Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoftí Bing „se inspiruje“ výsledky vyhledávání u Google

No asi musíme goolákům věřit, že to tak je. Ale ony si ty super korporace stejně kopírují navzájem všechno možné :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Googlu bych taky moc nevěřil, jak jinak si vysvětlit podmínky využívání jeho služeb, kde v podstatě píšou, že všechno, co tam nahraješ je tvoje a dáváš jim neomezenou licenci na používání a šíření (i třetím stranám) dané "věci".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tato formulace podmínky se nachází skoro na všech online službách. Takže je jen na uživateli, zda bude službě věřit nebo ne. Musí s daty nějak pracovat, aby služba fungovala. Jelikož nejsou skutečnými vlastníky dat, tak s tím vlastně nemohou pracovat. Proto potřebuji od uživatele souhlas s těmito daty pracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mnohem víc mě zaráží, že Bing toolbar zachytává co píše uživatel v prohlížeči a posílá Microsoftu. Problém asi bude nejen v Bing toolbaru.
- Když se podíváte na PDFforge Toolbar přibalený v oblíbenému PDFCreatoru, tak existuje podezření, že obsahuje spyware
http://en.wikipedia.org/wiki/PDFCreator

- Toolbary mi smrdí už dávno, tím že zmenšují okno prohlížeče. Nyní ale pozoruji, že je to pouze vrcholek ledovce.
- Co smrdí to je prohnilé... a zejména toolbary.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tož že se chytne na „mbzrxpgjys“ Yahoo, to mne trošku překvapilo (očekával bych propracovanější enginu, než Bing), ale že Rim Company bude na prvním místě i u Lycos: http://search.lycos.com/?tab=web&query=mbzrxpgjys&diktfc=CFAB47D6F4F1A4D...
tak to mne docela překvapilo, stejně jako že se chytla i Altavista: http://us.yhs4.search.yahoo.com/yhs/search?fr=altavista&fr=altavista&ita... (která hledá zřejmě přes yahoo/bing)
AOL odolalo, stejně jako Mahalo a další méně významné vyhledávače…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to krapet nechapu. Borci z guglu si nainstalovali bing toolbar. Pak zadavali nejake dotazy a klikali na nejakou stranku, pricemz ta se postupem casu presunula na prvni misto:o) To je fakt genialni! To MS asi musel objevit ameriku, kdyz odkazy tridi dle relevance (jak ji uzivatele chteji) nez podle cehokoliv jineho:o))) To je skutecny skandal, za to by meli nekoho zavrit ... patrne nekoho kdo s tim napadem, patrne nekdy pred 50ti lety, prisel. A nebo ze by bing toolbar sniffoval aktivitu vyhledavani a pak podle toho vyvozoval zavery z hlediska lepsiho vyhledavani? To by bylo vazne skandalni, zvlaste pak z pohledu guglu, ktery si k tomuto ucelu stvoril svuj paskvil jmenem chrome, ktery mimochodem posila do guglu vsechno co se napise do toolbaru, ikdyz si to pak clovek rozmysli .... zvlaste zajimave to muze byt, kdyz se clovekovi presune do adresy fokus a tam omylem zada heslo. A to nikomu nevadi, tim se parta onanistiku z guglu nechvali, ale tim, ze MS tridi vysledky inteligentne podle toho, co uzivatele hledaji a na ktere strance ve skutecnosti nekonec skonci, tak to je skutecna BOMBA!!! Vzhledem k tomu, ze gugl to dela uplne stejne (navic se svym chrome mnohem efektivnej po vzoru velkeho bratra), tak se asi o iniciative par elevu z guglu v oficialni tiskove zprave nikde nedocteme:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je tu drobný rozdíl - google toolbar při svém používání posílá data na svůj server (mimochodem ve FF se to dá vypnout dvěmi kliknutími (teda doufám ;) ) a Bing toolbar posílá zadaná data a výsledky při používání cizího vyhledávání bez ptaní a podle toho upravuje vlastní vyhledávání. Je to košer?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2wift: Mozna by bylo vhodne pro priste zjistit trochu informaci a nejlip oficialnich vyjadreni, nez zvolit takovy "aha blesk" nadpis. Na prirazovani vetsiho durazu na veci, ktere uzivatele hledaji a kde to nakonec ve skutecnosti najdou, mi prijde tak nejak, jak to rict, normalni a logicke ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Aha blesk" nadpis by vypadal takto: "Bing opisuje výsledky vyhledávání od Google". A faktem je, že by to byla taky pravda.

Tys podle mě nepochopil pointu. To, že na relevanci výsledků vyhledávání má vliv i to, na co uživatelé po zadání dotazu kliknou, je celkem normální. Pointa je v tom, že Bing se dívá na to, na co uživatelé klikají u konkurence, v tomto případě té nejpoužívanější, tedy Google. Tedy prakticky opravdu výsledky vyhledávání opisuje od Google.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.