Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft odhalil nový Xbox Series X. Nevypadá jako digestoř [video]

Imho design nic moc a nevim kam bych to dal, ale zene se moc libi, takze tisic lidi, tisic chuti

Btw jestli tohle bude next-gen grafika, tak RTX 2080 bude potreba na nejake ty stredni detaily a minimum pro slusne hrani na max bude 15+Tflop grafika:) vsichni co maji slabsi karty se budou muset hodne krotit..no aspon se dokopu k vymene grafiky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to líbí, kdyby to ještě skutečně fungovalo jako digestoř a nebo čistička vzduchu, proč ne, microsoft dovede překvapit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak záleží na tom, jak pořeší chlazení, ale nepochybně tam bude nějakej kolotoč na prach, takže spíš než jako čistička, jen jako akumulátor prachu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial to bude v sebe kumulovat prach, tak to bude fungovat presne ako cisticka. Este umoznit lahke cistenie zasobnika.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bude právě ten problém. Zásobník tvořený celkovou soustavou (chladiče, ventilátoru a cesty kterou bude proudit vzduch) bude pravděpodobně mimo dosah uživatele, takže o čističku nepůjde, neboť se ten prach dřív či později dostane prouděním vzduchu zase ven (k čemuž by u té čističky nemělo docházet). Proto to bude spíš takový akumulátor prachu, ze začátku jej to lapí, časem se ale stejně dostane ven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud je to na výšku dostatečně vysoký, může to sloužit jako sedátko a pokud má navíc výfuk odpadního tepla nasměřovaný tím správným směrem, bude v zimě hezky zahřívat pr**l ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nj může fungovat jako taburetka před TV, ale aby si to nějaké dítko nespletlo s designovým nočníkem :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pořád to nemá to nejdůležitější - RGB po celém obvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Objednas ledky z alli navrtas dirky a nasazis to tam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi v microsoftu ještě neví, že RGB přidává 30% výkonu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konzole po letech evoluce a slepých cest dosáhli statusu plnohodnotného PC :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam procesor bude zalozen na osmijadrovem Zen-u II generace, k tomu pridana 16GB operacni pamet typu DDR4 na 3200MHz, co se tyce GPU bude vychazet z kombinace suroveho vykonu architektury Vega a modernich prvku architektury Navi, graficka pamet pritomna o velikosti 8GB typu GDDR6, ulozny prostor bude na vyber z 2 druhu a to drazsi 1TB NMVe SSD neboli 1TB SSD/klasicky 7200rpm disk, a dost mozna bude otevrena moznost i pro 2 disky zaroven cili 1+1TB NVMe neboli to stejne v podobe SSD/HDD, protoze 1TB je na dnesni 4K hry skutecne malo kdyz jedna zabira 50-60GB, dale by to chcelo 2x1Gbit/s sitovky pro Load Balancing Mode a mozna Microsoft prekvapi a bude tam rovnou nasazena 2,5/5/10Gbit/s, tez by tomu prospela vzajemna pritomnost rozhrani DisplayPort 2.0 + HDMI 2.1, samozrejme s aktivni technologii FreeSync 2 generace, k tomu celemu 8 USB 3 Gen2 portu, tez zpetne oziveni technologie Kinect, ponechani ctecky CD/DVD/UltraHD Blu-ray disku bude u verze nejvyssi jiste samozrejmosti, nizsi se uz na ni spolehat nebude a tez dost mozna vyuzije cloudoveho vykonu z akcelerovaneho zdroje/streaming game service.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- málokdo hraje 10-15 her zároveň(cca za 30 tisíc/gamepass + DLC), aby využil naplno celou kapacitu úložiště ..
- imho většina si ponechá pár "společenských" her a pořád bude dost prostoru pro nové hry i dlouhodobě "nesmazatelné" srdcovky + savy jsou v cloudu, takže nic nebrání tomu to v případě "chuti" stáhnout znovu:)
- ohledně displayportu 2.0 moc nevěřím, že tam bude něco víc jak 1.4a + HDMI 2.1, ale zas na druhou stranu vzhledem k tomu, že Japonci "valí" 8k rozslišení a na trhu je dost HDR panelů (ale s HDMI 2.1), tak by DP 2.0 dával smysl, ale u obyvákové konzole nevím jestli tam vůbec nějaký DP bude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"málokdo hraje 10-15 her zároveň(cca za 30 tisíc/gamepass + DLC), aby využil naplno celou kapacitu úložiště"
S xbox game pass si 1-2TB uložiště můžete zaplnit klidně do druhého dne... V době kdy jedna hra může mít i přes 250GB (třeba Ark survival + dlc) musí být člověk naopak hodně opatrnej co si to nainstaluje aby se mu to všechno vešlo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu dost slušných her dnes má sotva 30 GB. Těch co výrazně překračují hodnotu 50-60GB je jak šafránu. Nicméně pro cílové trhy to není takový problém, takovou hru člověk stáhne za 15 minut.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no já teď nedávno instaloval herní pc do obýváku (odděloval jsem zábavu od pracovního pc) , pár her pro mě (forza 4, SOTR, Gears...) pár her pro dceru (ark, GTA,...) a pár multiplayerových gaučových her a víc jak 1TB je fuč a to si troufám tvrdit že jsme teprve na začátku :D

Je rozdíl oproti době kdy is člověk koupil PS nebo xbox a musel si kupovat novinky po 1500Kč, dnes jich dostane stovky téměř zadarmo z PSnow nebo game pass a je v jejich získávání limitovaný akorát rychlostí svého internetu. Každý z rodiny si tam hodí 2 gamesky a je po kapacitě :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No popravdě, vím že se tu bavíme o trochu jiný mašině, ale sám jsem byl zděšen, když mi na PC začalo docházet herní 500GB EVO 860. Jen co tam mám :
Far Cry 5 s DLC (teď jsem odinstaloval, omlouvám se že nebudu přesný) - cca 97GB
Far Cry New Dawn - 45,2GB
Fallout 4 GOTY - 33,8GB
Assassin's Creed Origins - 55,1GB

...přitom klasiky...
Alan Wake - 9,01GB
Crysis 3 - 8,79GB
Fallout 3 - GOTY 8,73GB

...on nám i ten Tomb Raider (2013+) ztučněl a přitom to *furt* vypadá skoro stejně
Tomb Raider 2013 GOTY - 10,9GB
Rise of the Tomb Raider GOTY - 20,3GB
Shadow of the Tomb Raider (jenom s DLC Forge) - 35,3GB

Čili nejen pro pařana, ale i pro obyčejného hráče dnes není 1TB SSD nic moc. Zvládne to, ale musí se už omezovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- tak jasně tohle dost specifický případ pro minoritu, ale když člověk hraje hry typu Ark suvival, tak to věnu skoro veškerý svůj volný čas a i tak zůstává dost prostoru pro nějaké oddechovky apod. :)
- zaplním cokoliv, ale skladovat co nepoužívám ? (netrpím "křečkováním" a kdo ano měl by se léčit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osmijádrový Zen ano, ale podle všeho to není Zen 2, ale spíš nějaký semi-custom hybrid klasického Zenu obohaceného o novější prvky, které mají z herního hlediska smysl. Přecijen Zeny byly vyvinuté primárně s ohledem na serverový segment a ne vše, co má přínos v serverech, je nutné pro herní konzoli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"graficka pamet pritomna o velikosti 8GB typu GDDR6"

Konzole má jednu paměť, tu sdílí. Ty konzole mají mít 16GB paměti, mají mít 1TB SSD. S plotnovými disky se nepočítá.

Siťovky? Větší část instalací bude přes Wifi, proč tahat spoustu kabeláže, když to vůbec není potřeba, je to flexibilnější, člověk může tu konzoli dát kdekoli v baráku aniž by řešil kabel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle předběžných informací už mám vlastně nový xbox doma. Herní PC v obýváku ve stejně velké bedně jako je nový xbox (akorát v bílé barvě) k tomu 2x xbox one controller a hraní fullhd/4k při 60FPS si narozdíl od nynějších PS a Xbox hráčů můžu užívat už teď....
Navíc v kombinaci s Xbox game pass (který přejde časem na Xcloud) se rozdíly mezi tímhle a novým xboxem budou stírat....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a ty myslíš že to někoho s těma konzolema trápí, koupí za desítku, zapne hru a hraje, nic neřeší, jen to jaká ta hra je, to je úplně jinej svět, když vyjde nová generace tak starou prodá, koupí novou a jede se dál, to že tys nasypal 30k do skorokonzole co stejně nikdy nebude tak uživatelsky jednoduchá blbuvzdorná a pohodlná a máš s gamepassem skoro to stejné je fakt hrozně trápí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

skoro 30k? Stálo mě to stejně jak PSpro který ani neumí u většiny AA titulů 1080p/60... Vůbec nechápu tvůj útočný tón, v dnešní době jsou kvalitní komponenty nejlevnější v historii....

Uživatelsky jednoduchá? Moje dítě zapne pc, vezme gamepad, gamepadem si vybere hru co chce hrát a hraje. (OS je win10 v tabletovém režimu). Po tom co dohraje a vypne hru, zmáčkne tlačítko power a systém se ukončí. Je to víc user friendly než konzole se zastaralým systémem na disky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chceš říct, že jsi poskládal nové PC s podobným výkonem jako výběhová konzole za stejnou cenu vč. periferií ? :)
tak mi ukaž jak postavíš PC za 7,5 tisíce s aspoň 6Tflop grafikou (XoX) + origo ovladačem, tak aby dalo stabilně u většiny AAA titulů FHD@60 fps :) (cenu bundlovaných her neřeším, protože i na PC jsou akce nebo torrenty případně gamepass za pár korun :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu 7,5k si tak koupi akorat samotnou kartu, ktera mu pojede bezproblemove 1080p/60fps ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je to trošku jinak, nejdřív to uvedu trochu na pravou míru.
- pc nebyl stavěný jako konkurence xboxům nebo pc, po odsunu mého pc do separátní pracovny jsem chtěl něco na obývákové hraní a xboxy a PS prostě nevyhovují kvůli absenci 1080p/60. Zkoušel jsem si to i u známých, ale hraní při 30fps prostě nepřekousnu.
- PC zároveň slouží jako multimediální centrum na filmy a seriály
- zařízení na budoucí hraní přes stadia nebo xcloud
- rozpočet nebyl rozhodující, byť jsem se chtěl přiblížit cenově konzolím, přecejen nebudu utrácet zbytečně za hračky...
-teď k samotnému rozpočtu : ryzen 2600 6c/12t cca 3000kč, 16GB ram 1800kč, deska se dá koupit za 1200kč (já osobně tam mám o něco málo lepší kvůli optical out do 5.1), case se dá sehnat od 500kč pokud nebudete jako má manželka trvat na designové fractal node. Toliko k suchým číslům.
ALE
Jelikož se počítačům už nějaký pátek věnuju pár komponent jsem měl doma, takže SSD,HDD a 980ti strix co tam putovaly z vlastních zdrojů, takže uznávám, že cenové srovnání není úplně fér, ale mluvil jsem o tom, kolik to vyšlo mě a ne kolik by to vyšlo někoho jiného :) a k avizované hranici 30k jak tu někdo uváděl jsem se ani zdaleka neblížil (ani k její polovině- spíš jsem na necelé třetině)

Nikde neříkám že je to řešení pro každého, nebo, že je to tak nej, jen to, že v aktuální situaci to pro mě bylo výkonnější a výhodnější řešení než konzole s výkonem nedostačujícím pro něco co já vnímám jako plynulé hraní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle ale ta nová generace konzolí převálcuje, to zaprvé a zadruhé nevím u jakých známých jsi co zkoušel ale u většiny her je u půlgenerací na výběr mezi 2160p/30FPS(často dynamických 1800p-2160p nebo checkerboard) nebo 1080p/60FPS(většinou 45-60FPS) či 1080p/30FPS Enhanced detail, jen si vybereš co přeferuješ místo laborování s detaily (což tě samozřejmě na R5 2600 s 980Ti čeká) a to za pitomých 8-10k a vůbec já jsem nadšenec do HW taky, mám techologie rád, ale umím počítat, zkušenost s PC jako herní konzolí jsem si udělal a tvoje závěry mě přijdou naprosto mimo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ok, takže jsme na stejné ceně, já mám k tomu možnost budoucího upgradu, všechny svoje hry ze steamu, možnost používání psnow, stadia, xcloud, vše při 1080p60fps.
Vlastně jediný co mi oproti konzoli chybí jsou PS exkluzivity jako jsou god of war, nebo horizon zero dawn, ale ty si holt zahraju až poběží na nové generaci při 60fps.

Zapomínáš na jedno, já to mám na filmy a na hraní což to 100% splňuje a ne porovnávání s konzolema :D letošní generaci to válcuje, příští zase převálcuje mě, no a co, za pár let si pořídím grafiku a zase budu válcovat já, a nebo taky ne, nebo si prostě budu jen streamovat z nějaké z herních služeb a bude mi úplně jedno co mám za HW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

god of war mě běží při 60fps dnes na nynějším PS4 Pro, Horizon jsem hrál už dávno ale myslím že obsahuje pro PS4 Pro performance mode a co se filmů týče tak XBONE X má 4k bluray mechaniku, fakt nevim co víc bys na moderní filmy ve 4k s HDR chtěl :D, prostě nemáš konzole rád tak sis postavil něco co se bude chovat jako konzole, stojí to mrtě úsilí a je s tím mnoho sr*ní ale jsi ochoten to obětovat, stačilo to takhle napsat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo aha, konzolista, proto tolik hate... :D :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to že mám konzole znamená že nemám herní PC jo? Tak ok, myslím že zbytečná diskuze s někým u koho je jen bílá nebo černá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"stojí to mrtě úsilí a je s tím mnoho sr*ní ale jsi ochoten to obětovat"

Vidíš, a já tomu říkám koníček :D , jinak ten horizon v performance modu je furt 30fps, ale to je jedno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano je to naprosto jedno protože ta hra je krásně plynulá a je mi fakt jedno kolik FPS to běží, kdyby všechny hry běhaly jako Horizon tak by se hrálo jedna báseň

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ti závidím že nevidíš rozdíl mezi 30ti a 60ti fps, pro mě to byla zásadní věc, proč nekoupit PS4...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

plynulých 30 fps působí příjemnějí než 60 fps s propady a rozhozenou frame latencí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jak na koho, já vidím 30 fps trhaně. Nejvíc je to vidět když se ve hře zkoušíte otočit, tak z toho bolí oči, ale chápu, že ne každému to musí vadit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není 30 jako 30 a ani 60 jako 60, ale to jde mimo tebe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano asi to jde mimo mě, protože těch stabilních "plynulých" 30fps konkrétně v tom horizonu mi hodně vadí a je to opravdu hodně vidět.... To že to ty nevidíš není důvod k tomu aby ses do mě navážel. Hrál si to vůbec ty vrchní teoretiku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D ano FH4 jsem hrál :) a řeším plynulých 30 fps vs neplynulých 60 fps .. co na tom chceš rozporovat ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) nejde o to co máš, ale že jsi od samého začátku psal voloviny i tom že máš v podstatě nový xbox doma :D >> odhadovaný výkon bude cca víc jak dvakrát vyšší než to co máš teď + lepší optimalizace a výborný poměr výkon/spotřeba ve srovnání s nenažranou GTX 980 Ti
nikdo ti nebere tvůj build, ale s tím cenovým srovnáním i výkonnostním jsi hodně přestřelil (asi jsi chtěl být zajímavý, to už je tvá věc)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

psáno s nadsázkou, ale díky za zkušenost, budu si dávat pozor na slova :D výkon má být dle spekulací na úrovni 5700xt což je cca 30 procent, ale rozhodně ne 2x tolik :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spekuluje se pouze o tom, že PS5 bude o torchu slabší jak RX 5700 XT a Xbox v silenější variantě bude mít cca 12 tflop
- o 2x jsi psal i ty a pak zase tvrdíš opak ? :D , ale tvé počty trochu nesedí, když má Xbox 6 tflop a celkově si hodně mimo ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že tflop nikoho kromě teoretiků jako si ty nezajímá? Třeba radeon 7 má víc Tflop nez 1080ti a přesto je slabší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a) generalizuješ
b) tvé generalizování je nepravdivé, protože v produkční činnosti VII vydrtí i OC GTX 1080 Ti a to platí i o některých hrách(kus od kusu) .. VII ten výkon očividně má a záleží jen na optimalizaci což u konzolí není takový problém ;)

prostě 2x 6 = 12 je to spekulace, ale není to 7.8, 9 ani 10 :D jak se tu snažíš nadhodit a tvůj setup rozhodně ani zdaleka nedosahuje výkonu nextgenu, který jsi sám "vyspekuloval" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-já se bavím o hrách a ne o produkční činnosti
-ano optimalizace je důležitá, proto říkám že v praxi na tflop nezáleží, prostě v průměru ta 1080ti i přes papírově nižší výkon vede
-fakt neni gpu z roku 2015 a lowendové komponenty nextgen? Já jen upozorňoval, že na rozdíl od konzolí se na tom dá hrát v 60fps :) i když ty konzole už taky nejsou žádná novinka... Původně to bylo jen popíchnutí, nečekal jsem že existují individua tvého ražení, které se urazí, vezmou to jako útok na sebe a vyhlásí mi boj na život a na smrt :)
-jsem moc rád, že umíš násobit dvěma, bohužel ale opět počítáš něco na co se nikdo neptal a nikoho nezajímá :)

abych pravdu řekl ze začátku jsi mě štval, teď se ale fakt bavím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- řešíme výkon a tam je VII drtič a v některých hrách taky (jinak je to +- mínus plichta)
- jak jinak porovnáš hrubý výkon karty (obzvlášť te konzolové), když ta desktopová je odlišná a v jedné hře má o 20 fps víc a v dalších dvou na stejném enginu má o 10 fps míň ? :)
- když lžeš, tak to považuješ za popíchnutí ? :) taky ok a řekni mi jediný důvod proč bych měl být uražený či dotčen apod. ? to je opět tvá fabulace :)
- ty jsi lhal o ceně i výkonu svého setupu a tím bych to uzavřel, že nejsi schopen sebereflexe, mi je taky celkem fuk :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele měj se pěkně, nemám čas na nekonečné debaty o ničem. Odhlašuju notifikace tak můžeš ušetřit písmenka na zbytečné argumenty. Jdi si užít trochu toho reálného života, já jdu udělat to samé :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takže jsi tu GTX 980 TI nekupoval tzv. ji máš zadara :D :D prosímtě tohle nejen nebylo fér, ale byla to hrubá podpásovka tralalá nacpu tam kartu za cca 24k a nezapočítám ji do celkové sumy :D

bez periferií, zdroje, HDD, grafiky, OS ses dostal na cenu konzole "bravo" a to jsi maximálně šetřil :D

ty v podstatě tvrdíš, že jsi nakoupil pár věcí a zbytek jsi získal darem a nebo našel na ulici ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

i kdybych tam narval 2080ti co se mi válela v šuplíku (bohužel neválí, nejsem linus) nic to nemění na celkové částce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tu kartu jsi tedy neplatil ani ostatní komponenty co chybí ? i kdyby se ti válela jako podložka pod vyklajícím se stolem musel ji někdo zaplatit :)
hele tohle nemá smysl ty jsi napsal totalní kravinu a tím to hasne a ať to budeš ohýbat sebevíc, tak to nezměníš :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kartu jsem kdysi platil, ale i kdyby se pc nestavěl tak by se neprodávala, ale darovala někomu z rodiny , proto jí do toho nepočítám.
A ano, i když tě to nasere, některé z těch komponent jsem dostal zadarmo(hdd), a některé se mi dlouhodobě válely ve skříni bez využití (512SSD). proto jejich cenu taky nepočítám.

To ti opravdu leží v žaludku za co utrácím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne vůbec a ani nevím proč by mě takový "vypravěč" pohádek rozčilovat >> klidně si kup ferrari ze zlata, ale nešiř tady bludy, protože o nic víc nejde, protože tvůj současný "herní" PC není za cenu konzole a ani není na urovní next-genu :)

ale hádám, že si ty bludy budeš dál obhajovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za pasování na vypravěče, ten "next gen" má být výkonově na úrovni 2x xbox onex = 5700XT, která už teď je docela levná karta.

Jsou to samozřejmě jen dohady, a já sám doufám že to bude výkonější, protože 5700XT bez kompromisů nezvládne u všech titulů 4k60

https://www.youtube.com/watch?v=ItxgU32M6cc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XOX 2 ma byt vykonove 2x XOX One, coz odpovida 12TF, coz je ciste teoreticky na urovni nekde mezi 2080 a 2080Ti vykonem. Jen pro poradek.
Jestli toho docili hrubou silou karty s takovym vykonem a nebo slabsi kartou (treba 5700XT)+ ruznych optimalizacnich technik, se zatim nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oboje to jsou spekulace, uvidíme za rok...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice spekulace, ale ty jsi nepresny i u veci, ktere jsou zname, protoze XOX ma 6 Tflop a hadej kolik ma 5700 XT ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tflop je teoretickej vypocetni vykon, s praktickym vykonem nema nic spolecnyho, 5700xt jsem zminil, protoze byla zminena i ve videu kde bylo ukázáno, že ve hrách dosahuje ve stejných hrách na stejné nastavení 2x takového framerate než xbox one x .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

si zabil "stejná hra na stejné nastavení">> ty fakt srovnáváš Tituly pro konzole s tituly pro PC ? :D ty jsi komediant :D :D :D a btw vše není jen o max/avg fps to bys mohlo vědět :)
klesáš hlouběji a hlouběji :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si viděl to video ty omezenče, tak to nesrovnávám já, ale oni. Já to sem dal pouze jako jeden z příkladů. Oni spekulují, my spekulujeme, akorát vševědoucí Tom z diit ví vše přesně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takže jen tupě papouškuješ a ještě se tím chlubíš ? :D
nevím vše, ale nepíšu voloviny jako ty :D ty jsi zaspekulovat s výkonem, s cenou prostě se vším spekuluješ a to dokonce s tím co je známo překrucuješ :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to, že nasdílím někým měřená data znamená, že tupě papuškuju tak ok...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nekriticky přejímat a nepřemýšlet nad tím není moc rozumné ;)
srovnávají "baj voko" v podstatě nesrovnatelné navíc bez detailního rozboru a porovnání a ty to slepě přebereš :)
- jiný OS a jiné API
- u konzolí je odlišná architektura GPU i CPU( které je navíc velmi slabé)

i v tom videu se zmiňují, že grafika next-genu vypadá hodně dobře a realisticky atd., takže v podstatě nejde dělat nespekulativní závěr podle porovnání současné generace kam se posune náročnost a už vůbec z porovnání Desktop vs konzole :)

nic to nemění na tom, že jsi napsal xx blbostí a ještě je zuby nechty obhajuješ :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš potíže s chápáním psaného textu? Sám píšu v příspěvku kde dávám link že se jedná pouze o dohady tak jaké nekritické přejímání bez přemýšlení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele jsi opravdu marný dobrou noc :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno nejsou spekulace..vyrok o 2x vykonu oproti XOX One pochazi primo od MS a je bran za jakysi "oficialni" nastrel vykonu jako takoveho.
Akorat interpretace toho vyroku jsou uz spekulace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a ty myslíš že to někoho s těma konzolema trápí, koupí za desítku, zapne hru a hraje, nic neřeší, jen to jaká ta hra je, to je úplně jinej svět"

Nikde taky neříkám že by to mělo konzolisty zajímat natož trápit a dokonce ani nejsme na konzolovém webu ale na webu o technice. Jiný je pohled řadového konzolového uživatele a geeka co má doma víc herních pc než členů rodiny a technika je jeho koníček ;) Prostě tohle řešení pro mě funguje na 100%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat na konfiguraci PC, která za 8tis rozjede tituly ve 4k@60fps? Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nahoře to píšu, nikde jsem ale o 4k/60 nemluvil :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cituji tvůj první komentář co to tu rozdmýchal:
"a hraní fullhd/4k při 60FPS si narozdíl od nynějších PS a Xbox hráčů můžu užívat už teď...."
Cituji tvůj druhý komentář:
"Stálo mě to stejně jak PSpro který ani neumí u většiny AA titulů 1080p/60"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Počkej, on nepsal že si 4K/60FPS užívá, ale že si to může, nejspíš čistě hypoteticky užívat, stačí si koupit dostatečně výkonnou kartu. Takže v tomhle ohledu si čistě hypoteticky i s i5 3570K a GTX 970 zahraju při plných detailech KCD na fullHD s více než 60fps, přitom si blbec šetřím na druhé PC, budu se muset podívat i do šuplíku jestli tam něco nenajdu :)

Náhodou to je slušná trolící fabulace, taky nemusím konzole, ale za tyhle argumenty proti konzolím by mi bylo stydno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"budu se muset podívat i do šuplíku jestli tam něco nenajdu :)"
ha ha ha to bylo tak vtipný, za břicho se tu popadam.

"přitom si blbec šetřím na druhé PC"
jen si šetři, chápu že z kapesného to jde pomalu ,tak jestli chceš válí se mi tu poslední věc v šuplíku ddr3 4GB /1600 tak jestli jí chceš napiš a já ti jí zadarmo pošlu, do tvého stařečka by to mělo pasovat...

Nez začneš plácat blbosti mrkni na testy, na 4k je na 980ti strix hratelných dost her

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za nabídku, ale sloty jsou plné a více než 32GB to stejně nepodporuje, náhradní 4GB DDR3 moduly mám, už jsem jeden využil když před časem 8GB modul exnul, ale zbývají mi dva, což stačí.

Karta s výkonem cca GTX 1070 stačí sotva na 1440p bez AA, na 4k to chce alespoň 1080ti. Samozřejmě že je plno her kde stačí na 4k i GTX 980ti, ale stejně tak můžu tvrdit že na 144hz/fullhd mi stačí GTX 970, jenže v obecném měřítku je oboje prostě hloupost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

witchera na Ultra nedá 1070 stabilnních 60+ fps ani ve FHD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano opravdu a ještě postneš video, které potvrzuje to co říkám, tak proč ten otazník ? jde to ještě hlouběji jen pokračuj čekám na další perlu, kterou vymyslíš :D :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ukazuje tam witchera 3 na ultra (pouze s vyplým hairworks) ve fullhd při 70-100fps,

musíš koukat na fps a ne na teplotu blbečku :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak koukám, že si se projevil v pravém světle, ale jestli jem blbeček, tak co jsi potom ty ?

z videa, které jsi ty sám postnul >> HAIRWORKS OFF from 00:00
HAIRWORKS ON from 03:30

btw pro ty chytřejší bych měl poznámku, že nejvyšší(ULTRA) nastavení je automaticky s Hairworks ON ;) tak se na to video podívej znovu

a klesáš a klesáš v tom jsi opravdu dobrý :D :D hele jelikož jsem takový blbeček, tak mi prosím ukaž moment ve hře, kde teplota GPU klesla pod 60 stupňů celsia :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. i s hairworks hra běží v klidu většinu času 60+ fps
2. pro méně bystřejší(tebe), s tou teplotou jsem si z tebe dělal prdel (tomu se říká ironie)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi asi witchera nehrál a nebo čerpáš informace z druhé ruky ? :D (ale i tak jsi opět potvrdil, že mám pravdu a ty jsi kecal )

tomu tedy říkám nový level ironie >> "musíš koukat na fps a ne na teplotu blbečku :D", ale nevěřím ti ani slovo a nebo nevíš co to ironie je a tomu už bych věřil ..

tohle byla taky ironie a nebo to byla vážně myšlená lež ? >> "Ukazuje tam witchera 3 na ultra (pouze s vyplým hairworks)"

prostě nabaluješ na sebe jednu nepravdu za druhou a nevíš jak z toho ven a každá nová výmluva potvrzuje má slova :D *you made my day*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fullhd/4k při 60FPS bylo myšleno fulhhd při 60fps, vybrané tiituly 4k60, blbě jsem to napsal to uznávám..

čistokrevné 4k60 hraní zvládá sotva 2080ti, z konzolí to nedá žádná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

missclick

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.