Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zvykejte si. Microsoft nahradí ikony ve Windows 10 za nové [anketa]

sfc /scannow

Microsoft tam ty svoje ikony proste protlaci a basta.

Driv jsem pouzival prikaz zmineny vyse na obnovu systemovych souboru Windows, nebyla to spatna vec, ale uz ten prikaz nepouzivam, od doby, kdy obnovi i ikony aplikaci na defaultni je to dost na hovno.

Jinak me proste fascinuje ta microsofti indie, ktera tam vladne a vladne chaos, na ikonach je to videt. Proc je cast ikon vyvedena v Metro stylu (ctverecek) a cast ikon je jina? Ikony beznych aplikaci jdou aspon zmenit, nektere jdou zmenit primo, nektere se musi menit pres zmenu souboru ve slozce Windows. Ale jde to.
Takze ja mam vsechny ikony dane jednotne do Metro stylu (ctverecek). Akorat ikona UWP aplikace Microsoft Store zmenit nejde a paradoxne tam ctverecek neni. Nepochopim to.

Mimochodem, pri kazdem upgradu na vyssi verzi Windows 10 (1903, 1909, atd.) se vsechny windows ikony zmeni zpet na defaultni, ale to se da vyresit zalohou tech zmenenych zastupcu s vlastni ikonou a posleze to nahraju zase zpatky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoftí hovádka jsou to samé co někteří dnešní politici, Vymyslí neexistující problém, ten vítězoslavně vyřeší a blbci si nevšimnou, že jsou tu mnohem větší problémy, které se neřeší. Pokud to samé neznáte z firemního prostředí, tak si toho važte.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

U nas ve firme ted take resime dulezitou vec: hezci ikony ve firemni aplikaci. Ne nepracuji v Microsoftu, on se po nas opici.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Navrhni pohyblivé a nějakým způsobem blikající 3D modely ikon, které zdvojnásobí nároky na procesor.
"To je blbý, to se bude líbit."

Je to jako s vývojem aut. Řeší se multimediální systém, aby zákazník nepoznal, že v minulé generaci měl kvalitnější a kultivovanější motor s příjemnějším zvukem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale ten kultivovanější motor produkoval CO2. Možná dokonce i CO3!!! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to málo, Antone Pavloviči?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ako ja teda neviem, ale hentake ikony na office apliakcie (word, excel, powerpoint, access, outlook, onenote ...) su v semi-annual update channel Office 365 ProPlus v. 1908.

V predoslej Office 365 ProPlus 1902 este neboli. Graficky je 1908 vycackanejsia ako 1902.

Takze hentake ikonky (aspon co sa tyka Office) mame u nas uz nejaky ten tyzden ... a strach a hroza na cloveka lezie, co zas bude vo verzii Office 365 ProPlus 2002.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pohyblivé a nějakým způsobem blikající 3D modely ikon. Nebo druhý extrém, přilišné zjednodušení, že z něj uživatel ani nepozná co to je - to je tak cool. Např. ikona pera se změní na kosočtverec s čárkou uprostřed.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Např. ikona pera se změní na kosočtverec s čárkou uprostřed.

Nepleteš si to s novou ikonou windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ikony jsou mi u zadele.

Hlavně ať mi v normálních desítkách nedojebou dlaždice a start jako v těch 10X.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO sú krajšie, ale na "funkci rostlináře to nemá vliv" :) Škoda že do môjho W10 LTSB sa to nedostane. A ako poznáme MS, zmenou icon-packu určite omylom poserie aj niečo úplne nesúviciace, napr. vznikne BSOD pri zasunutí USB 1.1 device do USB 3.1 portu :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jiz by to chtelo uplne novy operacni system bez metra, moderni scheduler a jednotny ovladaci panel.

Windows 10 > 10 vydání a stale k hovnu...

Windows 7 > dve vydání a doprovazeli je jenom bezpecnostni plus kumulativni aktualizace.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 samozřejmě provázely také různé problémy.

Jinak můžete použít Linux, drtivé většině uživatelů tam nic chybět nebude a můžete si to upravit aby to vypadalo třeba jako Windows XP nebo W7.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ok, dám linux. pod ktorým mi pojde rFactor2, teamspeak, crewcheef, trackir a psd ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem to psal na CNku, protoze tam nekdo tvrdil, ze na linuxu jde skoro vsechno. A co nejde, tak proste nemuzes k tomu pristupovat,ze chces hrat konkretni hru, nejdriv musis zjistit co jde a toho si vybrat. Podle me je tento pristup na hlavu, ale proti gustu ....
Upozornoval jsem na jeste neco jineho, treba Mass Effect kdysi sel udajne hrat na linuxu pres WINE v pohode, ale mne to padalo. Zjistil jsem, ze to funguje ok pod KDE, ale ja mel Ubuntu s Unity a na tom to padalo, stacilo prehodit graficke prostredi, jenze ta doba nez jsem na to prisel. Proste hrani na linuxu je dobry, kdyz si chces hrat s tim linuxem a o tu samotnou hru ti zase tak moc nejde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mě taky štve, že je linux furt upozadovan. S vulkanem už by nemusel být problém co se týče her (byť to někdo furt bojkotuje protože AMD). Adobe na něj furt kašle a PS není celý Adobe... Takže třeba pro grafiku jako takovou Smolík... Přitom jaký by to byl spolehlivý počítač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Drtiva vetsina uzivatelu nic z toho co chces ty nepouziva. Bohuzel mas specialni pozadavky a tak ses odkazan na windows.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To me vzdycky rozesmeje, tyhle hlasky o vetsine uzivatelu :-) Naopak. Vetsina uzivatelu ma problem prejit na cokoliv jinyho nez uz aspon trosku zna. Vetsina uzivatelu si nedokaze poradit s jakymkoliv problemem v Linuxu, zatimco ve Win se jim to aspon obcas povede. S "kolegou od vedle" se jim to povede skoro vzdycky, pokud se nejedna o nejakej zasadni problem. Vetsina uzivatelu neni absolutne schopna efektivne resit problemy s formatovou ale kolikrat i datovou nekonzistenci mezi Lin a Win, napriklad prace s Excelem vs LibreOffice tam a zpet. Linux na desktop proste neni pro BFU, ani pro vzdelanejsi a zkusenejsi usery, uz mnohokrat se to prokazalo. Ten, kdo nema cas resit sracky s prechodem na uplne jinej system a musi pracovat, zustane u Win a je to jedine dobre.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde bereš jistotu, že W11 by byly lepší než stávající W10?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, že by byly lepší protože přece 11>10!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na W10 mi vice vadi spousta jinych vlastnosti, ale i ta vizualni stranka mi prisla jako krok zpatky..verim, ze na tom pro me nelibivem vizualu desitek snad uz neni moc co vice zkazit o.O

Kdyz nepocitam osmicky, tak bylo vzdycky temer pravidlem, ze nam kazde nove windows defaultne nabidly moznost pouzit vizual z predchozich verzi - proc se od toho upustilo? To jde opravdu jen o to, donutit uzivatele klasickych desktopu s nedotykovymi panely (jelikoz se mobily nakonec vypustily, predpokladam ze jde porad o silne prevazujici rozhrani) pouzivat pro ne nesmyslne dlazdice? Vizual desitek je pro me odpudivy, ale presto bych daleko vice ocenil, kdyz by svuj focus MS orientoval na dulezitejsi veci - mozna nejlepe, kdyz by stavajici zahodili a zacali radeji uplne nanovo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prostředí ve W10 má jednu vlastnost, kterou předchozí verze neměly (nebo ji měly jen omezeně) - je plně škálovatelné. To že ho nadesignovali jako fujtajbl je už druhá věc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nijak nerozporuji pridanou hodnotu moznosti plnohodnotne skalovatelnosti, jenom verim, ze bychom mnozi desktopari mene utrpne pouzivali W10 v prostredi W7, nebo XP. Nikdo s mobilem nebo tabletem by si ho dobrovolne aktivovat manualne sam urcite nemusel a verim ze mnoha dekstop stanicim vyhovovalo stare vice - defakto by to mohlo vyresit i rozhazenost nastaveni/ovladacich panelu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to psal mockrát - ono to chce místo šprajcování se trošku se do toho ponořit a naučit se s tím. Najednou zjistíte, že je to o třídu leší, než neohrabané sedmičky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A jak dlouho se do toho clovek musi norit, aby se mu to dramaticky vylepseni podarilo najit? ;) Ja se snazim uz roky a vysledky nejsou ani zdaleka presvedcivy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave, ze s zadnym predchozim produktem MS od dob W95 jsem se pri prechodu k novemu do niceho norit nepotreboval a s novymi systemy zadny zasadni problem nikdy nemel. Tak otraveny jako z W10 sem nebyl ani v dobe, kdy jsem se prvne dostal k linuxovym distribucim. Coz o to, verim ze mnozi z kritiku s W10 pracovat dokazeme. Blbe ale je, ze ani po tech peti letech se s podobou toho systemu tolik lidi nedokazalo spokojit. Z meho okoli W10 pozitivne prijali snad jen uzivatele, kteri od svych PC krom spusteni prohlizece vlastne ani nic jineho neocekavaji. Znam i uzivatele, kteri kvuli pomalu uz nutnosti W10 spolu s novym hw a pozadovanym sw radeji PC platformu opousti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S tym teda vobec nesuhlasim, prave naopak - Windows 10, specialne v spojeni s Microsoft/Office Apps (Word, Excel, Otlak, PowerPoint, Visual Studio) ma dost zasadne usability problemy. Kym platilo pravidlo, ze aktivne okno ma nejaku farbu zahlavia a neaktivne okna maju inu farbu zahlavia a ze aktivne okno moze byt na obrazovke najviac jedno (resp. ak nejake existuje, tak prave jedno), clovek vedel, kam mieri input focus. Teraz si staci otvorit na dvojmonitorovom setupe jeden Word, jeden Excel, jeden PowerPoint a jeden Otlak, pockat asi 30 sekund, kym zhasne textovy kurzor a nie je vobec mozne poznat, ktore okno ma focus. Este ked som aktivne pouzival Visual Studio, bolo to este horsie. Vsetky okna VS sa defaultne zgrupili pod jednu ikonu na taskbare a nebolo absolutne nijako mozne zistit, ktore z tych okien focus ma. Vyvojarom to tak vadilo, ze dotlacili MS k tomu, aby pre VS vydal theme editor a ludia si mohli nastavit aktivne/neaktivne zahlavia.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Resil jsem to pomoci 7_TaskBar a ClassicShell . A + teda nastaveni primo ve win. Jde to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy, cez kolko korporatnych IT oddeleni vo firmach o 10 000+ hlavach toto pretlacite ;)

Disclaimer: Ofc sa jedna o pracovne firemne stanice, nie som dostatocny masochista aby som si pustal nieco s Microsoft/Office aplikacii na domacom pocitaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, ale asi ti necokrade focus. Ted jsem zkousel nasimulovat co popisujes a nedeje se to. Blikaciji kurzor na pozici v tesxtu sice prestane blikat, ale porad tam je. Ani mys nezmizi a porad tam je. A stin kolem okna kde je focus taky porad je, takze neni problem ho rozpoznat. Zgrupovani ikon na taskbaru snad umi vypnout kazdej, staci pravej klik na taskbar a mas to tam hned v settings. Jestli ona nebude chyba nekde mezi klavesnici a zidli :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k nedávnému přechodu do tohoto blivajzu mě nějaký ikony nerozhází... nakonec něco podobného mi loni předvedl Android na mobilu a taky jsem to přežil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak je to u vás, ale já většinu těch ikon od sebe nerozeznám a netuším, co znamenají.
Celkem nechápu, proč byla v posledních letech naprosto zrušena ergonomie a všechno se stává naprosto neintuitvní a smotaný dohromady.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty ikony dělal Američan (cpou všude text v angličtině).
Např. Ikonka plného modrého obdélníku je Microsoft Word: autor tam přidal [W] ale jinde ve světě by upravili tvar ikony (na list papíru s textem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Microsoftu zřejmě nastal nějaký design-overflow. Od suchých jednoduše vypadajících nejen ikon, ale i celých oken, jsme se u Windows 7 dostali ke graficky zatím asi nejvíce kulervoucím efektům, aby se to s Windows 8 a Windows 10 začalo zase vracet do prenatálního období Windows. A zdá se, že už v Microsoftu opět objevili existenci barev.
Schválně, jestli se dožiju nějaké další verze Windows s kulatými rohy a efektními fosforeskujícími tlačítky ;-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já si tam nahodil w7 menu a i ikony naštěstí vypadaj stejně....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kaslat na ikony.
Najviac ma nasralo, ako v buile 1909 v nejakej aktualizacii dodrbali vyhladavanie.
Napr. casto otvaram Control Panel a ked som chcel nieco vyhladat, tak to hadzalo automaticky vysledky, co bolo super rychle.
Teraz ?
Nieco napisem a nic, musim dat ako idiot este enter.
A este to prezentuju ako super feature, hovada.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

'Ne, ne, ne, ikony udělají větší radost normálním lidem.'
Jo, už to vidím. Tady se mi to změnilo, co s tím mám dělat? Ale takhle to nikdy nevypadalo! Vrať mi to jak to bylo!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne !!! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to uz nenajdu vubec nic, stacil mi ribon v offfisu, tam uz taky nevim kde co je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na co přesně si mám zvykat? Že screenshoty uživatelů Windows budou vypadat na webu mírně jinak? Ani nevím, jestli ten rozdíl poznám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.