Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Soud: Microsoft nemusí vládě USA poskytovat data ze zahraničních serverů

Sice nemusi, to ale neznamena, ze nebude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho šlo jen o banalitu typu drogy. Určitě budou platit jiné zákony, když by to označili za terorismus, nebo nedej bože zločin nejtěžší - kopírování Hollywoodských filmů.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Drogy a banalita? Víš kolik lidí každý den umře kvůli drogovému byznysu? Kam se hrabe terorismus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak schvalne, kolik? :D Z uzivatelov minimum, tych par najtazsich fetiek bude fetovat ci uz drogy legalizujes, alebo zavedies globalnu prohibiciu. Ta sposobi este vacsiu umrtnost kvoli ciernemu trhu, ako dokazala par krat historia. A ze sa medzi sebou vystriela par mafianov? To ta tiez trapit nemusi.. Pokial vsak narazas na legalny alkoholovy a tabakovy biznis, kde opravdu pod zastitom a podporou statov denne umiera tisice ludi na svete, tak v tom pripade s tebou skutocne musim suhlasit. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

" tych par najtazsich fetiek bude fetovat ci uz drogy legalizujes, alebo zavedies globalnu prohibiciu. Ta sposobi este vacsiu umrtnost kvoli ciernemu trhu"

"legalny alkoholovy a tabakovy biznis, kde opravdu pod zastitom a podporou statov denne umiera tisice ludi na svete"

Neodporuje si to trošku?

K tomu umírání: víte kolik lidí umře v nemocnicích, neměli by se zakázat? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne neodporuje, jasně z toho vyplývá že kdyby stát zavedl prohibici drog tak umře daleko víc lidí. Takže radši pod záštitou státu umírá tisíce lidí, protože bez této podpory by to byly deseti-tisíce mrtvých.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna strelba mafianov je problem, dost casto totiz trafia aj kde koho okolo - a to naserie dost ludi. Zrovna tento problem by ale neexistoval pri legalnych drogach

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na jednej strane je to pravda, ale kolko krat sa tak stane, napriklad za rok v Ceskej Republike? 1x za rok? Zrejme ani to nie.. Omnoho viac nasiera ludi, ked sa daju papiere na auto kde jakemu nemehlu, pripadne co robi alkohol za volantom. Daleko viac umrti, nez nejaka zatulana gulka od mafiana co postreli cloveka. jeden krat za 3-5 rokov. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen poznamka - drtiva vetsina kriminality / umrti kvuli "drogovemu byznysu" vyplyva z toho, ze jsou nektere drogy nelegalni a stat jejich prodej / uzivani kriminalizuje.
Pokud by tak nedelal, nebyl by s drogama zadny vetsi problem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A kolik lidí umře na to ... tlustý vepořový ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, na tlustý vepřový se neumírá... to je všelék, na rozdíl od práškové chemie :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vseho s mirou, o co si telo rekne, to mu neodpirej, potrebuje to...
ohledne drog, pokud by bylo mozne si aplikovet svou "nutnou" davku pod dohledem, za "mrzky" peniz, ci zadarmo, tak by cerny trh odesel na ubyte, nehlede na to, ze statem "distribuovane" pripravky by mely zarucene slozeni, tj. riziko predavkovani temer nulove...
par % uzivatelu by asi na tuto moznost nepristoupilo / napr. koks v majetnejsich vrstvach a zaruka urcite anonymity /....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tlusty je bily a bily je zdravy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poznámka je sice správná, ale závěr je špatný. Problém drog (včetně nikotinu a etylalkoholu) je vytváření závislosti. https://cs.wikipedia.org/wiki/Psychoaktivn%C3%AD_droga

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak a protoze veda pokrocila, dnes uz vime, ze podobnym systemem funguje u mnohych lidi i cukr a kafe, nejhorsi je kombinace obojiho. Nevim, proc to urady nezakazou!

No nic, jdu si dat po ranu svou pravidelnou davku fetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Závislost si můžeš vytvořit na ledačems, třeba i na trolování na Diit (a to teď nemířim na tebe). Kdyby ses podíval na ten odkaz, tak bys věděl, že pro případný zákaz jsou nejspíš rozhodující následující parametry: Toxicita a Společenská nebezpečnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a divíš se, že obchod s drogami je kriminalizovaný ? I kdyby stát nezajímaly (a asi ani moc nezajímají) sociální a zdravotní dopady užívání drog, tak stát minimálně zajímá - kde jsou daně z prodeje drog ? A že obchod z drogami nepřímo vyvolává druhotnou kriminalitu - krádeže a násilí, protože legálně se na drogy těžce vydělává, jedndušší je někoho okrást, přepadnout apod. co také zatěžuje ekonomiku státu, protože policisty musí z něčeho platit. Takže celé to je (jako vždy) hlavně o penězích.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neni to nahodou tak, ze drogovej dealer nemuze platit dane z prodeje drog, ikdyby nahodou hrozne chtel. Ale co ja vim, treba casem zacne behat s EET pokladnou. :-D

Mimochodem, tezce se mi vydelava na Rolls Royce, nekdy mam pocit, ze na nej nevydelam do konce zivota, mozna by bylo jednodussi nekoho prepadnout a okrast!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že třeba v USA je to právě naopak - drogový dealer může (pokud chce) zaplatit daně z prodeje drog a naopak IRS má v takových případech zakázáno "prásknout" ho protodrogovým úřadům. ;) Viz http://money.cnn.com/2013/02/28/news/economy/illegal-income-tax/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čo by tým získal? To zaplatí ako odpustok v kostole, aby nemal výčitky? Či aký praktický význam by malo zaplatiť daň? Ak ho chytia a dokážu mu vinu, tak mu to nepomôže?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, napada me, ze treba kdyz ho chytej, tak dostane jenom 25 let za drogovy dealerstvi, ale nedostane dalsich 35 let za neplaceni dani. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Al Capone nebyl zavreny za prodej alkoholu co byl za prohibice zakazany, ani za vydirani, ani za prestrelku s jinym gangem, ale prave za kraceni dani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte kolik lidí každý den umře kvůli válce proti drogám, která produkuje organizovaný zločin?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí neumře proto, že užívá drogy, ale proto, že jsou nelegální. Je to jednoduché. Nelegální věci se špatně shání. Takže roste jejich cena. Pokud je rozdíl mezi cenou a náklady velký, tak je to lákavé pro organizovaný zločin. A protože takových skupin bývá víc a jde o velké peníze, tak následuje boj o moc, který bývá dost krvavý. Je to typická cesta do pekel dlážděná dobrými úmysly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> Nelegální věci se špatně shání. Takže roste jejich cena

Hezka teorie, jedinej problem s ni je, ze praxe vypada presne naopak :D http://edition.cnn.com/2014/08/29/health/gupta-unintended-consequences/

TJ nelegalni heroin je radove (o 1 rad ;) levnejsi nez legalni...

> tak následuje boj o moc, který bývá dost krvavý
> Většina lidí neumře proto, že užívá drogy,

Asi koukas moc americkych filmu.... a opet, je to presne naopak. Uzivatelu drog umira mnohem vic nez gangsteru. Cirou nahodou v US v 2016 to bylo poprve vic nez vsechny zastreleni dokopy:
http://www.ibtimes.com/heroin-overdose-epidemic-deaths-exceed-gun-homici...

To co pises mozna platilo pred 10-15 lety. Dnes uz nein. Jinak jestli nekdo hleda inspiraci pro uspesny boj s drogami, Portugalsko v poslednich letech kaplo na recept (hint: neni to strileni gangstru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud nesouhlasíš s exkluzivitou prodeje drog je to těžké. Ano mafie vydělávají na tom co je mimo zákon , protože poté mají exkluzivitu na šíření zboží. Pokud by drogy nebyly tabu a prodával je kde kdo ,ceny by museli klesat stejně jako by se následně ustálila spotřeba . V každém případě boj s drogovou scénou je především o monopolu státu a daních nikoli o frontě drogově závislých a kolabující společnosti

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady zase někdo nepochopil ironii narážející na to, jak je kopírování filmů je prezentováno (i podle rozsudků) mnohdy jako těžší zločin, než ty drogy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí , ale známe to . Každý rodilý Američan je především patriot a rád ve jménu státu vypomůže ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V holandsku jsou zavedene stanice pro zavisle, kde jsi muzou na ID dojit pro davku. Nedavno jsem cetl ze zaviraji veznice pro nedostatek veznu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.