Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec Internet Exploreru? Microsoft jej nejspíš zařízne

novy ms browser = tabletova metroidna hovadina, ne dik

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslim, hlavne jde o novy engine a ten je v podstate oddeleny od GUI. IE ma uz ted metro a win32 GUI.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nic nevíš a už jsi proti. Zajímavé. Doma to děláš taky? :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

uz ho ukazovali na prezentaci takze vim dost, je to touch sračka

a nic ine to ani byt nemoze cely w8/10 je touch sracka

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Takže opravdu nic nevíš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se na ten Spartan těším - ale obávám se zároveň, že budu zklamán...
V současnosti používám FireFox. Předtím Chrome. Ale ani jeden mě nesednul. Chrom je strašně pomalý a u FF se obávám každé aktualizace, co zase rozbije :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa obavas kazdej aktualizacie FF, tak pouzi Firefox ESR (Extended Support Release).
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/faq/

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To by me vazne zajimalo co s tim delas ze se ti na Firefoxu neco rozbilo ? Pouzivam ho snad od zacatku ale nikdy se mi na nem nic nepos.alo. Zvlast po aktualizaci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě dokonce jedna verze způsobovala i BSOD. Další byla zase v pohodě :) Teď naposledy rozbili vyhledávací pole (to vedle adresního řádku, které asi moc lidí nepoužívá). Nejde v něm pomocí kurzoru označovat. Zatím to neopravili. Je toho víc. Ale ono to může být často způsobeno tím, že jsem vývojář webových aplikací a používám ho velmi intezivně 8-10h denně. A možná i v situacích, které obyčejný uživatel nikdy neřešil.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No tak vyzkouseno,vybirani preklikem i bezne kurzorem i dvouklikem funkcni, asi to mas rozbite ty. :D
Vyvojar nejsem ale i tak ho pouzivam rekneme 8 - 12 denne ale jede mi 24/7. Obcas je potreba restart ale ten jen spise kvuli flashi ktery je obcas opravdu nenazrany.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když se objeví to malé okno s našeptáváním a výběrem vyhledávače, tak není možné označovat text v textboxu tažením myši. Musím zmáčknout ESC, tím se okno schová a pak to jde. Dělá mě to na všech počítačích. Tak nevim, co dělám špatně :) Dokud tam bylo to staré našeptávání bez výběru vyhledávače (cca 3 verze zpátky), tak to normálně šlo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aha tak to mas asi pravdu. Mi to nejak neprislo , bez Esc druhy klik a slo to. Ale toto treba beru jako opravdu prkotinu. Akorat me vzdy stve kdyz je v mode zrovna na neco nadavat. Jednou Firefox , jindy zase Chrome/Chromium vzapeti Amd nebo Nvidia potom se to zase otoci treba na MS a potom zase na neco jineho. A ve vysledku zjistis ze zato treba nemuze ani jedna ze zminenych firem ale treba blbost uzivatele ktery nekde neco pomajstruje(najednou je z neho velky hacker/ladic), zapomene co vsechno provedl a prestane to fungovat nebo se zacnou vyskytovat chyby a pady a muzou za to ty zminene firmy. On prece ne, on nic neudelal. :DDD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

35.0.1 nasledne aj 36.0.1 na win7 neprejavuje sa to. Normalne oznacim mysou pri zobrazenej napovede cast toho textu ... ale mozno to bude tym, ze FF mam cisty, bez doplnkov iba na urcite veci. Primarne mam operu ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me osobne treba takhle znefunkcnili funkci Psanim vyhledavat text na strance - zrusili tlacitka Vpred a Zpet a diky tomu se to neda pouzivat. Tohle se stalo nekdy ve verzich pod 10.
Navic prestoze updatuji primo v prohlizeci, nedavno jsem musel vse vymazat a kompletne prinstalovat, nebot mizely zobrazovane stranky, obcas nefungovala funkce Obnovit zavreny panel, atd.
Dale musim mit doplnek na to, abych mohl mit tlacitka v pro me optimalnim poradi, nebot nakonfigurovat si je podle sebe je ted zakazano.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No já tedy nevím, ale jestli je řeč o FFtak tlačítka jsem si onehdá po oficiálním zmizení naházel zpět, umístil je kam chci a od té doby tam jsou a nové pokusy mi je vzít FF nedělá. Vpřed vzad, domů, obnovit atd. Vše v zabudovaném nastavení "přizpůsobit", operace na 30 s.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, FF má hezké tlačítko pojmenované "Přizpůsobit", kde si člověk může vše nastavit (vyházet nepotřebné věci, naházet tlačítka, která se mu hodí, a mnohem víc).

Už to bude minimálně rok, co jsem si tak upravil Firefox, a všechny nové verze pořád drží nastavení, které jsem si jednou vytvořil :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Chrome je pomaly? Vzdyt je to snad nejrychlejsi prohlizec co jsem kdy pouzival, a to je (kvuli praci) casto zkousim skoro vsechny. Co mas pomaly?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

V desítkách mají být obě jádra - IE bude kromě Tridentu umět použít i Edge. Ostatně to umí i v TP. Jestli bude "Spartan" umět použít i Trident, to se neví, podle původních zpráv ano. Důvod - zpětná kompatibilita pro firmy, bez té by byly desítky korporacím neprodejné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vsiml si nekdo, ze ten posledni graf (IE vs Murder rate) je prakticky ucebnicovy priklad, jak lhat s vyuzitim grafu ? (jakoze nic proti diit, predpokladam ze ten graf delal byl odnekud prevzat) - na prave strane (procenta IE) je 30% az 90%, kdezto na leve je 14000 az 18000...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by tedy někdo ten graf bral vážně ;-) Zejména v kontextu těch předchozích obrázků.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, vsechny jsou fajn :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To neni lhani :-)

To se jen nakresli graf a pak se pro osu X a Y zvoli takove jednotky, aby odpovidaly grafu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No však proto tu je, ne? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neberes se trosku moc vazne?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Primarne pouzivam FF, ale IE je proste lepsi .... je rychejsi i zobrazovani stranek je takove lepsi a rychlejsi ... kdybych prisel na to, jak jednoduse prenest profil (ano, asi by to bylo 5 minut guglovani:o), tak bych asi regulerne presel. Ve FF se mi seka youtube, vlastne vsechny videa, je to proste takove cele pomale a vyzira to i neumerne moc pameti. IE 11, co je na W8 je proste po technicke strance asi lepsi, ale uz jsem si na FF zvykl .... verim ale, ze i pro IE jsou stejne pluginy, ktere pouzivam .... vlastne jen mouse gestures.
Proste IE patrne uz hodne dlouho neni ta sracka jak byla v dobe IE5 nebo 6, kdyz jsem presel na maxthon a pak FF.
Jinak z konkurecne treba chrome je uplna hruza, to jsem vzdal hned. Je to silene pomale a neohrabane, navic to asi vsechno spicluje a pouziva nastaveni pres globalni IE .... proste dalsi gugli nedodelek.
Na i7 doma i v praci bezi jednoznacne nejlip IE .... je spousta webu, ktere mi na FF proste nejedou, obcas nenacitaji obrazky atd, ale na IE to jede perfektne.
Ale ano, vuci IE mam nejakou podvedomou averzi. Na tabletu je dotykovy IE uber spicka (neni lepsi alternativa na zadnem mobilnim systemu - ani zdaleka) a pouzivam ho vyhradne, ale na desktopu k nemu mam jakysi odpor:)
Tezko rict, co prinese spartan ...... kazdopadne, abych rekl pravdu ... je mi to na jednu stranu jedno, ale na druhou ..... asi ho zkusim:o) .... mozna je ta averze vuci IE dnes fakt jenom v nazvu. A pro firemni pouziti je vlastne IE a FF3.6 jedinou stabilni veci, takze tam se asi nic nemeni.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vidis ... a zase klikaj na minuska :-) Holt nejit s cool davem se nevyplaci ...

Osobne pouzivam na svych strojich IE Only... od verze 8 se to jen lepsi a lepsi. Obvykle sem slychaval, ze IE neumi spravne vykreslit tohle a tamto.... ale to uz neslychavam, fanusci alternativ nejak sice hlasite nechteji priznat "no, vlastne uz to kresli docela dobre"... tak proste o tehle casti mlci.
Castejs se pak ale mluvi o "rychlosti" ... chrome je nejrychlejsi - no vlastne neni, von podvadi ... firefox ma nejvice doplnku - teda pokud se to neprezene a pak ho doplnky totalne zasekaj! Bohuzel, tohle je tak individualni zalezitost ... protoze v testech muzete dokazat, ze nejrychlejsi je kterykoliv z velke trojice. Tenhle pomaleji akceleruje? Ok, ale ten vykon v scitani Javascriptem!!!

Osobne mam spise technicke duvody - google is evil, bohuzel ... pokus protlacit mi do pocitace celou programovou platformu, ktera jako na oko potrebuje chrome ... abych si pricichnul k Chrome OS je otravny! Nicmene, ze mi prenastavi interni takt sytemu tak, aby Chrome dosahoval lepsich vysledku ... prestoze se pak system probouzi kazdou milisekundu a vyzere mi baterku v notebooku ci talbetu ... to nechci!

Firefox ... nikdy sem ho dlouho nepouzival, pac navaznost na starsi produkty Mozilla je hroziva (shazovalo windows i linux). Cisteni pocitacu znamych od doplnku, ktere jim "vypnuli internet" (proste tak pomale, ze se stranky nedali skoro nacist) ... to me taky varovalo.
Nicmene hlavni duvod proc sem nikdy nemel FF ... je bezpecnost! Javovske applety, ktere sem kdysi psal mohli vykonat v pocitaci temer cokoliv ... a i po nahlasene kriticke bezpecnostni chybe se problem neresil dalsi dva roky - holt protoze se nevedelo jak v FF oddelit dve Javy. Deravost jadra je pak proslula .... ostatne duvod proc Chrome ma Webkit navic obehnany sandboxem.

Bude mi vadit kdyz odstranej nazev Internet Explorer .... jo! bude! Ten nazev je pojmem a prestoze MS konecne dostal od korporaci impuls, ze muze opustit vestavenou kompatibilitu s chybovym vykreslovanim starsich prohlizecu (nejen IE !!!) - tedy tim co trident umi a ostatni spise ne, tedy poznat, ze stranka je spatne a ze ma v sobe urcite zastarale "postupy", ktere autor pouzival aby hackem/blbosti udelal konkretni vzhled - tak si nemyslim ze by EDGE (jehoz vykreslovani je vyvojarum zname uz dlouho) mel byt nejakou revoluci ....

Ostatne vubec nemam dobry pocit z aktualniho myslenkoveho postupu MS v rukou Nadely podlehat internetovemu hypu a odrezavat nesmyslne cokoliv,.... podbizeni se blbostma nebylo to co pritahlo tuny vyvojaru prave k MS platforme (a monopol to taky nebyl!). Humburgerove menu, nezajistilo miliony prodanych Lumii.... a cortana na Androidu povede jen k jedinemu - budou se muset zacit zivit stejnou prasarnou jakou Google....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

IE je v mnoha smeroch odladenejsi a funkcnejsi ako FF alebo Chrome. Google s Chrome zacalo akcelerovat v cislovani a vydavani verzii a mam pocit ze obcas ten ich js engine si viac domysla ako naozaj interpretuje. Casto java scripty sa seknu alebo sa zacnu chovat divne. Mozilla z FF tiez naskocila do vlaku vydavania verzii a cislovania o sto sest a pritom ich browser je jednoducho rozbity a postaveny na niektorych starych zakladoch. Ale bohuzial oba maju dobru uzivatelsku zakladnu a tym aj vela uzitocnych a dobrych pluginov a to je to co IE najviac chyba. Napriklad Adblock fungujuci ako vo FF alebo Chrome. Ten co je pre IE jednoducho je taky bastl. Tak isto developerske pluginy a celkovo vychytavky. V tomto je IE proste pozadu :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"js engine si viac domysla"
"Casto java scripty sa seknu alebo sa zacnu chovat divne"

Obavam se, ze tomu se nevyhnes. Kdyz si vemes, ze kdysi byl pokus - zvanej XHTML a ten mel zabrzdit prasatka, ktere v HTML psali uzaviraci znacky jak se jim zachtelo, a browser musel vestit z krystalove koule, kde ma co byt - tak tendle pokus skoncil tak, ze mame HTML5 a po XHTML ani slychu, tj zvitezili prasatka a browser musi vestit porad vic. Neni duvod si myslet, ze v JS pisou o moc lip.

A aby to nebylo moc jednoduche, tak W3C udelalo z HTML5 antistandard - zeptej se 15 webaru co je HTML5 a dostanes 17 ruznych odpovedi; plus browsery si taky pridali svoje, a protoze se jim nechtelo cekat na standard od W3C, kratili si cas tim ze pridavali kdejake cool featury, ktere pak konkurence rychle doimplementovala, ale pro jistotu mirne jinak....

Vysledkem je - kupodivu - totalni chaos, a kdo nechce skoncit v bohnicich, musi pouzivat tuny JS knihoven. Jo a kdo nepouziva asynchronni udalosti, neni cool a in, ale desna vykopavka. Co se stane, kdyby ty udalosti nahodou prisli v jinem poradi, nebo neprisli vubec, spravny programator neresi. Mas prece tlacitko reload ! ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.