Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mimořádná záplata pro Windows na spouštění kódu pohledem na zástupce

Teda s tema Win2000 me nepotesili...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vis, potrebuji lidi donutit koupit novejsi wokna ...

(Na druhou stranu ... vzdyt uz je to 10 let, to uz by vazne ten update mel smysl ...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No je to 10 let to je pravda, ale mam tu par systemu ktery na tom bez problemu jednou a preinstalovat to treba na 2k3 bude neskutecnej opruz. Nastesti z tech stroju nikdo nechodi na net, ale stejne...:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bud muzes doufat, ze k tobe nikdy zadnej zakernej .lnk nikdy nedorazi, coz asi neni dobrej napad. Nebo se muzes naucit zit bez ikon, ale to je taky nic moc. A nebo jako nejlepsi reseni, uz jsem videl dve verze toho icon handleru, ktery se nacpou pred ten deravej microsofti a detekujou zakerny .lnk. Jedno byl nejakej opensource a druhy zdarma nastroj od nejakyho vyrobce antiviru. Odkazy nemam, ale urcite to pujde vygooglovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Také mě štvalo, že se svými Windows XP SP2 nebudu již moci stahovat nové aktualizace. Trochu jsem hledal a našel jsem tento návod:

Komu sp3 chybí, ať si přepíše dvě hodnoty v registru plně záplatuje sp2 a vesele stahuje věci určené pro sp3. Systém se bude hlásit jako sp3. Bude mít vše co sp3, jenom nebudete muset čelit problémům s tím, že mimo čistého stažení aktualizací jste to řešili balíkem.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows]
"CSDVersion"=dword:00000200 to 200 na 300

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CSDVersion"="Service Pack 2"

Servis pack 2 na 3 hotovo finito.

Po přepsání první hodnoty jsem provedl restart a v druhém klíči se správná hodnota objevila sama. Poté se zobrazil požadavek na stažení balíku aktualizací (asi 43). Po nich se systém restartoval a naběhl v pořádku. Ztím vše běží v pořádku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To si nemůžeš stáhnout a nainstalovat SP3? Vždyť je od Microsoftu dostupný zdarma, nebo se mýlím?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a jakej to ma smysl? Neni lepsi nainstalovat SP3, nez provadet nejakou podivnou upravu a riskovat tak nestabilitu systemu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám ten dojem. Do Windows XP tak detailně nevidím (to asi i málokdo v Microsoftu), ale součástí SP3 není jen sada záplat, co vyšla veřejně, ale také nemálo oprav "nikoli bezpečnostních chyb", které veřejně nevyšly. Co když nějaká nová aktualizace bude na něčem ze SP3 skutečně závislá? Já vím, je to asi málo pravděpodobné, ale osobně nevidím důvod, proč to riskovat. Windows XP se SP3 šlapou celkem v pohodě (pominu-li fakt, že používám XP x64 se SP2 ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To já to naopak docela chápu. Spravuji docela dost PC s WinXP a všiml jsem si nenažranosti RAM u XPSP3 oproti SP2. Pokud máte více jak 1GB RAM tak jsou SP3 rychlejší než SP2, ale pokud méně tak je SP3 výrazně pomalejší.
Sice neschvaluji tu úpravu registrů, kvůli možné nestabilitě, ale pokud to dělá na domácím PC tak je to jeho věc. V produkčním systému bych si to nedovolil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi to asi je, ale treba SP3 prinasi nove WGA ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten titulek me dostal, uz jsem si rikal ze microsoft ma ovladani pocitace pouhym pohledem kdyz ma zaplatu ktera spousti kod pohledem na zastupce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.