Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Security Essentials je ve verzi 2.0

A hele, EvID Patch! Ten jsem neviděl už hezky dlouho :) (Mění limit současně otevřených TCP/IP spojení, jestli mě paměť neklame.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj pekna utilitka na obchazeni limitu soucasne otevrenych pripojeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě na těch antivirech štve že všechno co používá nějaký přístup do paměti cizím procesům a podobně detekují jako viry, člověk pak neví jestli je to skutečně vir (ano, dá se to dohledat, ale přímo by to bylo lepší).

Osobně bych uvítal kdyby kromě zelené (vpořádku) a červené (vir, malware atd) tak bylo také něco jako oranžová (pokud to ovšem není například že nemám aktualizace) a značila by že se nejedná o "známý" vir, ale o podezřelou činnost programu...chápu že občas to může být trochu těžké rozlišit když se viry pokouší maskovat apod, ale přeci jenom by se to hodilo.

Že to hlásí cracky jako virus vem čert, jde mi spíš o to ostatní, hlavně se jedná o patchery a případně i některý "nestandartní" debugger hlásí jako vir.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě jedna věc, hodnocení antiviru "čím víc nalezených virů, tím lepší antivir" je absolutně o ničem, měl by to být nějaký poměr nalezených virů a falešných poplachů, protože program který má nějaký účel a nepáchá přímo škodu není vir.

Antivir, který mi detekuje každou chvíli nějaký virus i když jen používám nástroje které chci je k ničemu, pokud bude tenhle nástroj zavirovaný, tak si ho dobrovolně pustím do systému, protože budu myslel že poplach je kvůli nástroji a ne viru v něm...to je jako volat hasiče pokaždé když si zapnu plynový sporák :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SpyNet - jaký to kráský, příhodný název, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže antivirus nedokáže analyzovat program, aby zjistil co tento program bude chtít dělat, až dostane přístup tam kam chce. Tak jediná možnost jak detektovat nový virus, je že došlo k porušení některé ze zásad bezpečnosti běhu programů. Co se týče různých debuggerů, pokud jsou opravdu určeny pro ten účel, tak většinou debugovaný proces má pro ně IPC, ke kterému se připojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak mam nainstalovanu staru verziu 1.x, tak ako ho mam aktualizovat na 2.0? Manualny Update nestiahol nic okrem novych definicii virusov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí kliknout na: Nápověda -> Provést upgrade

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial, nepomohlo. Oznamil, ze mam "most recent version", takze nic z toho :(
Microsoft Security Essentials Version: 1.0.2498.0
Antimalware Client Version: 2.1.6805.0
Engine Version: 1.1.6402.0
Antivirus definitions: 1.95.2237.0
Antispyware definitions: 1.95.2237.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě pořád se tento sw neumí pravidelně aktualizovat jinak, než zapnutím automatického windows update? Nebo už to oddělili?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jaký by měli důvod pro implementování nějakého jiného aktualizačního modelu, když je to určeno jenom pro windows a všechny ostatní microsoftí programy pod windows se taky aktualizují přes automatické aktualizace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba proto ze kazdy rozumny clovek ma automatické aktualizace vypnute protoze nesnazi kdyz se mu instaluji veci bez jeho vedomi a nebo restartuje pocitac uprostred rozdelane prace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky treba ten ze v pripade napadeni ci poskozeni automatickych aktualizaci nelze stahnout aktualizaci Defendru coz je dost na pikacu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych spíš tvrdil opak - každý rozumný člověk je má povolené, protože zkrátka nechce vzpomínat, kdy naposled aktualizoval :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehledě na to, že restart se dá zkonfigurovat, aby nebyl automatický.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano ale uz to nepomuze s tim ze nektere veci behem update prestanou fungovat takze pokud mas neco rozpracovanyho tak to musis uslozit (pokud to jeste jde) a pokracovat muzes az po restartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumný člověk nevynáší předčasné závěry, PODÍVÁ SE a uvidí, že si může nastavit jen oznamování a aktualizace si vybírat sám, když mu tak hrozně vadí automatika...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Užasné, až se Vám na netbooku začne stahovat půlgigová aktualizace Office, při připojení přes gprs, tak něco povídejte. Nehledě na to, že jen vyhledávání nových aktualizací trvá na pomalejších strojích věčnos a žere to 100% procesoru (na jinak dobře použitelném Athlonu 1,5GHZ, 1GB RAM se cca 10min nedá normálně pracovat).
A jak psali dole, tak nejlepší je mít zapnuté upozornění a ručně aktualizovat, ale to je problém toho antiviru, že nelze nastavit, aby se stahoval sám automaticky jen on.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A rekl bych ze si jeste asi nezazil byt mimo CR a tvuj komp po restartu uz ani nenabehl zrovna kdyz si ho nejvice potreboval.

A to uz se nebavime o profi IT kde ve firmach se patche prave kvuli pripadnym problemum instaluji az po jejich dukladnem otestovani QA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autoupdaty vypnuté - a rozumný člověk? Ne, to je u mě debil, sorry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je člověk, co má povědomí o tom, co se mu v počítači děje, o několik řádů výše než průměrný uživatel. Nedělejte z expertů debily, sám pak můžete jako debil vypadat ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvou reakci nechápu, osobně jsem poslední, kdo by dělal z experta debila, ale ten flame nastartoval fakt hodně ostře. Není tam: "každý expert, který si zajistí, že jeho systém bude dobře odstíněný a sám si tam nenadělá paseku, atd...", ale "každý rozumný člověk". Jako vypíchnout jeden konkrétní druh (a nutno říct, že z hlediska microsoftího zaměření absolutně minoritní) používání Windows a všechny ostatní vyloučit z množiny "rozumní lidé", to může jenom troll.

Pokud nevěří Microsoftu tak, že i to oznámení existence aktualizací na pozadí mu vadí, tak doporučuju nebojovat s ideály a přejít jinam. Můj původní dotaz samozřejmě narážel na něco úplně jiného, ale čekal jsem odezvu :)

P.S. Doma sedím na Linuxu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já chápu, že diskuze byla nastartována celkem ostře, ale to neomlouvá Petyyho a jeho jednoznačný závěr, že kdo si vypíná automatické aktualizace, není rozumný člověk, ale debil. Já mám automatické aktualizace taky vypnuté a aktualizuji sám, když se mi chce (sám si sleduji, co za aktualizace vychází a jestli má smysl aktualizovat, nebo ne).

Možná jsem debil, že si přidělávám práci, ale pořád mám raději počítač pod svou kontrolou, ne naopak ;-). Samozřejmě když instaluji počítač někomu jinému, o kom vím, že v tom chodit neumí, automatické aktualizace mu nechávám zapnuté, protože si myslím, že dokážu odhadnout, že to tak pro něj bude po všech stránkách výhodnější. Pro mě to ale výhodné není, tak to tak prostě nemám. Už jsem si ale zvykl na to, že mě pak někteří nazývají debilem. Jejich problém, ne můj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro příště by stačilo dávat výroky do kontextu, pokud napíše: "kdo si v korporátním prostředí na izolovaném produkčním serveru nastaví automatické aktualizace jako úplně automatické, tak není rozumný člověk", tak mu dám palec nahoru a klidně doplním i něco ostřejšího pro zasmání. Ale na takový server si asi nehodí MSE ;-)

Ale to by z hlediska souvisejícího článku byl už docela OT...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, všichni experti, a hlavně WIFT, mají aut. akt. vypnuté. Normálně by mě taková debilita překvapila, ne už tolik, pokud zjistím kdo ji psal :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Automatické akutalizace má vypnuté maximálně pirát nebo hlupák. A počítač se sám od sebe také nerestartuje. Jo pokud odklidneš odložit o deset minut a pak se za deset minut divíš, že se ti to restartovalo, tak určitě rozumný nejsi, spíš natvrdlý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jej nechte - on jen zkrátka chce být 31334 haxorz, který má chod svého PC pevně v rukou :) Pobavme se nad ním, a spějme dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prepacte, ale musim reagovat, lebo ste ma oznacili za hlupaka alebo pirata. Mam legalny windows 7 a mam auto update vypnuty, lebo mam flat mobilny internet s limitom 2GB a system si aktualizujem iba ked si notebook donesiem domov lebo predsa len uznajte ze par nechcenych updejtov dokaze cloveku spravit skrt cez rozpocet. Kedze vacsinu casu travim mimo domova a internet potrbeujem na vybavobanie zalezitosti kazdy MB k dobru sa hodi, a to som podla Vas hlupak ci pirat? Nie kazdy je nerozmyslajuci pubescent co mu tata kupi pocitac a leg. win a zaplati optiku a moze neobmedzene sosat a tahat a ziapat na plnu hubu o tom, ako ti co maju vypnute auto-updejty su pirati a hlupaci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tě nijak neoznačil, ale potrefená husa se vždycky ozve... A můžu tě ujistit, že mi nikdo nikdy nedal na PC ani korunu, vše jsem si koupil sám, jelikož nejsem puberťák, ale poctivě pracující (tedy ne podnikatel) a optiku nemám, platím si - opět z vydělaných peněz - ADSL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Automatické aktualizace má zapnuté jen idiot.

A co teď ? budeme se tu dál navzájem urážet?

Ale no tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Automatické aktualizace má zapnuté člověk, kterému to tak vyhovuje a/nebo nemá důvod to vypínat (nemá smysl uvažovat člověka, který neví, že to jde vypnout, protože u takového člověka je každopádně lepší, když si aut. aktualizace nechá zapnuté - horší je, když je má vypnuté a neví, že to jde zapnout).

Automatické aktualizace má vypnuté
a) člověk, který o tom neví, přičemž mu je vypnul někdo jiný, nebo nějaký malware
nebo
b) člověk, kterému to tak z jakéhokoli důvodu vyhovuje
nebo
c) uživatel PC ve firmě, kde se o aktualizaci stará oddělení správy IT nějakou specifickou metodou.

Nechci tvrdit, že jsem vyjmenoval všechny hlavní případy, kdyžtak mě někdo doplňte. Každopádně považuji odsuzování lidí za to, zda mají, nebo nemají zapnuté automatické aktualizace, v každém případě za špatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Debil, idiot, debil, idiot.. a tady je zmena, dva debilove vedle sebe... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reakce na původní dotaz P.V.

Zdá se, že MSE je stále závislý na aktualizacích Windows. Od té doby, co jsem cvičně nainstaloval MSE za účelem vytvoření článku, se až doposud definice virů a spywaru neaktualizovala (jestli si dobře vzpomínám, má se to automaticky aktualizovat třikrát denně). Ruční aktualizace stiskem tlačítka "Aktualizovat" funguje. Autom. aktualizace (MS/Win. Update) mám vypnuté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da se to snadno obejit. Dejte si kazdy den Quick scan a zaskrtnete, ze se maji pred scanem stahnout updaty. Ja mam aut. instalace z WU vypnute (poze vidim, ze jsou k dispozcici) a updaty si to takhle stahuje samo kazdy den bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a aky je problem mat autoupdate nastavene na neinstalovat nestahovat ale oznamovat. to je najlepsie riesenie. clovek nic nezmeska, vyberie co uzna za vhodne a hlavne si nezatazuje tie mobilne sr... internet ked je to nevhodne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim, taky to tak mam, ale ja si po instalaci OS aktualni updaty taham ze stranek vyrobcu a pokud je OS stabilni, neni nutne nic menit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom ze i to zistovani (jak uz nekdo tady psal) zatezuje procesor i linku a v pripade NB s mobil internetom je to dost na prd. Ale v pripade antiviru bych to nechal zapnute i zde a to je ten problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vite o tom ze:
Microsoft Security Essentials is available for small businesses with up to 10 PCs!

Need security for your business?
Microsoft Security Essentials is available for small businesses with up to 10 PCs.

zdroj:
http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=en-us

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt my se tady uz o tom dobrou pulhodinu bavime, Mlho (teda Andersi).

Je to napsano primo v clanku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, ja ty tucny radky preskocil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.