Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft vydal první náplast pro jednu problémovou srpnovou aktualizaci

"Microsoft důrazně doporučuje, aby zákazníci odinstalovali aktualizaci KB2982791 ještě před samotnou instalací nové aktualizace KB2993651" Hmm pozdě, už tam mám obě dvě. Co mi Microsoft doporučí teď?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V FAQ se uvádí, že je "doporučeno" ji odinstalovat před instalací nové aktualizace. Tedy není problém ji odstranit dodatečně i po instalaci. Je to spíše taková prevence...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec jsem odinstaloval obě dvě a nechal windows update nainstalovat tu novou znovu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Divam se na tu KB2982791 a je oznacena jako pending restart:o) Uvidim, jestli neco uvidim:o)
EDIT: I'm back:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta řada uživatelů, co měla problém, bylo 0,1% uživatelů, tedy podle MS. Je to dost.

Co mě rozhodně nepobavilo, je, že jsem si tu opravu také nainstaloval, aniž bych odinstaloval tu předchozí. Opustil jsem to včera ve stavu požadavku na restart s tím, že to na noc stejně vypnu. Teď mě napadlo se tam podívat a ten požadavek na restart tam tvrdnul pořád! Odinstaloval jsem tedy tu vadnou, záplatu, reboot a teprve pak se to dodělalo. Blázinec. Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost nebo jsem nějaká výjimka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zatím tam mám obě a vypadá to, že updater je pomatený. Při příležitosti nejblížšího resetu ji nejspíše taky zruším a uvidím, co to udělá :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Je myslím logické že MS vydal nové aktualizace pod novým názvem, doporučení pro Windows Server Update Services (WSUS) bylo nejprve označit aktualizace k odstranění z klientů a pak jejích odmítnutí z WSUSu.

Pak mě napadá proč by odinstalování aktualizací nemohl provádět i Windows Update klient pro běžné uživatele, když je to možné přes WSUS? Jedině snad ž MS nechce zbytečně způsobovat další problémy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo mě to taky - jenže jsme závislí na tom, co napadne programátory.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A dá se někde nastavit předem, které aktualizace nechci nainstalovat (stáhnout)?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já čtu sice IT weby, tak jsem něco věděl, ale tyhle rady "MS důsledně dopouručuje odinstalovat KBxyz" jsou tedy poměrně šokatní. Navíc většina BFU bude mít celkem problém pochopit, že něco co se samo nebo na souhlas nainstalovalo by bylo třeba "ručně" odinstalovat, musí jít na určité místečko, vyhledat řádek s vemi podivným názvem v hromadě stejně podivných.

Když to má někdo na plnou automatiku, tak se stane co? Ta vadná se sama odinstaluje? Jestli ne, tak je to pěkná amatéřina. Dost mě překvapuje, že windows update s takovou eventualitou zřejmě vůbec nepočítá (jako že by se současná záplata "zeptala", že mám nainstalovánu "neplatnou verzi" a jestli si neráčím přát jí nejdříve odinstalovat).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já hlavně nevidím důvod, proč by nějaká odinstalace byla potřeba. Pokud vydám opravenou záplatu pod novým číslem a s novější verzí knihoven, tak to prostě tu starou musí přepsat i bez čehokoliv dalšího.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problém je asi v tom, že ta vadná měla více chyb, tahle novější opravuje jen jednu z nich. Problémy s fonty na některých strojích zůstávají a je asi lepši tu vadnou záplatu odinstalovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je možné. Takže je to taková polooprava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záplaty asi běžně jen přepíšou vybrané knihovny a služby (čímž bezezbytku nahradí ty původní), tato záplata evidentně nepřepíše vše z té původní (předpokládám, že se některé problémy nevyřešily), tudiž MS doporučuje odinstalaci. Co nechápu je to, že instalační skript nové záplaty nedokáže ošetřit problémy staré (když mají mnoho společného).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.