Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft znovu zakáže makra v Office, která povolil, poté co je zakázal

Další zazmrdovaná firma :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kam Ind vkročí...

A ještě k těm indům, začal jsem sledovat anglický YT kanál, kde si chlápek dělá srandičky ze scammerů. Viděl jsem pár dílů, co mne ale zaujalo bylo to, že zatím pokaždé jsou ti zloději partička s indickým přízvukem. A jak jsou neuvěřitelně vteklí a agresivní, když jim ten jejich podvod nevychází. Jako by považovali krádež za svoje právo. Verbež.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nie ze by som ich tym isiel ospravedlnovat, ale v indii, zvlast v mestach je bezne pretlak 2000 uchadzacov na jednu poziciu. hoc aj uplne nekvalifikovanu a blbo platenu, ako zametac ulic.

scammerske "call-centra" platia na miestne pomery dobre, plus clovek dostava nejake tie % z toho, co vyscamuje, takze je to lukravitny zamestnavatel. na pracu netreba vysoku kvalifikaciu, po anglicky vie v indii kazdy druhy a do scamovacich technik cloveka zaucia. Navyse maju L1, L2 ako pri supporte, takze ak sa niekto ukaze ako tazsi oriesok, hodia to skusenejsiemu.

v niektorych mestach su tam potom cele stvrte, alebo nahustene budovy, kde tito ludia sedia. mladi proste nechceli ostat na vidieku, odisli do mesta a tam nevedia najst pracu. tak beru, co pride.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jim ani v nejmenším nezávidím, ale nedává jim to právo okrádat ostatní, ještě to drze vést jako legitimní byznys. Vypovídá to celkem nehezký obrázek o celé mentalitě národa. Pak není divu, že vydání Arc od Intelu vypadá spíš jako scam.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako u každého podvodu, blbec ten kdo naletí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To opět není omluva. Ne každý má počítačový talent a ne každý se narodil s exkluzivním IQ, ale to z nich nedělá podřadné lidi, aby je někdo mohl okrádat. Podřadní lidé jsou ti, co se takto chovají jako sv*ně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Abys čelil Indovi nepotřebuješ exklusivní IQ, možná tak nějaký hodně podprůměrný. Každej člověk by měl párkrát naletět, aby se vrátil zpátky do reality a získal zkušenosti. Já jsem taky kdysi naletěl, budu brečet, že to není moje osobní odpovědnost a nebo se z toho poučím?

Další věc, lidi rozčiluje tahle "bezprostřední" trestná činnost, ale klidně se nechají systémově okrádat (a taky zadlužovat) obcí, státem, politiky, ČEZem, EU, Německem v naprosto obludné míře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Terčem podvodu se může stát úplně každý.

V některých případech dokonce nechat se podvést může být ta rozumnější varianta.
(Například ve firmě může být výhodnější akceptovat určité množství podvodů, než nasadit postup, který sice podvody eliminuje, ale jinak je daleko dražší, složitější a pro všechny otravnější.
Nebo třeba může být rozumnější neřešit sem tam nějaký podvůdek od klienta, ze kterého jinak máte hromadu peněz.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsou placeny příslušné daně je nákup a následný prodej naprosto legitimní byznys.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když otevřeli 35 000 nových pozic u železnice v době covidu, tak se jim přihlásilo 12,5 mil. uchazečů, až takovej mazec to tam je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom je, že mě to už vůbec nepřekvapuje... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Makra? Ne, nejhorší je, kam všude se ten zparchantělej excel nasral (jinak to ani říct nejde) a co všechno (a jak!) v něm užovky páchají. Celkem dobře chápu cestu nejmenšího odporu, tj. systém "nikdo mi nepomůže, tak si to udělám po svém v excelu," ale kolik tahle nákolenní řešení nakonec stojí, právě na problémech se zpětnou kompatibilitou, add-in hellem, apod., to asi nikdo nevyčíslí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

taky automotive priemysel je napriklad na exceli postaveny cely. reporty z meetingov, reporty z callov so zakaznikom, tyzdenne vykazy, reporty z testovania. do excelovskej tabulky a suphotam na sharovany disk. ked si clovek najde nejake tutorialy napriklad od Vector Informatik, co je jeden z najvacsich dodavatelov SW v automotive, tak niektore z nich obsahuju formulku "vytvorte si excelovy sheet na (...)". to sa cele deje paralelne s nejakym normalnym project managementom. v tom horsom pripade na niecom 30 rokov splesnivetom, co vypadlo z IBM.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A už jste narazil na Cobol?

PS: A tentokráte za to nemůže major Terazky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to od MS krok dobrým směrem. Akorát je potřeba ty věci dělat víc kontinuálně. Ono je to vůbec škoda, že v Microsoftu občas střílí od boku, taková velká firma a nemá žádnou dlouhodobou koncepci, je to škoda.
Aby nakonec nedopadli jako Google, kde vždycky s něčím přijdou, za měsíc zjistí, že to nikdo nechce nebo že se jim to nehodí do koncepce a zase s tím odejdou. Člověk se pak bojí ty věci od Googlu používat, protože můžou fungovat třeba ten měsíc a k čemu to pak je.
Třeba ta herní platforma Google Stadia, já to hned říkal, pozor na to, to nedopadne dobře a zruší to, raději to ani nebudu zkoušet. A co se stalo? Google to zrušil. Typické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google Stadia porad existuje/funguje, ne?
Jedine, co se zatim zavrelo, bylo "Stadia Games and Entertainment" studio, ktere pro to melo publikovat exluzivni tituly, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesnáším, když někdo vysílá signály.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je blby, bez mobilu se dneska clovek uz moc neobejde.
A vsechna mobilni komunikacni zarizeni bez vysilani signalu nefunguji, ani to bezdratove nabijeni mobilu ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepíšu něco, ale někdo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, na vysílání signálů máme v ČR jednoho specialistu, neřku-li experta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono konsenzus je, ze ked sa clovek dopracuje k tomu, ze fakt efektivne v Exceli pouziva makra, tak vlastne dospel do stadia, ked je Excel ten najnevhodnejsi nastroj na to, co robi. Vlastne sam seba tym katapultoval do 90. rokov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Keď sme u M$ viete o tom že niektoré funkcie Excelu ako "UNIQUE" alebo "SEQUENCE" sú len v Office365 ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou?

SEQUENCE function
Excel for Microsoft 365. Excel for Microsoft 365 for Mac, Excel for the web, Excel 2021, Excel 2021 for Mac, Excel for iPad, Excel for iPhone, Excel for Android tablets, Excel for Android phones

https://support.microsoft.com/en-us/office/sequence-function-57467a98-57...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V office 2007 až 2019 neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To má být něco divnýho, že nová funkce není ve starých verzích software?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvoj problém je že stále myslíš len na seba a svoje potreby. Darmo budeme mať vo firme najnovšiu verziu excelu, keď výsledné dokumenty nebudú u našich zákazníkov dobre fungovať lebo tak 90% z nich stále beží maximálne tak na Office2016.
Mimochodom sada príkazov z Dynamic array functions bola v Office365 už v dobe pred vydaním Office2016 !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekompatibilita je problém, který existuje od úsvitu IT a prakticky nemá moc řešení. Firma musí z něčeho žít takže ne, do starýho software nikdo nebude přidávat nový funkce. Na druhou stranu Microsoft byl hodnej a dal ti tam právě skriptovací jazyk, kterým můžeš chybějící funkci vyřešit skrz různý verze.

A stále to je lepší jak konkurence, která nabízí snad jen online řešení s měsíčním paušálem kde navíc můžeš zapomenout na nějaký lokální soubory a nebo, že by to někdo hromadně používal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádná firma nedává nové funkce do starých verzí. A Microsoft aspoň dává nejdelší podporu, tj. security updaty. Gaunter objevil Ameriku a to si říká IT expert.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Office 365 je taková m**ka, jejíž specifickou vlastností je, že se vlastně furt upgraduje na nejnovější verzi. Je to jako nainstalovat si Office 2016 a jednoho krásnýho dne člověk zjistí, že se mu to samo upgradovalo na Office 2019 a pak Office 2021 a tak dále. Tož proto.
Má to přesně tu debilní vlastnost většiny cloudových věcí: člověk to absolutně nemá pod kontrolou, dělá si to, co chce a mění se to pod rukama dle vlastního uvážení (tj. dle uvážení tvůrce).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas Gaunter a podobní nemůžou fňukat, že půlka lidí jim běží na 6 let staré verzi, která neobsahuje důležitou funkci XY, bez které jsme nemohli celé ty roky žít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím jsem se setkal u nás ve firmě. Měl jsem normální Office 2016, zatímco „manažeři“ si nahodili Office 365 a udělali v tom nějaký shit, který na základě nějakých vstupních dat na jednom listu generoval všechny ostatní listy. Já to sice otevřel, ale jak jsem si chtěl v těch vygenerovaných listech něco filtrovat, totálně se to rozjebalo a už to nešlo spravit ani opětovným vypnutím filtru. Jo, používalo to nějakou novou funkci. Nejdřív jsem si to nechal upgradovat na Office 2019 a když tu samou hovainu udělali znovu (v novém souboru zase nějaká funkce vyžadující novější Office), tak jsem skončil na Office 365 taky.
Fakt je, že od tý doby je prostě klid. Sice se mi ty aplikace měněj pod rukama a co bylo jednou tuhle, je najednou támhle (to platí hlavně o Utlouku - méně zdatní uživatelé a takové ty cvičené opice z toho šílí, protože jim do jejich klidu a řádu furt někdo hází nějaký novoty), ale jinak celkem v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úpřimně nevím proč se tolik "jančí" kolem Excelu.

98% uživalů používá z Excelu tolik, co jim poskytne libovolný Spreadsheet (Co alespoň trochu aktuální. Ty verze z 8-bitových počítačů by to zvládnout nemusely)

Pro ten zbytek je Excel tou horší volbou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.