Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft zakáže pirátům Download Center

Že je to s těmi ochranami pořád baví, stejně se najde způsob jak obejít i toto. Kdyby raději investovali ty peníze a snahu do jiných oblastí, bylo by to mnohem lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) hehehe presne tak treba na to aby to psali rovnou korektne a zadne zaplaty se tak delat nemusely!! :):)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase to Microsoft posere a ani ty správny užívatelia sa tam nedostanú. Bude treba zase nejakú záplatu. A ako si ju stiahnem, keď sa tam nedostanem? Určite Bill bude musieť dať do systému nejakého špehúňa. Takže Microsoft si to nejak nedomyslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

at me uz nesere, za ty prachy by mel navalit poradny a bezchybny software, smejd jeden

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi gol je, ze prave poctivy uzivatele, ktery si system poctive koupili namisto vyhod maji jen same trapeni. O WinXP ani nemluve. Staci, kdyz si koupite novy MB a chcete preinstalovat Windouze, tak je potreba volat na MS a zadat si znovu aktivaci. Nedejboze, kdyz je nejakej systemovej problem a musite pocitac parkrat preinstalovat. Ale na toto tema tu jiz bylo mraky clanku. A vsadim se, ze zase poctivy uzivatele, co maji system legalne zase budou upet a crackeri se budou smat :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plně souhlasím, jen ať těm pirátským okýnkám pěkně ukážou :-) Možná to lidi potom motivuje zamyslet se nad alternativami :-) (Windows mi byly OEM vnuceny při koupi notebooku, dodnes je mi těch peněz líto :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nakonec se i toto obrati proti majitelum legalnich windows .
Duvod ? Majitele nelegalnich licenci nebudou mit moznost ani slozitejsim zpusobem zaplatovat svuj system.
Vysledek bude u lidi na malych sitich u lokalnich provideru tragicky. Site zamorene viry ktere na wifi spojenich zpusobi praktickou neprostupnost site.
Takze muj osobni nazor je ze se autor tohoto clanku dost myli. Lide neprestanou pouzivat nelegalni windows , akorat se vic problemu zpusobi i legalnim vlastnikum windows.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duvod, proc i nelegalnim uzivatelum povolit winupdate je ten, ze pak jejich zavirovane a nezazaplatovane kompy budou ohrozovat cely internet internet. A proc? Protoze wokna jsou deravy jak reseto!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V prilohach casaku ty updaty vychazej taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ja mel za to, ze i pod Linuxem jsou ruzne emulatory win (pokud nekdo chce/musi pouzivat soft napsany pod win - a pokud to mrkvosrot zakaze stahovat - tak uz to nebude az tak uplne free :-( ) - takze ze by opet krok proti uzivatelum konkurencnich platforem???? Uz vidim ty zaloby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna, ze by stalo za zminku, ze Download Center NENI Windows Update...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se dozvi uzivatel, ze si jen mysli, ze ma legalni kopii Windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem co sa vzrusujete, vsetko ide cracknut a nechapem ake vyhody chcu mat legalny uzivatelia, ked windowsu je jedno, kto je majitel, ale aky je, tak to uz jedno nieje :) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to dobre chapu, tak z nelagalnich Woken to nestahnu, ale z legalnich jo. Tak to proste s tahnu z tech legalnich (nebo z linuxu?) a pak to prenesu ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše bych za tím hledal nějakou alibistickou taškařici ze strany MS. Co by z toho MS měl, aby si uživatel, lhostejno zda (i)legální, nemohl stáhnout WMP? Tím by si jen zmenšil uživatelskou základnu a tak by hůře prosazoval svoje standardy, v tomto případě kodek, který má zájem prosadit do spotřební elektroniky.
Spíše jde o to, aby něco podnikl a pak to odpískal. Aby mohl, kdyby z nějakého důvodu musel k soudu, říct, zkoušeli jsme to, měli jsme snahu ale, smůla, nešlo to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coze??? Warezaci nebudou mit pristup ke skvelym vydobytkum lidstva ve forme Windows Media Player a MSN Messenger? A odkud ted chudaci budou stahovat vsechen ten svely software? Konec sveta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Asi jsi to nečetl pořádně. Nejde o Windows Update ale Download Center.
Anders: Však to v texu je napsané: "s Windows Update to nemá nic společného, to je jiná služba!"
Milan: Právě tou testovací ověřovací službou. Jde o řádně koupená Windows, která byla vyrobena na černém trhu. Nevím, jestli MS pak uživateli nějak pomůže, v každém případě pak budou zkoumat, kde si je pořídil, aby padělatele dopadli. Třeba dostanou (uživatelé) genrální pardon a hojit se budou ny černých výrobcích, to netuším.
fotr: WMP ten uživatel už má z instalace Widnws, jen si ho nebude moci upgradovat (třeba).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně beru WinXP jako největší šrot, jaký Mrkvosoft doposud vydal. V mém případě i 4x instalace za jeden den (na jednu instalaci 30 min., tak proč neladit OS dle sebe), dokud systém není plně funkční dle mých představ. A u XP je to fakt náročné. Zlaté Win98SE, nic lepšího pro seřízení dle představ není. XP jsou cíleny pro blbce a analfabety a zkušenější uživatelé trpí a trpí ty jejch vynucené nesmysly systému, které se hold nedají upravit (a když jo, pak jenom přes registr).
Za takovýchto dalších podmínek, kdo si pořídí Jdousy? To raději Linux nebo jiný OS a přispůsobit aplikace i sebe.
Už jen SP2 pro XP, záhy záplatovaný dalším SP ::)) + složitě sehnat aktivaci po instalaci XP (ne všichni žijí ve městě a mají tel. a net)....to rozhodně svědčí o spolehlivosti, kvalitě a vstřícnosti Mrkvosoftu vůdči zákazníkům. Taky jsem ještě nezjistil, kde si SP2 stáhnout a na email MS mlčí - ticho po pěšině. Se stabilitou XP je to už teď u štíru a až tam dám SP2, že to bude lepší, možná, uvidíme. Jen se k němu nějak dostat.
Netvrdím, že vše od MS je k ničemu, ale měli by se nad sebou zamyslet. Např. když 1 Audio CD bude stát 50-100 Kč, kdo by si pak dělal duplikát a proč?? Ale když stoji 500Kč, to jen z trucu si každy tu kopii udělá - prodej bude nízký, počet kopií poroste.....atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin194.108.51.85: Ja vim, ze je to ve clanku napsane, ale pravdepodobne to (Eric3,Martin @ 194.228.43.1,Petrik,Bobby a jini) necetli poradne :-)

Jo jeste by mozna stalo za uvahu doplnit pismeno m v vazvu clanku ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Martin: Vyhody mit budes ;), pri kazdy navsteve to po tobe bude chtit 20timistny SN + 80timisny overovaci kod (vse samozrejme nutno nadatlovat rucne, neco jako ctrl+c a ctrl+v fungovat nebude) + nahlas odrikas modlitbu na tema "O nas svaty operacni system M$ ..." ). Tim se overi tve vyznani a trpelivost. Po te absolvujes odber (vsech) telnich tekutin aby se overila tva totoznost. A nasledne te to necha stahnou nejnovejsi M$ player, ktery pri prehravani cehokoli vnimatelneho bude pozadovat uhradu podle nejnovsich DRM. Pokud bys nahodou chtel prehravat vlastni dilo, budes vsazen do zelez a zalit do pasu betonem. M$ preci nejlip vi co chces. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin@194.108.51.85: Ja vim, ze je to ve clanku napsane, ale pravdepodobne to (Eric3,Martin @ 194.228.43.1,Petrik,Bobby a jini) necetli poradne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsme u porusovani tech prav http://stoplusjedna.newton.cz/so18a18a.asp
:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se zas M$ neco povedlo :)  V praci, kavarne, skole, knihovne atd... sou widle vetsinou legalne Tak proc si tam nezajit (pomoci nejakyho softu) zjistit to cislo stahnout si ti aktualizace (ty redistributed varianty) a poslat si to na mejl.... problem je vyřešen a nic nemusim crackovat. To ani nezminuju corporated verze.
Jedina vec kterou timdle M$ dokazal je ze jestli toto opravdu zavedou tak se viry zacnou sirit mnohem rychleji, cvasteji atd... protoze neni nad lahudku v podobe nezaplatovanyho win XP... vcera po instalaci winXP+ firewall pak teprve sit trvalo cca 15min do prvnmiho kontaktu s necim co se pokouselo dostat do pc...
Ale co se M$ docela  povedlo je SP2 sice sem se toho bal ale blokovani dialeru atd. funguje paradne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc by to nemelo jit ? Proste proto, ze se ti nepovede aktivovat jednu kopii windows na dvou ruznejch rozdilnejch hardwarech :-)))) Proste pri aktivaci na tebe vyskoci "Pirated Copy Detected, your IP adress is logged and send to BSA", coz je klasicka funkce Windows XP uz uvedeni na trh. Ad CD za 50 Kc - pokud bude tvuj vyrobni naklad 300 Kc, tak to asi taky nebudes prodavat za 50 Kc, ze ne ? To samy DVD. Vyrobni naklad na jednu kopii pri 5000 prodanejch kusech (u 90% titulu fantasie) je cca 400 Kc na kus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders - ty zase nectes poradne muj prispevek vid :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobby: no jo, sorry ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2doro:
si myslim, ze u teba bude problem skor medzi stolickou a klavesnicou, nez u MS. SP2 sa da stiahnut velmi lahko a uz aj na tejto stranka bola ta adresa uverejnena. To nehovorim o ostatnich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostatně s tím se dá jen souhlasit, proč bych já, který jsem za Windows zaplatil nemalý obnos, neměl mít proti pirátům nějaké výhody.
Srandisto, to budes mit skvelou vyhodu oproti piratum - aby sis neco stahl tak budes muset dokazovat ze nejsi pirat.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..se budu muset podívat, jestli už to je lehce dostupné. Lehce dostupné myslím stáhnutí po několika kliknutích, což se mi při posledním pokusu rozhodně nepodařilo. Automaticky bych to neriskoval. Prostě nemám čas ani chuť, rochnit se na stránkách MS.
O ceně DVD sem se ale nezmínil (nemám přehled, tak se v tom nerýpu). Kolikpakto ale stoji výroba CD...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Druhy Martin , ale pochopil jsem to dobre windows update nefunguje na spatne crackly windows uz dlouho ....
 
Ted uz clovek s nelegalnimi window nestahne zaplaty ani z download center, tam vzdy byli taky k dispozici. Se staci podivat na clanky tu na CDR ktere vedli k zaplatam v XP. Ted to lide nestahnou a nazaplatuji. Pripadne budou patche tahat z pofidernich webu primo s virama ?
A vysledek? He videl jste co u lokalniho providera co ma wifi udela slusny virovy utok po lokalni siti ?
Muzete mit 10 krat zaplacene windows a na net se nedostanete. Proste zase jeden problem prehral microsoft na nekoho druheho kdyz mu to napisete tak vam odpovi to je problem vaseho providera, ze nejede mu sit. No vlastne ani nemate pravo mu psat protoze mate oem verzi , obratte se na dodavatele vaseho HW. 
A samorzejeme cim vic nezaplatovanych kompu tim rychleji se infekce siri.
 
Takze prodam OEM WIN XP Profesional protoze mi licence bude stejne na houby kdyz mi net pojede tak jednou tydne kdyz provider donuti vsechny si vycistit komp. A sakrys ja OEM verzi prodat nesmim ze ? :))
Martin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders:
"pirátů Download Center" ?
To neni spatne, to je jihocesky ty pikadore :-))))))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O pet let pozdeji pri instalaci nejnovejsi verze windows se uzivateli na obrazovce objevilo hlaseni:
 
Protipiratska sluzba systemu Windows zjistila, ze instalacni program systemu Windows vytvoril na disku C nelegalni kopii souboru ntoskrnl.dll. Vaše oční duhovka byla oskenovana a odeslana BSA. Instalace systemu Windows bude nyni ukoncena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cely clanok je neseny v nejakom zvlastnom (mierne povedane) pohlade na
vec. Stahovanie z MS webu nema ziadnu relevanciu k legalnosti pouzivanych OS a aplikacii. Nie je nic tazke pridat do kazdeho sw
cast kodu, ktory bude kontrolovat uvedenu vlastnost pri instalacii.
Tymto sposobom by vsak tazko zamedzili pouzitiu alternativnych metod,
OS a pod. Ze si zvolili tuto argumentaciu je smiesne, a ludom by sa
uz konecne mali otvorit oci, ze sa jedna iba o dalsie obmedzovanie
(ci dokonca likvidovanie) konkurencie a pokracovanie v znamych
praktikach zneuzivania monopolneho postavenia na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kono: Článek se nese jen na tom co MS vypustil do světa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vubec mi to neni jasne. Kde chce Microsoft zakazat piratum pristup na www Download Centrum? V MSIE? Neni nahodou dobre skrytym jadrem one tiskove zpravy, ze MS rusi Download Centrum pres HTTP a do budoucna bude vse nutne stahovat pouze pres Windows Update?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dimik: Ne. Přečti si to ještě jednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Ale ano :-). Zamysli se nad tim jeste jednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.