Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Office 2010 nabídne také ballot screen

Bylo by fér kdyby v konkurenčních Office balíčcích byla tavolba taky ... Říkám nezaujatě jako výhradní uživatel OOo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na formulaci nevidim teda nic spatneho. OOXML je nejlepsi pro MSO, aby tam jelo vsechno. V ODF neco nepojede, tudiz z pohledu aplikace, kterou si nainstaloval (MSO), neprinasi a ani nemuze prinaset zadnou vyhodu. A proc je nativni format na prvnim miste? To je snad zrejme (to je jak kdyby se defaultne ukladalo do TXT:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo zjevně zas nemá do čeho píchnout, tak se šťourá v takovýchhle kravinách. Dali to tam dobrovolně, nikdo je nenutil, a stejně je to špatně. Jak se říká -- pro dobrotu na žebrotu. Mimochodem, jsou národy, které čtou zprava doleva -- mají tam pořadí prohlížečů obráceně? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte v obráceném náhodně generovaném pořadí? :-)

Jinak balot screen ohledně browseru dnes vidím jako dobrej fór MS - vidí, že s IE jde dolů, tak rozdrobí trh pro ostatní přidáním dalších obskurních možností. Myslím, že to zpomalí nárůst FF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>nebylo by na oplátku fér, aby měl balík OpenOffice.org kompletní podporu OOXML v základu

až MS vysvětlí nedokumnetované atributy typu "format like Word95" tak se o tom můžeme bavit. To že je OOXML definovaný jako ISO standard ještě neznamená, že je to dobrý standard a že je možné ho přesně implementovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcete říci, že jej má MS implementován nepřesně? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, a to ze dvou důvodů: Zaprvé se finální podoba normy OpenXML od původní (která je implementována v Office) liší - kvůli opravám standardu při procesu stndardizace (Office byly první, standard až potom), a druhak se popis liší od implementace prostě proto, že se nepodařilo přesně popsat, jak to funguje - na internetu se dá najít hodně příkladů, kdy Office nezpracují validní, např. ručně napsaný, OpenXML správně. Zejména kvůli prvnímu důvodu je OpenXML ISO standard, který má celkově nula správných implementací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale mluvíš o Office 2007, tenhle článek je o verzi 2010...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A budou teda Office 2010 nekompatibilní s ISO standardem, nebo s Office 2007?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to prevence proti pitomým výmyslům EK. Produkty MS nepoužívám, ale kauza kolem prohlížečů byla fraška. Je sice hezké, že by teoreticky mohl člověk instalující si systém / programy zjistit, že existuje něco jiného. Jenže teorie je od praxe velmi vzdálená. Ten, kdo si instaluje systém a aplikace sám ví, že existuje Firefox či Opera (a další, abych nebyl peskován), že místo MSO může použít OOo. Navíc je zřejmé, že používat MSO a ODF je celkem pitomost. Jak jsem psal, kroky MS chápu. Ale kroky EK moc ne. Hodí se sem notoricky známý citát... "dej blbci funcki a vymyslí lejstro".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celé tomu nerozumím, ale velmi dobře chápu proč to tak EU a zainteresované ostatní firmy chtějí.

Je však velký problém v uživatelích. Uživatelé nechtějí volbu, protože tomu nerozumí a v podstatě se jakékoliv volby bojí. Špatnou volbou buď něco zkazí nebo "otravují" ostatní. Je jim jedno jestli používají IE, FF, Safari nebo OOXML či MSO atd... Chtějí aby to jelo, aby neměli problém, pokud něco pošlou známým. Nic víc, nic míň. Proto Apple se tak ujímá (já nemám Apple ale velmi dobře chápu Apple koncepci).

Jen lidé znalí remcají. Lidé znalí si sami zvolí co chtějí. Lidé znalí tyto volby nepotřebuji.

Nerozumím tomu... (nemyslím tím vůbec boj proti monopolu, ale celé to remcání. raději kdyby pracovali a vytvářeli opravdové hodnoty...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze by si tomu celemu velmi rychlo zacal rozumiet, keby ta vsetky urady nutili podavat elektronicke vykazy len v MS formate, on-line vyplnovanie webovych formularov by si musel robit cez MSIE, pretoze v alternativnych programoch by to jednoducho neslo. Teda by si si MUSEL kupit MS operacny system + MS kancelarsky balik len preto, aby si od nejakeho uradu nevyfasoval pokutu! Toto by ti vyhovovalo? Mne nie.
Preto rozumiem EK a v tomto jej snahy plne podporujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom nech ale EK dáva pokuty úradom, nie Microsoftu. Nech vydá smernicu, že úrady musia podporovať xls(x), doc(x), odf, pdf. Z každého OS aspoň jeden prehliadač a tak podobne.

Alebo ešte lepšie nech zruší niektoré nezmyselné úrady a nezmyselné požiadavky. Bohužiaľ je pre ňu jednoduchšie prinútiť iných než "svojich".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi připadá, jako bys vyčítal lidem, že chtějí kupovat chleba a ne a ne přejít na špaldové placky s mletou hlívou ústřičnou. Lidi nejsou blbí, lidi vědí, že s formáty Microsoftu budou mít nejméně problémů - a pokud je někde mít budou, půjde o problémy uměle vyvolané nejapnými pokusy o úřední konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jednu věc mi vysvětlete, v čem jsou prohlížeče jiné. MS v rámci OS dodává spoustu programů automaticky. Proč se EK bije (a je tlačena) zrovna kvůli IE, eventuelně WMP? Je spousta free grafických editorů, kalkulaček, wordpadů nebo poštovních klientů, atd... Proč zorvna je taková mela ohledně prohlížečů. Co má Mozilla z toho, že si nainstaluji zrovna její FF nebo zůstanu u IE (btw na FF nedám dopustit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to lobby IT firem, které mají své panáky v Brusellu.

Mozilla a další zainteresované firmy z toho má to, že další potenciálně neznalý uživatel používá její program přes který může cpát reklamu a další produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co do toho pletes Mozillu? Tu stiznost podala Opera. Zatimco ty free kalkulacky zadnou nepodali ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní rozdíl je v obsazení trhu. U Microsoftu se jedná o dominantní postavení a pravidla trhu jsou nastavena tak, že dominantní postavení se nesmí zneužívat. Proto si EK hlásí MS víc než kohokoli jiného - v dané oblasti, samozřejmě. Mezi procesory si zase hlídá Intela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chápu proč masírují MS a intel, jen nechápu proč zrovna prohlížeče. A argument nějaké reklamy, nebo eventuelně návaznost dalších již placených produků tady taky neprojde. Jde jen prostě o to "on má, já nemám, tak ať nemá ani on?". Co získala opera touto žalobou, kromě toho, že má z nula celá nic používatelnosti nula celá nic plus něco (nic proti opeře).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém je v tom , že MS za nehorázné peníze předkládal zákazníkům své systémy jako poměrně nekvalitní ale dostačující "All in One" řešení. V případě IE zcela jasně nedosahujících kvalit konkurence . Ovšem retail zákazníci jsou jen tupá hovádka , která takové řešení automaticky upřednostňují přesto , že se jim dokáže , jak je vlastně špatné . A tak se stalo , že IE s vlastními standardy se dostal do zájmu korporací které standarty definovaly a protože ruka trhu /rovné šance v zaběhlém bussinesu s konzervativními zákazníky opravdu nefungují ( čistá řešení se neuchytla jak by se předpokládalo ) a zákazník se sám nezmění - problémy narůstají . Proto přijde EU s normalizací chování MS a nařídí mu Ballot .
Takže o co tu jde - EU chrání vlastní tupé občany a brání převálcování trhu nekvalitním produktem MS který by jinak nepřestali používat .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč zrovna prohlížeče? Protože si na to stěžoval méně úspěšný hráč na trhu. Stejně jako kdysi na Windows Media Player (Windows "N" bez WMP skoro nikdo nekupuje, nařízení EK se tedy zcela minulo účinkem, proto tentokráte došlo na ballot screen - vtip spočívá ve skutečnosti, že jej navrhl Microsoft, EK to jen schválila, protože sama lepší řešení pravděpodobně nevymyslí).
Myslím, že už jen chybí, aby si stěžovali i výrobci firewallů nebo kreslících programů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplne rovnako sa minie účinkom ballot screen. Jednak podiel IE už nie je čo býval a druhak ten ballot drvivá väčšina tých, na ktorých je smerovaný ani neuvidí. Takže opäť raz z nás byrokrati vytiahli peniaze s nulovým výsledkom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom se přít nebudu ze dvou důvodů. Jednak ballot screen ještě není v praxi nasazen a jednak souhlasím s tím, že to nic nevyřeší :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Windows 8 taky budou mit ballot screen? Ktery vam da vybrat zda chcete windows, Linux, nebo Snow Leopard... A proc Wolsvagen group kdyz uz ma v autech vetsinu trhu v CR nemusi mit ve svych autosalonech letacky konkurencnich automobilek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, ubyla šance jak zaplácnout schodek zemědělských dotací EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. je jen logické, že MS formát je v MS balíku na prvním místě.
2. OO.org by měl konečně plně podporovat OOXML, současná situace není fér. Mě osobně sice OO.org nezajímá, mám MSO7, ale už se mi párkrát stalo, že dokument, který jsem poslal, nešel v OO.org otevřít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.