Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft obohatí Edge o prvky zkopírované z Chrome

Zpocatku to bylo fakt desny, ale MS na tom pracuje a Edge je uz ted docela pouzitelnej.Pokud si z Chromaka vezmou to lepsi, tak bude Edge paradni prohlizec.
Ale ja ho pouzivat nebudu, chybi mu multiplatformnost. Jakmile clovek pouziva mimo Windows 10 i Windows 7 a linux, tak proste potrebuje neco, co se bude tvarit stejne na vsech systemech a tim padem je Edge mimo, kdyz jinde nez na Windows 10 neni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda a napríklad aj v Androide mám Google Chrome s tým, že veľakrát používam záložky z PC na mobile a naopak, niekedy keď nájdem zaujímavý článok cez smartphone tak si ho otvorím dvomi kliknutiami v chrome na PC pre pohodlnejšie čítanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me Chrome neoslovil, pouzivam Vivaldi, chtel bych synchronizaci a Vivaldi i na mobilu, ale neni. (Jinak na PC pouzivam externi doplnek na synchronizaci, kterej je Chrome i Firefox kompatibilni, takze na PC funguje vsude.) Blby, ale zase na mobilu je hodne pouzitelnej Samsung Internet Browser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vivaldi sync uz ma pres pul roku, ale zatim v testovaci verzi, dostupne pouze v snapshot vydani:
https://help.vivaldi.com/article/sync/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radši místo vymejšlení blbostí udělali pořádnej OS ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Edge se lepší, ale stejně ho neměli vydávat tak brzo. Edge už je natrvalo poskvrněn původním nedostatkem funkcí a otravným vnucováním. I když to vše napraví, nikdy už nepřetáhnou zpět všechny ty, kteří si kvůli prvním špatným Edgům řekli "nikdy víc".

Bohužel jsem nenašel, jestli se změnila politika nastavování asociací po aktualizaci Windows (konkrétně pro pdf). Edge totiž občas tiskne barevné pdf na černobílých tiskárnách s černými čtverci navíc. Měnit výchozí program uživatelům, kteří jsou zvyklí na jiný pdf reader na program, který je ani neumí správně vytisknout, Edgi na popularitě nepřidá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MS holt kopíruje z Chrome i věci, které měl v IE... tomu už říkám posedlost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč mě Chromajzl baví a je mým vývojovým prostředím? Protože jeho UI se prakticky nemění, kontextové nabídky nebobtnají a všechny jeho změny se dějí pod kapotou. Úplně tam cítím tu dikci "Hele, tohle je dobrej nápad, to tam doděláme. A nebude to uživatele srát? Tak to uděláme tak, aby je to nesralo a přišli na to až když to budou potřebovat."
U Microsoft produktů je to přesně vice versa: "Cywe co tam doděláme, ať můžem vydat tiskovku? Třeba akcelerátory! WTF? To je jedno, stejně je dáme v příští verzi zase pryč. Hlavně když bude téma do tiskovky a nějak zamlžíme to pomalý jádro."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A přidáme minimálně 3 rovnáky na vohejbáky ať je dlouhej čendžlog! :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

NEROZUMIEM, ved nastavitelne url pre home alebo prazdny tab je pre mna bezna vec uz 1 a pol dekady (napr. v opere)

to akoze doteraz v edge neslo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že to jde od samotného začátku existence Edge. Takhle to totiž dopadá, když o něčem píšou lidi, co o tom nic nevědí. Jde tam nastavit 1) úvodní stránka, 2) nová záložka, 3) předtím otevřené stránky, 4) libovolná URL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buďto mám špatný smysl pro humor, o čemž jsem doteď nepochyboval, špatně jsem pochopil myšlenky autora(?), nebo se stala chyba chyba někde jinde., protože popisované funkce používám Edgi více než rok (od února 2017 používám primárně Edge, a tyto funkce už dostupné byly tehdy).

Je hezké, jak jste všichni postavení s Chromem proti Edgi s argumentem, že má Edge vlastně nic nenabízí. Já osobně jsem, troufám si říct, náročnější uživatel, ale Edge mi neskutečně sedl - jeho vybavení mi v podstatě stačí. Ano, Edge je na první pohled velmi chudý (a možná i na ty další), ovšem kromě nastavení do posledních detailů jako má například právě Chrome, Edge v podstatě ničím nezaostává, maximálně tak počtem aktivních uživatelů. Navíc prioritou Edge, což jsem alespoň tak od MS pochopil, je optimalizace a zabezpečení, o čemž se zatím uživatelům Chromu může jen nechat zdát. Je překrásné, že Chrome má miliardu funkcí (btw. které normální smrtelník ani nevyužije), ale taky krásně žere RAMku. Mimo jiné - Edge podporuje i synchronizaci s ostatními zařízeními (mobil, tablet, další počítač či notebook).

To, co popisuje autor:
- V nastavení lze zapnout/vypnout "Panel oblíbené"
- URL odkazující z tlačítka "Domů" lze nastavit v "Upřesňujícím nastavení" (Zobrazit tlačítko Domů -> Zapnuto -> Konkrétní stránka) [Ovšem pokud zvážím, že se autor zmýlil a měl na mysli otevřít nové okno na konkrétní stránce, to bohužel ještě není možné, ovšem u vět "Uživateli také umožní přizpůsobit tlačítko Home. Zatímco nyní vás zavede na výchozí stránku, nově bude možné nastavit, co konkrétního otevře (URL)." se mi nezdá, že by bylo myšleno nové okno, ale tlačítko Home.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučil bych klukům indickejm, aby zkopírovali z Chrome bezproblémový běh google aplikací jako je kalendář, dokumenty atd., protože na nich Edge vždy spolehlivě vytuhne (dříve nebo později). I když vlastně proč? Stejně je to jenom zavaděč jiných browserů do windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem za Edge rád, podporuje kdejakou webovou technologii/vlastnost*. S aktualizační politikou MS lze navíc čekat, že většina uživatelů má nejnovější verzi. Nicméně u BFU vídám téměř výhradně Chrome, ač žádnou synchronizaci neprovozují a prohlížeč je prostě Internet. Buď jim Chrome instalují potomci nebo se nanutí v rámci instalačního průvodce základních programů spolu s virem, antivirem, čističem a špiničem.

*Srovnání s Chrome https://caniuse.com/#compare=edge+18,chrome+70

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.