Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Doplňte si Coffee Lake od Intelu wallpapery Coffee Art od Microsoftu

Kdybych teoreticky nekdy neco vyfotil a dal to nekam na net jako wallpaper ke stazeni, tak myslite, ze byste mi taky napsali clanecek?
Nebo ma MS protekci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se k tomu dalo napsat něco ftipnýho, jako že coffee lake není šálek vaší kávy tak proč ne? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

MS by hlavně mohl dotáhnout W10 do aspoň trochu funkčního stavu (a pak to ideálně celé zalít cementem), než ztrácet čas a prostředky na očividných blbostech. :-/

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To by jsi chtel ale moc...to by musel "rethink" celou svou dlouhodobou strategii...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale ved uz je skoro dotiahnuty, este 2-3 updaty a SaaS sa moze predavat. to akurat odpilia od podpory Wn 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše je v neustálém pohybu a vývoji, nejenom sw a hw a vy byste to chtěl zastavit, směšná představa, to se nikdy nepovede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak windows CE je jediny, ktory v sucasnosti pouzivam na HP iPAQ H4150

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nez tohle, mne by pro zacatek stacilo ke stesti, kdyby mi MS necpal na uvodni pred-prihlasovaci obrazovku svoje obrazky s tim, jestli chci o nich neco vedet...nechci, chci se prihlasit :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ze procesory rady Coffe Lake refresh nebudou mit opravene ani po strance hw tak sw diry skrz ktere sou zranitelne vuci Spectre a tudiz se muze na ne cilit konkretni utok typu Meltdown.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když v každé diskusi o Intelu je zmíněný meltdown&spectre, snad nebude offtopic, když se zeptám: Jak je na tom AMD? Vím, že použitelných variant útoku je méně než u Intelu, v praxi stačí ale když funguje aspoň jeden a útočníci mohou vesele luxovat hesla z paměti. Jsou tedy v nedávno vydaných Ryzenech 2XXX všechny chyby tohoto typu opraveny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz u prvni generace to myslim vyresili opravou mikrokodu a spolupraci pri vyvoji oprav na urovni OS dopad na vykon vs intel v urcitych scenarich naprosto zanedbatelny v neprospech intelu ...u dalsi generace zenu to bude hadam o trochu lepsi coz potvrzuji zavery testu nekterych redakci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, na amd.com tvrdí něco jiného, kdo myslíte že má pravdu, Vy nebo AMD? Ani AMD Ryzen není bezpečný CPU, tak si moc nefanděte. Mitigation through operating system updates => procesor je děravý, opravovat se to musí skrze operační systém.

https://www.amd.com/en/corporate/security-updates

Spectre Mitigation Update
7/13/18

This week, a sub-variant of the original, Google Project (GPZ) variant 1 / Spectre security vulnerability was disclosed by MIT. Consistent with variant 1, we believe this threat can be mitigated through the operating system (OS). AMD is working with the software ecosystem to mitigate variant 1.1 through operating system updates where necessary

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak tam pisou ze na meltdown jsou v podstate imunní a dopad spectre lze zmirnit diky OS na ostatni jsou nejspis taky imunni
..takze asi tak ....zas tak odlisna ta ma odpoved nebyla (a to jsem si ji vycucal z prstu :) )

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S jistou nadsázkou se zeptám : "A jak je na tom dneska ten Microsoft?" Každý měsíc už léta letoucí vypouští do světa opravy, opravy oprav a opravy na opravy! A to dělal - *prosím pozor (!)* snad pro všechny své operační systémy :)))))

Ano - to jsou ty hovada! To jsou ty díry kterých je se třeba bát - ne nějaké ptákoviny na HW úrovni, které vám bez "SW vykopnutých dveří" ublíží jen tak, když se k vám "hacker" vloupe do domu a se šroubovákem v ruce se vám začne prohrabat v krabici :))))

Je zajímavé, že Mekdaunům a Spectrám se weby věnují s péčí a láskou, ale pravidelné MS updaty oznamují (když-už) stylem "podívejte se o co jste dnes po stažení pravidelných záplat zase bezpečnější", místo toho, aby pravidelně (minimálně každé druhé úterý v měsíci) poslali MS jasnou zprávu články o chybách a nebezpečích, kterými jsme byli ! u placeného produktu ! vystaveni před jejich aplikací.

:))))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.