Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft prodlužuje podporu na Windows XP Home a MCE

Krása, prostě krása! Mikrosoft si udělá Visty (mimochodem program na h. a na víc) A pak milostivě vypustí, že prodlužuje podporu XP!
Osobně si myslím, že Windows XP je daleko "lepší" SW než Vista, která je plná zbytečných omalovánek, skrytých špionážních prográmků které neustále kontrolují uživatele co dělá jak dělá a s čím vším pracuje! Visty jsou především dělány pro nenažrané filmové a hudební studia!! Vždiť proč by ve Vistách byly ty špionážní prográmky, které vám cca 30x za 1s kontrolují jestli máte licence atd.. (a ejhle zde máme první bezpečnostní "díry" kterých není problém využít!)??!!! A ty nároky na HW nepočítám!
Bohužel je škoda, že všechny nové programy a hry, které budou v budoucnu vycházet, budou na Visty! A tím nás nakonec moloch jménem Microsoft & donutí nakoupit nový výkonnější HW a SW!

Mě osobně by vyhovovaly Windows XP 64bit. Bohužel nejsou a nebudou v ČESKÉ lokalizaci a jejich podpora ze strany HW ovladačů a výrobců SW je taky mizivá. Je to velká škoda, ale co už člověk nadělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martinek, nezlob se, ale ty tak prd vis o tom, zda je XP lepsi nez Vista. To ukaze az cas. Vista ma mnoho vychytavek, kterymi se dostane pred XP. Co se tyce tech kontrol licenci, tak to uplne chapu. Filmovy a hudebni prumysl se snazi branit proti nelegalnim kopiim. Zda to je ta prava cesta obrany, je diskutabilne a Microsoft jenom plni jejich pozadavky. V kazdem pripade Vista je napsana tak, aby splnovala zakonem stanovene normy. Okrem toho za par mesicu se i tak prijde na to, jak to obejit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký omalovánky systému Areo neřeš, to můžeš vypnout jako v XP ten design. Naopak ta kontrola práv každou chvíli proti kopírování a z toho vyplívající náročnost plus HDCP opruz + možnost znehodnocení originálního obsahu je dost závažná věc proč si Visty nepořídit, doufejme, že to Microsoftu dojde a v prvním service packu to povypíná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

c0ma: A bude nějaká verze Visty bez těch vychytávek typu DRM, špiclování apod?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fluke: Ten obsah, ktery bude Vista degradovat na jinem OS neprehrajes ... to si teda pomuzes :-))) . A piratske kopie budou fungovat na Viste lip jak na XP. Tak co resis (Vista pri prehravani videa ma mensi reziji nez XP).

Martínek: Nic nekontroluje licenci 30x za sekundu. Nejen, ze veris "stupidnimu" clanku, ktery se nezaklada na pravde, ale jeste ho ani neumis precit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

30x za sekundu se budou kontrolovat chráněná HDDVD, BluRay média neboli ten jejich premiovej obsah, jak to tak debilně nazvali a to jenom když se na ten film budeš dívat, aby se zabránilo neautorizovanému nahrávání a to jenom pokud to autoři budou chtít, což budou chtít vždy, takže to zase až taková vychytávka nejni, takhle jsem to četl v nějakým článku, už nevím kde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konecne nejaka pozitivna sprava pre tento den :-)  Kaslem na ich VISTU a nevidim absolutne ziadny dovod najblizsie roky prechadzat na nu, takze sprava ma potesila. A urcite nielen mna :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten obsah, ktery bude Vista degradovat na jinem OS neprehrajes ... to si teda pomuzes :-))) ...noo tak tym by som si nebol taky isty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pjotr: a na to jsi přišel jak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pjotr: To bylo pro Bespi, sorry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi:
A jak ty víš, že je to stupidní článek, který se nezakláda na pravdě? Jenom bych prosil o objasnění, proč tak soudíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono tu podporu museli predlzit. Nebolo by pre MS nic prijemne do buducnosti aby prisli o uzivatelov WXP Home, uz len z toho dovodu ze konci podpora. A este pekna zabava tieto hadky a vyhlasenia, JA NEPREJDEM NIKDY NA VISTU. Toto iste tu bolo pred par rokmi s Win 2000 vs Win XP. NA tomto sa uz len da smiat. Je tak trochu logicke ze napr novy OS nebude podporovat HW stary povedzme 5-10 rokov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To c0ma:
Vista má opravdu mnoho vychytávek, jenže dobrých leda k tomu, aby udělala z uživatelů nesvéprávné blbce. A pokud jde o HD DVD, nebude to dlouho trvat a bude je možno (samozřejmě crackované) bez problémů přehrávat nejen v XP, ale i v Linuxech. O kvalitě zabezpečení tohoto shitu dost napovídá fakt, že byl cracknut ještě dřív, než se začal prodávat. A časem se najde určitě někdo, kdo dokáže z Visty všechny tyhle nebezpečné a zbytečné balasty vykuchat. Teprve potom, bude Vista použitelná i pro běžné uživatele. Jenže to bude nejdřív tak za rok. Je logické, že Mrkvosoft ohledně ochran ,,premiového obsahu" silně mlží. Kdyby přiznal pravdu, mohl by se se ziskem z prodeje rozloučit. Takto se najde dost hejlů, kteří v pochybné snaze, být za každou cenu ,,IN" si tenhle nesmysl koupí a za pár dnů ho se skřípěním zubů opět odinstalují a tiše se vrátí ke starým dobrým XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2c0ma: jestli povazujes Vista za mnohem lepsi system jen kvuli tomu, ze plni nesmyslne pozadavky filmoveho a hudebniho prumyslu, tak jses dost vedle. Dalsi vec je, ze tvoje poznamky o plneni zakona je taky out, protoze bys musel mit do kazde zeme jinou verzi. A nakonec, nechat si okupovat na disku 15GB systemem, ktery nema tolik funkci jako XP se vsemi programy povysujicimi XP na Vistu(i mozna vys).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat příspěvek, ale objevilo se mi tam místo textového pole, pole černé, s logem "oken". Ale už to funguje.
 
Když slyším spojení "premiový obsah", naskakuje mi kopřivka. Co to je? Obsah pouze pro vyvolené? Brzo budeme dýchat "premiový" vzduch, pít "premiovou" vodu a používat "premiové" kondómy s napisem "Microsoft".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.