Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft posílá vývojáře na dovolenou, Vista bude čertvíkdy

Vidim to na toho Duka ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, když Apple před více jak rokem vydal Mac OS X "Tiger", tak to bylo řečí z Microsoftu, že se není třeba děsit, že spoustu vychytávek budou mít uživatelé jejich OS coby dup ve Vistě taky, no a ať dupám jak dupám, tak Vista furt nikde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda já osobně bych rači toho Duka než ty widle ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista bude vhodna instalacie az v 2008 po SP1 takze je uplne jedno kedy bude vydana...:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Haha, neco pravdy na tom bude. Este bych snad dodal, ze bude vhodna az po vydani cracku co rozmlatej vsechny ty DRM co SP1 znovuozivi a prida navic :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FMGsk: To není jedno, co když v roce 2008 ještě nebude ani Vista, natož service pack? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radsi at vydaji DX10 pro wXP jinak snad zacnu sponzorovat nekoho, aby udelal jeho obdobu pod linux ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SP2 vyjdou v roce 2010 a konecne budou pouzitelny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky je mozny ze Vista nebude hotova nikdy a celej tenhle projekt pujde k ledu... trebas zjistili ze se to neda rozumne ukocirovat a jen by do toho nabubreleho megaprojektu pumpovali penize a vysledek bybyl nejasnej a nejistej... a ted si berou oddechovej cas aby se poradili co s tim dal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hurá hurá hurá :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych tedy taky radsi toho Duka (uz jen proto, ze by nepochybne jinak museli udelat odklad kvuli zapracovani kompatibility s Vistou ;o)), ale obavam se, ze to preci jen vyhraje Vista. Njn, svet halt neni dokonaly :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omg nacpu do toho miliardy a aj tak je to nanic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2quer : taky to vidim takhle nejak. Pokud je to tak, tak mame stesti, ze k tomuto nazoru nedosli az po pulrocnim prodeji :-)

PS : kdyz uz kopirovat, tak jen nejeden system a ne sebrat to nejlepsi ze vsecho, co mi prijde pod ruku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna stale hladaju zakaznika, ktory vlastne tu vistu bude chciet... Zatial to vyzera ze ani zadarmo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hihihi, Microshitům se Vista nějak zadírá. Že by obluda sama zahlušila svoje dítě a zadusila se ve své nenažranosti příliš velkým knedlíkem :-)) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista sice už je ve formě bety ale Duke nic. Myslím že to bude zajimávé. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevedia, ako tam natlacit jadro zo Suse Linuxu (alebo ineho), inak to asi nevyjde nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by ještě teď bylo levnější vzít nějaké distro linuxu s xgl, dodělat do něj překlad api windows na api linuxu a nahradit pár řetězců textem "MS Windows". Hehe, jenže to by tam nebyly ty všechny ty kondomy, perzekuce a rootkity, takže asi proto se dál mažou s Visrou. Další dva průšvihy je čekají, až to bude jako hotové. Jednak se to bude mizerně prodávat a pak ti nebožáci, co si to koupí, nejspíš záhy podají hromadnou žalobu na MS. Ještě se pobavíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejaka Vista je mne uplne ukradena. Kupuji OS od Novellu (SUSE) a jsem s nim spokojen.Pro zenu mozna jeste poridim Maca mini (zena je samozrejme zaminka, abych si mohl hrat s OSX).
Co je to ta Vista ? To se maze na chleba ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem co tu vsetci lamentujete? Ked Vista vyjde, tak hned ju budu vsetci instalovat a kazdy z nej bude uneseny ako teraz z XPcka. Rovnaky bol aj prechod Win98->WinXP, tak co tu riesite?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přechod mezi W98 a XP byl přechodem na lepší technologii s vyšší stabilitou. Ale Vista nepřináší nic zásadně nového a navíc budou v ní zamontované fičurky, které budou omezovat uživatele. Asi M$ tuší, že šlápl do hovna a nechce se v něm ještě vyválet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak to bude fungovať /Vista/, unesený z nej /z Visty/, by mohol byť len dilino.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sarik: Konecne platforma NT vyhrala nad ubohou grafickou nadstavbou DOSu!!! Ale ze to trvalo a kolik skody nadelalo. Jo tohle kdyby si vetsina uzivatelu uvedomila pred 10 ti lety! Ale ok, skutecny 32bit system asi tehdy nebyl pro kazdeho. Ja uz platformu NT pouzivam od verze 3.5 a da se rict ze vlastne jejich nejnovejsi "modifikace" v podobe XP pro me v zasade neni moc velky prinos. V dobe NT 3.5 ci 4 byl ale problem s drivery a podporou, tohle ted zazivaji uzivatele co se snazi prejit na 64 bit platformu. Kdyby se MS radsi vykaslal na 32bit Vistu a rovnou dal do placu pouze 64bit verzi. Snad by se ty stojate vody trochu pohnuly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

šarik: 2000/xp bola oproti win9x lepsia technologia, ale to je teraz tiez vo Viste. Zmenilo sa jadro systemu na ovela stabilnejsie. Teraz sa nemeni vsak jadro systemu, to zostava, ale filozofia ovladania, t.j. evolucia je v tomto. Vtedy sa zase ovladanie medzi win98 a win2000 vobec nezmenilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aby vas duke neprekvapil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mirek:
protoze si to zjevne napoprve nepochopil, zkusim ti to napsat srozumitelneji: POLITIKU DO DISKUSI NA TOMTO SERVERU NETAHEJ!

edit 22.31: pro ty z vas co nejsou v obraze, Mirkovi (IP 195.13.59.228) jsem prave ted smazal paty off-topic prispevek na tema voleb, ktere budou za par dni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol. skoda, ze to niektori nestihnu pozriet :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to jedno kedy vyjde VISTA a ci vobec vyjde. Je to asi prvy OS na ktory sa vobec netesim a nie som sam. Zrejme sa MS prepocital, neprinesie ziadnu extra velku zmenu, a MS si to zacina uvedomovat. Same obmedzenia, kto si to kupy??? Netvrdim, ze vsetci to nebudeme skusat, ale pocitam, ze mnohi sa opat vratia k XP.  :-)
A to nehovorim o software narokoch, prehnane velky balik. Malo muziky za vela penazi!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

šarik má asi pravdu. V MS asi už dělají závěrečný opravný patch :-) ,pro domácí uživatele,kteří pak dokopou zaměstnavatele koupit tento produkt, jinak si za ty prachy ani neškrtnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tak vypadá, tak obr se zachvěl a začína padat do prachu! Zbohem a šáteček"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle microsoftu nejvetsi trhak Visty Aero Glass podle me neni nic na co by se mel clovek tesit... takove XGL z linuxu mi prijde mnohem jednodussi, lepsi a ucelnejsi nez Aero... Navic vzhledem k narokum Visty si myslim ze veliky uspech asi nesklidi... chcete aby Vam Vista chodila? mejte 512MB RAM... chcete aby Vam chodila solidne? Mejte 1GB RAM a DualCore CPU... a chcete si i zahrat hry a plne vyuzit funkci Visty? 2GB RAM, naslaplej DC a DX10 VGA... zkratka taka levna sestava za min 40K... no nekupte to...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla toho, co tu viaceri hovorite, by Vista mala byt uplne otrasna. Vyskusali ste si uz betu? Ja ano, teraz pisem v nej. Je to o trosku pomalsie ako XP, ale naozaj iba o trochu. A to nemam bohvieaky pocitac - 2GHz Celeron a najlacnejsiu 128MB ATInu. Akurat RAMku mam vacsiu nez standard bezneho PC - 1GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romo: To oni ani nechteji slyset. U nich je proste MS shit a argumenty je nezajimaji. Vista je bezvadny revolucni OS, akorat zatim neni ve stavu plnohodotne pouzitelnosti - na druhou stranu, kdybych si nainstaloval Linux tak na tom budu stejne. Takze tak.
 
Jen me mrzi, ze zatim nemuzu Vistu pouzivat na PC na kterem prave ted z Visty pisu tenhle prispevek. Nevim proc, ale na VGA Radeon X700pro 128MB AGP na tomto PC nejde Vista korektne nainstalovat a kdyz uz se podari instalaci "nekorektne" dokoncit tak dost casto pada prave na zamrznuti grafiky nebo do modre obrazovky z duvodu chyby v ovladaci grafiky. Fakt zvlastni ... uz to s MS resim od unora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě senzacechtivých uživatelů a novinářů Microsoft nic moc netlačí k tomu, aby s Vistou předčasně spěchali na trh. Snad jen nutnost uvést na trh v dohledné době nový Office a Longhorn server. XPéčka jsou velmi oblíbený OS u uživatelů i firem, který se pořád moc dobře prodává (myslím, že je tím nyní trochu zaskočen i Microsoft), tak proč by si předčasně vypouštěli rybník. Vůbec se jim nedivím, že uvedení Visty z těchto důvodů posunují. Každý rozumný podnikatel v oblasti software by to udělal stejně. Můžou tím jen získat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K XP sa preslo preto, lebo na tom sli hry. A to iste bude aj s vistou, vid sprava o directx 10. Bohuzial.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim, ze vyrasta velka konkurencia DN forever a tou je ukrajinsky Stalker :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ma velmi sklamalo keby DN Forever vysiel, bol by to koniec jednej velkej legendy. Kto by si na tuto hru pamatal keby pred 5-6 rokmi vysla a bola by priemernou strielackou na zastaralom engine? Takto sa o nej stale hovori, stala sa pomaly sucastou hernej mytologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Je to o trosku pomalsie ako XP, ale naozaj iba o trochu. A to nemam bohvieaky pocitac - 2GHz Celeron a najlacnejsiu 128MB ATInu. Akurat RAMku mam vacsiu nez standard bezneho PC - 1GB. <<

no ked si na takomto stroji spozoroval spomalenie, tak mne by to sekalo pri hybani mysou...

teda predvcerom urcite. som upgradeoval RAM na 1,25GB a v Linuxe neviem co snou (pri spustenom vmware workstation s wxp). zeby som tu vistu skusil? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2romo: Heh, tak si na tom genialnim OS pust nejakou hru, treba Oblivion. Na XP mam s 1GB problemy, pochybuju ze ti to pojede jinak nez na minimum, bude swapovat jak divy a hejbat se jak slideshow a to vs ebez ohledu na to jakou tomu das grafarnu. Ja fakt nepotrebuju OS kterej mi sezere 30 a vic % vykonu HW. Me staci ta "nahrazka", ktera si schroupne par MB, prehraje XviD na 400MHz CPU a nastartuje z disktety.

BTW: Aktualni stav - Gentoo + Gnome + Kde + tuna dalsiho SW cca 5GB na disku (vcetne portage atd.). WinXP, jen adresar windows - 3,5GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě máš něco špatně. Mám 1GB RAM a Oblivion rozhodně neswapuje. A WinXP mi na HDD zabírají 1,2GB. Ale to jen tak mimochodem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romo
"Podla toho, co tu viaceri hovorite, by Vista mala byt uplne otrasna. Vyskusali ste si uz betu? Ja ano, teraz pisem v nej. Je to o trosku pomalsie ako XP, ale naozaj iba o trochu. A to nemam bohvieaky pocitac - 2GHz Celeron a najlacnejsiu 128MB ATInu. Akurat RAMku mam vacsiu nez standard bezneho PC - 1GB." 
Akurat si spomenul, ze to je BETA. Este si neskusil finalnu verziu s mnozstvom obmedzeni ktora VISTA so sebou bude niest!!! A za dalsie, som velmi zvedavi, ci si ju oficialne kupis. Pretoze aj to je investicia a pokial chces legalne pouzivat software (hovorim hlavne o komercnom vyuziti) tak to so sebou prinasa financnu zataz!!! A ta 1GB RAM je ozaj dnesny o trochu vyssi standard.A tiez by som chcel vediet, co to je o trochu pomalsie???  Pustil si si nejaku hru, ktora ti isla ako tak na XP? Skus a potom napis!!!
 
BESPI, v com je revolucni??? U mna bol prechod z DOS na Win3 revolucni a menej revolucni prechod z 3.11 na 95! Comu ti hovoris revolucia??? O akych argumentoch to hovoris? O zvysenich narokoch na komplet hardware! To je ta tvoja revolucia?
 
Vies co bude dalsia revolucia??? V tom, ze OpenOffice sa coskoro dotiahne na MS Office a on tam uz skoro je. To bude revolucia a tah pod pas pre Microsoft. Nie VISTA, ktora neprinasa nic nove. Windows XP je v dnesnej dobe po XYZ rokoch a zaplatach dotiahnuti skoro na 98 pouzitelnosti. O com bude VISTA?? Roky platovania?!? Modre obrazovky o com pises???
Na margo DirextX 10, je zamerom to neuvolnit pre XP, a donutit na prechod. Ale vyrobcovia hier sa nepripravia o zisky tym, ze by to nebolo kompatibilne pre DX9!!! To sa nemusis bat. Ked vsetci budu hladet iba na svoje penazenky a zisky, tak uvidis sam, ako sa trh vyformuje podla svojich potrieb a nie potrieb BILL-A Gatesa.
 
Mechanus ale swapuje! pozri sa do root adresara na pagefile.sys Ten typujem ze ma teraz okolo 700MB, dlzka sa nemusi menit, ale obsah ANO!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mechanus este som zabudol spomenut, ze Windows nie je len adresar Windows, ale aj pomerna cast Program Files, a Documents a Settings.  Skus si to este raz. 1,2GB to urcite nebude  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Podle toho co pises je videt, ze problematice opravdu "rozumis." Takze nema cenu se snazit ti to vysvetlit. Veta " Windows XP je v dnesnej dobe po XYZ rokoch a zaplatach dotiahnuti skoro na 98 pouzitelnosti." mluvy za vse :-)) . To je nejlepsi vtip, ktery jsem posledni dobou slysel. Mimochodem to, ze mam problem Vistu na jednom ze svych PC rozchodit neni problem MS, ale ATI, ktera ma viditelne ve svem ovladaci nejakou chybu, kdyz pouziju ulne standardni univerzalni VGA driver, tak to funguje jak ma az na to pomale prekreslovani. OS neni jen o tom co vidis, ale i o tom co umi pod povrchem (tim nerikam, ze je to vzdy idealni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Minimalni instalace Windows XP Embedded ma 8MB, takze proc by nemohly zabirat 1,2 GB na disku? Zalezi jen na tom co vsechno instalujes za sluzby funkce a balast okolo (treba 16bit podporu a ruzne programky z dob Win3.1 z duvodu kompatibility).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BESPI, "Mimochodem to, ze mam problem Vistu na jednom ze svych PC rozchodit neni problem MS, ale ATI, ktera ma viditelne ve svem ovladaci nejakou chybu, kdyz pouziju ulne standardni univerzalni VGA driver"
Kdeze, to nie je problem MS, ale ATI!!! Pravdaze ATI za to moze, MS akosi zabudol nato, ze aj tato graficka karta existuje. Ked je VISTA taka idealna podla teba, kde je digitalne podpisany ovladac od MS??? Ved ten uz mal byt sucastou instalacie!!!  Keby si mi radsej povedal, ze OK, je to BETA, to pochopim, ale zvalovat chybu na ATI, ktora z vlastnej skusenosti ma dost dobre vyladene ovladace...dobru podporu atd. OK, je to BETA nechajme to tak. To sa samozrejme akceptuje.
 
A to, ze myslim 98 % myslim preto, ze so stabilitou XP to nie je az take zle ako sa mnohokrat pise. Ja som svoj XP preinstaloval za 2 a pol roka iba 1X. Zhodil som ich do modrej obrazovky za to obdobie len 1x. Diery sa objavuju len v IE6 (co ty urcite nahradis Firefox-om alebo Operou). V com mas teraz problem v XP? Ja v nicom, chodi mi to tak, ako si to predstavujem. Ak je to pre teba vtip, tak si nechaj BETA vistu s IE7.
 
"ATI, ktera ma viditelne ve svem ovladaci nejakou chybu, kdyz pouziju ulne standardni univerzalni VGA driver" od unora musela ATI vydat ovladac, zvlast prave v takychto zaciatkoch byva driver update casty. Nie je mi jasne, aky driver nechavas ATI co je sucastou VISTY (vacsinou uz je stary) alebo mas najnovsi z ATI stranky.???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel> OpenOffice sa na MS Office bohuzial len tak lahko nedotiahne, aj ked ho mam velmi rad a doma ho pouzivam. V praci bohuzial pouzivam MS Office vcetne vsetkych pokrocilych funkcii a v nich je OO.org stale na urovni Office 97. Tych zopar veci, co ma OO.org naviac je omrvinka. A momentalna skusenost s Office 2007 ukazuje, ze OO.org ma skutocne este obrovsku cestu pred sebou. Za tie "prachy" je OO.org samozrejme skvely, ale na "tazke" enterprise nasadenie nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE, skus teraz najnovsiu 2.0.3, zatial je BETA a English. Ja to neviem posudit asi uplne profesionalne asi ako ty, kedze zrejme robis viacej v tom, statistiku mi to vsak splni, textovy editor tam nerobim zazraky, co vsak pouzivam su prezentacie. Inak je to super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme pravda, *kazdemu* na doma a v malych podnikoch to staci, ale napriklad, len tak namatkovo, OO.org ma v Calcu cerstvo 65536 riadkov, Office "skocil" na milion. Takisto grafy su ovela menej user friendly, makrojazyk je tazkopadnejsi, celkovo je design OO.org horsi (znovu plati hlavne pre Calc)a OO.org je pomalsi. Skvely soft, ale ak si za nieco MS zasluzi aspon trochu pochvaly, tak je to Office, specialne Excel. Pre tych, co nemaju limitovany rozpocet, alebo maju specialne zmluvy s MS je to jednoznacna volba). OO.org je skratka generaciu za Office, na ktory sa casom isto dotiahne, ale kde potom bude Office, neviem (zvlast, ked 2007 je obrovsky krok vpred).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Samozrejme ze jsem zkousel vsechny dostupne drivery od ATI (vcetne toho posledniho ani ne tyden stareho) urcene pro Vistu (konkretni buildy). A s timto typem ovladace (LDDM) to pada i v rezimu vzhledu Win2000, takze skutecne je neco spatne. Jinak tim, ze je ten ovladac soucasti instalace je muj problem vetsi - nelze provest instalaci standardnim zpusobem. Samozrejme chapu, ze je to beta - proto taky posilam do MS pravidelne s kazdym buildem nove crash logy.

Ve Viste je podstatne vylepsena podpora mnoha typu zarizeni - treba PDA (konecne se zbavime ActiveSyncu), integrovane fultextove vyhledavani (prvni vec co vetsina lidi vypne - zere to nekolikanasobne vic systemovych prostredku nez Aero, ostatne lze si to vyzkouset v podobe Windows Desktop Search v XP). Jako programator ocenuji plno novinek jako je WinFX. Je toho dost. Kazdopadne zatim je Vista nepouzitelna temer pro cokoli. Osobne jsem skepticky stejne jako analytici k vydani finalni verze v listopadu.

PS: Ja jsem s XP taky celkem spokojeny, ale vidim, ze nektere nedostatky Vista resi (bohuzel nektere pridava :-( , doufam treba, ze jeste zmeni zpusob prochazeni Domenami - to co bylo v XP bylo sice nedostatecne, ale daleko lepsi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE:  Dost by mě zajímaly ty "enterprise" aplikace.
 
Já si vždycky myslel, že MS Off. je malý univerzální nástroj, který má smysl používat jen na malé "nárazové" kancelář. záležitosti. Já osobně bych opakované zpracovávání kilo a  megadat (tj. dat nad řekněme 10 tisíc proměnných) už bych nechával do jednorázových programů, co tato data je generují. Podobně na "profi" tvorbu grafů či statistiku jsou zde jak komerční, tak GNU nástroje výrazně lepší než MS Off i OO. 
 
Malé přirovnání na závěr - jsem-li profík, tak přece taky nebudu na utahování šroubů používat kombinačky (i když by to s nimi určitě šlo), ale spíš jednoúčelový pneumatický moment. klíč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono je to hlavně o tom, co člověk skutečně potřebuje. Pokud by se SW nedal cracknout, ale musel se kupovat jako HW, tak by asi spousta diskuzí vypadala jinak. Když má někdo crack Office premium aby si mohl na PC psát recepty z TV vaření, tak chápu že mu ten SW připadá drahej. Mám koupené Office XP SB ed. (Word a Excel) - hlavně kvůli pohodlnosti s importem cizích souborů, ale když vezmu, jak používám třeba Word, tak z 90% by to třeba WordPad zvlád taky (až na zarovnání do bloku).
Stejná diskuze probíhala před příchodem XP. Můj názor je pořád stejný - pokud to skutečně člověk potřebuje, tak si to koupí a počítá s tím, že k tomu musí přispůsobit i zbytek vybavení. Prostě pokud jezdím autem jen do nejbližšího supermarketu, tak na to nepotřebuju Ferrari a proto si ho nekoupím. Pokud to Ferrari skutečně potřebuju, tak si ho koupím a počítám s tím, že třeba gumy na něj asi nepořídím v Tescu. A pokud si na ježdění po městě pořídím Ferrari kradené, tak asi nemám nárok stěžovat si, že to žere 30 litrů / 100 km a že se mi nevejde do garáže.
Netvrdím, že situace s novým SW mě nějak zvlášť uspokojuje (od roku 1996 jsem jen za SW musel zaplatit přes pul mega), ale pokud budu skutečně potřebovat třeba novou verzi vývojového SW pro Simatic, tak si jí za těch 40 tisíc prostě koupím, ale dokud se od stávající bude lišit jen ve věcech, který nepotřebuju, tak si jí kupovat prostě nebudu. A pokud třeba nejaká další verze bude Vista only a já jí budu potřebovat, tak holt budu muset pořídit nový NB Vista ready.
Dokud OpenSource nenabídne všechny produkty, které člověk na práci a zábavu potřebuje, tak holt budeme muset vystačit s nabídkou komerčního SW. Pořád tvrdím, že když si člověk především u domácího PC reálně řekne co vlastně od toho SW chce a podívá se, co z toho řeší free SW, tak cena za soft je skutečně jen zlomek ceny železa. (holt někdy musím udělat o jeden klik navíc a někdy použít dva free programy tam, kde stačí jeden komerční, když za to nechci platit) A pokud mám PC na práci a nemůžu si dovolit zaplatit za SW a odpovídající HW, tak mám asi špatný podnikatelský záměr. S cenovou politikou výrobců SW jako ředový uživatelé toho asi mnoho neuděláme, takže o tom můžeme polemizovat, můžeme o tom diskutovat, ale to je tak všechno co s tim můžeme dělat.
 
P.S.: Netvrdím že Vista je Ferrari, ale jako příklad to snad zkousnete...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Vista : Vzhledem k tomu, co tam je novejch funkci a jak bude velika instalace bych to (se zapnutym Aero Glass) prirovnal (spis nez k Ferrari ) k souprave SC Pendolino :-)

Az tomu postavite nove koleje s mensimi oblouky (nejnovejsi HW), tak si to budete moci koupit a provozovat a az to dodavatel poradne odladi, tak se s tim bude dat i pravidelne jezdit (pracovat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Richard: Vždyť je to prosté - jestli f apgrejdu nevidíš přínos, tak ho nedělej...  Taky mě zajímá čím oplývá Audi Q7, ale objednanou jí nemám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rhino: A hele Simatic S5, to ještě existuje? Si pamatuju jak sem na tom programoval na CPMce ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2BESPI: "Minimalni instalace Windows XP Embedded ma 8MB" - pleteš koše s baňama. Windows XP Embedded se nedají nainstalovat na desktop, nebo snad ano? V tom případě kde se dají sehnat a kolik stojí? A vůbec by mi nevadilo, kdyby byly v plné instalaci (předpokládám, že by zabraly tak 40MB a měly by start do tří vteřin). Já totiž dlouho sháním nějaký mrňavý systém s pekelně rychlým startem do svýho multimediálního PC a zatím jsem nic lepšího a rychlejšího než WinME nenašel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM> neviem, aka je tvoja skusenost, ale moja je taka, ze Excel na urovni vyssej, nez dovoluje OpenOffice, sa pouziva a vyuziva v kazdej velkej firme na controlling, reporting, atd. Skratka ludia Office poznaju, ide prakticky vsade, na to, ze je to "zakladny kancelarsky nastroj" ma brutalne features, velke firmy ho maju za slusne peniaze, atd. atd. atd. Situacia je jednoducho taka, ze Office je cislo 1 a Office 2007 tuto poziciu zrejme len upevni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Teď je v kurzu S7 (-200, -300 a -400) ale S5 se vyrábí pořád...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mia: Rozhodne nepletu kose s bananama. Windows XP Embedded jsou normalni Windows XP, co se tyce funkcnosti a vlastnosti, ale jsou urceny pro prumyslove vyuziti. Bezi na klasickych PC, ktere jsou ale vyrobeny pro jeden konkretni ucel a vyrobce si pak od MS kupuje jen urcite funkce Windows XP, ktere potrebuje a podle toho plati. Windows XP Embedded najdes napriklad v autech, Hifi vezich, hernich automatech , v diagnostickych pristrojich, informacnich kioscich atd. Stejnym zpusobem se licencuje i Windows CE jehoz minimalni instalace je tusim 300 KB.

Info najdes na http://www.microsoft.com/windows/embedded/windowsautomotive/default.mspx a jen tak pro zajimavost se koukni treba na tohle http://www.microsoft.com/windows/embedded/windowsautomotive/default.mspx ... zajimava je ta verze 5.0 :-)) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, ale ja mam pocit, ze to nie je Windows *XP* Embedded, ale Windows Embedded. A to mi pripada ako diametralny rozdiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE: Nazev je zkopirovan Copy&Paste ze stranek MS. Pokud by jsi videl tyto Windows ve skutecnosti videl by jsi, ze jsou totozne s klasickymi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi> mas recht, sorry, mea culpa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou jsem narazil na tuhle diskusi, je tu zmíněna verze Windows XP Embedded. Informace v češtině se dají najít na www.craftcom.net

Pavel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimalni nstalace je 17MB a zabira 20MB RAM. Instalovat lze i na desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.