Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mini-ITX deska se socketem LGA1156 od ECS

Nemáte někdo zkušenosti s tímto výrobcem ? Docela se mě to prkno zamlouvá

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkušenosti mám možná z dřívejších let, kdy se tu ještě ECS desky prodávaly. V obecném povědomí je to levný výrobce ne vždy zrovna kvalitních desek, ale najdou se výjimky. Já vím o pár deskách, které jsem sám kdysi kupoval lidem, co šli vyloženě po nízké ceně (čili socket A) a ty desky dodnes běhají. Ale pak vím i o deskách ECS, které již zdechly úplně, nebo byly (po záruce) vyhozeny pro chybovost ("nejlepší" jsou chyby, které se projevují během záruky s frekvencí tak dva dny a víc ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce je též známý jako PC Chips.
Měl jsem zkušenost se dvěma jejich deskama - myslím, že M848ALU. Neskutečně levná záležitost, ale kvalita pokulhávala. Jedna deska náhle umřela krátce před koncem záruky za doprovodu pyrotechnických efektů. Druhá umírala postupně - akumulátor přestal komunikovat s deskou, odešlo jedno napájení pro větrák, pak i druhé a nakonec odešly i PATA.
Ale za těch pár stovek to odvedlo kus práce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial je to skutocne PC Chips, tak neee..
To boli hrozne dosky. Menili sme ich ako na beziacom pase. Nebolo vobec vynimocne, ze sme s novou doskou islo rovno na reklamacne oddelenie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm takže nebrat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já pamatiju na skoro "kultovní" K7S5A, pc s ní bylo o poznání pomalejší, ale problémy s ní nebyly. Pokud je tady SB od intelu, asi bych se jí zas tak nebál.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych se asi v takovém případě spoléhal na to, že je to podstavené na Intelu.

Kdysi, když se ještě celkem právem tradovalo, že AMD platformy bývají méně stabilní, jsem měl takové pořekadlo:
Stabilní desku na platformě Intel dokáže podstavit každý pako, na platformě AMD/SiS/VIA/Nvidia/ALi/ULi/... jen profíci :). Nestabilní desku na platformě Intel dokáže postavit snad jen nefalšovaná lama, většinou se jedná o ojedinělé nepovedené výjimky způsobené tím, že desky na platformě Intel obecně nemusely procházet výstupní kontrolou (což samozřejmě není pravda) ;).

Jinak si tedy vzpomínám na dávné doby čipsetů Ali/ULi a SiS (z dob Pentií a Pentií II), kde postavit stabilní desku na těchto čipsetech bylo považováno za vrchol elektronického umění :). Překvapivě se z ULi pak stal tak dobrý výrobce čipsetů, že bylo potřeba jej zlikvidovat, poslední čipsety ULi se nemusely stydět snad za nic. SiS byl u mě vždy tím druhořadým výrobcem (osciloval kolem VIA, což bylo ale způsobené spíše tím, že VIA svou kvalitou oscilovala kolem SiS), žádný zázrak, ale drželo to. Čipsety Nvidia byly zpočátku hodně sporné, přesný opak SiSu - chtělo by se říci zázrak, ale zase to moc nedrželo ;-) (nForce čipsety byly ostatně vždycky takové "specifické", podle mě ale tahle firma s čipsety dopadla podobně jako ULi, až na to, že Nvidii nikdo za účelem likvidace jejích čipsetů nemusel kupovat, čipsety nForce byly "v tom nejlepším" (MCP79/MCP7A alias ION) zlikvidovány přes práva na patenty). Obdobně dopadla VIA, která má jedinou kliku, že má na x86 CPU licenci, takže si může dělat čipsety alespoň pro sebe. Výsledkem tohoto boje jsou tři platformy, z nichž ta třetí je pro běžného smrtelníka celkem nezajímavá: Intel CPU + Intel čipset, AMD CPU + AMD čipset a VIA CPU + VIA čipset.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K7S5A byly postižené známým problémem elektrolytických kondenzátorů s zfalšovaným elektrolytem. Z toho může částečně pramenit špatná pověst. Co vím, tak byly postiženy i značky jako Shuttle nebo Asus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTW, moc pěkný offtopic, který by vám na řadě seriózních diskuzí, kde si zakládají na tom, že se tam diskutuje k tématu, okamžitě smazali

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, zřejmě jste nepostřehli, že je už i na našem trhu nějakou dobu sehnatelná a dokonce dostupná deska ZOTAC H55-ITX WiFi, což je totéž jako toto, navíc ještě lépe vybavené (WIFI-N)a snad oproti ECS i jistější co se týče kvality http://www.zotac.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=10...
Jen ta cena je cca 3000kč s DPH, ale opravdu ji není téměř co vytknout (na ITX)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a když už máte rádi ten AnandTech, tak recenzi na ni najdete zde http://www.anandtech.com/show/2950. Btw moc rád bych viděl recenzi této desky na rozumné a vyvážené sestavě (core i3 + 2nebo4 Gb RAM + low profile Radeon HD5570 + např. Eurocase Mini ITX Wi-02C)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedna od DFI http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/01/13/dfi-mi-p55-t36-...
Bohužel taktéž nesehnatelná, takže v našich končinách zůstává ve hře, jen ten Zotac

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A este dostupne riesenie od Intelu
Je na sklade v jednom nemenovanom Ceskom velkosklade :-)
Intel Jet Geyser DH57JG/ H57/ s.1156/ PCI-E/ 2xDDR3 1333MHz/ GLAN/ Mini-ITX/ bulk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vida, tak to už máme celkem 4 takové mini-ITX desky s H55 chipsetem. Sehnat u nás jde jen ten Zotac a ten Intel. Koukal jsem na tu, co jste našel a vzhledem k tomu, že stojí stejně jako ten Zotac, je vítězem Zotac. Má wifi N, více SATA a USB, není Bulk a nabízí bohatší natavení BIOSu, včetně taktování (narozdíl od Intel desek, jejichž BIOSy obsahují tradičně jen boot sequence a SATA controler ACHI/IDE mode, to je tak vše) a navíc není Bulk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Intel ma H57. Nie je to velky rozdiel.
Pre porovnanie:
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=42703,42700,

Jedina otazna vec je kvalita Zotac a Intel. S Intelom (Little Valley 2) mam dobre skusenosti. Zotac som zatial neskusal. Niekto iny ma skusenosti s doskami Zotac?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Diki!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.