Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft patrně chystá omezení velkých aktualizací Windows na jednu ročně

No konecne, to to trvalo, takze ted uz nic nebrani uzivatelum prechazet ze starsich verzi na Windows 10. Nekteri totiz vyhrozovali prechodem na linux, ale tim uz by si mnoho nepomohli, napriklad ve Fedore je velka aktualizace kazdych 11 mesicu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nevím sice jaké aktualizace má Fedora, ale Mint (Ubuntu) jedou stylem rolling updates a kdybych to nechal dělat automaticky, ani bych si toho nevšiml. Nic to nerozhodí, vše funguje, ani starou plečku (AMD X2 250) to nezpomalí. Takhle si představuju aktualizace. To co předvádí MS je ostuda.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To neni aktualizace, Fedora dela releasy. Release je teoreticky kazdych 9 mesicu plus tusim 2 mesice po release jeste prichazi updaty do predchoziho releasu, proto Redmarx spomina 11 mesicu.

Osobne mi tenhle model prestal davat smysl uz davno. Na nekterych masinach mam rolling release, na nekterych Ubuntu LTS. S updaty v rolling release bylo na laptopu/desktopu temer nula problemu, s Ubuntu LTS zase nemusim rebuildit vlastni soft po kazdem updatu, a mam 2 roky klid (plus dalsi 3 na prechod na novejsi LTS). Jaksi nemam zajem ztracet cas reinstalaci kazdych X-mesicu u ne-LTS Ubuntu nebo Fedory...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém snad není sama existence aktualizací (to je naopak plus), ale to, že se jejich instalace (která navíc může rozhasit počítač) vnutí automaticky a není cesty zpět.
Naštěstí teda i Windows 10 se postupně zlepšují, ale z toho, že mi Windows 10 samovolně restartovaly počítač, přičemž samozřejmě zavřely všechny aplikace a zahodily neuloženou práci, jsem opravdu nadšený nebyl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ukladať, ukladať, ukladať..

alebo Linux
https://linux-audit.com/livepatch-linux-kernel-updates-without-rebooting/

KernelCare Is Another Alternative To Canonical's Ubuntu Live Kernel Patching
on 21 October 2016 at 12:01 AM EDT.

The folks from CloudLinux wrote in to remind us of their kernel patching solution, which they've been offering since 2014 and believe is a superior solution to Canonical's service. KernelCare isn't limited to just Ubuntu 16.04 but also works with Ubuntu 14.04 and other distributions such as CentOS/RHEL, Debian, and other enterprise Linux distributions.

Another big difference to Canonical's Livepatch is that KernelCare
-does support rollback functionality
while Canonical doesn't appear to support it at this time. KernelCare can also handle custom patches, 32-bit support, and they share they plan to soon begin offering

livepatching support for glibc, OpenSSL, and QEMU.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=KernelCare-Ubuntu-Al...

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Ubuntu-Livepatch-Ser...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, to je svérázný způsob, jak uživatele naučit ukládat.
Ale já v první řadě nechci, aby mi systém házel klacky pod nohy.
Dost už na tom, že se Windows párkrát rozhodly instalovat nějakou pitomou aktualizaci zrovna ve chvíli, kdy já jsem potřeboval, aby se počítač restartoval/zapnul co nejrychleji.

Plus jsem hned říkal, že dřív nebo později nějaká aktualizace někomu znefunkční počítač a nebude cesta zpátky.
V MS si to holt museli nejdřív vyzkoušet, aby se poučili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ještě dobrý mně se jeden den nainstalovali aktualizace a přestala jet wifina. To šlo ještě vrátit zpět. Ovšem po zpřipojenní do sítě to automaticky přeinstalovali znova a už to vrátit nešlo. No ale tím to neskončilo. Za pár dní přišla další aktualizace a přestala fungovat i síťovka! Nadával jsem tekrát jako špaček (zkoušel měnit ovladače atd.) a nakonec přeinstaloval vše na sedmičky..... Bohužel u nového NB už mám smůlu a můžu se jen modlit aby se to neopakovalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neklamte Špaček nenadáva
http://www.ladislavspacek.cz/
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštvalo tě AMD, tak si začal opěvovat Intel+Nvidia. Naštval tě linux, tak si začal opěvovat W10. Kdyby to opěvování nebylo tak fanaticky neobjektivní, tak by to neukazovalo na nějaký tvůj mentální/psychologický problém. BTW kdybych se choval stejně, tak žádný počítač ani nemám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ho nVidia naštvala viac

Nvidia GPU flaws could enable denial of service attacks on Windows PCs
Stop sniggering at the back, Radeon fans

https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3080071/nvidia-gpu-dos-flaws

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vis, "s" in Intel stands for security, a to same plati pro Nvidii ;) nemyslim ze jejich fandy security zajima, podstatne je ze jim bezi batlfiiild s rejtrejsingem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podzimní aktualize UŽ na podzim? Tomu nevěřím! Věci jako aprílová aktualizace v červnu (a že to teda byl pořádný žertík!), nebo ještě lépe říjnová aktualizace v listopadu, jsou dnes u M$ normální stav.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velká Říjnová Aktualizace :O

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Někde na těch internetech jsem to nazval "velká říjnová systémová rekonstrukce". Jen pro povavení přidávám citaci přímo ze supportu: "On November 13, 2018, we re-released the Windows 10 October Update (version 1809), Windows Server 2019, and Windows Server, version 1809..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na jaře 2003 se určitě dočkáme. milý překlep - reinkarnace vesmíru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Flapadob blib blob blíp :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je označení verze updatu Microsoftu, ne letopočet. 20 je rok a 03 je měsíc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vsiml jsem si ze jsem prehledl "s" pred 2003, proto jsem to povazoval za preklep. Tak promin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Říkají jí 20H1 (zřejmě aby to nekolidovalo s Windows Server 2003)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mne ty jejich aktualizace W10 dosiraji porad dokola. Nejde jen o velke updaty, ale potrebu restartu, kdyz se nainstaluji i ty jejich bezne updaty. To nedokazou v roce 2019 udelat update, ktery nepotrebuje restart?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dodneška pamatuji, jak jsem u kámoše stahoval service packy na WinXP, protože přes dial-up, to bylo psycho. Instalace, restart. Víc jsem nepotřeboval. Známí si koupili notes s Win10, samozřejmě je tam Celer, 4Gb RAM a 500GB HDD. Věřím, že pro lidi co si tisknou recepty nebo koukají na ipočasí nepotřebují něco lepšího. Ale...Nainstalujeme Windows, pak to připojím k netu a notes se nedá půl dne používat kvůli aktualizacím, Celer a disk na 100%, to je otřes. Navíc ty aktualizace celý disk pojebou, takže jsem jim dělal potom rovnou i defragmentaci, pak už to docela šlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je možnost, tak LTSC edice win10 je asi nepoužitelnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč se instalaci nových windows říká "velká aktualizace" ?
Každou chvíli do toho cpou "malé aktualizace" a přesto mají windows životnost jen 6 měsíců. Tak teď to bude 1 rok. Super pokrok. To je obrázek toho, kam se dostala kvalita operačního systému od dob Win7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kluci z MS nestíhají aneb Windows jsou přeřazeny z 2. na 3. kolej priority vývoje. Ještě pár let a budeme tu mít klasické service packy jednou za 2-3 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe muzu rict ze verze 1903 je konecne prvni pouzitelne provedeni Windows 10, ale to klukum z Indie trvalo, 1903 je totiz jiz devate vydani Windows 10, za mne konecne v pohode, je to rychle i prehledne, samozrejme jenom vyssi edice Pro, ta je spravovatelna, Home bych nebral ani zadarmo, to je cista sebevrazda, se osobne divim ze i drazsi PC-čka a noťasy za 2000 a vic € maji jenom Home, bych to s prominutim ojebal vyrobcum o hlavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to otázka - doteď se 1903 chovala celkem slušně, ale co začalo minulý týden nové kolečko updatů, tak sleduju zvýšený počet problémů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad je to sracka, pokud se neda vypnout ani jejich "Antimalware protection". Kdyz jedu standardne na notebooku na baterku, kde jsou nizsi frekvence, tak mi to zpomaluje i blbe nacitani mailu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže na jaře nová verze, na podzim SP1 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš mi to připomíná inteláckou Tick-Tock strategii.
Uvidíme co bude následovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidé, co se živí servisem PC, budou mít poloviční příjmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle se na velké aktualizace (přeloženo reinstalaci OS) zcela vykašlat, jak to bylo donedávna zvykem? A vrátit se k modelu SP podle potřeby, nebo uvolnit LTSB pro běžné smrtelníky? Na to asi budeme muset čekat dalších 5 let, až nějaký MS markeťák vymyslí, že je to pokrok :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.