Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft připravuje konkurenci k Adobe PDF

Nech sa na mna MS nehneva, ale je to uplna blbost. Konecne sa zabehol a zauzival PDF a oni musia za kazdu cenu vydat nieco "vlastne", prelomove a "lepsie". Vdaka PDF vznikla prenositelnost medzi platformami, jednoduchost distribucie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomu se rika konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Dokud se nerozšířil PDF tak měl MS svůj .DOC a nikomu ho nechtěl dát. A najednou...
Mno, ale na jásání je ještě čas, třeba nám MS předvede že zprznit se dá i XML ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som osobne len rad ADOBE ma s PDF dost sere a tak uz aby tu bola konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lc - muzes mi rict co te na PDF stve???? (dosad si za stve dle vlastniho slovnicku :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vite proc stim M$ vylezl? Protoze otevreny format od OpenOffice je zalozeny na XML. No a OpenOffice (hlavne vychazejici verze 2) jsou M$ drsnym trnem v oku, postupne na nej prechazeji velke podniky a administrativa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konkurencia, IE bola "normalna konkurencia" Netscape. A toto bude rovnaka "obycajna konkurencia" Adobe. Nejedna sa nahodou o staru zalezitost ".mdi"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Bobby : No já se přidávám k Lc. Mně na PDF štve že jej nelze volně upravovat a tvořit. Že monopol na tvorbu PDF má Adobe a pokud chceš tvořit něco publikovatelného tak zaplať. Neuvádějte různé PDF tiskárny typu PDFcreator, atd. ty totiž plnohodnotné PDF nevytvoří. Já si ve Wordu spáchám nějaký něco, má to obsah, odstavce a kapitoly a po "tisku" do PDF je s toho jen spousta stránek. A se svými odstavci a obsahem se můžu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drak: Mrkni velmi opatrně z okna, není tam Steve Balmer s ostřelovačskou výbavou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To JirkaF - ty mas problem s pouzitim pdfTeXu nebo pdfLaTeXu - trochu stara garda, pripadne DocBooku coby modernejsiho nastupce? Co treba konvertor z XML/SGML do PDF, co treba Doclet do PDF pro javadoc atd.? Opravdu vsechny tyto produkty a technologie dodava Adobe nebo Tve infromace prameni z vlastni omezenosti a neznalosti? BTW Od kdy se sazba dela v necem tak stupidnim jako je WinWord?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PDF je jeden z formatov, ktory rovnako vypada na obrazovke a na tlaciarni na ktorom kolvek pocitaci. To sa o stupidnom worde povedat neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz vidim jak ten format v podani MS bude vypadat na kazdem pocitaci jinak. Budiz vsem .doc vystrahou.
At se s nejakym novym formatem jdou bodnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci hanět ani Adobe (PDF), ani Microsoft (Metro), ale jestli dodnes MS na nějakou firmu neměl se svými produkty metr, bylo to právě Adobe. Že na tvorbu PDF nějaké "non-Adobe-creatory" existují je dodnes spíš věcí reverzního inženýrství než otevřenosti a standardizace daného formátu. MS se teď, po neúspěchu své původní technologie pro e-books" rozhodl zvolit širší záběr zavedením exportního tiskového formátu. Nejspíš přitom zapoměl že má i ve Windows "postscriptovou tiskárnu" a možnost tisku do souboru... Každopádně představa že rozdupe Adobe jedno z jeho zlatých prasátek (Acrobat) je pro management MS zatraceně lákavá a jen tak z ní neuhne - peněz na případné soudní spory mají dost. Navíc je celkem objektivně možné říct, že pokus o moderní (v porovnání s PS) a přitom otevřný standard pro formát (tiskových) výstupů zas tak úplně zavrženíhodný není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radek: zcela prokazatelně nevíš, o čem mluvíš: specifikace PDF formátu jsou volně stáhnutelné z webu adobe (http://partners.adobe.com/public/developer/pdf/index_reference.html).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaF: "Mně na PDF štve že jej nelze volně upravovat a tvořit." PDF je cilovy format urceny predevsim pro tisk a volne upravy nejsou ani nahodou jeho cilem. ||| "PDFcreator, atd. ty totiž plnohodnotné PDF nevytvoří." Tohle by chtelo nejak dolozit, protoze to podle mych zkusenosti neni pravda. V cem ti pripada PDFko z neAdobe produktu neplnohodnotne? ||| "po "tisku" do PDF je s toho jen spousta stránek" a co bys asi tak chtel? AVIcko? ||| O Boze, i tyhle lidi maji volebni pravo???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nekdo cim si precist tu dokumentaci k metru? Asi jim bylo blby dat to na web v PDF, ale tak k tomu mohli dat link na neco, cim to prectu. Format .mdi mi nic nebasti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano..uz si bezim shanet tiskarnu, ktera nativne umi proparsovat a vytisknout Metro..
Postscript mozna neni moderni, ale je to postfixovy jazyk (tudiz jednoduse a levne zpracovatelny), je perfektne zdokumentovany a zatracene hodne rozsireny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz to mam, na tu dokumentaci je prohlizec v Office 2003.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar všichni,
trochu mne zaráží jak se tu hádáte zda lze nebo nelze tak či onak vytvořit "pravé PDF", ale asi vám uniká, že především při tisku je vám PDF uplně k ho... pokud nevlastníte tiskové zařízení s nativní podporou PDF!
 Protože troufnu si říci 75% tiskáren na trhu (spíš více ) tuto podporu nemá - zpracovává se vaše "super PDF" přes tiskový ovladač (který mnohdy za moc nestojí) a všechny výhody, vaše předchozí snaha a i licenční poplatky za různé Adobe Distilery jsou v .......!!!
Průšvih PDF je v tom, že tiskárny, které PDF přímo zpracují stojí většínou o 10 až 30% více než ty co to neumí a trochu čuchám, že právě tady si MS zpraví chuť - sice bude tvorbu toho jejich formátu poskytovat zdarma (nevěřím, že dosáhne spolehlivosti Adobe), ale nechci vidět co budeme muset zaplatit za nativní podporu jejich formátu při nákupu nové tiskárny - ty současné to budou zase "drtit" přes ovladač a to je myslím o ničem...............
Opravte mne jestli se zásadně pletu.
 
BOGO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aj OpenOffice vie urobit vystup do PDF.

heh, no uvidime ako to vsetko dopadne.
po tom ako sa Adobe spojil s Macromediou bude Microsoftu este dusno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

salam: tie vselijake PDFCreatory maju problemy s fontami, nevedia ich korektne vlozit a kodovat do PDF suboru alebo text prevedu na grafiku, nehovoriac o praci s farebnymi priestormi (aj ked na office to netreba).. ale co je levne, nemusi byt vzdy dobre!
bogo: staci mat tlaciaren s postscript level 2, postscript 3 je samozrejme lepsi (nativna podpora PDF), zase je rozdiel medzi original Adobe interpreterom (licencovanym za tazke peniaze) a roznymi emulaciami.. na office pouzitie to vsak netreba, a prepress zalezitosti na metro asi tazko budu prechadzat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet: "tie vselijake PDFCreatory maju problemy..." a ty mas vsechny ty vselijake programy odzkousene?? NeAdobe zpusobu jak vytvorit PDFko je mnoho, nektere budou urcite mit problemy, ale neni mozne to takhle zevseobecnovat. Podle mych zkusenosti napr. pdfFactory a novy GhostScript nema zadne problemy s fonty (vkladaji se, lze vyhledavat, zadne problemy s diakritikou). Prevod textu na grafiku - tohle jsem videl akorat u pseudo PDFku, ktere produkoval ovladac z dilny 602 - vsechno jedna jedina bitmapa. Tohle skutecne neni moc pouzitelne. Co se barevnych prostoru tyce - to je asi jedina vec, se kterou souhlasim - kdo chce mit jistou mu prezije CMYK+vsechny profily, pak potrebuje profesionalni reseni a musi platit. Pro bezneho uzivatele je ale RGB bohate dostacujici. Obecne plati, ze co je levne (nebo zdarma) nemusi byt vzdycky spatne. Jenom to chce zkouset a po prvnim neuspechu nesoudit co neznam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.