Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lumia 640 a 640 XL už nebudou aktualizované, Microsoft ukončil podporu

Ony ty Mumie zase tak špatné nebyly... Zabil to (zase) ten Ind co dostal za úkol nechat zkrachovat Microsoft. (asi karma za Elopa v Nukia) :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobně myslím, že Ballmer toho udělal pro MS více špatného než Nadella

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ony ty Mumie zase tak špatné nebyly."

Bill Gates by možná řekl, že Lumia 640 musí stačit každému. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jestli to lze takhle bagatelizovat. Balmer si pořídil hračku, nevěděl si s ní rady, začalo to MS potápět a tak vrazil kormidlo parníku nabírajícího vodu Nadelovi ať tím nějak prokormidluje. Ten jen odřezává mrtvé maso a vůbec... obecně té firmě chybí nápady a asi to nebude vina CEO, ale korporátní ztuhlosti celého MS.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neskutečná idiocie Microsoftu.

1) měli hotové windows na ARMu už asi 15 let - rozhodli se to totálně přeorat a znekompatibilnět (několikrát)
2) vyvynuli dost slušný mobilní windows opět na ARMu a hned ho umrtvili (windowsRT)
3) zcela ignorovali možnost použít X86 kompatibilní úsporný procesor od Intelu.
4) nepochopitelně nevzali nějaké X86 windows a prostě je nenacpali do telefonu s X86 procesorem. Naopak ještě to v podstatě licenčně znemožnili!!! - proto se žádná krabička s X86 windows a fungujícím telefonem nikdy nevyskytovala.
5) naprosto ignorovali jedinečnou možnost udělat z telefonu X86 kompatibilní počítač na kterém mohlo běžet cokoliv
6) místo toho se snažili o pochybné continuum na které stejně krom Wordu a spol. nejsou žádné aplikace.

7) Microsoft to totálně posral. Až mi umře 640XL tak holt Android - co se dá dělat :-( Apple určitě ne - jednou stačilo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No MS hlavně totálně posral, že chtěl za win peníze = komplikovaná licenční politika, do který se žádnej výrobce mobilů nehrnul...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1 Souhlas az na bod 7) Ja totiz Android mam a az telefon (SGS5) odejde nebo prestane byt pouzitelny, tak jsem ochoten zahodit vsechny vyhody, ktere smartphone nabizi a jit zpatky do nejakeho obycejneho telefonu, ktery umi jen volat. Android je fakt strasnej. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já tak nějak doufám že nová verze Androidu nebude trpět starými neduhy které měly všechny mé telefony s androideom od 2.3 po 4.1 - jen tak namátkou - naprosto nepřehledné ovládání (měl jsem asi 4-5 telefonů s různými androidy a nebyl jsem se zaboha schopen zorientovat), náhodná nemožnost přimout nebo vytočit libovolné číslo - mačkáte buton na obrazovce - ten reaguje ale hovor prostě nepřijmete - náhodné mizení kontaktů třeba na 1-2 h a pak se zase jakoby nic objeví - skvělá fičura - ty dvě hodiny jsem defakto nemohl telefonovat protože si čísla samozřejmě nepamatuju, Náhodné vytočení čísla v náhodný čas - "skvělá věc", ukončení hovoru cca 5-10s po tom co jsem stiskl tlačítko ukončit hovor - super věc když voláte s nějakým idiotem a máte pak potřebu si slovně ulevit..... a mohl bych pokračovat.

Opravdu mne nestrašte že tyhle neduhy androidů nejsou již vyřešeny. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx prehani..ja SG5 mam jako sluzebni telefon a je to v pohode. Zadna dramata se nekonaji. Pouzivam jej uz 2 roky, tak si myslim, ze bych o tom mohl neco uz vedet ;)
Ted mam novou A7ku a opravdu pohoda. Pritelkyne ma Note4 a taky funguje vsechn v pohode. Lidi co Vam budou tvrdit, ze Samsung laguje, ze to nefunguje a podobne nesmysly, tak mluvi z cesty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U redmaxe je to rukama. :-)

Jinak Samsung je z hlediska uživatele ok, jenom k tomu, co Xiaomi umí na Snapdragonu 425 potřebuje 8xx, ale to bývá uživateli celkem jedno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dost mozne. Ja to take beru ciste jako uzivatel, pro ktereho sledovani benchmarku a spol. je druhorade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to často rukama, ale uživatelé jsou různí a výrobce by měl systém udělat více stabilnější i za těch nejnepříznivějších podmínek.
Android bobtná a z toho nemám dobrý pocit až budu muset přejít z win na něco jiného :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne bobtna kazdy system, pokud se pouziva nerozumne a zazdim jej tunou applikaci, nemam misto na disku, atd.. Nevim, jestli tohle iOS zvlada lepe, ale tipnul bych si, ze v tom velky rozdil asi uplne nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu 3ks Samsung A3 2015, zakoupeno před rokem a pul za 6k jeden. Po updatu na novy android je to nepouzitelne, protoze laguje i ten podelany prohlizec, takze mi laskave neco povidej.
Samsung uz nikdy a popravde android taky ne.
Totalne dopraseny system, ktery jeste doprasi vyrobce a zkusenosti mam dost, zacinal jsem na htc one.
Ted mam firemni apple, ne proto ze bych ho chtel ale nic jineho u nas objednat nejde, a ? Vse funguje jak po masle. Osobne bych si to nekoupil, pac pomer cena / vykon je hroznej, ale chapu lidi co investuji a pouzivaji to. Android uz fakt ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A3 jsem nemel. Vim, ze drivejsi A3 verze meli ale malou pamet. Pokud jsou to dokonce jen 1GB verze, tak v tom pripade se opravdu nedivim. 1.5GB verze na dnesni pomery taky uz nestaci. Hold neni vsechno zlato co se trpiti...
To ze jste si vybral spatny model, to je blby..ale to neni obecny problem Androidu :)
A jinak, bavime se o A3, ktery byl uvedeny pred 3 lety jako "low verze" Androidu. To ze to bylo tehda predrazeny, to je jina vec. Krome toho A3 verze byla vzdy nejslabsi..spatny vyber, bohuzel.

ps: jen tak mezi nami..jakou mate verzi Jabka? Jen jestli srovnavame srovnatelne ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to právě ta verze s 1,5GB RAM, chodilo to nádherně a kromě jedné reklamace jsem těm telefonům neměl co vytknout a byli jsme spokojeni.
Potom přišel update a je to v podstatě nepoužitelné i po resetu, proč mě to tak dožralo ? Protože uplně stejně mi google zprasil nexus, postupnými updaty se to uplně přestalo hybat a nešlo to použít ani na prohlížení webu. Proto začínám mít na android silnou averzi, nepotřebuji zařízení na rok nebo dva.

Toliko k tomu, že to není obecný problém Androidu, možná ale Xiaomi a podobné jsou na tom lépe, ale zase nechat si koukat pod ruce od číňanů ?
A nesouhlasím, že jsem si vybral špatný model, měl jsem specifické požadavky a ty plnil na jedničku, dokud ho výrobce nezmrvil updatem systému.

Jabkoo Iphone SE 32

Nevím jestli uplně chápete merit věci, jde mi o to že ten telefon fungoval a byl v pohodě a vyhovoval a výrobce ho bricknul updatem SW, to samé mi udělal Google s Nexusem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přitom v diskusích o Androidu všichni křičí, že chtějí dlouhodobou podporu a nové verze několik let. :-)

Týmž lidem ale vadí upgrady Windows 10, přitom je to naprosto o tomtéž - mírný pokrok v mezích zákona, 2-3 nové funkce, často k ničemu, a sem tam nějaké to doprasení. :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pises nesmysly. Nemuzes srovanvat update Androidu a win10, ktere ti prekopaji nastaveni, znefunkcni drivery, odinstaluji aplikace a pokud mas opravdu smulu,tak ani nenabootujes.
Sorry, ale trosku selskeho rozumu by to chtelo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja te chapu, ale tohle je problem konkretniho modelu, bohuzel. Pokud je to jak pises, tak je to samozrejme politovanihodne a takovy upate by byt nemel. Neznam detaily, jestli je problem opravdu v updau nebo v necem jinem. Nicmene, porad se jedna o 3 roky stary mobil s 1,5GB pameti...na dnesni dobu opravdu nedostacujici. Napada mne primer k Applu, kdy udelal z iPhone 4(s) nepouzitelne cihly, take po takovem to "genialnim" updatu.
Za sebe jsem provedl napr. na SG5 update z 4.4.2 -> 5.x ->6.01 a problehlo to bez problemu. Dokonce si myslim, ze je ten mobil sviznejsi, nez byl drive. Podobny update na Note 4.
Takze bych to opravdu videl na problem konkretniho modelu, at je to to sebevice politovanihodne...
ps: A3 byl v minulosti opravdu "low cost - low level Android". Tohle je bohuzel fakt. Takze je treba se na to i takto divat. To ze byl predrazeny...to je jina vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro vsechny fandy jabka.. jak se zbavit lagovani u jablecnych produktu :))
https://www.technobezz.com/fix-lagging-iphone/
..takze on to opravdu neni jen problem starych Androidu a starych modelu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že odkazovaný článek je typický článek typu "Živě" o ničem. Většina těch rad je vycucaná z prstu a pokud někomu poněkud zadrhává telefon (protože má nový iOS na starém HW), obvykle jsou to zácuky v plynulých scrollech, tak v podstatě nic z toho nepomůže, bo to drhnutí je nedostatkem procesorového/grafického výkonu na špičky nových fičur. Jen pár rad je racionálních, jako vypnout doporučení Siri nebo 3D efekty, či obnovování náročných aplikací na pozadí.

Každopádně je pravda, že náročnost iOS stoupá verze od verze, takže starší modely zpomalují a zpomalují v reakcích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt o tomto presne je :) Vetsina tech, co si u Samsuidnich androidu ztezuji, se taky odkazuji na "historicke" modely. A samozrejme, kazdy kdo pouziva selsky rozum, tak chape, ze od 3 roky stareho mobilu nemuze ocekavat zazraky...
To stejne plati, pokud si ten mobil zaseru tunou balastu, ktery si na pozadi vytvori tisic nejakych bezicich sluzeb...
Jinymi slovy, Jabko stejne jako Android tohle tezko rozdychaji..
ps: Mam vedle sebe na stole asi mesic starou A7ku. Nemato zadny "TOP" HW a nevidel jsem za ten mesic jediny zasek a to je Samsunguv "stredni model", nikoliv S nebo Note rada. Zato ale vydrzi na baterku podstatne dele nez kterekoliv jabko ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak vsichni cekaji od low cost(vykon na urovni snap 200/400) nevykonneho mobilu zazraky a jeste vsechno cpou na suntovou SD kartu protoze maji variantu s 8/16GB :) a pak si koupi minimalne o 15-25k drazsi telefon a srovnavaji to s tim predeslym "krapem" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znovu, je mi uplně putna kdy byl ten mobil vyrobený a že je low cost dle vašeho názoru.
Koupil jsem si ho, protože měl malý displej, kvalitní tělo a dostatečný výkon. Na původním systému fungoval k plné spokojenosti, nesekal se a chodil velice svižně.
Následně mi ho výrobce Samsung zneschopnil updatem na novy android, který jsem ani nechtěl.
Chápete už ten základní princip ? Já jsem ten update nechtěl a způsobil, že to zařízení je nepoužitelné (k mé smůle ve třech kusech).
Google mi s nexus udělal to samé, to znamená že to není záležitost značky, ale vlastnost Androidu který je verzi od verze nenažranější.
V Samsungu musí pracovat asi dost idiotů, když nejsou schopni to na daném modelu otestovat a prostě to tam neposílat. Výsledek ? Od Samsungu si už nikdy nic nekoupím, což je ta nejlepší forma protestu.

EDIT
Zázraky jsem nečekal, věděl jsem co kupuji. Jen jsem nepředpokládal, že to výrobce po roce brickne.
SD kartu používám originální samsung evo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to mate plne pravo. Budte na nej nastvany a nejlepe vsude napiste svou zkusenost.
Jinak pro Vasi informaci..updatovat jste jej nemusel, neni to Windows10...
ps: jeste je moznost se podivat do diskusi, jestli neni postup, jak to obejit. Zaroven, muzete, vratit do tovarniho nastaveni a taky Vam to pojede.
ps2:Mozna by jste mohl byt trosku fleibilnejsi..ale ono nadavat (byt opravnene), je jednodussi :)

A jinak pokud mate pocit, ze je to jen ten hrozny Samsung a Android..tak si to myslete klidne dal :))) .. nekteri majitele jablek jsou jineho nazoru.
https://www.google.de/search?q=iphone+lagging+after+update&ie=utf-8&oe=u...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujalo me to s tovarnim nastavenim, to prece ale nevrati puvodni verzi, zkousel jsem to a zustala nova.
Jasne muzu to rootnout a nahrat puvodni verzi, ale to je zas den prace, protoze to normalne nedelam.
Nepochopil jsem tu poznamku na flexibilitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje hard a factory reset. Factory reset ti nastavi telefon do puvodnuho nastavení, kdyz byl zakoupen. Tudiz vymaze vsechna nastavení data a aplikace a vrati verzi androidu se kterou byl phone distribuován. Je to sice oprus, ale pokud mas telefon 'nefunkcni', tak je to cesta. Pak muzes zkusit experimentovat s updaty..obcas jsem cetl, ze nektere upgrady nefunguji dobre z duvodu toho, ze system byl prilis 'zasrany'. Coz po faktory reset nehrozi, takze je tu sance, ze to muze fungovat dobre. Pokud ne a upgrade je opravdu nad sily dane verze mobilu...Jednoduse bych updatoval o jednu verzi mene a pak vypnul aktualizace. Mobil ti bude fungovat fuert stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vynecham problem upgradu, tak s cim jsem se vetsinou setkal bylo, ze uzivatel mobil 'zasral' prilis velkym poctem aplikaci, ktere bezi s sluzbou na pozadi. Pak vetsinou staci to trochu pobdohode promaznout a zase to funguje. Taky je dobry se oodivat, co zere nejvic pameti, ala treba facebook virus, na ktere ty telefony s 1,5GB Ram a mensi bejsou bohuzel moc stavene. Obcas zlobi i ruzne aplikace co zobrazuji treba na zamknutou obrazovku apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ovladani - UI se zlepsilo, launcher muzes nainstalovat libovolny, ja pouzivam NOVA premium.

nemoznost prijmout cislo - v tu chvili dojde k vytizeni telefonu jinyma akcema na pozadi a protoze Android stale neumi dat telefonu okamzitou prioritu, hovor neprijmete - stale normalka.

nahodne mizeni kontaktu na "chvili" - ano stale pretrvava

nahodne vytoceni cisla - nikdy jsem nic takoveho nezazil

ukonceni hovoru okamzite - nezazil jsem, ale mohl byt podobny problem vytizeni telefonu, kdy telefonni aplikace proste nema absolutni prioritu, to je mozne, bohuzel ale obavam se, ze toto nema na Androidu reseni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

-Nahodne mizeni kontaktu jsem nevidel..a to pouzivam Samsung mobily ruznych verzi 4 roky. 2 roky SG5, 1 rok Note2, 1 rok Note4. A rok pouzivani SG3.
-Nemoznost prijmout cislo si take nevybavuji. Zajimalo by mne, ale jakyma srackama mate ten telefon zadelany, ze neco takoveho "existuje"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A dovetek.. SG5 je 3,5 roku stary model. V dnesni dobe je taky potreba k tomu prihlednout; proroze ten vyvoj sel hodne dopredu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemoznost prijmout cislo mohu potvrdit i na novejsim Huawei P9 lite, ma kamaradka. Zbytek je opravdu s Androidu 5.1 SGS4 a SGS5, ale nemyslim, ze se od te doby neco zlepsilo. Google zasadne stare chyby neopravuje a akorat pridava funkce a nove chyby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tri poznamky..
- SG5 ma update na Android 6.0.1 Pokud nemas upgradovano, tak bohuzel...
- Problemy s prijimanim hovoru jsem mel treba i na Nokii. Rad bych videl nejaky rozumny dukaz, ze je to opravdu Androidem a ne napr. lokalnim pritezenim BTSky v danem miste, potazmo problem s citlivosti na signal daneho modelu....
- opet srvovnavat SG5 3.5 let stary model s dneskem je tak trochu nefer. Ten mobil je dostacujici, stejne jako je napr. i Note2, ktery jsem letos par mesicu docasne pouzival. Ale je potreba si uvedomit, ze dnes to opravdu uz neni 'top' produkt a patri spise uz do mobilni historie.
:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.