Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Surface prý bude stát $199, výrobcům tabletů se protáčejí panenky

uz bylo na case, aby se v tehlech vodach provetralo. Doufam, ze jich co nejvic krachne. Kdyz roky bouchaji porad to samy a mysli si, ze tak to bude na veky, tak at si to vyzerou. Ostatnim nic nebrani bouchat stejny HW za $205.
Pro MS by bylo pozehnani, kdyby se mu podarilo odriznout treti strany a prodavat stejnym stylem jako apple. Vlastni hw, sw, store.
Uz slysim ty monopolizacni kecy vsech okolo. Zdravim EU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Google si to může dovolit, jeho tablety podporují jeho služby, ale k čemu bude sloužit tablet bez zisku Microsoftu?

k bankrotu?
jen tak dál, Microsoft je u mě historie :)

jen si dotuj ekonomiku, jako dotuješ s WP systémem, bingem, silverlightem, KINem, .... :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K podporování jeho služeb ty inteligente.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty inteligente, právě v tom Microsoft prodělává už několik let! už to kapišto? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě proto, že náklady jsou vyšší než jejich prodeje. Proto podpoří jejich prodeje, aby výnosy převážily náklady. Alespoň mi to tak připadá logické...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Anywherehome má jen omezenecké uvažování ohledně ekonomie a když se to týká ještě Microsoftu (nebo jeho modly Googlu), tak se mu ještě zatmí před očima. Smajlíky už to pak nezachrání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hošánku, holt ti není dáno ve své omezenosti odhadnout úspěch WP, silverlightu, KINu, IE atd.....mně to dáno bylo, já to odhadl přesně ;)

raději jen seď a tiše záviď, nebylo ti holt dáno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kinect Microsoftu slušně vydělává, na tom nevidím nic špatného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a proč se jim to léta nedaří, proč by se jim to mělo podařit teď? ;)
už to kapišto? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou rýžovat na obchodu s aplikacemi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:-D
z ničeho nic budou úspěšní v něčem, co jim roky nejde? :-D
myslíš, že aplikace jim dají tolik peněz? to není hlavní zdroj příjmu Applu a už vůbec ne Googlu....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mnoha společnostem něco roky nejde a přesto se snaží aby jim to šlo. A nemusí to být z ničeho nic, ale postupně. Každý kdo svoje predikce považuje za jistotu je omezenec, tak se tady dál neztrapňuj a jdi na novinky.cz psát o zlém Microsoftu, hodném Googlu a předpovědích, co jsou jistější než východ Slunce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jistě, ty jako neomezenc bys věřil i nyní Nokii a kupoval její akcie, že? :-D
njn, holt ti není dáno vidět dál než dva metry za sebe, nikoliv před sebe :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jdi si prosímtě na zpovědnici postěžovat že tě žádná holka kvůli malému propisce nechce a nech tady nás, velký kluky jenž zažili alespoň příchod Windows XP na trh a období kdy tvá modla byl jen pouhopouhý vyhledávač (a měl u toho zůstat, to jediný snad nepo*ral, ikdyž momentálně už taktéž stojí za velký kulový, co se týče anglicky hledaných výsledků podává mi Bing relevantnější odkazy, a při vyhledávání v češtině nemáš Seznam jakožto lokální firma žádnou koncurenci) na vlastní kůži, ať si tu diskuzujeme jak chceme. Ty tvoje názorovné blitky jsou totiž stejně hodnotné, jako automat na kondomy ve vatikánu. Nazdar!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemusí býž úspěšní hned, první Xbox taky nebyl ziskový

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

xbox je pro Microsoft nedůležitý....většinu zisku mají z korupce výrobců (OEM wokna) a korupce vlád (windows + office) a taky z firem.....herni divize je z hlediska zisků naprosto zbytečná.....už to chápeš, že Microsoft umí jen OEM? ;)
dejte moji bramboru ke každému PC a taky budu miliardář jako Microsoft ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale nie si ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

XBox Live je slušným penězovodem do Microsoftu a to jsou také aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, roztrhejte si občanky a pak se společně můžeme koukat na to, jak MS konečně spěje do kopru :D

Ale to neznamená, že bych si nekoupil jejich "surface" s core i5 pokud by bylo za slušnou cenu ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

i5 Surface za pět by mě možná taky přesvědčil k nákupu tabletu

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Za pět bude základní model, čili WinRT + Arm. Na nějaké i5 za pět v klidu zapomeňte ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nespěchám, nemám potřebu, nezapomenu - jednou se sem dohrabe ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodom, zachytili ste niekto, ze MS ma kupene patenty (resp. doslo k vymene patentov) na ten Surface od Applu?

http://www.macrumors.com/2012/08/13/apple-has-licensed-ios-design-patent...

...a ze sa to neda... aj s kupenymi patentami pod 200$! Dufam, ze to MS nedosere a ten surface bude naozaj konkurencie schopny iPadu. Ked niekto Applu slape na paty, tak je to len dobre - Apple sa potom snazi este viac :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... mozna neda. Tohle muze byt klidne podnakladova cena s tim, ze doufaji, ze se zahoji na aplikacich - nebo proste pro ziskani trhu, protoze jinak jim hrozi prolomeni dominantniho postaveni. Jejich nepritelem neni apple, ale android: pravdepodobnost, ze lidi zacnou nasazovat android na desktop je vetsi nez ze na desktopu prejdou na metro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mnohokrát jsem se s prognózama o IT pletl, ale mnohokrát měl i pravdu, ale prognóza, že si lidi budou dávat na desktop Android je podle mne opravdu úchylná. Je to to samý proč si lidi nedávaj Linux na mobil, ikdyž pár nadšensů jistě ano a osobně to chápu víc, než opačně dávat mobilní systém na desktop (pokud nepočítám třeba nějaké home studio).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ouya Android games console mi moc ouchylná nepřijde - dokážu si ji představit jak takový stále běžící domácí kiosek na surfování nebo s USB HDD jako domácí servřík nebo mediální centrum

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co by na tom melo byt uchylne? Android je proste jen operacni system (stale je to linux), ktery je momentalne primarne zamereny na mobilni zarizeni... neni duvod a problem aby se v mziku zameril i na vetsi stroje. Uz v teto sve podobe by pro spoustu obycejnych uzivatelu nebyl Android na nejakem vetsim zarizeni problem, naopak. Kancelarsky balik to ma, multimedia to prehraje, nejake hry to ma,... a co nema, to vzdy muze mit. Neni potreba se o to starat, resit nesmysly jako na Windows. Windows se na techto strojich drzi uz jen diky ostrym loktum Microsoftu, OEM a jeho (sproste) politice... ne protoze by to byl dobry nebo pro BFU vhodny system. Windows je snad ze soucastnych desktopovych systemu pro BFU to nejhorsi a nejslozitejsi na spravu, jedine co ho drzi na vodou je prave podpora her a pracovnich aplikaci. Vsude jinde, kde nemel Microsoft takovy vliv a moznost manipulovat obycejne uzivatele do kupovani jeho systemu, uz byl vicemene vytlacen. I na ten desktop jednou dojde... a kdyz to nebude GNU/Linux, ktery ho vytlacil odevsad jinud, bude to nejaky jiny Linux, napr. ve forme Androidu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak a teď by mě opravdu zajímalo, kolik bude stát ten surface s i5 :) Do WinRT nejdu, ale komplet Win8 (včetně Win32) by za rozumnou cenu bylo opravdu veliké lákadlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj tip - 4x tolik.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď na tvou otázku (převzato z mobilmanie): "Surface Pro s Intelem a velkým Windows 8 by se snad měl vlézt pod hranici 20 tisíc korun..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nebude pod 10, nebudu o něm asi uvažovat vůbec ;) Necháme se překvapit. Třeba taky nasadí slušnou cenu. Arm tablet kupovat nehodlám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to je pravda s tou cenou, tak se mi to opravdu líbí. Moc se mi líbí dnešní tablety, ale takové peníze bych za ně opravdu nedal, to už radši laptop s více funkcemi, anebo tablet PC s Windows. Líbil se mi i tablet od microsoftu, Surface. Bohužel pošuškávalo se, že cena bude něco kolem 15 000 Kč, což je opravdu šílené, ale pokud by se potvrdila cena 4000, tak je to parádní věc. Neřekl bych, že Apple je nadále nejlepší tablet, dnes už jsou lepší varianty s Androidem (asus transformer pad tf700, acer iconia tab a700, lenovo thinkpad tablet 2 (s windows 8)) Nejsem nějaký odpůrce jablka, aby se jablíčkáři nenaštvali, ale podle mého tipuji, že tato společnost zemřela s Jobsem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

200$ je jeste drahe ;-) ... ono zalezi, co tam bude za HW, dneska koupim velky tables s ISP diplayem i za 2.000, za 3.500 dnes koupim tablet, co jsem jeste pred 3 mesici koupil za 6.000 (9" ISP diplay, pomer jako apple ipad (cle to ma stejny rozmer, 1.5GHz 1core CPU, manli200 grafika, 16GB storage + sdkarta, 1GB ram))
dnes za cenu 5.500 koupim to same, jen je tam 2jadro a 32GB storage, jinak stejne ... samozrejme bez mobilniho internetu, jen WIFI a BT nevim, vse jde pichnout do USB pres hub a jede tam klavesnice, modem, mys, herni ovladac ... proste vse, co podporuje krenel 3.0.x ... a to veret, ze za ceny, ktere kupuji ja jsou sice v CR genialne lvene, ale kdybych chtel chtel platit postovne 35$, tak to mam jeste levneji a pri 10 kusech uber levne ... ani nechchi domyslet, za kolik by mi to ta fabrika poslala na prime bez zprostredkovatele pri objednavce milionu kusu ;-)))

Mnoho veci kupuji primo z ciny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak pokud tam bude min. 1GB RAM, nejaka TERGA3 CPU+GPU, IPS display s lepsim rozlisenim a nejaky ten storage + sd_slot, hdmi, USB etc. ... tak to bude za 200$ dobra koupe, dla bych si tam android, nebo linux ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tam bude secure boot, který určitě nebude obsahovat klíče pro linux (proč by taky když to vyrobil M$)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Drahé :). Ty jsi vtipálek :). Žádný tablet u nás s FullHD displejem se pomalu ani nepřibližuje 10 000. Navíc je rozdíl mezi 9" a 10,6", dále v základu 64GB storage, USB 3.0, display port,...
Nikdy jsem nechápal šílence s předobjednávkou měsíce dopředu, ale tady se mezi ně asi zařadím :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne je každý tablet ukradnutý. Je to ťažké, jednou rukou neovládateľné. Na filmy nevhodné. Napr. rád leňoším na gauči tak, že si dám jednu ruku za hlavu a s druhou prepínam TV alebo pozriem web na mobile - s tabletom nemožné. Alebo ležím na posteli, vedľa notebok a na ňom pustený film - s tabletom nemožné. A ešte som pri držaní tabletu pozoroval bolestivé tuhnutie svalov na predlaktí, takže po pár minútach som musel tablet pustiť z rúk. Asi som na takéto hračky asi starý. Ale proti gustu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mě zatím žádný tablet ukradený není a nebyl. Nemohl být, nikdy jsem žádný neměl. Ale o tomhle začínám jako o prvním byť jen uvažovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom stejně, určitě jsem zvědav na další informace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hovoríte že $199 ? Prečo nie, ak pôjde do toho nahrať Android :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak už to tu někdo napsal - secure boot a to tak aby to nešlo změnit.... takže pokud se nenajde cesta jak secure boot obejít, Win8 RT ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hlavne aby to slo hacknout a narvat tam ANDROIDa

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak nějak nechápu co furt všichni na robotovi vidí..... a to už jsem jich pár potkal...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně koupím to dotovaný a pak tam jakkoliv narvu Androida nebo rovnou nějaký Linux distro podle chuti a s jejich ekosystéme ať už bude umět cokoliv se můžou jít rovnou vycpat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A se secure bootem uděláte co? v této chvíli asi prd takže se váš plán může jít vycpat ;-) minimálně dokud někdo nevymyslí jak to občůrat, což ale kdo ví....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tipl bych si že po vydání vypukne nevypsaná soutěž, kdo to hackne

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To já sice taky, ALE nepočítám že to bude jen tak brzo až se to někomu povede....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je úúúplně jedno, jestli někdo secure boot hackne. Důležité je, že Microsoft donutí výrobce zlevnit tablety - i ty Androidí i iPady - takže si budete moci např. koupit za levno i tablet s Androidem, který lze snadno hacknout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhedem k "úspěchům" při prolamování WP telefonů neočekávám nějaký velký úspěch. Navíc není zase takový problém zařídit, aby ve vysokém procentu vedl takový pokud k poškození bootloaderu a při troše snahy neopravitelně (zamčení JTAG).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš tabletů s androidem málo ??

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přál bych Microsoftu, aby s tím aspoň trošku uspěl byť za "dotovanou" cenu. Aby měl Apple aspoň nějakou konkurenci. Nebo aby se přidal ještě další výrobce.

Konkurence je pro zákazníky zdravá. Podívejte se na počítačové komponenty, jak konkurence mizí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo zde psal ,ze Apple a MS maji jedinneho nepritele a tim je Google. Je to tak . drive se kazdy take jen smal kdyz zacinali s androidem a dnes? Pokud bude vyroba smerovat AMR a ze se tak deje, diky tomu ze vse je cim dal vice integrovano do jednoho zarizeni a pokud mozno mobilniho tak je se ceho bat. A S.J. sam rekl ,ze by na likvidaci Googlu dal i posledni cent applu .

Ale k tabletum, ano jsou predrazeny, nebyt ebay sam bych si nekoupil zadnej, u vsech je neco blbe , bez rozdilu znacek. Cena 199euro bude sakramensky dobra a jen houst alespon se prestane prodavat cinsky srot a ostatni pujdou s cenou dolu nebo do kytek. osobne mam PC ,tablet a telefon je to dle meho nej kombinace. Jinak varuju je to tezce navykova vec specialne pro drahe polovicky, vydrzi do toho cumnet celej den a nepolevuji. Jeste jedna vec me napada, kdyz jsem kupoval prvni tablet take jsem chtel mrte konektoru a udelatek, nikdy jsem je krom USB nepouzil ani fotak ne , je to uplne zbytecny. Jelikoz vse se da krasne prez WiFi a jednim tlacitkem kam co chcete.
No a ted at to MS vyjde a cena je opravdu tech 199euro.
Ja porad nechapu proc se uvadi vse v dolarech kdyz prepocet pro evropu je vzdy 1:1, muze se klidne psat ta sama cisla jen s eurem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EUR to bude min. 300, daně, vyšší záruky a náklady na EU buzeraci udělají své :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať ceny padají, stejnak si tam dám Linux ať je to jakýkoli hardware. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

další z rodu trápnych

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak za tu cenu ho na zkoušku vezmu, i když jsem to neměl v plánu. Z androidu moc nadšený nejsem. Možná, že výrobci konečně pochopí, že aby se tablety rozjeli ve velkém, je potřeba to brát spíš jako doplněk, a tomu přizpůsobit cenu. 5k je v pohodě, ale 10 už si každý rozmyslí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude stát u nás do 5K a bude to mít aspoň trochu slušnou baterku, tak bych si to koupil. Mobil s WP7 mám už teď a jsem s ním více než spokojený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi to jako uměle vytvořená kachna od Microsoftu. Microsoft cílí na Evropu aby si udržel potřebný koláč. Nexus 7 máme za dveřmi a jak jinak zvrátit lidi na svojí stranu, kteří mají v předobjednávce tablet za 6390,- včetně DPH. Nákecáme bludy s nesmyslnou cenou a pár MS ovcí se chytí a objednávku zruší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty se budeš ještě hodně divit až to za tu cenu vyjde :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak už je jasné proč M$ lpí na nemožnosti přeinstalace OS, když chce prodávat tablety za dumpingové ceny a vydělávat po vzoru xboxu jen na SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lacnych a dobrych tabletov je na trhu uz mrte, len koli tomu ze toto bude mat na sebe toaletnu znacku microsoft tak sa ludia pojdu potrhat aby si to kupili.

Predpokladam ze to bude len ARM verzia za 200 ne x86, že. Takze nezajem tak ci tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud to bude mít v sobe GPS modul a USB host, ke kterému by šel připojit i třeba DVB-T tuner, tak to bude další kus HW od MS, co budu mít doma (po klávesnici a myši)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.