Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft oživil Windows Update pro Windows 7. Aby vám nainstaloval Edge

Me na Win7 skrze WU chodi nejake aktualizace na antivir.. ale tedy omnoho casteji nez predtim (mozna je to tim ze tu travim vice casu pracovne, nebo tim, ze se ta aktualizace nenainstaluje a zkousi se to znova..)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo, když není dostatečně velký podíl pro vychloubání s novou Hranou, tak jsou i Sedmičky dobré. Jen nevím, jestli si tím MS nedělá spíš ostudu. Jako když se iDnes chlubí padesáti tisíci předplatiteli, jenže za korunu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepsali okolo Vánoc, že "už jich je 300k+"? Ale to bylo myslím zadara, že... :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, ale aby měly Win7 smysl, musí být právě aktualizace zakázané, aby se do nich nedostaly svinstva, která tam uživatel nechce. Takže nejspíš už IE11 bude nahrazen něčím od jiných firem. Zbytečná akce protože pozdě a to všechno okolo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

IE11 bude přítomný ve Windows minimálně do 12. října 2021 (ukončení podpory Silverlight). Pravděpodobně ale mnohem déle. Předpovídám situaci typu Flash Player.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

IE11 být přítomný může, ale na spoustě webů je nepoužitelný už dnes. Třeba proto, že si neporadí se spoustou javascriptů. Takže s ním nejde nakupovat v některých e-shopech, nefunguje internetové bankovnictví a podobně. Kdo používá Win7, tak už určitě hledal jiné řešení. A nahradil IE11 prohlížečem třetích firem. Na Edge je pozdě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však IE slouží už *dlouhodobě* pouze ke stažení normálního prohlížeče ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě ne. Já jsem používal IE odjakživa a pouze tento prohlížeč. Mě osobně nikdy nijak neomezoval, takže jsem neměl žádný důvod přecházet jinam. Ale to se změnilo s masivním nasazením javascriptu. Funkčnost IE šla do kytek a tak jsem přešel na chrome. Chybí mi v něm ta struktura oblíbených pomocí menu. A protože jsem ještě nečetl žádný návod k použití, tak zatím nevím, jak oblíbené z IE nahradit v chrome. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sedmiček je na síti cca 23%, Vist 0,13%. Proč by se měl MS namáhat s čímkoliv pro Vistu? A naopak, těch Sedmiček je dost na to, aby se Edge dostal na desítky milionů z nich.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To bylo od no-X jenom drzé rýpnutí. Stejně tak by se totiž Edge mohl hodit i zbývajícím Win XP na síti, neb ani ony už nemají jediný aktualizovaný prohlížeč...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale mají, Mypal, naposledy aktualizace pro wxp před 14 dny.
https://github.com/Feodor2/Mypal/releases

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, světoznámá odnož světoznámnějšího PaleMoonu v akci, že?
Ale dobrá, uznávám. Ty jsi jen kvůli druhé části mého příspěvku jaXi zapomněl na tu první...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dávat za pravdivý příspěvek mínus, ... teď už jen, pohádku, že jsi to nebyl ty, první, druhý, třetí, jo ahá já zapomněl.
Jestli je to světoznámá odnož nebo ne nemá nic společného s tvým tvrzením o neexistenci a i jiné části příspěvku.
A tak můžete mínusovat až do bezvědomí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase v tom je trochu protěžování řešení od MS. Jestli by neměla znovu zakročit EK a doplnit svůj rozpočet tučnou pokutou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To se nestane protože a) chrome má těch svých 65% podílu v prohlížečích a b) Edge se sice nainstaluje, ale MS ho uživateli nevnucuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To čo užívatelia nechcú to MS inštaluje nasilu. A opačne o čo by bol záujem ako DX12 na W7 to nedovolia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, Windows 7 uz jsou pase a uz snad kazdy jede na Windows 10 (pokud jede na Windows).
Jinak teda ChrEdge je vybornej prohlizec, nejen ze Chrome se muze jit zahrabat, ale okamzite vzal utokem i Operu, ani ta se na novy prohlizec od Microsoftu nechyta.
Uvadajici Firefox a predevsim chromiovy Vivaldi jsou stale lepsi prohlizece, jeste musi MS zamakat, pokud se chce dotahnout v prohlizecich zpet do prvni ligy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne všichni jedou na W10, W7 má pořád kolem 20% (což jsou pořád stamiliony mašin)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo u nas v praci taky, ale postupne se to predelava na Windows 10. Doufejme, ze to bude co nejdriv, snad do konce roku, preci jen uz jsou Win7 out. Proto podle me nema cenu docasne davat ChrEdge i na Win7, radeji rychleji prechazet na Win10. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono ten podíl W7 už tak moc rychle neklesá - klasický přechod z W7 na W10 se zachováním HW se už masově nedělá (v domácnostech určitě ne, v malých firmách taky spíš ne, ve velkých firmách řekněme že občas ještě jo), spíš ten podíl W7 klesá díky obměně hardwaru. Prostě ti co jsou mimo korporátní IT, tak už buď přešli nebo si z nějakého důvodu W7 drží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden domaci ntb ma stale win7, pretoze obsuha nema rada zmeny :( Ostatni mame win10, ale vsetci pouzivame Firefox ESR a ja aj Vivaldi (+dalsie, ked si to praca vyzaduje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+ za Vivaldi, ale příště obezřetně okolo Opery. Ano, je to Chromium - ano, mají to číňani s podivnými obchodními praktikami (v jiných oborech podnikání), ale vývoj je v Evropě a prohlížeč je to pořád parádní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Paradni?

Automaticka aktualizace nejde vypnout. Vypnes-li ji, pri pristi rucni aktualizaci se zase zapne.

Chybi HOME button. Jsi za vsech okolnosti odkazan na jejich speed dial, kterej proste ani nahodou nedosahuje urovne speed dialu ve Vivaldi.

Tech nesmyslu je tam vic. Proc se neustale zapina postrani lista se stale vice nesmyslnyma rozsirenima? Ve Vivaldi jsem to vypnul jednou, od te doby si to pamatuje.

Za me teda ne, pri srovnani s Vivaldi je dnesni Opera jednoznacne druha liga a muj osobni nazor je, ze uz ted je i ChrEdge lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Divný... mě :
Automatická aktualizace jde vypnout a je fakt, že se po příští !!! RUČNÍ !!! aktualizaci zase zapne.
No tak ji vypnu, ne? ;)))

Ten tvůj "Home button" (mimochodem vlevo nahoře) komentovat nebudu, každý máme jiný zvyky, ale ta postranní lišta (mimochodem O5 plně nastavitelná/vypnutelná v menu) s "jejíma nesmyslnýma rozšířeníma" je pro mě super, neb některá z nich využívám a ten zbytek si umím přes klasické menu upravit.

Ty *FAKT* používáš Vivaldi, když si nedokážeš nastavit ani tu Operu? :)))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radsi uvedli pro Windows 7 balicek pro povyseni jejich api z DirectX 11 na DXII.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...což neudělají a ani to nikdy v zájmu W10 neplánovali... A že by to šlo, kdyby se chtělo? Ale ono se (logicky) nechce. Když stále tiše tolerují upgrade z W7/8/8.1 na W10 zdarma, nebudou si to z druhé strany "kazit" ;) rozšiřováním možností nepodporovaného OS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft už párkrát vydal pro Windows 7 kritickou bezpečnostní aktualizaci.
- Takže buď je nový Edge kritická bezpečnostní aktualizace...
- Nebo kritickou aktualizaci potřebuje marketingové oddělení Microsoftu, aby si dokázali vycucat čísla jak počet instalací nové Edge krásně roste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je celkem v pasti, protože má ve Windows v podstatě 3 nefunkční prohlížeče:
- IE 11, který je starý, ale na Server a LTSB edicích je default... a proto ho musí aktualizovat.
- Starý Edge, který je postavený na Metro\Universal platformě (která je celá šmejd)... ale má ho několik řad Windows 10, včetně aktuálních, takže ho musí aktualizovat.
- Nový Edge, který je Chrome (a Win32 aplikace stejně jako IE 11) je nově narozené dítě, které chcou prosadit... takže ho musí aktualizovat a doladit i když ho nikdo nepoužívá.

V podstatě nic nemůžou zaříznout a nepořádek narůstá... až to celé jednou vybuchne.

Mě by se líbil Windows bez prohlížeče... jen s wgetem (nebo Invoke-Web​Requestem). Zbytek je na uživateli!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Před pár dny přistála na NTB s W7 aktualizace - nebylo uvedeno oč jde a krom odsunutí se to nedalo odmítnout. Tak jsem to nechal nainstalovat a po restartu hle, byl to ten Edge. Tak hned nato šel přes přidat a odebrat programy pryč. Fakt tohle nechápu, prostě lidem něco vnucovat a neptat se zda to chtějí. To je jeden z důvodů proč jsem po XP už přešel komplet na Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.