Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Security Essentials v češtině opět ke stažení, EULA beze změn

Chtěl bych všechny upozornit, že tento produkt opravdu není pro slabé počítače, u kamaráda to na 666 MHz CPU a 256 MB RAM úplně znemožnilo užívání, protože systém jen donekonečna hrabal. A hardware se měnit NEBUDE, protože Avast tam chodí bez známky zpomalení.
Tohle M$ snad ani neměl vypouštět. I když je fakt, že dodavatelé počítačů si můžou mnout ruce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je zaujimave, lebo vsade inde citam ze security essentials ako malo zatazuje system (ja som ho neskusal). Podla mna zasa nemali vydavat avast, lebo mne neskutocne spomaluje system na C2D@3,2 Ghz s 4GB RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle testů a mých zkušeností je MS antivir méně paměťově i výpočetně náročný než NOD32, nebo AVAST. U mě konkrétně si bere z RAM skvělých 4.2 MB a při skenování vytíží kolem 1-2% (mám dvoujádro E6400).

Takže tvé sdělení vypovídá spíše o nějaké závadě na kamarádově PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSSE User Interface skutečně zabírá kolem čtyř megabytů. Jenže součástí aplikace je hlavně MsMpEng.exe, která si vezme dalších 60MB. To jen pro přesnost ;) V případě novějších počítačů v tom nevidím problém, ale na 256MB RAM se opravdu nehodí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ostatní antiviry si při skenování berou totéž nebo víc, vim o jednom, který spotřebuje těch 256 MB sám. :-) Na 256 MB je zapotřebí antivirus z doby před 6 lety nebo ještě starší, ovšem silně pochybuji, že by dnes k něčemu byl. Je to něco jako koupit si automobil z třicátých let minulého století pro denní provoz po dálnicích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I v tricatych letech byly vozy, ktere by dneska trhaly asfalt na dalnici... Treba Mercedes Benz SSK Rennwagen z roku 1928.
Toto u softwaru nejak neplati :).

Zajimalo by me, jak je na tom tenhle SW z pohledu vyuzivani internich casti Windows, cili jak moc "svindluje" oproti jinym antivirum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ne, že bych se v autech vyznal, ale hádám, že ten Rennwagen měl taky náležitou spotřebu ;). To jen k tomu příměru se spotřebováváním RAM ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je na pocitaci nainstalovan i Windows Defender zkuste ho odinstalovat - mel jsem jiz na dvou pocitacich stejny problem a tohle vzdy pomohlo. Jinak je MS antivir i na stare sestave velmi svizny a v porovnani s AVG nebo Avastem je (alespon co se tyce rychlosti systemu) vyrazne predci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

defender ide odinstalit? ako? dost by ma to zaujimalo. vypnut ho viem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se za nepresne napsnou poznamku. Na zaklade vyse uvedene sestavy jsem predpokladal pouzivani MS antiviru a Defenderu na Win XP. Tam je Defender samozrejme instalace jako kterakoliv jina a lze tak i snadno odinstalovat. Ve Vistach a 7ckach je jiz soucasti systemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve Windows 7 je při instalaci MSE Defender zlikvidován. Na Vistách jsem to nezkoušel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadla mě jedna věc - MSE je i antispyware - nemůže být příčinou toho, že někteří uživatelé si stěžují na velké zpomalení systému, skutečnost, že se jim v PC perou dva rezidentní antispywary?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě může. Antivir a antispyware je principielně totéž, jen má každý jinou cílovou skupinu malwaru, i když ta někdy splývá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.