Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft vydal Internet Explorer 11 pro Windows 7

:-/ Zase bude voser s nastavovanim Group Policy...Stejne jak pri slavnym prichodu IE10...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Používám FF, zkoušel jsem i Chrome, který se bohužel postupem času stal dost pomalým a při otevření 20+ záložek mě baští tolik paměti, že je nepoužitelný. Tak jsem zpět u FF :).
IE8,9,10 jsem taky čas od času používal na ne-mém PC. A musím říct, že pocitově mnohem rychleji načíta stránky. A netrpěl cukavostí na přejavascriptovaných + CSS3 transformace využívajících webech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

20 je jeste fajn, ale co takovych 200 ... :)
Ale nakonec jsem preci jenom nasel reseni .. FF totiz zere cca stejne, ale umi uvolnovat neaktivni, Chrome to neumi, ale extension TabMemFree to resi. Akorat to ma chyby, musel jsem blokovat jeho chozeni na svoji domovskou stranku a neni komatabilni so session buddy (nekdy zblbnul, ale back o jeden zpatky to poresil). Jeste mozna to same dela The Great Suspender, ktery kompatabilni so session buddy je.
Toz vyzkousej .. pak mi misto stabilne 3GB zere uz jenom 1GB neco .. uz se to konecne da pouzivat. Nicmene, mam pocit, ze onedlouho ho stejne asi budu muset poslat nekam. FF podle mne take za chvili bude tam, kde chrome, toz nevim co dalsi .. KMeleon se nevyviji, SeaMonkey nevim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nedávno jsem jel na IE a když jsem hledal náhradu někde mezi velkými hráči, tak jsem narazil sice na banální, ale pro mě zásadní problém. Zkuste napsat diit a pak stisknout kombinaci Ctrl+Enter. U Opery a Chrome automaticky doplnili .com, což mě nedostalo na stránku co jsem chtěl, jen FF a IE mi to dopsalo koncovku .cz. Takže jsem teď na FF. A proč přechod? No protože IE v XPčkách byl již opravdu pravěký a bylo třeba jít s dobou a moderníma funkcema (mno teda hlavně záložky). Třeba je to teď jinak, ale teď nemám potřebu hledat něco jiného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

opera:
tools->preferences->advanced->network->server name completion
Nástroje/Nastavení/Pokročilé/Síť - Automatické dokončování adres

http://img527.imageshack.us/img527/8382/beznzvuui4.png

opera next
nástroje/nastavení/myš a klávesnice/upravit-do vyhledávání napsat "autocompl" a změnit com na cz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka, proč ho používám... Nejspíš proto, že mi vyhovuje, ne? Nehodlám si z browseru dělat kombajn, který zvládne všechno, co PC umí, používám jej k lezení po internetu. A na to bohatě stačí - není (pro mě) důvod zanášet si OS nějakým dalším programem, se kterým bych dělal totéž.

A - jen tak mimochodem - "tržní" podíl IE stoupá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*A - jen tak mimochodem - "tržní" podíl IE stoupá.*

Možná to souvisí s IA uživatelů, které taky ... (doplň co chceš)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže ono to tak je. Browser je dnes nadneseně řečeno systém v sytému. Platí to víceméně pro všechny. Já používám nejvíce Chrome a IE mám jako alternativu, IE hlavně používá má manželka. Stáhl jsem 11 a po restartu najedu na seznam a chci přehrát Pád Aztécké říše a ono nic. Budu se muset podívat čím to je. Tohle se u Chromu ještě nestalo. Zřejmě budu muset něco doinstalovat. Ale to je právě ta přívětivost Chromu že u něho tohle řešit nemusíte a BFU to kvituje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Stalo se mi něco podobného u IE 10, problém je pravděpodobně ve Flashi, zkuste přes Ovládací panely - Flash Player vymazat jeho cache, je to poslední záložka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OK díky

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to nepomůže - IE je tak nový že ho starý Flash nepoznal - ukázala se hláška o zastaralosti prohlížeče :) a po instalaci nejnovější verze rovnou bílá stránka. Takže MS vypustil betu na kterou omylem někdo dal nálepku RTM....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Skus rezim kompatibility.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, on je rozdíl používat prohlížeč "na takové to domácí žvýkání, nebo spíš brouzdání", a nebo ho používat skutečně efektivně a využívat víc vlastností než jen to, že prohlížeč umí záložky a dá se do něj zadat webová adresa...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem byl "násilím" donucený po upgradu na W8.1 (a tedy IE11) přejít plně na FF - do té doby jsem používal v práci na obchodní portály IE a na ostatní weby FF, ale ty problémy co nastaly po upgradu mne dotlačily k opuštění IE (nebyl to jeden velký problém, ale spousta drobností co znepříjemňují život, možná řešitelných, ale už jsem na to neměl náladu)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já IE používám takřka výhradně pro práci s aplikacemi v práci, které na jiném prohlížeči nefungují nebo fungují s potížemi (v první řadě mohu jmenovat Siebel a SAP). Jinak si vystačím s Maxthonem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není maxthon náhodou postaven na jádru IE? Podle wiki to sedne, samozřejmě tam přidali ještě webkit, ale to nic nemění na tom, že je to jen browser který bere z jiného.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

IE pouze tam kde byl problém, což dřív byl internet banking dnes už asi nic. spíš mě se.. jak se vyvíjí nová opera, udělali z toho browser pro blbečky kde půlka nastavení na které jsem byl u 12.xx zvyklý prostě zmizla nebo není normálně dostupná... no ale včera jsem u kámoše řešil cosi s chromem, došlo mi odkud to operáci pobrali, tam toho nastavení je snad ještě méně :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uhadl jsi skoro presne. Opera pri prechodu na novou verzi vymenila svoje vlastni jadro za jadro webkit. A ktere dalsi prohlizece pouzivaji jadro webkit? Safari a Chrome.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

operu lze este sathnout ve verzi 12.xx

ta opera next stoji za starou backoru . .. ma trochu lepsi speeddial a jinak je k nicemu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opera Next je AFAIK jen označení pro "vývojovou" větev Opery... Jinak je fakt, že aktuálně je Opera dost zkriplená, doufám, že chybějící spousta vlastností ze starých dobrých Presto verzí je jen dočasná, protože jinak by to bylo dost zlý, nevím, co bych pak používal za prohlížeč :-(. Mně Opera (do 12.xx) naprosto co do všemožných funkcí naprosto vyhovuje a je to takřka ideální prohlížeč, jediné, co bych snad vytknul, je občasná nestabilita (sem tam se objeví v nějaké verzi a pak zase zmizí, resp. se ještě objeví jen v nějakých specifických případech, a ne vždy se podaří najít příčinu) nebo poněkud divné chování (např. že zobrazí nějakou stránku, jako by vůbec nenačetla styly) apod... ale celkově vzato pořád pro mě nejlepší prohlížeč.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No já stále používám verzi 12.16. novější nechci !
Verze 12 mi na starém PC(AMD Le1620+X1250) podstatně rychleji pracuje s O365 a Google Docs. M
ožná přejdu až na verzi 19.xx+, pokud splní to co píší v changelogu.

Nevím přesně proč přešli na webkit, nicméně je to napadanější vykreslovací engine dle grafů.
Opera 17+ a IE11 mají jednu a to dost debilní vlastnost. Přestaly na nich fungovat sofistikované systémy používající javu. Jeden za všechny Oracle Beehive central. U Opery 17 se to dá různě naklikat a počkat si, ale IE11 ukáže doje...stránku, rozhozené rámce a i IE6 to zobrazí lépe o IE10 ani nemluvě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

novy IE11 zmenil AGENT-STRING, takze ho nepoznají ani nektere Microsoft web aplikace a nefunguji /třeba Exchange 2010 Outlook Web Access [OWA]/ ;o((

http://www.itwire.com/opinion-and-analysis/the-wired-cio/61955-windows-8...

me Compatability nepomaha, jen ten InPrivate browsing

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Owa moc nepoužívám, ale teď jsem zkusil Win81/IE11 na našem firemním OWA a vše funguje bez problémů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejen to.
Totálně zk...il miniaplikace. Joo, vím, už nejsou podporované, ale přesto...
Hodiny zmizí úplně a měny získají neodolatelnou barvu.
https://imageshack.com/i/n5rkcrj
https://imageshack.com/i/5nv982j

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc ho nepouzivat-proc pouzivat alternativy, ktere se tvari jako lepsi a cool?
Protoze nejsou lepsi, proto zustavam u IE. Prohlizec neni modla, je to jenom dalsi aplikace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak záleží na tom, jak moc ho používáš a co všechno od něj čekáš...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

IE8 resp. IE9 pod W7 pouzivam, pretoze som nan zvyknuty a nic mi tam nechyba...
ale vyssie verzie nebudem, pretoze:
a/ nie su aj pod XP
b/ vyzeraju ako GRC menom metro

Kedze su dnes vsetky prehliadace `mensie zlo` tak popritom pouzivam FF portable.

Pouzivam aj CHROME hlavne na downloadovanie, ale ten JEDINE PORTABLE EDICIA!!!!!!!
(sprava sa ako trojan, a firma google sa mi nim uplne zhnusila pretoze nakonfigurovat aj najzakladnejsie veci je s nim orgia :o(
-nehladiac nato, ze ma namoj vkus prilis `basic` dizajn

p.s.
fasistickemu microsoftu zelam posledne roky odchod do pekla, mozno sa casom odhodlam aj odstrihnut IE uplne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim o vysvetlenie analogie vyssej verzie IE ako 9 s Windows XP (od aprila 2014 nepodporovaného systemu), ked aj napriek tomu pouzivas W7.
Co je na tomto fasisticke a metroidne?
http://dopice.sk/7Dx

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam hlavne XP, takze tam som s IE8 skoncil, ale aj na W7 sa do update IE9 nehrniem -> kedze poopravim sa vyzera tento konkretne `googloidne`
(jak je dnes moda bud to robit a`la metro alebo google :o( )

ani google chrome nepouzivam na bezne browsovanie prave kvoli na moj vkus horsej ergonomii ovladania (vzhlad by sa dal prekusnut), a uz keby som si uz mal `zvykat` tak urcite nie na IE, prave kvoli tomu `fasizmu` MS...

a k tomu fasizmu -> MS cca od r. 2005 ma sklon nie prisposobovat svoj marketing a politiku zelaniam zakaznikov, ale naopak vykonstruuje si `svoj` pristup, ktory sa snazi v ramci socialneho inzinierstva nasilne nanucovat ludom vyuzivajuc svoju poziciu na trhu!!!

Je to aj velmi hlupe od nich, pretoze su ochotni obetovat aj kus slabsich pozicii ktore maju aktualne napr. v browseroch ci AV v mene tejto politiky, vymenou za nula cela nic percent, ktore ziskaju na percentach svojho noveho OS zneprijemnovanim zivota SVOJICH ZAKAZNIKOV - aj to len na ukor VLASTNEHO starsieho OS!!! (t.j. `kanibalizacia`)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já používám IE hlavně na přehrávání flashe. V IE je bezkonkurenčně nejrychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po vyzkoušení můžu říct, že jiný známý webový prohlížeč nemá na rychlost IE.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No...ja pouzivam IE, protože nejak nemam důvod používat nic jiného. Mohl bych používat asi cokoliv jiného a nevadilo by mi to, ani by mi to nijak nepomohlo. Nepouzivam jediny plugin, nebo něco takového - nepotrebuji to k nicemu...

Respektive jsem zacal pouzival IE "na všechno, co mi nevadi, ze někdo vidi" a pak mam nejaky firefox, kde mam zakazanou veškerou historii, ukladani hesel a podobne, to na lezeni po vecech, o kterých nesmí vedet manželka:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí v IE Nástroje - Procházení se službou InPrivate. FF máte zbytečně navíc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

IE používám na vše spojené s mojí prací, bo tam nehrozí FRPP (Flašové reklamy požírající procesor :-). ale na takové to brousení světem jedině FF s povinnou protichemickou výbavičkou :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych slyšel od lidí co upgradovali z opery 12.16 na vyšší a nové jádro, proč tak udělali? Co z toho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam jak O12 tak O18/Next. Opera 12 je u me vyvojovej nastroj. DragonFly podle me porad nema konkurenci. Opera 18 potom slouzi jako normalni browser.

Presel jsem kvuli tomu, ze Opera 12 laguje a postupne se zpomaluje, kdyz ma hodne tabu. Ve chvili, kdy se nacita vic tabu naraz mi mrzne ovladani a vubec se chova jako FF ;). Nova Opera necuka v podstate nikdy a zvladne tolik tabu kolik je pameti.
Asi nejstupidnejsi vlastnosti novy Opery je skryti protokolu v adress baru. Kterou CHOROU mysl napadlo, ze nepotrebuju videt http/https! Kdyby to aspon nekde v advanced settings slo zmenit jako u stary Opery.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Důvod k upgradu zmizel :-)

Operu 12.16 zpomaluje především Oracle(Java). Javové rámce Google mail,doc...
Ale debil jsem upgradoval na IE11 a tam nerozjedu žádný webovou aplikaci Oracle(kdo by to řekl), takže Opera z nouze cnost :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

preco som ho dodnes nevymenil? Skusal som rozne alternativy, ale to bolo este v casoch IE 6, 7, 8.. od IE9 prichadzam na to, ze je to stale lepsie a nemam dovod spekulovat. Rozumny dovod na to nemam. Jednoducho mi vyhovuje asi ergonomia. Mam este v zalohe FF, ale to len pre ladenie webu. Chrome nakolko nemam gugel ucet a on si ho stale pyta, doskusal moju trpezlivost.

Jaj, a aby som nezabudol. Aktivne som zacal pouzivat IE s vyuzivanim sluzieb Windows Live. Jednoducho jeden ekosystem, dokopy kompatibilny.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nevím, co tak úžasného mi jiné prohlížeče nabídnou? To, že je to alternativa je príma pro ty, co chtějí stůj co stůj alternativu, ale Web používám od roku 94, kdy MS neměl opravdu nic a na webu také nebylo opravdu nic, než pár obřích firem a několik webů v češtině.

Začínal jsem na Mosaicu/NetScapu raných verzí s tím, že 3 a 4 od Netscape byly nejlepší prohlížeče vůbec (myslím rozdílem proti konkurenci). Poté jsem chvíli používal Operu a od verze 6 používám IE.
V některých kruzích je populární nadávat na MS a používat alternativu. Bohužel nevím, proč bych to u IE dělal, umí vše co potřebuju a funguje rychle a stabilně.

Jiná věc je třeba Media Player, který opravdu nemám nainstalovaný a FooBar s DVBViewerem jej spolehlivě a elegantně zastoupí. Ostatně i Office mám MS a legální a nevím, proč se trápit s alternativou, učit se týdny zkratky a podobně, když v práci jedu na IE a Office od MS.

Takže otázku bych položil, co od MS nahrazujete a proč?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.