Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft více než v Silverlightu vidí budoucnost v HTML5

Nevidím budoucnost v Microsoftu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím budoucnost pro tento svět ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ostatně jak by vubec balmer mohl verit v uspech silverlightu, takovy fantasta zase není :-) tato technologie vedle flashe jen paběrkuje a nemá šanci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv je lepší než flash.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nesouhlasim, flash se alespon adobe snaží vyvýjet multiplatformě (iphone, android, linux, windows, ...) ale microsoft je badna zmetku kteri by se o to ani nepokusili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to se misto Microsoftu pokousi Novel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iphone ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si hlavně dovolil takovou otázku - je vůbec flash (a další takový věci) k něčemu třeba? Napadají mě tak videa, ale tam se situace brzo změní. Pak už je to jenom oblast bannerů nebo zvrhlých návrhů stránek (komplet "stránky" ve flashi mě dokážou obzvlášť potěšit - tam si říkám, jestli to vůbec může někdo myslet jenom trošku vážně). A když se to vezme kolem a kolem, flash je vlastně šíleně neekologická záležitost - dost vytěžuje procesor (stačí pár blbých reklam a slabší stroj a je to dost poznat), a tudíž zvyšuje spotřebu energie, častokrát kvůli ničemu :-/. Jsem asi trošku OT, ale osobně bych si dost dobře dokázal představit web čistě na HTML(5) + javascriptu (ten jenom s rozumem) a nic víc prakticky netřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto bude trochu OT ale chytim sa jednej vety z clanku. A to ze casom budu webove aplikacie uplne vyzerat ako desktopove.

Vsetci sa uz pomaly 10 rokov idu potrhat za webovymi aplikaciami, vsetko sa presuva na net, do prehliadacov, z ktorych sa stali najdolezitejsie aplikacie na desktope. Kazdy ich (web apps) ospevuje ake to je dokonale, vsetko pchame na net, hura do cloudov a desktopy nam uz v podstate asi 10 rokov netreba.

A tych istych 10 rokov sa vyvojari babru s otrasnym html, standardami a hlavne ich roznou nepodporou a implementaciou ktoru musia obchadzat, naozaj pre aplikacie absolutne nevhodnym bezstavovym http protokolom, ktory musia obchadzat a kazdy pc vizionar vas pri co len minimalnej kacirskej myslienke ze weby nie su buducnost ide umlatit palicou.

A preco to vsetko? Aby sme sa po N rokoch dopracovali k tomu, ze webove aplikacie BUDU VYZERAT ROVNAKO AKO TIE DESKTOPOVE.

Som naozaj sam kto v tomto upornom snazeni ohnut cely web tak, ze praclik je v porovnani s tym jemne zvlnena ciara, len aby sme dosiahli to, co uz 20 rokov na PC normalne funguje, nevidi ziadny vyznam?

Nevravim tu o tom, ze web treba zrusit, len s technickymi moznostami ktore mame k dispozicii by sme sa konecne mali na tu web bublinu vykaslat a vratit aplikacie tam kde patria, na desktop. A nech vyuzivaju to, co im internet ponuka a vsetky vyhody "webovych aplikacii".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Aplikace patří na desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.