Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft odkládá druhou část Windows 10 Redstone na rok 2017

Necht rovnou zrusi cely projekt Windows 10, vydaji Service Pack 3 pro Windows 7 a Windows 8.2 s moznosti ci chci nebo nechci Metro, integruji do techto systemu api DirectX 12 a muzou se lidi otevrene na cely idiotsky Windows 10 vysrat a nan nasrat, vetsi píčovinu svet nevidel.

+1
+84
-1
Je komentář přínosný?

amen

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pekne napisane, plne suhlasim, Windows 10 je zly aj z hladiska buduceho vyvoja, UWP ktora sa snazi nahradit Win32/64? EE toto nesmie prejst inak mame z desktop PC kalkulačky a jednoduche tablet hračky uzatvorene pod jednou DRM.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně W10 neumí oproti 7/8 když ho nazýváš kalkulačkou?

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pro začátek neumí třeba zobrazit mapu sítě. https://www.google.cz/search?biw=1920&bih=1094&tbm=isch&sa=1&q=windows+7...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

to mi nezobrazovalo dobre ani na win 7 ani 8.1 takze na 10 mi to ani nechyba.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ve W7 to byl dobrý začátek. Ani mě to nezobrazovalo na 100%, ale na 60% určitě.
Pro většinu userů nejjednodušší cesta k pochopení vlastních LAN, nebo přehlednému zjištění IP.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

mne to tam casto ukazovalo aj ine zariadenia na wifi aj ked take nebolo v sieti. len ho proste chytilo vo vzduchu ze take nieco tam je tak to zobrazilo.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No mě připadá 60ti procentní úspěch při zobrazení sítě docela málo ab z toho něco někdo chápal. nehledě na to že většina "userů" má jednoduchou sí't s nějakým soho routerem a tam neni moc co chápat.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Začátek poměrně slabý. Co tam je dál?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jak chceš na zastaralé jádro ve Win 7 zkombinovat s DX12? To by se muselo radikálně přepsat a potom to nebude W7 ale W10:)
Win 8.2 máš na trhu od léta minulého roku jako W10.
Microsoft udělá přesný opak.Udělá vše aby klesal podíl W7 na trhu.Otázka jak budou podporovat ZEN a nové Intel CPU a bude další důvod proč přejít...Telemetrie je ve W7 podobná jako ve Win10 ve kterých lze alespoň volit její stupeň.

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

to zastarale jadro nema problem s Vulkanom, tak preco by malo mat problem s DX12?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Protože práce navíc pro neplatícího zákazníka, který navíc za tímto účelem dostal zdarma upgrade na poslední verzi jejich produktu.
Technický problém (pro Microsoft) v tom není až na detaily. Defacto DX může běžet/běží i na linuxech.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

:D.. trochu rozmyslat pri pisani
- ad DX12 - tak ak sa da data na W7 Vulcan, tak DX12 by mohol ist tak isto
- ad telemetria - tak pri W7 (na rozdiel od W10) si mozem "nevhodne" funkcie a patche odinstalovat a zakazat, co pri W10 ide akosi tazsie a naviac sa mi to pri najblizsom update tam nasackuje znova, lebo automaticky update (mimo EE verzie s vlastnym wsus serverom)

edit: skaven bol rychlejsi ;)

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Ano ...trochu myslet než něco psát.
Vulkán potažmo Mantle je od začátku psán pro více platforem.Což logicky DX není.
Jak chceš proboha WDDM 2.0 dostat do W7...Kdo zaplatí vývoj když se W7 již neprodávají?
Proč by kdokoliv psal podporu nového hardware (driveru)na starý software? Když existuje nový OS s podporou a je stejně rychlý či rychlejší než starý...Tomu se říká pokrok:)
Hráči mohutně přecházejí na W10,v momentě příchodu nových karet a CPU nelze předpokládat že by někdo soudný instaloval na nový HW 7 let starý OS...Na Steamu na W10 stejný podíl jako W7...
http://store.steampowered.com/hwsurvey
A co se týče telemetrie.On nikdo přes urputnou snahu nenašel v telemetrii nic moc závažného.Ani Lupa
neprokázala nic moc.A pokuď má někdo strach že MS je zvědaví zrovna na tvou aktivitu :),tak pro W10 existuje množství nástrojů které toto omezí či rovnou zablokují...
Zatímco na W7 se bude každé druhé úterý v měsíci řešit co ta která aktualizace zase (možná) dělá:)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

nuz .. skusim moj nazor z laickeho pohladu (kedze to do nevidim)
- ad WDDM2.0 - moznost neintegracie do W7 (ci W8) neviem posudit ci je to skutocny problem navrhu, alebo len "obchodne rozhodnutie" (ktoremu by som rozumel, aj ked nesuhlasil), pretoze neviem ako hlboko siahaju zmeny
- novy ci stary sw - to je otazne .. ano W10 je novsi, ci lepsi to je uz druha vec .. no neuznavam "pokrok" za kazdu cenu a hlavne sposob ako sme do toho pokroku tlaceny
- ad hraci, je to kategoria mimo mna a vobec to nesledujem (nemam preco), ale nech si ho maju, ked im chyba, nenutim ich do nicoho, ale preco mna nutia do toho co (teraz) nechcem
- ad telemetria, teda zastavas nazor, ze radsej mame zatvorit oci a nevediet/nevidiet a tvarit sa ze nic take neexistuje .. hmmm aj to je postoj k zivotu, ak ti vyhovuje ok, ale nevnucuj mi ho prosim

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ono do jádra a hlavně rozdílu v nich vidí hlavně MS....
Ale už v době W8.0 se psalo že kerner je oproti W7 značně přepracován.
Ono nejde zda by to šlo do W10 přidat podporu WDDM 2.0 a DX 12 (jako že nejspíše nešlo),ale proč to dělat? Která firma bude nákladně přepisovat produkt na konci podpory? Co by vzniklo? Win7.10 ?
Windows 7 je prostě tří generace starý OS a nikdo do něj nebude investovat...
Jak (ne)štastně tlačí uživatelé do W10 nijak neovlivňuje (ne)kvalitu samotného OS.Ono se dá pochopit že MS.po vzoru Apple chce aby co největší počet uživatelů měl poslední aktuální OS.Na Apple je update na nový OS také ,,zdarma,, a nová verze nevyvolává podobné reakce...I když Apple bohatě ubezpečuje uživatele že poslední OS X je ta nej:)
Ono nejen hráči oceňují lepší podporu(nejen) nového hardware,méně zabraného místa na SSD a jiné novinky.
Hráči ovšem ocení právě lepší zprávu VRAM pod WDDM bez ohledu na verzi DX.
O telemetrii se toho nakecalo a nikdo nedokázal skoro nic....Pokuď se někdo nevěří možnost konfigurace telemetrie přímo v nastavení OS je mnoho nástrojů kde jde nastavit vše v jednom okně....Třeba O&O ShutUP10.Pořád mnohem pohodlnější než s tikem v oku čekat na další aktualizace do W7:)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Staci kouknout do historie. DirectX 9 vysel nekolik mesicu po vydani Win XP. Presto ho tehdy nemel microsoft problem vydat i pro tehdy historicke Windows 98 SE. Navic Windows s totalne jinym jadrem... Takze tyhle tvoje kecy si muzes strcit vis kam...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jaký byl časový rozdíl mezi W98 a WXP? 5 let? nebyly náhodou W98 stále podporovaný systém?

W7 mají 9 let? Jsou podporovaný systém?

Je logické že nikdo nebude pro ten systém vyvíjet, když už teĎ jeho podíl značně klesá., zvlášť pak MS, který chce mít jednotný systém všude. Ne proto aby někoho špehoval, ale proto aby mohl dělat efektivní support - nemáš aktuální verzi? Tak si ji nainstaluj, jinak ti neporadíme. Nechceš? Máš smůlu.

Nelíbí se vám to? Máte možnost nový systém nepoužívat, máte možnost nepoužívat jakékoli windows, tak o co jde?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

- W7 jsou stale podporovany system. Jinak by nemohli vychazet ani opravne patche. Nepodporovane jsou pouze XP.
- Z pohledu uzivatele to urcite logicke neni. Z pohledu komercni firmy ano.
- Mate moznost nepouzivat? Moc nemate, pokud danou funkcionalitu chcete nebo potrebujete. Tohle je nepravdive tvrzeni, ktery se vytahne v momente, kdyz se to hodi. MS je monopol na desktopovy OS. Neco jineho by bylo, kdyz by tady byli dalsi 3 OS, ktery by meli plus-minus stejny podil na trhu, jak je to treba v jinych odvetvich IT. Pak samozrejme se muzu rozhodovat jinak, na jednu firmu se vykaslat a podobnou funkcionalitu dostanu jinde. Toto ale jednoduse neplati pro tento pripad.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 mají jenom ,,rozšířenou,,podporu...Tedy jenom bezpečnostní updaty,nikoliv rozšíření jakékoliv funkce.Ovšem nikdo ti nebrání je používat.Tedy mimo výrobců HW a driveru kteří někdy již nevydávají drivery.
I s pohledu uživatelů je to logické.Z W7+ máš možnost ,,zdarma,, přejít na W10.Co chceš jako uživatel více? Přece se nemůže čekat podpora OS který má dva nástupce.Potažmo když požadavky na HW jsou jsou +- stejné jako u W7.
Ona většina křiklounu ani vlastně neví proč křičí proti W10....Pokuď se nebude vážně brát plácání o Telemetrii na ruském:) Aeronetu nikdo na nic zásadního nepřišel...
A co se týče alternativy? Pokuď dotyčný nehraje hry klidně může přejít na Linux kde udělá 90% běžné činnosti jako na Windows platformě:)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

- WIndows 7 "bezpecnostni, funkcni zaplaty" je stale podpora.
- O tom, ze by vyrobci nedodavali drivery, krome nejakeho specifickeho HW treba v novych notebocich..tomu se mi nechce moc verit. jelikoz by to odporovalo komercni logice, kdy Win 7 drzi veice nez 50% podil trhu a tim by se sami pripravovali o zisky.
- Jako uzivatel? jako uzivatel opravdu nemam potrebu menit system se kterym jsem spokojen. Coz pro mne je treba take Win 7. Jako firma, to samozrejme chapu, ale jako uzivatel s tim nesouhlasim.
- Win10..vetsina kriklounu nejspise vi, proc Win10 nechce. Hlavne po spatne zkusenosti s Win8, kdy by clovek cekal, ze dodaji dodelany system, ktery se pouci z chyb. Win10 bohuzel opet microsoft dodal ve stadiu alfa, s nepochopitelnymi zmenami v updatovacich fiunkcich, atd. Tech veci, co MS zase podelal je vic. Takze za ten "odpor" si muze tak akorat sam. Nicmene v podani Mrkvosoftu nic noveho. Staci se podivat, jak urputne zapoli se svym mobilnimi Windowsy, ktere jsou na tom daleko hure.
- Alternativy Linux? - opet v mnoha pripadech nemuze, neexistuje office, neexistuje spousta jinych komercnich programu a nikdy ani existovat nebude. Takze pokud je potrebuje, tak nema jinou moznost nez Windows.

jeste dodatek: Osobne bych klidne presel na Win10, kdyz by mi nabizel pro mne neco navic. Ale krome DX12, ktere si v nasledujicich letech muzu odpustit (hraju jen obcas), tak tam neni nic co by mne oslovovalo. Spise naopak je tam spousta "malickosti", ktere mi vadi. Opet..nechapu MS, ktery vytrvale a urputne ignoruje uzivatele z pohledu uzivatelske zkusenosti. V tom pripade pak vyzniva uplne naprazdno jeho snaha "pod kapotou" neco zlepsit a technicky to vylepsovat, kdyz jej uzivatele pro spatny "user experience" odmitnou. Toto je uplne zakladni logika pro uspesne nasazeni jakehokoliv produktu, ktery Mrkvosoft ze sve monopolni pozice ignoruje roky..bohuzel.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Win 98 SE byly podporovany system a stejne tak jsou Win 7 stale podporovany system. Win 98 SE dostali nejen prvni directx 9 ale i nasledne updaty az nekam po 9c.. to uz sme nekde minimalne 8 let od jejich vydani.
Podle kterych statistik podil windows 7 znacne klesa ? Statistika tvrdi ze jsou to stale jednoznacne nejrozsirenejsi windows a zadna jina verze jim nesaha ani po kolena a jeste dlouho ani nebude. Takova je realita, kterou microsoft (a spousta jeho ovci) naprosto ignoruje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ok, my fault s W7. Ale na novou mašinu si 9 let starý systém vážně dávat nebudu a DX12 hry si na staré mašině stejně nezahrajete

Koukněte na Steam statistiku.

Windows 7 64 bit - 34.21%
Windows 10 64 bit - 34.01%

Ano W7 je nejvíce zastoupený systém ale že W10 nesahají ani po kolena... měsíc a bude to nejrozšířenější Windows...

Statistika je to z cílové skupiny hráčů, tedy ti, kdo ten DX12 budou opravdu chtít, celosvětové statistiky jsou samozřejmě jiné, ale "office" počítač DX12 nepotřebuje.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Steam je (bohuzel) statistika jen pro velmi malou cast windows uzivatelu. Globalni stav vypada uplne jinak. Na novy pocitac si clovek da (nebo necha dat) OS, ktery bude fungovat k jeho spokojenosti. To windows 10 nejsou, vzhledem k jejich sebedestrukcnim vlastnostem. Dokud si ten system dela co chce a samovolne si instaluje co se mu zachce, vcetne nahrazovani funkcnich ovladacu nefunkcnima zmetkama tak to je pro normalniho uzivatele nepouzitelny :(

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Steam je statistika cílové skupiny DX12. Ti "běžní" uživatelé nemají potřebu mít v počítači DX12, tak si nemusí stěžovat že je MS něčím očůrává...

Navíc nevím jak si necháte dát do nového počítače W7, když vám je výrobci prodat nemohou, jelikož již licence nedostanou... A předinstalovaných počítačů s windows bude většina všech prodaných.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jenze DX12 != Win10. Pokud by byly win10 kvuli dx12 cileny jen na par hracu, tak z toho nikdy nemuze byt uspesny produkt.
Windows 7 jsou stale v prodeji a to vcetne OEM verze, takze kdo je chce legalne tak ma stale moznost je zakoupit. A pro ostatni jsou tu torrenty, uloz.to atd. Stejne kdyz uz clovek musi koupit predinstalovany pocitac (coz se deje vicemene jen u notebooku), tak prvni co udela ze nainstaluje cisty windows bez toho balastu od vyrobce co je v tech predinstalovanych...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že DX12 není Win 10, ale je to jediný systém na který je DX12 dostupný. To že hráči po DX12 zřejmě touží svědčí zdejší diskuze, které tak propagují AMD kvůli lepší podpoře DX12, taktéž o tom svědčí popularita na Steamu, kde to během chvilinky bude nejpoužívanější systém.

Nehráčským uživatelům to je ukradené, typicky vezmou to co k tomu dostanou... K novému počítači dostanou W10...

Jako jednotlivec si W7 můžete koupit, jako výrobce počítačů nikoli, ti dostanou W10. Být výrobcem, tak W7 neřeším, právě z důvodu zastaralosti, proč se patchtit s drivery pro systém který neprodávám.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Firmy si samozrejme take mohou rict, co budou s novym HW dodavat. To co tu pisete, ze "dostanou" Win10 neni pravda. Je to na jejich rozhodnuti, jak to cele "poskladaji".
Casto i s notebookovym HW (ktery je na to nejcitlivejsi) je moznost downgradu, ktery nabizeji samotne firmy, hlavne pak ve firemni sfere. Jinak by ten HW ani nemohli prodat, protoze by to korporace nekoupili.
To ze v obchode se prodavaji notase s win10, jeste neznamena, ze to tak je vzdy.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

V pripade AMD nejde jen o dx12, ale o celkovy lepsi navrh architektury, ktera je o roky napred pred konkurenci. Zurocili to s mantle, zuroci to s dx12 a hlavne s vulkanem. To ze k novymu pocitaci clovek dostane 10 neni jisty. Samozrejme halda lidi na cisilka slysi, ale vyrobci pocitacu (treba Dell) klidne dodaji na prani win7. Pachteni driveru je celkem nesmysl. Na vsechno dulezity ovladace pro 7 jsou. Navic halda ovladacu je stejne univerzalnich a beha od 7 po 10 ;)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Opět jsi zcela mimo...
Devítka Direct byla v 98 platná jako mrtvému zimník:) Kdo měl HW teoreticky podporující 9. rozhodně neinstalovat 98:)
Zcela vynechám fakt že mezi 98 a XP je rozdíl tří let,nikoliv šesti jako mezi W7 a W10...
MS nedá podporu DX12 ani mnohem mladším W8.1,tedy můžeš mlátit hlavou do zdi a trčet na starých W7 ale DX 12 a jiné moderní funkce prostě nedostaneš...
Takže si ty kecy strč jako první víš kam:)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

A furt ovecka beka. Mezi 98 a XP je rozdil nekolika generaci windows. Mezi 7 a 10 jsou to jen servicepacky vydavany za plny verze. Microsoft neda, ale taky microsoft tezko lidi donuti k dobrovolnejm upgradum (tim nemyslim ty, kdy si to clovek odklikne omylem nebo proto ze uz ho ta vecna buzerace s upgradem stve). DX12 je mozna pro par hracu killer featura, ale jinak ten system normalnim lidem jaksi nema co nabidnout. I kdyz ty si myslis ze tam jsou nejaky moderni funkce...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Na ten nesmysl že W10 jsou SP W7 jsi přišel jak?
Myslím že netušíš o čem píšeš...Již W8.0 má kerner významně přepsaný proti W7..Naopak W7 je více méně upravená Vista,tedy jádro je trochu vylepšené ale pořád podobné.
Stačí se podívat že ovladače pro Vistu lze použít i na W7.Tedy alespoň první verze kdy ovladače pro W7 nebyly.
Ono číslování jádra je takovéto:
http://www.svethardware.cz/recenze-windows-10-lepsi-nez-sedmicky/40855-2
Microsoft nemusí nikoho přesvědčovat.Ono bude stačit když po vzoru nových Intel procesorů omezí podporu pro starší OS.Spolu s novou generací grafik a APU nikdo soudný nebude na nový HW instalovat starší OS.Proč by to k sakru dělal?...
Firmy přejdou na nový OS tak jako tak a to je asi jediné co MS zajímá.
A co se týče W7 a moderních funkcí:) Ono stačí se stačí podívat jak OS přístupuje k takové věci jako je SSD...Podpora TRIM mizerná,snaha defragmentovat:...Nemluvě o tom že zabírají mnohem více a mnohem více mají tendenci nabalovat bordel a bobtnat...
A co se týče DX12...Potažmo WDDM2.0.To přináší mnohem lepší zprávu VRAM hlavně na 2GB kartách a znatelný nárůst výkonu skoro u každé náročné hry.Nejen DX12...
Mimochodem, ono i správa s RAM je výrazně lepší než pod W7 kdy běžně dochází k ,,nevracení,, volné RAM.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl ? Zmeny mezi verzema Windows od Visty vejs jsou zhruba na urovni zmen, ktere prinesli service packy pro Windows XP. Ze je kernel vyznamne prepsany ? Tak k tomu jen ... "Talk is cheap. Show me the code." - Linus Torvalds
To ze podlehli mode a zacali mnohem vic zvysovat cisilka v internim cislovani windows nema moc velkou vypovidajici hodnotu, kdyz ty zmeny z uzivatelskeho pohledu tomu neodpovidaj.
Kdyz se chces divat na ovladace, tak tam je pomerne siroka kompatibilita, kdy ovladace (s vyjimkou grafik, kde je to tusim od 7 po 10) fungujou od Vist az po 10. Firmy ve vetsine pripadu nepresli ani na nic novejsiho nez 7 a 10 jsou aktualne ve stavu totalni neakceptovatelnosti pro firemni prostredi. Na win 7 funguje trim naprosto korektne a defragmentaci pro ssd system automaticky deaktivuje bez toho aby clovek musel neco nastavovat. Je hezky ze DX12 a novy model ovladacu ma mit uzasny vyhody. Tim ze to navazali na novou a nepovedenou verzi Windows se to ocita ve stejnem stavu jako byl DX10 pred lety na Vistach a zase se to ocitne na okraji zajmu. Sem tam vyjde nejaka hra, ale nikdo nebude ve velkym delat hry pro minoritni cast uzivatelu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o důkaz že jádro je Win7 a W8 je na úrovni SP.:)
Ono hodně štěstí při hledání...
Zde:
https://blogs.msdn.microsoft.com/brunoterkaly/2013/01/14/windows-8-is-de...
Jsou odkazy na změny v jádrech.
Takže ono to zdaleka není jenom o ,,čísilkách,,jak se snažíš namluvit...
Nesmysl o driverech ani nemá smysl komentovat.Rozbalil jsi někdy balík k driverům? Pravděpodobně nikoliv protože potom by jsi nemohl tvrdit že drivery pro W7 poběží na W10....Ne nepoběží....
Řeknu ti novinku.TRIM se u W7 musí často dodatečně aktivovat či instalovat nástroje pro správu SSD disků které mimo jiné zakazovaly Defragmentaci:)
http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/17030-optimalizace-wind...
Firmy už dnes přecházejí na W10 ať se to někomu líbí či ne.A s obnovou HW toto bude jenom pokračovat...US Army také nasazuje W10 takže ta telemetrie nebude tak tragická že?,,
,,Nepovedené,, mají stoupající podíl na trhu a aktuálně jsou druhé pod klesajícím podílem W7.
http://mobilenet.cz/clanky/windows-10-nadale-rostou-priblizily-se-13-pod...
A statistika na Steamu je důležitá protože hráči jsou první kdo upgraduje PC,ostatní budou dříve či později následovat...
Ona někdy měla Vista +- 10% podíl a skoro největší podíl na Steamu? Kdy?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad service pack 1 pro windows xp pridal tak zasadni vec jako je podpora ipv6. Zatimco 8/8.1/10 pridali jako zasadni vec.... eee .. jo dlazdice! Ok, tak sem se splet. Ono to neni ani na urovni toho SP :-D
Co se tyce ovladacu.. tak napriklad ovladac pro tiskarnu pro win vista funguje i pod 10. Pro tvoji informaci u negrafickych ovladacu k tak zasadnim zmenam mezi jadry windows 6+ nedochazi... Co se tyce ssd tak ses uplne mimo. SSD mam, udelal sem cistou instalaci win 7 a trim byl povolen a defragmentace vypnuta. Automaticky, bez jakykoliv utility. Kdyz chces o necem placat, tak si zjisti aspon aktualni stav. Ktery firmy prechazeji ? Vsude kde sem byl tak jsou nejnovejsi 7. Pred necelym pul rokem sem fasoval novy pracovni notebook v cene vic jak 50K a zase sem dostal 7. S tim ze jako prechod na lepsi pracovni OS se zvazuje spise linux a windows ve virtualizaci (ted to mame opacne). Ve firmach je potreba aby se dalo na pocitacich pracovat. Nasadit lidem misto 7 cokoliv novejsiho povede samozrejme k poklesu pracovnich vykonu ... US army je uplne mimo, ty blazni jeste pouzivaj i XP, takze nejaky spehovani americkou firmou je to posledni co by je trapilo. Ze podil stoupa ? Tak kdyz je to zdarma a leze to lidem do pocitacu jak virus tak je jasny ze to stoupa. Ale na to jak to ma byt uzasny, skvely a hlavne ZADARMO tak to jde na horu hodne pomalu.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní věc IPv6 :) tak ,,zásadní,, že řada poskytovatelů bezdrátu provozuje do dnes IPv4.
Chápu že pro někoho jsou jediné rozdílné věci co chápe je rozdíl v ploše potažmo explorer.exe :)
A rozdíl pod ,,kapotou,, ho nezajímá.Ono u uživatelů je to také v pořádku.Ale i onen uživatel ocení že pod W10 běží modernější jádro a system má méně ,,služeb,, Win....Potažmo Windows zaberou méně RAM a běhají celkově svižněji i na starých konfiguracích.
Pro tvoji zásadní informaci v driverech i v negrafické oblasti jsou drivery výrazně jiné...Jiné ovladače pro řadiče,zvukové karty,síťové karty ...A stačí se podívat na odkazy nahoře a je jasné že změny ve kerneru jsou hooodně významné.Pokuď ne,jistě dokážeš snadno ty či někdo jiný ,,rozchodit,, DX12,WDDM, moderní aplikace na W7...Ne nedokážeš?Čím to? :)Když je to jádro vlastně stejné:)
Co se týče SSD.Dá se říci jediné.Lžeš.Stačí přečíst řadu rad v článcích ,,optimalizujeme W7 pro SSD,,
Osobně jsem neviděl ani na jednom PC že by W7 pochopily že SSD nepotřebuje defragmentaci.
Co s týče co jenom znám z okolí.Jedna taková menší :) nadnárodní Banka přechází na W10,menší výrobce aut :) se chystá částečnou obměnu IT.A hádej co koupí? Napovím ti zastaralé W7 to logicky nebude...
Vzhledem k tomu že W10 mají 200mega a více uživatelů, a na to jak jsou někteří konzervativní a na ,,herních,, PC mají nevhodné a na hry nejpomalejší W7 velice slušné je podíl W10 slušný.Ono bude docela zajímavé jak budou tobě podobní za pár měsícu opět v údivu že nemají W10 již zadarmo a jak jsi to ten MS vůbec může dovolit:) Nebo zamrznou na věky na W7 protože NIKDO nebude přidávat jakékoliv funkce do tří generací starého OS.Proč by to kdokoliv dělal?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

MS by udelal nejlepe, kdyby vydal samostatny DX12 pack pro W7-8 / klidne i placeny, ale nepredrazeny / a vysral se na vnucovani W10....
tisice dekovnych dopisu.... :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

a proč by to měli dělat, dřív nebo později to bude minorita uživatelů, proč utrácet zdroje na takové neperspektivní projekty? Pro vaše zlaté oči? Je jejich rozhodnutí jak budou svůj produkt distribuovat, když se vám to nelíbí, tak ho prostě nepoužívejte, nikdo vás k tomu nenutí.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím. Někdy mi připadá, že se v Redmondu zcela ocitli mimo realitu a soudné obchodnické uvažování. Měli by přestat číst motivační PowerPoint prezentace o světlých zítřcích a podívat se na čem stojí jejich byznys. Rozvrtávají, ohýbají a vůbec mění původně zaběhnutý a stabilizovaný desktopový systém kvůli mobilní platformě, která je ovšem zcela minoritní a směřující spíše k úpadku než masivnímu růstu. Nějak mám pocit, že mají nesprávně nastavené priority změn.

Někdy mi přijde, že kvůli heftování mobilní a mobilně provázané funcionality od Windows zcela odříznou profesionální sféru, kterou takové nesmysly nezajímají, naopak, je to pro ně jen zátěž a riziko. Firmy prostě potřebují stabilní běhové prostředí, nic více nic méně. Aplikace si vyberou samy, do cloudů je nikdo povětšinou nedostane. Automatizace udžby, no to také ne e.

To samé hráči. Já teda hráč nejsem, ale nějak mi připadá, že prioritu mají vychcávky (exklusivní práva) jak uživatele dostat do svého storu a funkčnost a výkon je na místě... no hodně daleko za jinými věcmi. Jestli by to nemělo být spíše obráceně, nabídnout skvělý výkon a funkcionalitu a tím lovit platící zákazníky do storu.

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, měli by přestat být předposraní z možnosti, že by někdo přes ten jejich stór nemusel jít. Stejně pokud se něco v poslední době děje, tak je to "webizace" všeho a tudíž to ten jejich systém obchází tak jako tak. Jediná možnost, jak si nějak vynutit monopol, je natoliz zkriplit prohlížeč, aby to nešlo vůbec použít a nedovolit instalovat jiný browser. Což by možná vysvětlovalo současný stav Edge...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak se tam přihlaš a řekni ať tě zaměstnaj protože víš co dělaji špatně. Že s tebou to bude úplně jiný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zákazník, z pohledu zákazníka to hodnotím. Když budou mít produkty na prd, prd dostanou. Na pováženou je, že značná část zákazníků ten poslední kousek nechce ani "zadarmo". To by myslím měl být důrazný vykřičník na rozhodovacími procesy v této korporaci.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Však to je evergreen... Vyšly XP, velká část nadávala jak to stojí za starou belu, extrémně náročný, žravý systém... a kolik lidí dnes nedá na XP dopustit. Stejné se opakovalo i u W7, za pár let budete rád za vytuněné W10.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Já si tu spokojeně čekám na Redstone přicházející každým dnem... a voni ty zmrdi takhle vodsouvaj.
Chceme fixy! A funkcionality zpátky! Kdybych věděl, tak zůstávám na W7 bez ohledu na neupgradovatelnost.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak reinstalujte a nemusite cekat na Redstone ktery stejne neprinese nic revolucniho a pribude jenom dalsich chyb a prasaren aby se v Redmondu ukojili. To vas nekto nasilu nuti uzivat Windows 10 ci co?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Zatím ne, ale jako hráče asi tak do roka něco brzo bude :-D.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Někdo vám bude stát s pistolí u hlavy? Nikdo vás nenutí, přiznejte si, že chcete.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Odložili Redstonyho! Vy parchanti! :P
Fixy přicházejí průběžně, jako obvykle ( naposledy 8. ). Pokud se nemůžete dočkat, můžete dokonce zkusit "Fast Ring" s Redstone 1. Na staré funkcionality asi nemáme nárok :) . A používat W7 Vám nikdo nezakazuje.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.