Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft tlačí na Ubuntu: odstraňte ikonu Skype ze systému!

... tyhle ubuntumanie. Je jedno, ze "v ubuntu a jeho odnozich", ta ikona je vsude mozne, v ruznych distribucich, v te pomatene zelene popelnici ci nakousnutem jabku, lidi ji pouzivaji na webech u sveho skype id, zkratka vsude. Napadlo me, ze clanek obcas od neutralnosti utekl a prilisne zvyraznuje ono modni ubuntu. Kouzlo GNU/Linux distribuci je preci v tom, ze jsou to jen jinak poskladane konfiguraky, patche, ovsem vetsinou jde porad o ty stejne GNU aplikace. A propos by se autori teto distribuce meli v takovem smeru branit, imho by si MS netroufnul svou akci rozsirit na vsechny linuxove distra, ostatni platformy a mista vyskytu. Souhlasim s tim, ze je to Pyrrhovo vitezstvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Umely svet kapitalismu"? Ehm, co to proboha je za slovni spojeni, dokaze to někdo rozklíčovat?
Co tim chtěl autor rict?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To znamena ze masy maji vymyty mozky a kupuji to co vubec nepotrebuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to hned praštilo…vždyť to je to nejpřirozenější co může být, umělé jsou akorá všechny ty socialistické a socinženýrské manýry…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by nebylo propagandy, rozumejte reklamy, coz znamena stale dokola opakovany klam, rozhodovala by kvalita vyrobku.Ve svete masoveho vymyvani mozku uz ale kvalita je nekde na konci priorit.Zaklad je udelat poradnou oblbovaci kampan, potom to pekne zabalit a pomenovat, a na obsahu uz moc nezalezi.Kdyz ho pejne zabalite tak prodate i lejno, nepripomina vam to neco?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A reklama není naprosto prirozenym krokem při komercnim prodeji vyrobku?
Reklama je neprirozena a umela věc?
Lhani je naprosto nejunikatnejsi lidska dovednost ... dokonce cim jsme chytrejsi, tim vice vrstev lzi dokážeme udrzet ... to je nase hrdost. Tak se preci se lzi v reklame dokážeme vypořádat levou zadni. Ještě když je to tak ocividne a vseobecne zname.

Problematicka v tomto není ta reklama, ta se jen veze ... ale obvykle je kritizovano pristoupeni ke konzumnímu zpusobu obchodu. Pristroj si kupujeme jako spotrebni zboží. Jako zakaznici jsme na to pristoupili ... a realna kvalita nas tolik nezajima - staci nam chabe sliby z reklamy. Ale to není chyba reklamy ... ale nase!

(Btw z nekterych vyzkumu vyplyva, ze paradoxne nejlepsim motorem konzumního jednani jsou nižší a nižší stredni tridy obcanu ... mobil taky chteji, ale bud nechteji utratit castku adekvatni k jejich potrebe - podhodnoti potrebnou kvalitu a pak kupuji vícekrát smejd ... nebo jejich potřeba je naopak strasne nizka, ale presto si něco levného koupi aby to měli)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dospělí lidé jsou snad nesvéprávní a měli by být vedeni za ručičku nebo co naznačujete? :) Když je někdo blbej a koupí si šmejd, tak si ten šmejd zaslouží. Jednoduše nemá na nic lepšího a nic lepšího si tedy nezaslouží (tím nemyslím že by neměl peníze, ale že jednoduše nemá rozumové schopnosti).

Pokaždé když slyším nebo vidím mluvit levicového ideologa, tak jako by měl na čele napsáno: "Nezvládl jsem přechod od dětství k dospělosti a chci, aby i nadále nademnou někdo bděl, pomáhal mi, rozhodoval za mě a hlavně abych nemusel mít já zodpovědnost za sebe. Chci tatínka Marxe, tatínka Engelse a tatínka Lenina!". 0:))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to je „Rád bych byl tatínkem Marxem, tatínkem Engelsem a tatínkem Leninem a řídil život ostatním, ale jsem jen obyčejný somrák co to nikdy nikam nedotáhne, takže budu podržtaška těch skutečných Marxů, Engelsů a Leninů“.

Neodpovídá to víc realitě? :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové vážení, doporučuju se věnovat tomu, čemu rozumíte, do filozofie, politiky nebo ekonomie bych se na vašem místě nepouštěl a už vůbec bych tu neřešil ideologická trička. Tohle je jedno z mála míst, kde se takové nesmysly neřeší (tedy až na fašoliberála Lojzíka) a myslím že by bylo k dobru věci, kdyby to tak i zůstalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se s tebou mohou potkat osobne a vyříkat si tva slova jaksi z oci do oci?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, někteří by raději říkali druhým co mají a nemají dělat a největším zločinem je pro ně myslet. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

^ Někomu jsme šlápli na kuří očko :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z veci, ktera odlisuje cloveka od zvirete je socialni citeni, tedy plne respektuji, ze primitivum staci kapitalismus. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už chcete někoho považovat (a dokonce označovat) za primitivy a nebýt sám ještě větším, měl by jste vědět, že sociální cítění rozhodně není výsadou člověka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžete to nějak rozvést? Rád bych se podíval, co z vás ještě vypadně za sr*.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Njn..
V kapitalismu je socialni citeni videt skutecne takove, jake je. A to proto, ze je to socialni citeni "za sve". Socialne cítíš, chces nekomu pomoci? Ok, pomáhej pomáhej, za sve, dle libosti (a skutecne, mnozi pomahaji, a mnozi zase ne).

V socialismu a jeho odrůdách (tedy i v systemu, co tu je ted), je socialni citeni za peníze "ukradene vsem". To se to socialne citi, když to zaplati z drtive casti ti druzi, co?

Takze pokud mam odpovědět ve stejnem tonu - pokud clovek socialne citi, chce zit v kapitalismu, aby mohl dobrovolne pomáhat socialne potrebnym.
Pokud však chce zit v socialismu, potom je to kurva prevlecena za socialne citiciho a mel by si nechat debilni moralizovani od cesty..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://bugs.launchpad.net/unity-asset-pool/+bug/1163504 ... ahaaaaa, takze ono slo o odebrani ikony z balicku unity-asset-pool, coz je (pokud dobre koukam) theme balicek, nikoliv instalacni balicek skype. No sice je to stale trapna kauza, ovsem trosku to meni pohled, ktery clanek nastinuje. Tohle pisalkovstvi... (Takze diitaci, priste uvedu link a vyvaruji se nepresnosti, kdyz bych to pojal slusne)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To mame zase jednou Jezkovinu ...

smaze se jeden obrazek, bez udani duvodu (zdroj) ... a ve starsim komentari na Bugzille je zminka (a nasli jsme další Trademarky pro Google, Novel, Facebook...) .... a pak jakejsi zvracenej microsoft-je-antikrist nervovej proces z toho vytluče clanek na téma "Microsoft zakazuje ikonu skypu u skypu na Ubuntu".

Skoda, ze i na Ubuntu zustava zcela jasny komentar "ikona v DEB balicku od MS zustava a tento PNG je nadbytecny a nepoužíváme ho".

Proc me napadne dalších deset vysvetleni - třeba, ze se MS pripravuje na zmenu loga, nebo ze si sam vsiml ze PNG je nadbytecne, ci je to lehke varovani před propagaci celého systemu screenshoty s logem skypu, a podobne - ale tady z toho zase vylezla jen jezkovina ...

Jestli to vysvetleni není produktem zdejsim ale jaksi "komunitnim" .. tak to zrejme uniklo v sekci "zdroj"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tu ikonu by som zobral, a otocil o 90° do prava. Odstranena by bola, bola by tu nova zmenena skype ikona. Problem ofiseur ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

keby ste radsej napisali clanok k veci napriklad ze dnes vysiel novy ubuntu 13.04 a je v nom nove to a tamto a nie taketo bulvarne clanky onicom...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mi to prijde jako uplna kachna, vzdyt prece binarky skypu nejsou opensource a distribuuje je primo MS, takze nevim, co by mela kdesi delat zvlast jakasi ikona ... a hlavne, proc by ji chtel odstranovat. Pokud ji ubuntu pouziva pro skype a ne treba neco jineho, tak snad ani nikdo jeji pouziti zakazat nemuze. Navic je to logo a to je verejne a nemusi se autor pokazde dotazovat na jeji prava, kdyz ho chce nekde pouzit, zvlast v propagaci. Pokud by chtel nejak umyslne firmu, ktera logo vlastni, tim poskodit, tak by to bylo jine ...... jak rikam, je to kachna ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.