotěrnými dotazy a hláškami...

+1
+70
-1
Je komentář přínosný?

Ta otravnost neni jen vec SW. Osobne to pozoruji i u ostatnich veci. ted je tu obrovska snaha, aby veci, ktere si clovek koupi, slouzily predevsim tretim stranam a ne zakaznikovi.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

ad smirovani - nemas cist aeronet.cz a dalsi "svobodne weby" plne odborniku na cokoliv

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

O tom co mám nebo nemám si rozhodnu sám :-P
Mimochodem aeronet cz mi nic neříká....

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Se ozval naivista, kterej netusi o cem zvani.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ještě skus vytlouct spouštění "aktualizátoru" z plánovače úloh (pod adminem) a poškádlit registry http://www.askvg.com/how-to-remove-get-windows-10-app-and-its-icon-from-...
Jistota je zákaz aktualizací, nikdy nevíš, která to zase celé zapne :-(

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Cele halo ohledne Windows 10 ma pro nefiremni uzivatele v podstate jedinou skutecnou otazku: Prosadi se (AMD) do novych her nove multiplatformni OpenGL nebo-li Vulkan? Jak se k OpenGL vyrostle na technologiich AMD postavi NVidia? Bude Microsoft schopen uplatit vyvojare, aby pouzivali DirectX12? Co na to Sony, zacne u dalsi Playstation take podporovat OpenGL?
No dobre tech otazek je vic, ale tykaji se jednoho a toho sameho. Windows 10 jsou nutne kvuli novym hram, ktere budou na DirectX12 a slibuji prevratne novinky. Kdyby nove hry vznikly na novem OpenGL (Vulkan), ktere jsou co se tyka technologii plne srovnatelne s DX12, v podstate je to to same, akorat pod jinym API, tak mohou uzivatele v klidku zustat na Windows 7/8 nebo jeste lepe prejit na linux. Takove Ubuntu nebo Mint jsou dnes jednoduse ovladatelne OS i pro uplne lajky a Mint je navic docela podobny 7ickam (Cinnamon).

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Já doufám, že se Valve se SteamOS konečně pochlapí a pak jediný důvod mít win (spouštěč her) pomine.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ty stejny novinky, jaky slibovaly dx 10/11 ... a kvuli kterym dneska 99% games bez potizi beha na dx9? NIKDO, ani JEDINEJ vyvojar nebude delat hru pro jednotky % potencielnich zakazniku.

A z pohledu M$ jsou domaci useri mozna zajimavej marketing, kdyz se jim rozdaj widle gratis, ale vzivote jim nic neprodaj. A zpohledu korporatu, jedina zajimava zmena nastala s prehodem na 64bit, kde byly XP nepouzitelny, ale 7 naprosto vyhovujou.

BTW: PS pouziva OpenGL - respektive jeho subset.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro MS jsou domácí uživatelé klíčoví. To podstatné, co drží MS u koryta, je shodnost uživatelského rozhraní doma a v práci. Proto celá ta šaráda s W10, osmičky totiž rozdělily UI a firmy musely zaškolovat i kvůli totálním základům.
Pokud padne domácí zkušenost kompletně, ztratí firmy velmi důležitý důvod, proč zrovna MS. A třeba začnou víc volat po profesionálních distribucích linuxu - otázkou bude, zda software umí, co je žádáno, a za kolik. Kompletní zaškolení se stane tak nebo tak nevyhnutelné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tahle diskuze mě děsí. Nepoužívám antivirus a aktualizace OS mám většinou vypnuté. Nehodlám MS platit za moji šikanu, a tak zřejmě doživotně W7 nebo tux. Zlatej Ballmer...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Musím říci, že mě situace na Win 7 už začíná krutě prudit.

1. otravné hlášky (co jdou killnout je editem registru)
2. od léta neustálé podivné volitelné aktualizace, které se tváří jako vylepšení, ale do..bávají dosud funkční systém. A jsou zcela nedostatečně popsané, co to vlastně dělá
3. znefunkčněné "upozorňování na aktualizace". Každý týden si hrají s nutidlem na desítky, ale přitom poněkud rozbili (možná úmyslně) detekci ikonkou a bublinou v liště, že hotfixy jsou k mání a připravené. V centru aktualizací měsíc smrdí hromada hotfixů a systém mi to neřekne. To že na jiném pomalejším kompu (dvoujádro 1,6 GHz) trvá aktualizace a následné jakési interní chroustání se snačnou zátěží CPU až hodinu, to už si opravdu dělají šoufky. Začínám mít pocit, že je to úmysl, abych to přepl na automat a nepátral po tom co mi to chce do systému nalít.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Tak kolegovi se prej o vikendu patchovali cely den desitky ...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Před pár měsíci jsem si říkal, že MS již nemá moc možností, jak zvýšit agresivitu propagace W10. Mýlil jsem se.

V tuto chvíli mne již dokopali k vypnutí aktualizací.
Přístup MS už vnímám spíš jako znemožňování použití zakoupeného softwaru. Koupil jsem si W7 s tím, že budou po jistou dobu záplatovány. Ne, nebylo to kvůli upoutávkám na nový produkt či zabírání HDD zcela zbytečnými daty.

Určitě nejsem běžný typ uživatele, ale uspěchání vydání W10 mi přišlo zarážející, jejich licenční podmínky a nastavení mne opravdu nenadchly. Navíc MS aktivně postupuje proti mé spokojenosti užití W7... Já vám fakt nevím, ale dřív jsem byl se zakoupeným produktem spokojený, po této kampani mám na MS averzi.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

vitej v Klubu :-))
Ja mam k nim averzi uz od roku 2001 ;-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 dobry, nejake spiclovaci funkce jsou tak maximalne pro srandu, vidim ale dva zasadni problemy:

1. Microsoft cpe Windows 10 lidem i do notebooku, lajci nevedi co s tim, boji se, ze kdyz neposlechnou vyzvu Microsoftu, tak ze udelaji spatne a nainstaluji. Pritom pro hodne notebooku nejsou k dispozici ovladace (notebooky s Windows 7), takove notasy pak spatne funguji a uzivatele to stoji dalsi penize, protoze to obvykle musi dat do servisu. Microsoft by teda mel nejprve zajistit, ze pro veskery hardware, na kterem to nabizi, budou k dispozici ovladace!

2. Microsoft by mel misto agresivni nabidky radeji co nejrychleji opravit chyby nebo se na jejich oprave dohodnout s vyrobci hardwaru. Muj priklad: Koupil jsem nove PC zalozene na Skylake, takze bych ocekaval bezproblemove fungovani Win10, opak je pravdou. Nejvic zlobi ovladac zvuku, Microsoft tvrdi, ze problem je v ovladaci od Realteku a je treba aby Realtek vydal opraveny ovladac, naopak Realtek rekl, ze problem je ve Windows komponente audiodx.exe a at si to opravi Microsoft. Me jako uzivateli je to hovno platny, ze se nemuzou dohodnout, kde je chyba, me pada zvukovy system a tudiz me to ztezuje praci na mem PC. (Jen na okraj, mam dualboot, linux jede v pohode, Win10 mam hlavne do budoucna na DX12 hry, takze mi to aztak nevadi, ale vnimam to proste negativne smerem k MS.)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tak at M$ zaluji, v tomhle pripade by zcela jiste uspeli, protoze jim vyrobce OS zcela zjevne a navic vedome zpusobil skodu. A z toho se nevyvlece v zadny EULA.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

zatial sa zda, ze wsussoffline celkom slusne filtruje nevhodne patche - teda je tu moznost ako ostat relativne up-to-date

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

S Win7 si vystačím ještě min 5 let. Pak asi Linux nebo něco podobného. Uvidíme kam se posune Android pro desktop.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Když se někdo cpe tam, kam nebyl pozván, tak má dostat do rypáku a je jedno kdo to je. A pokud jde navíc o systém, který je samá chyba, tak by ti co se jim to tam vnutilo, měli žádat finanční odškodnění. Taková hromadná žaloba dělá divy.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Skynet:-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

..uz chybi jen Arny :-))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.