Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft se změní: Steve Ballmer ohlásil velkou restrukturalizaci

Uz si presne nespominam kde bol ten clanok ale bol to celkom zaujimavy inside zamestnancov z Windows divizie MS. Bolo to prave na margo odchodu Stevenu Sinofskeho a nahredeneho prave Julie Larson-Green. Moc teda lichotivo sa o nej nevyjadrovali (ak to teda bola ona,fakt si uz presne to meno nespominam). Podla vsekeho tam ale ty ludia tvrdili ze moc schopna neni, skor sa tlaci do zadnic rozhodujucim ludom a potahuje za povrazky a manipuluje. Hmm ale dlho sa na pozicii sefky windows teamu teda neohriala ked ju zasa presuvaju inam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, to je ona.. na youtube sni byl dokonce "podnetny" rozhovor, ze ktereho si mohl clovek udelat obrazek :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Restrukturalizace je jedna věc ale reálná autonomie jednotlivých divizí je věc druhá.Jak jim do toho bude nejvyšší vedení chtít kecat, (k tomu mají všichni šéfové sklony) tak se na té zkostnatělosti zase tak moc nezmění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"...bude tak dohlížet na vývoj hardwaru, her a hudebních a zábavních služeb..." :-)

Tak, ak toto zenska nepochopi, ze ju presuvaju tam, kde nema co dodrbat - tak uz neviem. Asi jej bude stacit ten plat :-)

Nez mat hore jedneho neschopneho vlezleho manazera - tak radsej nemat ziadneho a preniest zodpovednost na podriadenych veducich pracovnikov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Zkrátka totéž, o co se snaží Canonical s Ubuntu/Ubuntu Phone a prostředím Unity."

A na Apple sme zabudli? Sorry, ale ked vas pri vytvarani jednotneho ekosystemu pre PC+mobil+tablet napadne Ubuntu a Apple ani nespomeniete, tak je vam hamba.

Nechcem nijak davat Apple na piedestal slavy, ale oni ako jediny gigant stale v jadre funguju ako startup (presne to co ide teraz MS zo sebou robit) a ako jedini na svete maju najlepsie fungujuci a prepojeny ekosystem operacnych systemov a sluzieb s tym spojenych. Nie je dokonaly, ale je najlepsi spomedzi vsetkych co na trhu su.

Inak ten clanok vyzera skor ako tlacova sprava nie Deep in IT clanok. A tym ze spomeniete Ubuntu a ani slovko o Appli (v suvislosti s ekosystemom), tak ste ma fakt dostali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

<hnidopich>
Microsoft se bude snažit, Canonnical se snaží no a Apple to už má hotové, no. Řeč byla o snaze :)
</hnidopich>

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co chces, Jezek. Kdyby tam ten posledni odstavec umele nenarouboval udelal by lip. Kdyz to neumi napsat objektivne a poradne at se radeji vubec nevyjadruje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co je Apple za firmu? To je zase nějaký nový čínský výrobce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cinsky zelovoc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1 to s tim applem me fakt dostalo:o)
Mozna jeste vic nez "pokus o vtip" unity ubuntu:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No bodaj by sa nezmenila. Neexistuje snad jedina firma pri zmysloch ktora by si este chcela ms pordukty kupit. Instalovat si na firmu priame napojenie na spravodajske sluzby, ne dik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows zadne napojeni na spravodajske sluzby nemaji, to ma poskytovatel internetoveho pripojeni. Tudiz spiclovani bude uplne stejne, at pouzijes jaky chces OS, leda ze bys vynalezl vlastni sifrovani komunikace. Tudiz je ve firme uplne jedno, co ma za OS, a pouze kvuli kompatilite a podpore je to bud Apple, nebo Microsoft. Linuxy na klientech nikdo nepodoruje, ty si musi kazdy podporovat sam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Píšete nesmysly.

1. Když se kdysi rozhodovalo o rozdělení nebo nerozdělení Microsoftu, tak spousta jednání probíhala za zavřenými dveřmi. Můj osobní názor je, že americká administrativa tehdy nabídla Microsoftu, že ho jako firmu nerozdělí, ale za to že Microsoft umožní lidem z NSA upravovat kód Windows (např. pro čínský a ruský trh). Velmi bych se divil, kdyby tam žádná zadní vrátka nebyla. Pokud chcete víc než jen mou spekulaci, tak si stačí přečíst, co prohlašuje Snowden: sledování probíhalo i přes Skype. Ten Microsoft koupil a postupně ho implementuje do svých podnikových produktů.

2. Linux na podnikových desktopech podporuje třeba SUSE: https://www.suse.com/products/desktop/. Když o Linuxu chcete psát, tak si alespoň zjistěte základní fakta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paranoid lisk!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paranoid lisk!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Microsoft přechází na tuto jedinou možnou správnou strategii" trošku silné prohlášení ;) já si osobně myslím, že MS už nepomůže ani svěcení voda :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že Microsoft podceňujete. Na naší univerzitě se zanedlouho začne používat cloudový Office 365. S jinými firmami (Google, Zoho, ...) jsme žádné kontrakty nepodepsali. Pokud se něco podobného Microsoftu podařilo i na jiných univerzitách nebo ve velkých firmách, tak má budoucnost zajištěnou. Jakmile budou uživatelská data v microsoftím cloudu, tak Microsoft vymyslí takový vendor lock-in, až z toho budou oči přecházet. A pak už jen bude uživatele dojit a dojit. Konkurentům klasických MS-Office stačilo implementovat podporu .doc formátu a snížit cenu. Tenhle přístup se u cloudů použít nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to zas MS moc neprehnal, tak jak to prehnal treba apple ... na applu se mi na jednu stranu libi, jak to vsechno hezky funguje (taky aby ne, kdyz maji jen jeden HW) ..... ale dost uz se mi nelibi jak to funguje, vsechno propojene se vsim, clovek nevi, kde to co uklada .... ja osobne mam rad ve vecech poradek.
Treba takovy facebook, ja ho proste nedovedu pochopit, je to tak nekonzistentni, kazda stranka zmeni menu, proste bordel jak cyp ... kdyz nekam neco vyplnim nebo napisu, vim hovno, kdo to uvidi, silene .... ale facebook vem chuj, ten clovek nemusi pouzivat.
Ale co takovy google, to je priklad megabrutalniho failu. Nekde se prihlasim na gmail, pak me vsichni nekde vidi online a snazi se napsat. Pamatuju, kdyz koupili youtube, ze me to nejak, asi pres cookies, slinkovalo s youtube uctem a doted se me ten kreten porad pta, jestli si chci zmenit a slinkovat ucty, no des. To same android, neco se kamsi uklada do cloudu, nikdo nevi kdo, pri obnove se neco z nekama nacita, no hruza .... support pochopitelne zadny.
Microsoft to same, az nedavno konecne nejak sjednotil ten svuj outlook.com, ale ani tak tam nevidim nikde veci, co mam na WP (treba SMSky, co se udajne synchronizujou), takze zase spatne. Na W8 storu jsou nastesti videt aplikace, co mam v jednotlivych zarizenich se stejnym uctem a muzu to prenahravat, coz je celkem pokrok.
Ja bych proste vsechny ty cloudy zakazal!

Takze pokud to budou chtit vsechno sjednotit, tak snad se pouci na guglu a applu a nejak to dotahnou trosku dal. Jinak z jineho zdroje jsem slysel, ze pry MS hodla vydavat vlastni znacku pocitacu a vseho. Jakoze nejak ve vetsim. To mi prijde zvlastni, aby si nenasral OEM vendory. Ale na druhou stranu to celkem chapu po W8, vysel revolucni plnohodnotny system, ktery lze ovladat I dotykem, konkurence spala (a stale spi) a za jakou dobu vysel prvni tablet? A za jakou vysel prvni pouziteny tablet za normalni cenu??? MS vydal jen v USA par surfacu, aby rozviril trh, ale nenastval si OEM vyrobce a to evidentne nepomohlo ... tak to chce asi zkusit ve velkem stylu jako apple, doufejme, ze za cenu PC a ne za cenu apple:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo táák, Steve napsal zaměstnancům pár krátkých poznámek ...
http://www.joyoftech.com/joyoftech/joyarchives/1872.html

Jeden Microsoft! Jeden Balmer! Jeden cloud! ... něco podobného tu už bylo, ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.