Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft slibuje, že modrá obrazovka bude obsahovat více informací

Volejte "Sláva" a tři dny se radujte! Konečně bude opět možné zjistit, kde je problém. Jen aby těmi informacemi navíc nemysleli kontakt na support-inda a Emoji exkrement místo smajlíka. Ty staré chybové kódy poskytovaly docela dost informací. Já mám například vždy po ruce "Debugging Tools for Windows (WinDbg, KD, CDB, NTSD)" ve formátu pdf (3777 stran), kde jsou popsány ty chybové kódy. Většina z toho je mi k ničemu, ale najdu si tam, v čem je chyba. Ikdyž nejsem profesionální windows debugger, tak mi "0x43: NO_SUCH_PARTITION" pomůže mnohem víc, než "něco se posralo, zkus to znova".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ale jistě chápeš, že smajlík je pro BFU více sexy, než pro něj nicneříkající "0x43: NO_SUCH_PARTITION"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A proč mi nějaký generál failure chce číst disk C: ? :D

https://www.amazon.co.uk/General-Failure-reading-hard-disk/dp/B00VCY7BMS

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi to máte zavirovaný. Smažte celý obsah složky C:\Windows\System, tam se ten vir s generálem obvykle nachází, a zkuste to znovu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesuplujte chýbajúcu funkciu Defenderu. Blíži sa k jej oprave

Windows Defender update: So secure, it wouldn't let Secure-Boot Windows PCs, er, boot
Others still can't even get that far
4 Feb 2019
https://www.theregister.co.uk/2019/02/04/microsoft_windows_update_woes/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem se poprvé naučil anglicky, také jsem zjistil, že je těžké napsat úplnou větu. Ale pak jsem se naučil psát ve stylu příběhů, psát věci denně a požádat učitele, aby mi pomohli. Našel jsem velmi účinné http://gunmayhem2.co

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nespecifická chyba s diskem"

Mám tomu rozumět tak, že odchytávání chyb v MS Windows funguje nějak tak, jako kdybych si v Javě do mainu nad celý kód strčil jeden try-catch blok, kde bude jen catch (IO)Exception a jako ošetření chyby return? Zajímavý přístup ke správě chybových stavů...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tam funguje se můžeš podívat, většina .NETu je open source na githubu.
Nicméně souhlas s tím, že jejich ignorace letitých chyb stojí za pendrek, ale za to můžou manažeři, ne vývojáři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... Používám BlueScreenView, který čte minidumpy a zobrazuje soubory, na kterých to krachlo. Pro vývojáře možná dobré, ale pro běžného uživatele k ničemu. Od Win7 jde u mě prakticky jen o selhání načtení konfigurace po probuzení ze spánku, kdy se nechytí např. USB colorimetr nebo další HID. Takže možnost s tím něco dělat je nulová.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A místo aby se z toho ~volové~ indové zkusili nějak dostat, třeba to zkusit znova, tak se na to radši vyprdnou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je modrá obrazovka (smrti)??? ;-) Já to na mojich W7 64 Pro neviděl od počátu co existují a co je mám stále nainstalovaný bez přeinstalace :-) Nebude to spíše problém některého HW!? :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vacsinou je to problem ovladacov, ktore su velmi zle naimplementovane a obcas neosetria nejaky stav, s ktorym nepocitaju a cele to potom ujde a zhodi system.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si toho užívej. Mně se po čase i W7 64b pomrvily a i když všechno jinak fungovalo, spuštění MS VirtualPC (XP mode) vedlo okamžitě k BSOD. Když jsem hledal řešení, tak byla k dispozici oprava, která ničemu nepomohla a jako obvykle fungoval až reinstall. Prostě jsem překročil poločas rozpadu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na desitkach je to oblibeny problem zpusobeny ovladacema. Nejcasteji, protoze si windows v ramci updatu nainstalovali nejakou svoji parodii na ovladac misto ovladace od vyrobce co si nainstaloval sam uzivatel. Moje oblibena BSOD je s "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE". Ona totiz postrada tu nejzasadnejsi informaci... ktery driver ten problem zpusobil :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono úprimne si povedzme, ak sa stane niečo také, čo zabráni Windowsu naštartovať, tak treba minimálne bootovacie USB s Windowsom a tam som ešte nezažil že by "automatická oprava" niekedy niečo opravila. Ak sa jedná o klon disku alebo niečo také (HDD -> SSD), tak poväčšine len nesedí deskriptor disku, vtedy stačí "bootrec /rebuildbcd". Ak je to čokoľvek viac, treba UBCD alebo niečo podobné, alebo čo i len ísť do cmd a diskpart, nedajbože gparted... To je nad rámec možností bežných smrteľníkov. Takže smutný smajlík by v podstate mohli iba doplniť textom "zavolaj svojmu kamarátovi ajťákovi" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych , kdyby tam byl v prvé řadě telefon na to indické pako, které Microsoft vede.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Poslal bych ho doprdele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS už toho nasľuboval. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chybějící jméno souboru ovladače který způsobil pád je napřesdržku. Nutno ale podotknout, že W10 mi zatím padly jen na vyloženě failujícím HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Office ClickToRun instalací byla vágnost sdělení o tom, co se posralo, dotažena do dokonalosti. Několikrát týdně propadám hysterickému smíchu, když jako IT podpora cosi instaluji, odinstalovávám či reinstaluji. Až teprve po dvou hodinách googlení se v answers.microsoft fóru (poté, co tam moderátoři poradí vypnout screensaver) člověk dozví, že třeba hoši jaksi nastavili moc tvrdá práva na klíč v registrech a ani sám odinstalátor nedokáže klíč zrušit, načež klíč překáží příští instalaci. Zastřešeno oznámením "Něco se nepovedlo".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by lepší kdyby udělali Windows spolehlivé a modrá obrazovka by se nezobrazila skoro nikdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by useri nesmeli byť prasatá...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me ve Windows 10 nechybi jenom detailni popis modre smrti, mne tam hlavne chybi prima funkce vynuceni spousteciho menu skrz klavesu F8, to me sere skutecne nejvic, Windows 10 je proste produkt debilu, vse dobre zrusili, ja bych zabil Windows 10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě zase sere to, že mi televize přestala vidět přes DLNA na disk... od nějakého update /malého/. Přitom vysílat stream médií z pc na tu telku můžu. Telka vidí adresářovou strukturu disku, ale starou, jakoby jak z nějaké cache... neřešili jste něco takovýho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K chybě s modrou obrazovkou (označované také jako chyba Stop) může dojít, pokud nějaký problém způsobí, že se vaše zařízení neočekávaně vypne nebo restartuje. Může se vám zobrazit modrá obrazovka se zprávou, že u zařízení došlo k problému a je potřeba ho restartovat. https://get-shareit.com
https://installvidmate.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto je oblíbený problém způsobený ovladači. Nejčastěji proto, že Windows nainstaloval některé ze svých parodií na ovladač v rámci aktualizace místo na ovladač od výrobce, který si nainstaloval sám uživatel. Můj oblíbený BSOD je s „DRIVER_POWER_STATE_FAILURE“. https://forpc.onl/snaptube-for-pc/ https://jfi.cam/jiofilocalhtml/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.