Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft ukončí prodeje Lumií do konce roku

A přitom je to tak jednoduché, stačilo by tam loupnout x86 procesor a místo Continua tam mít po připojení k velkému monitoru prostě stolní Windows. Ale mám takové tušení, že to nejde asi z nějakých "politických" důvodů, ono by to nejspíš zabilo prodeje PC jako takových, což by se nelíbilo ani Intelu, ani Microsoftu, tak lepší obětovat mobilní platformu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím. Samozřejmě by to bylo o hodně lepší, než celé slavné Continuum, ale podle mého by to oslovilo asi tak stejně velkou skupinu zákazníků. Já od mobilu nechci desktop, byl by to příliš velký kompromis - buď by to byla úplná plečka (ve Windows světě), nebo by to bylo velké, těžké a vydrželo by to tak dvě hodiny na baterku, o praktičnosti pak těžko spekulovat.

Co mi přijde důležitější je volně přecházet mezi desktopem, mobilem a notebookem s tím, že se mi práce sama nějak "přenáší" mezi zařízeními. Toto už v podstatě podle mého celkem dobře plní Office 365 (nepoužívám, nemám zkušenost), ale stejně tak fungují dobře i různé web-based služby, takže taky trochu s křížkem po funuse...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Viacmenej s Vami súhlasím. mať plnohodnotné PC vo vrecku je stále ešte v nedohľadne, nakoľko batérie to nezvládajú. Samozrejme by sa nedalo čakať nejaké zložité výpočty, a práve preto je Continuum, ktorý ombedzuje použiteľnosť len na veci, ktoré mobilný HW zvládne bez zbytočného zaťaženia. Správne sa Contiuua chytilo HP, ktoré jednoducho pridalo desktopové aplikácie dostupné cez RDP, čo je podľa mňa aj to správne použitie Continuua keď chcem robiť aj niečo viac ako upraviť Word, odpísať na mail či pozrieť niečo na webe. Práve na to je dobré RDP, kde mi firma jednoducho v rámci výkonneho servera pustí prístup a ja môžem využívať niekoľkonásobne výkonnejšie zariadenie. Navyše ak je mobil v docku, ktorý je napojený do firmy cez ethernet, nepociťujem ani žiadne obmedzenie čo sa týka odozvy a tak sa z mobilu stáva jednoduchý tenký klient pri práci a viacmenej plnohodnotné zariadenie pri presunoch.

Office365 používam na moju veľkú spokojnosť, napr. doplním si po ceste do práce niečo do Excel tabuľky, či OneNote poznámok, sadnem za PC a hneď môžem pracovať s už upravenými súbormi. Jasne podobné veci zvládajú aj rôzne web služby, ale ak ste ich ešte nepoužívali na internetovom pripojení pod 5Mbps, tak neviete aké je to peklo, kým to celé načíta. Práve za týmto účelom vznikli aj natívne mobilné aplikácie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lumii 950 má kolega, se všemi dokinami apod. co MS dělá. Jako Continuum funguje celkem dobře, i když je to stále dost pomalé, ale je to věc, která je "fajn, proč ne", ale nic, co by mi "trhalo žíly", stejně se bez nějakého normálního stroje člověk neobejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to ekonomicky neprůchodné, vzhledem k počtu zákazníků, kteří by si to pořídili. Je totiž velký rozdíl mezi přáním pár IT nadšenců, kteří jsou z hlediska prodejů naprosto minoritní. A reálnými potřebami masy zákazníků. Kdo potřebuje mobilní počítač, má dnes obrovskou nabídku všeho možného. Telefon jako počítač by byl navíc nepraktický. To jako ho zapojím do doku, najednou mi zavolá zákazník, a já budu cpát hlavu k tomu doku? Nebo vytrhnu telefon v průběhu ukládání dat a po telefonátu dělám práci na novo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle má MS Continuum vyřešené. Mobil je na kabelu a dá se s ním při práci normálně telefonovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chodit po místnosti, odběhnout ke kolegovi do druhého kanclu, jít do kuchyňky? Zkuste se dívat na druhé jaký je běžný způsob života s telefonem. Osobně bych se nerad vracel k mému mládí s vytáčecím kotoučem a krouceným káblíkem při telefonování.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sedím u "PC", mohu telefonovat. Odcházím, beru si mobil s sebou.

Zcela chybně předpokládáte, že je to myšleno jako hlavní počítač pro práci. Není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem, pak ta feature je jen milé zpestření, ne killer app, jak bývá občas prezentována. A MS to opravdu propagoval, jako jediný PC pro práci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Telefonovat, posilat sms, a bla bla muzete u pocitace i dneska. Jsou na to aplikace. Treba Samsung ma SideSync. Existuji ale i dalsi. Osobne mi pridana hodnota Continua unika, pokud opravdu nezacne nabizet "plnohodnotne" (alespon na urovni rychlych netbooku) PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel x86 do mobilů zabil, už se nevyrábí a vyrábět nebudou. Dotoval je stále větší částkou, až s tím musel přestat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možná to nejde z důvodu spotřeby x86 procesorů

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

škoda telefónov Lumia. Ja aktuálne používam 640XL, čo je podľa mňa v poslednom čase jeden z najlepších telefónov aký sa dal (a stále ešte dá) kúpiť. Veľmi intenzívne uvažujem či nekúpim ešte jeden kúsok, ak by mi náhodou aktuálny prestal fungovať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, zda ta další záložní Lumia, pak nebude jen pěkný tlačítkový telefon. Protože to co o úspěchu a použitelnosti dotykáčů rozhoduje, je SW podpora a možnosti. A očekávám že tak jako to nevyřešil MS dodnes, tím méně se bude starat v blízké budoucnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pre každého je priorita iná: kým sa z toho bude dať volať, napísať SMS, fotiť či ísť cez prehliadač na internet tak mi to maximálne postačujem.
Nepotrebujem mať v telefóne aplikáciu zbytočné aplikácie (keď to preženiem: aplikáciu na výpočet pádu kvapky vo vákuu pri gravitácii Jupitera). Proste potrebujem aby to išlo, aby som si vedel dohľadať informácie, aby som vedel zavolať či prípadne aby ma telefón upozornil na nejaké udalosti v kalendári. A tieto veci pôjdu dovtedy kým sa nezmení radikálne web, či kým MS nezmení synchronizačné protokoly (čo tak skoro nebude). Takže sa nebojím a myslím že aj keby už Windows Store pre telefóny dostupný nebol tak nie je problém.

Navyše stále sa zabúda na to že MS nie je jediný producent W10M telefónov, ale je tu aj HP, Acer a zástup japonských a čínskych výrobcov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zástup? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi? Co se tyce HW mozna neni uplne spatny a pomer cena/vykon je dobra.
Ale nemam slov co jsou mobilni desitky za smejd. Mam povypinane vselijake notifikace krome sms/whatsup. Vcera v pul dvanacte v noci zarve notifikace "je potreba restartovat", protoze zas nejaky update. Odkladam update, abych se rano dozvedel, ze se restart provedl, a telefon ceka na zadani PINu, tj jsem byl celou noc nedostupny a nevedel o tom. Po updatu nechodil OneDrive, Excel... musel jsem znova obnovit prihlaseni k uctu MS...

Bohuzel, co update to nejaky problem. Podotykam, telefon mam v "defaultu", vlastne ani zadne aplikace, krom tech od MS.

Mam z toho systemu dost rozporuplny pocity. Cekal jsem platformu, ktera bude mit nejakou budoucnost, ale prakticky to vypada spis na neustale pridavani nedodelku, opravovani chyb a zanaseni chyb novych.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak 640 /XL se dají provozovat ještě s 8.1 a ty fungují dobře. Cca půl roku jsem používal 640 a spokojenost, ale P8 Lite s Androidem je IMHO už lepší, i když jsou tam věci, co mne oproti Win štvou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no takze se to chova stejne jako Windows na desktopu, aneb restarty, restarty a restarty a mezitim vyfuckovani nastaveni a pozadavku uzivatele ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám 550 a nemůžu si stěžovat. Koupil jsem za nějaký 100€. Asi koupím ještě jednu do zásoby, nebo nějaký vyšší model z výprodeje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se osvědčilo kupovat jen to, co bezprostředně potřebuji. U spotřební elektroniky na "koupě do šuplíku" vždy tratí spotřebitel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I když na mě mobilní Windows 10 zapůsobily poměrně přesvědčivě, k dokonalosti mají určitě daleko. Důkazem budiž zdánlivá blbost, že vyzvánění tón se po překopírování ze složky Downloads do složky Ringtones nezaregistroval pro výběr k vyzvánění, což lze prý udělat pouze překopírováním z externího PC???!!! O Androidu ani nemluvím. Prostě mobilní "chytré" OS jsou nedokonalé, hloupé a nepotřebuji je. Zdraví vás Nokia 1662-2.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ano bud pouzit app ze storu nebo nakopirovat pres USB kabel z PC jinak to nejde :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pouzivas system windows na telefonu od microsoftu... srovnavas tedy ferove s androidem na telefonu od google (=Nexus)? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho nejvetsi chybou bylo ukonceni vyvoje kompkatibility pro android aplikace.
Ano, kratkodobe z toho neni zadny zisk z Microsoft app storu, ale dlouhodobe by to znamenalo rozsireni zakladny...cimz by rostla sance i na zvyseni prodeje nativnich aplikaci..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ten byl ukoncen kvuli nizkym vykonum Lumii zvladla by to jen 930/950 ale vyvoj nastroje pro vyvojare pro prevod app pokracoval ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to len dobre.
Ked porovnam Xiaomi Redmi 2 (Snapdragon 410 Quad 1,2GHz 64-bit, RAM 1GB, interná 16GB+microSD) s rovnako drahou Lumiou 640 ( Snapdragon 400 Quad core 1.2 GHz, RAM 1 GB, interná pamäť 8 GB+microsd) tak Xiaomi je neporovnatelne pohodlnejsie, vyladenejsie a budem blby aj pouzitelnejsie vdaka aplikaciam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šmarjá, kolik těch rebootů Windows Mobile ještě bude?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale není reboot, tohle je shutdown.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ta platforma je živá... tento telefon byl v Kanadě vyprodanej za týden...

http://www8.hp.com/cz/cs/ads/elitex3/overview.html?source=aw&aid=7168&ju...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, a to jsem si zrovna posledních 10 let na tu Nokii tak zvyknul... hm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mě to trápí. Sám vlastním 640XL s LTE, je to svižné a funguje to. Teprve minulý týden jsem byl nucen provést něco jako reset, kdy mi nefungoval mobilní interfernet (po skoro roce používání). Ano, mám tam WP8.1 a nemám absolutně žádný důvod na "upgrade". V tom bude asi ten problém, co čtu o "WM" 10 není vůbec lichotivé a pokud to MS chce zaříznout, je jen otázkou času, jak dlouho bude tahle platforma žít, nemluvě o "zastaralé" 8.1.

Je to škoda, protože ten telefon v době koupě byl pořád velmi levný na HW, co nabízel (v tom okamžiku byl k mání snad jen nějakej šamšunt S mini a nebo neznámej číňan). K tomu na tom "low-end" HW běží nenáročný systém, který vyžije s minimem paměti i energie. Další důvod proč se mi to zalíbilo, tak zadní kamerka s 13Mpx spolu s lumia SW pořizuje opravdu kvalitní snímky. Aplikace ve store, ano, věděl jsem, že jich mnoho nebude, ale vždy jsem našel to, co jsem potřeboval (snad jedinej kompromis vůči ňadroidu - meteor a jízdnířády). Systém díky všem nenáviděným dláždicím dával smysl, zobrazovalo to na první pohled důležité informace - v mobilu to celé dávalo smysl.

Je to trochu škoda současného trhu a duševní nevyrovnanosti microsoftu. WP8.1 mi přijde celkem bezchybný, "WM" 10 je zřejmě nedodělanej zmetek (ostatně desktop na tom nebyl o moc lépe... a stále dělá průsery) a trh nechtěl "experimenty", tak se raději všichni drželi levného ňadroidu, nebo "dražšího" jablíčka. S aplikacemi to MS pohřbil nekompatibilitou WP7.x >> WP8.x a jak je to u "WM" 10, to nevím. Takže si tak trochu poštval proti sobě i vývojáře. Vypadá to, že na další OS tu asi není místo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U lumie 640xl se mi rozbil displej (fungoval každý druhý řádek, displej po chvíli fialověl). Na přechodnou dobu jsem měl xiaomi redmi note lte (s 2GB ram). Lumii jsem opravil a hned prodal. A to jsem byl docela velkej zástance windows phone. Trochu lituju mailového klienta a prohlížeče, ale jinak mi víc vyhovuje opět starej android...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Lumie končí, protože je nahradí Surface phone...
Ceny Surface founů budou ale brutální, takže nevím, zda platformu zachrání. Výkon ovšem také (detaily jsou různě, třeba i tady http://www.trustedreviews.com/opinions/surface-phone-release-date-specs-... )

Ad Continuum. Pokud chcete chodit po místnosti a telefonovat, můžete mít BT headset.
Ad restarty - stačí dát "active hours". Ještě se mi nestalo, aby se restartoval sám (mám Fast preview)
a vždy se zdvořile ptá (ale je třeba nastavit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Surface stále není potvrzený
2) a pokud přijde, tak přijde pozdě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mkrvosoft ruší všechno, jak se tak dívám - http://chytrehodinky.net/zarizeni-microsoft-band-3-se-letos-nedockame/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.