Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft naznačuje, že Surface bude minimálně o $100 dražší

Až bude tablet, který dokáže plnohodnotně nahradit laptop a bude stát méně než 10 tisíc, tak pak teprve řeknu, že je to první tablet, který má smysl. Zatím je to pouze drahá hračka, která slouží jen pro konzumaci informací, ale po jejich vytváření to chce už nadlidský výkon. Zatím jsou všechny "skoro užitečné" tablety příliš drahé. Surface Pro už je ideální, jenže za cenu 19 000 Kč, jestli se nemýlím. Můj názor na věc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že na lowendy začínají na 11k (bakelitový acer bez "poštěváku", bez ssd, s i3 a s Linuxem) tak je prozatím Vaše představa "skoro použitelného" tabletu hodně vzdálená realitě...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že je to ve hvězdách, ale kdyby tomu tak bylo, bylo by lépe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozeras sa na to zlymi ocami. Tablet nezmies brat ako nahradu za PC, ale za doplnok. Pokial mu najdes vyuzitie mimo tvorenia excelovskych tabuliek, ktore produktivne zapadne do tvojho zivota, budes sa na to pozerat inymi ocami. Preco si myslis ze jediny sposob ako vykonavat pracu je len tvorit obsah, a nie ho konzumovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až bude k mání motocykl, co plnohodnotně nahradí automobil, a bude stát polovinu toho co běžné auto, tak to teprve bude mít smysl a důvod k prodeji :))))

Tak nevím mám doma dvě auta, motorku a nelituji, stejně tak máme v domácnosti 5 počítačů, z toho 3 NTB a tablet. A když pominu můj a synův počítač, tak ten tablet je 3 v pořadí používanosti a určitě budu kupovat další. Nemáte ani pravdu s vytvářením obsahu, je to stejné jako ten starý vtip o ruském Ivanovi, co dostal darem z USA motorovou pilu a tvrdil, že v manuálu je lživý údaj o těžitelnosti stromů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, ještě nám napište, co všechno doma máte........ určitě jste ještě na něco zapomněl. Rád bych viděl, jak dokážete psát text na tabletu rychlostí psaní textu na klávesnici počítače. Pokud jde o tablety s dokovací klávesnicí, tak tam už to možné je, jenže je to malé tak, že i pro člověka píšícímu všemi deseti je to problém. Vím o čemu mluvím, ale možná mám jen tlusté prsty :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem psal to srovnání s auty, pokud potřebujete psát dlouhé texty rychle, řešit obsáhlé tabulky, dělat DTP, retušovat 12 MPix fotky tak si na to nepořídíte tablet, nepořídíte si na to ani netbook. Pokud pouze toto váš svět, nebo když pouze hrajete náročné strategie, dobrá je pro vás tablet na nic. Ale jak jste napsal je to pouze váš názor. Já také nejdu na dovolenou s rodinou na motorce. Je ovšem spousta obsahu co se na tabletu dělá dobře, něco dokonce mnohem lépe než na počítači. Je to jen o bohatosti života a také o ergonomii. Není to tak dávno co byla spousta IT-ků kteří nesnášeli myš, přes klávesnici si vše udělají rychleji a lépe. Co se změnilo?

Některé věci jsou dopředu dané, pracovně je pro mě 17" NTB + 27" monitor tak tak, ale je spousta věcí, které jsou pouze věcí SW a designerů. Co když za pár let budete "psát" knihy i bez 10 prstů nebo MS vyrobí Excel s naprosto převratným ovládáním a editaci? Kdyby vám někdo před 10 lety dal popsat funkce a vizuál mobilu 2012, odhadl by jste to? Jak přijala většina odborníků z IT v roce 2007 iPhone? Prý nesmysl, slepá ulička, to lidé nepřijmou, .... A jak se dnes dávají např. na špičku od Samsungu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, hezké, ale ta poslední věta mi hyzdí uši. Nic ve zlém. Pokud máte rád Apple, tak to je Vaše věc, ale já vím, že si to většina lidí nekupuje pro jednoduchost, nýbrž proto, aby nebyly v módě pozadu. Tím je právě zajištěna úspěšnost Applu, také i tím, že ho vidíte snad všude. Ve filmech, v reklamách, dokonce i na internetu, kde Vám chodí na e-mail výhra některého z jejich produktů a spoustu dalšího. Kolik já už takových soutěží vyhrál jen proto, že jsem byl 1 000 000. návštěvník na nějaké stránce :D. Nejsem odpůrce Applu, jsem odpůrce těch, kteří se s ním vytahují a myslí si, že jsou něco víc (viz. lepení loga na auto+další). Nepreferuji Samsung ani Apple se svými produkty, ale na 100 % vím, že Samsung vyrábí mnohem lepší stroje, ale ještě se mu akorát nepovedlo sežrat jablko :D Je to sice od věci, ale to je snad jedno, hlavně, že je co číst, ne ? :D Copak myšlenka, že by se dalo psát bez 10ti prstů je zajímavá. Ono už to vlastně i trochu jde díky Siri nebo Googlu. Pořád to není ale to pravé ořechové, ale kdyby se dal celý tablet ovládat hlasem, inu, to by pak už stálo za to. Je i pravdou, že takové prohlížení fotek/internetu je na tabletu nejlepší (jak jsem již psal-pro konzumaci informací je to stroj jako stvořený).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Počítače a další elektronické věci jsou pro mě pouze výrobní nástroj. Používám to, co má pro mě největší efektivitu a produktivitu. Co se týká OS tak dělám na OSX stejně tam na Win7. Fandovskou dobu mám dávno za sebou, to jsme válčili za Amiga500 proti DOSu :)) pěkné to časy. IT mi má vydělat peníze na rodinu, koníčky, zájmy, což dělá velmi dobře + zpříjemnit mi volný čas. Nemám potřebu se tlouct za nějakou značku, to ať si rozhodne trh.

Jinak s tím psaním je to přesné, budoucnost patří hlasu a uším, doteku nebo gestům. Jsme lidé, tisíce let tak komunikujeme a je nám to nejpřirozenější. Takže kromě vašeho dlouhého psaní, jsou profesionální aplikace pro lékaře, skladníky, organizaci diskoték, fotografy, astronomy, hudebníky, ..... prostě tablety jen na zábavu co jsou na trhu pouze jako módní záležitost. Pokud vám dochází pouze prohlížení fotek/ internetu, nebude to problém tabletu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Války Amiga vs PC byly proti těmhle trochu jinej kalibr, jó to bejvaly časy. A nakonec jsem taky zkončil u OSX a Win7... Zvláštní jak to ty ovce vidí stejně  ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mate recht, na tabletu se zatracene dobre hraje angry birds :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach tak proto mi to přišlo jako úplná blbost, já to hrál na PC! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak právě psaní textu na těch debilních kapacitních displejích nejde. Rezistivní nebo klas. tablety se stylusem jsou mnohem lepší a přesnější, na rezistivním stačí nadrápat text psace a Win7 text převede (Win8 zatím nemají český slovník takže jsou nepoužitelné). Taktéž je na trhu x variací alá slider nicméně to je spíš nouzovka (linux, osx, win xp/vista, dos), ale i to se počítá. Také vím o čem mluvím - sice nemám tlusté prsty, ale "klacíkem" stačí prostě naškrábat větu stejně jako tomu bylo u PocketPC

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

virální marketing - evidentně se to Microsoftu daří, když už je to několikátá zpráva o tomto tabletu tady.
Cena nebyla Microsoftem nikdy řečena, přesto se stále používá. Že by to fungovalo i na druhou stranu. Čtenáři nečtou, ale když vidí tablet za 200$ tak kliknou a přečtou... Vyhovuje to přeci oběma stranám. O Microsoftu se píše a vy máte čtenáře )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se asi zaradim mezi ty ovce, mam PC s 24" hry a prace, Macbooka 13" prace a zase prace kdekoliv, a tablet, asi vas to prekvapi ale ipad 2 . Psat na tabletu lze klidne prstem a rovnou se vam to prevadi na psany nebo tisteny pismo. mnoho kolegu delaji na tabletu vse, znami jidelni lisky a celej kompletni chod kuchyne pro az 4000 hostu, vse co je s tim spojene jen na tabletu, jelikoz aplikaci je na ne mnoho a nektere vazne nahradi notebook levou zadni, navic vydrz 11hodin a jsou lehce prenositelne a daji se lehce cistit, coz klavesnice zrovna neni nic moc na cisteni.Navic udelat kompletni prezentaci na tabletu je daleko konfortnejsi a rychlejsi nez na notebooku, drag and drop , A to i pro cloveka co vi o MS office kulovi. Ale k MS- ta cena za teblety me moc mrzi, ale rekl bych ze to byl pravdepodobne tezky tah vyrobcu na MS, jelikoz verim tomu ze vyrobci dnes uz klidne misto win8 daji androida a maji vystarano, tim vice cim vice androidich volatek je mezi uzivateli. Porad tvrdim ze MS prisel s win8 pozde a jejich tablet to bude asi jedinna paka jak je protlacit, jo a jeste cenova akce za upgrade stavajicich windows, ale kdo vi jak tohle bude uspesne. Jinak dobry tablet v pohode nahradi notase, tim spise pokud mate jeste k dispozici PC. A k cenam apple produktu, ukazte mi jednoho vyrobce co za stejnou n ebo nozsi cenu, udela stejne kvalitni vyrobek a ze stejne kvalitnich materialu. \tim se nenavazim do Samsungu ktery sam produkuje ciste plastaky a prodava je za stejnou cenu jako ma apple. A kdyz tu byla rec o foxconnu , pro boha kdo u nej nevyrabi ? Ano podminky jsou tam strasne, ale nerekl bych ze to zrovna tam je neco vyjimecneho. Jinak vetsina desek pouziva dily z Foxconu PCIex sloty CPU soc. a podobne. Tudiz kdo nesouhlasi s podminkama zamestnancu , at ze sve elektroniky doma vyhodi vse od Foxconnu !! :DD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Office 2010 má sice integrované "psaní na displej", ale to je asi tak všechno. Nějak si nedovedu představit jak ten profík kliká po každém napsání pár slov na převádění čar na text ;) Leda tak na novém iPadu s připojením vzdálené plochy na PC. To to rovnou může nacvakat na plastovém netbooku s myší za pade. Ale proti gustu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pride mi celkom smiesne ako niekto urcuje kvalitu pristroja podla toho, ze Apple vyuziva kov a Samsung plast.
To kovove telo je zial ovela meksie a iPhone je mimoriadne nachylny na prasknutie displaya pri pade na hranu. Uz so to videl aj u kolegu. Aj ked asi to podporuje predaja, lebo oprava sa moc nevyplati a ked uz je na trhu dalsi model, tak si aspon clovek moze zdovodnit vymenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale on ten iPad/iPhone je konstrukčně o řád, ne-li o dva výše než ty bakeliťáky na jedno brdo. To samé u notebooků a stolních počítačů. ravdou je, že se rozsednout dá - stačí k tomu kovový knoflík na kapse džínů a trefit se do místa sluchátka, ale to nevydrží ŽÁDNÝ telefon/tablet protože praskne sklo. Zajímavé je, že si tu nikdo nevzpomněl na Motoroly z rodiny RAZR (GSM véčka), které praskaly po prvním upadnutí na zem (nejvíce K1), zse jsme jen u Apple vs Ťamťung, že jo... Pořád lepší mít hliník a sklo než bakelit bakelitem, z kterého sleze horní vrstva, poškrábe se nebo pak pruží jako žvejkačka (notebooky, tablety). Vezmi si třeba i hodně podobné přístroje - třeba Acer ultrabook vs Air a oba dva si otevři. U toho Aceru se bude klepat displej v kloubech, u Airu ne a to jsou ze stejného materiálu. Někdy by to opravdu chtělo mít ty dva porovnávané přístroje v ruce než něco napíšete do diskuze ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PS: sám jsem rozsedl prvního iPhona a měnil sklo, takže vím co je to za otravu měnit displej (stačí skalpel, horší je ovšem odlepování baterky). Ale taky vím co je to za debilárnu dát nekvalitní plast na displej nebo záda. Podotýkám, že žádný z mnou vlastněných telefonů není plastový od doby Ericssonu R520 a momentálně používám různě staré generace Nokií (hliník plast, ocel/plast a hliník/sklo). Podobně jsou na tom notesy, počínaje bakelitovým umpc přes hořčíkové Delly až po hliníkového Macbooka. Dále bych podotkl, že na tom pracuju a ne jen slepě mačkám kraviny abych se podíval na video na Youtube nebo si s někým psal lowískosmajlíky na stupidním Atlasu Hub...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jinak, frajere slovenskej, proč si asi myslíš, že je u iPhone5 zadní kryt z hliníku? Že by za to mohly nekvalitní "housingy" které doslova drtily zadní skla u čtyřek? Pročpak se výrobci dražších notesů vydali cestou kopírování hliníkového unibody od Macbooků? Pročpak jsou Asusí tablety nerozebíratelné (Slate PC 121) a jakoby z oka vypadly iPadu? Proč se to safra vyrábí v té jedné firmě (Catcher Technology)? Snad si nemyslíš, že je to kvůli marketingu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou odolnosťou to nie je také skvelé ako sa nám snažíš tu nahovoriť (samozrejme ako obvykle prezentuješ svoje dojmy ako fakty bez citovania žiadnych zdrojov a testov) viz video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OSFKVq36Hgc#!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.