Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft omylem cenzuruje OpenOffice z výsledků vyhledávače Google

Houby prehlednuti. Z microsoftu ten seznam nikdo nevidel a vse je automaticky. Proc taky. Za neopravneny pozadavky nemaji zadny postih, tak proc by delali cilenou selekci kdyz to muzou vzit plosne.

Jen se tesim az takhle nekdo omylem zablokuje nejakou vyznejsi firmu, ktera je pak zazaluje. Proste potrebuji nejaky postih za neopravnene zadosti, at uz financi nebo zakaz blokovani.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxně se ty firmy občas snaží zablokovat samy http://rt.com/usa/microsoft-google-censor-request-757/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Duvod aby pribyl dalsi tucet zdanlive potrebnych uredniku. V jednom sci-fi bylo zase 90% obyvatel pravniku a tech 10% na ne makalo a zivilo je. Dnes to sci-fi neni ale kolik procent lidi v nasi zemi zivi ty ostatni?
1 500 000 statnich uredniku
1 500 000 uredniku v soukrome sfere
1 500 000 duchodcu
1 500 000 deti a studujicich
500 000 nezamestnanych
500 000 ciganu
....
moc uz toho nezbyva

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co to je "urednik v soukrome sfere"?

A ty dve posledni polozky doufam nechces scitat, ze ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ale bohužel to neznamená nic menšího, než že jsou následně tyto výsledky opravdu odstraněny."

310. NEODSTRANĚN
312. NEODSTRANĚN
316. NEODSTRANĚN
317. NEODSTRANĚN
322. NEODSTRANĚN

+ tři další kupodivu taktéž neodstraněny. BTW nejspíš to hledá robot protože v popisu se většinou píše něco ve stylu "The interface is similar to that of MS Office" apod.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuju ze by porovnavali interface. Proste dali vyhledat "office 2010" a vsechny vysledky z torrentovych portalu automaticky hodili do blacklistu. Ze jim to naslo i "open office 2010" nikdo nekontroloval.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ehm a co to je Open Office 2010? Pokud jsem se díval, Open Office končí s číslováním někde u verze 3.4. Takže 2010 je evidentně jen neobratně zamaskovaný MS Office.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

kontroloval jsi odkaz, aby jsi to mohl evidentně tvrdit? ano, může to být tak jak říkáš, zamaskovaný MS Office, avšak v tomto případě o tom pochybuju a někdo prostě připsal 2010 někam kam neměl ;-)

mimochodem, OO už má verzi 4 pokud vím...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Konec byl tuším 4.0, pokud se nepletu tak se tenkrát přišlo na 10-20 Mrkvosoftích patentů, které OpenOffice používal (ale jestli to MS vyhrál nebo ne nevím) takže je možné, že jsou nakonec ty požadavky oprávněné

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

http://thepiratebay.sx/torrent/5676574/Open_OFFICE_2010_3.2.0_FULL_

Popis:
A credible rival to >>> MS Office <<<, OpenOffice.org includes powerful applications for making text documents, spreadsheets, presentations, diagrams, and databases, as well as HTML and XML documents. Not only does it let you edit basic documents, such as letters and faxes, it also handles equations and complex and multipart documents with bibliographies, reference tables, and indexes.

The interface is similar to that of >>> MS Office <<<, and even advanced Office users will find almost everything they're used to: templates, collaborative features (versions, recording changes), macros, and even a programming language

Je to jasné, nebo se tu mám i vykakat? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to jasnejsi :) Jsem pochopil ze v zadosti o vymaz byl jako duvod ze to ma podobny interface. I tak pochybuju ze studuji popis torrentu. Podle me jedou jen podle jeho nazvu torrentu, nebo spis podle toho co jim google na dotaz office vrati.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Omylem :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, viem ze dnes je moderne si do Microsoftu kopnut - a nezastavam si ich, lebo ide o zjavnu chybu, iba sa snazim o iny uhol pohladu. Vsimli ste si tie odkazy? Aspon v tej snimke ide iba o balicky Open Office na torrentoch. Takze stala sa nejaka ujma autorom Open Office? Ved tie sa daju stiahnut na oficialnej stranke. Popravde by ma ani nenapadlo stahovat to z torrentu, ktovie, co by som dostal "pribalene".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hmmm po druhý krát, pán Ježek, viete čo obsahoval taký súbor Open Office 2010 full? MS Office 2010 aj s aktivátorom !!!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy, diit.cz zase našlo jednu falešnou záminku ke kopnutí si do Microsoftu a ke vzbuzení vášní mezi opensourcaři.

A jestlipak se pan Ježek Microsoftu omluví?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že nemá proč, za 2010 je totiž označení verze 3.20 nebo třeba 3.32 což jsou dnes již starší regulérní verze Open Office. Otázka je, jestli náhodou někdo MS office nezaškatulkoval za open office, ale spíš bych řekl že tam prostě někdo připsal pro Open Office netypické 2010 a problém je na světě ;-)

Mimochodem, letmý test prvního odkazu nahodí sosání souboru OpenOfficeSetup.exe.....

A jestlipak se p. Ježkovi omluvíte Vy dva? ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nech si obaja dajú do zubov a budú vyrovnaní. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč by se měl omlouvat Mrkvosoftu když to maže strejda Google ;) Toho by tu chtělo rozmáznout a to pořádně protože ten IMHO nějaká ta práva natožpak držitele nekontroluje vůbec.

https://www.google.cz/search?q=3ba9d6ec72178ddf31467d1aa12e0262e4223300&...

http://fenopy.se/torrent/open+office+2010+3+3+2+full+the+perfect+open+of...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak maže to strejda gůgl, ale ten to má taky nakázané v rámci zákona. A teď je otázka, jestli vůbec má nějakou zákonnou možnost pídit se po tom jestli je to oprávněné. A co víc, jestli vůbec na to má lidi, protože pokud za jeden měsíc jeden majkrosoftí automat pošle mego linků na výmaz, to samé ostatní jako Adobe, svině z HELLWoodu a dalších, tak bych se divil kdyby vůbec byly prostředky jim odporovat.....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Google to myslím posílá na Chilling Effects (request + zároveň slouží jako jakási vývěsní tabule) a maže na základě zákonů. Pro každý stát by to mělo být odlišné (každý má jiné zákony proto má taky třeba Mega rozházené servery po celém světě), viz. https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?rd=2

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

...no a pak přijde Ježek, napíše jakej je MS "svině" a přitom za to zodpovídá úplně někdo jinej, že... Ono to totiž není tak jednoduché jak se na první pohled zdá ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

zodpovídá za to někdo jinej ;-) to jo ale kdo podal žádost že ;-) Ono to je složitější, však jim taky za měsíc přijde 16 mega žádostí.... to mi řekni jak to chceš sakra všechno kontrolovat?? ;-) mě nenapadá jiná možnost než "ručně každou žádost", pokud by jedna zabrala 10min, pracovník by to dělal 8h denně, jeden měsíc v průměru 22dní... tak na takové množství potřebuješ přes 15 tisíc lidí. Ale to je jen předpoklad, kdyby na to měli mít lidi.... reálně... by mě zajímalo jak to vlastně funguje ;-))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže si to zrekapitulujme:
- MS podal žádost
- Google maže odkazy

...ale přesto je v nadpisu "Microsoft cenzuruje..." Jak bych to kontroloval já je věc jiná, postup jak Googlu tak i nějakého toho MS search robota chápu, chápu i nějaké to procento chybovost, ale co nechápu je jak může MS cenzurovat něco v cizím vyhledávači ;) Ježek prostě obviňuje někoho jiného, opakovaně (jak to bylo s A-Data, hmmm?), bez jakékoliv opravy. Už se nemůžu dočkat jak tu vykreslí odchod Jasona Holtmana z Valve a fail Ubuntu Edge teda jestli vůbec kdy přizná, že by něco mohlo failnout. To samé v bledě modré v případech Apple vs Samsung kde selektivně banalizuje. Když to pak srovnám třeba s WIFTovým článkem o YouTube tak je to úplně jiné kafe - všechno jasně a nezastřeně popsané včetně mechanismu jak to funguje...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle http://www.bezpecne-online.cz/newsletter/newsletter-2012/newsletter-6-20... bylo v roce 2012 460tis. žádostí týdně, dejme tomu, že je jich v 2013 1mil. týdně, 142.857 denně, 850/hod což už není katastrofické číslo. Vlastně by mě stačila nějaká rozumná hodinová sazba a klidně se budu ucházet o nové zaměstnání, jsem ochoten se i přestěhovat :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co jiného čekat od společnosti, která porušuje vlastní licenční ujednání, zákony a špehuje své uživatele a vesele vše dává NSA. Používání SW od takových firem by mělo být trestné, zákon by měl zakazovat používání takového softwaru, obzvláště ve státní sféře. Je pro mě nepřijatelné, abych např. šel k doktorovi a on použil Windows či jiný SW od špehovacích společností k tomu, aby někam zadal mou diagnózu, poslal to pojišťovně přes nezašifrovaný kanál, která má podobný špehovací SW, který to vše pošle Obamovi. Co je Obamovi do toho, co mi je?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pevně přesvědčen, že se Obama vyloženě třese na vaší diagnózu :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nic v zlom, ale sudiac podla pisaneho textu sa necudujem, ze sa s tou diagnozou nechcete nikde chvalit. Stihomam sa totiz neda ucinne liecit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obamovo sledování jsou podložená fakta, proč tedy stihomam? To, že nás sleduje, protizákoně, protiústavně, je fakt. A naše vláda nadlidí nedělá nic, aby přestal porušovat má práva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aha, je mi to jasné, "to, že nie som paranoidný, ešte neznamená, že po mne nejdú" ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jó, zrovna jsem našel něco podobnýho, co jsem chtěl napsat, ale předběhls mě:
"To, že trpíš stihomamem, ještě neznamená, že po tobě nejdou."

Asi tam máš špatně ten zápor v tý první části, nedává to tak smysl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak NSA přiznalo něco kolem 29PB/den (1.6% provozu), Google 20PB/den. Kolik toho prohledává MS netuším, ale určitě méně než Google už jen kvůli tomu, že je Bing menší, WindowsPhone má také menší podíl než Android a hlavně se neživí prodejem reklamy, není poskytovatelem připojení a v neposlední řadě nemaže tak brutálně linky :) Také lze polemizovat nad počtem lékařů, kteří si vedou záznamy stylem co soubor to jméno člověka pomlčka jeho diagnóza.txt a pak to vyhledávají ve win8 s povoleným odesíláním do bingu. Teď si k tomu přičtěte ten "nezabezpečený" kanál do pojišťovny kde by se to dělalo úplně stejně debilně jako u lékaře plus ještě faktor zájmu ČR na mapce světa. Samosebou jisté zvýšení rizika lze trochu zvednout přes VPN nebo něčím kde se očekává, že něco zajímavého poletuje. Samozřejmě určité riziko tu je, ale je IMHO dost minimální, resp. je větší než že zruší ordinaci a vaši kartu najde někdo v popelnici... Jinak Obama s tím údajně něco dělat chce (asi je těch informací o nemocných lidech v poslední době moc :) a možná zvolí systém co používá česká pošta :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže zrovna MS má ve Windows nějakej NSA klíč od Windows 95 (*1). Kdo ví, co všechno tam maj ještě pro NSA zabudovaný.
A ačkoliv nemám co skrývat (kromě toho, že pokládám Obamu za teroristu), tak mi stejně vadí, že jsem šmírován. Jsem z toho paranoidní. Bohužel toho pak mohou vládní instituce zneužít, ví, co si lidé myslí, ví, kdy chce někdo nabonzovat zkorumpovaného nadčlověka a mohou se ho pak díky šmírování snadno zbavit, viz nedávný případ Michaela Hastingse, který měl nějakou špínu na CIA, jehož auto záhadně vybouchlo uprostřed silnice a pak narazilo do stromu, pak byl zpopelněn proti vůli rodiny a hasiči/policie o ničem nesmí mluvit.

*
1: http://www.heise.de/tp/artikel/5/5263/1.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mno a nemohlo to být třeba tak, že ten soubor vůbec nemusel pocházet z windowsí instalačky? A naopak třeba je těch souborů víc a třeba v rovnou v kernelech napříč ve všech zařízeních (třeba modemech, ať trochu podpoříme paranoiu, nejlépe těch s oupnwrt a všech systémech zadarmo, v těch legendárně nejbezpečnějších :D)?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na každý požadovaný smazaný odkaz požadovat opsat captchu ono by je to přešlo... :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohle mas aplikaci za 10 Euro mesicne. Sama vyplnuje captchu. Ve skutecnosti v Indii sedi 2500 Indu u pocitacu a vyplnuji to rucne :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v tomto případě nejde o omyl, ale o sprostý záměr Microsoftu vyřadit ze hry svého konkurenta. Takže poškození by měli ihned požadovat milionové odškodnění.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je spravne, ja OpenOffice jiz taky cenzuruji, je to historie patrici do musea IT, dnes mame LibreOffice a to je novy sekac, ktery se nezasekne ... a doufam, ze jiz posledni mutace jmena toho sameho baliku ;_)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.