Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mini recenze: Profesionální studiová sluchátka Koss Pro/4AAT

v dnesnom svete ma fascinuje ako si ludia stazuju na velku vahu. NB ak ma 2 kg je to tazke, mobil ak ma 200 gramov je tazky, slucjatka 0,5 kg su tazke a pritom sa chodi do posilky dvihat zelezo a to sa chvaly kolko dam. :D
Neviem ako moze byt problem s 0,5 kg na hlave aj tri hodiny, lebo ked mam prilbu na tekvici aj 2 hodiny tak sa necitim nejak unaveny. a to prilba ma nejakych 1,7 kg plus priratam nejake zrychlenie ci spomalenie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

JE to prosté. Sluchátka jsou velká a mají jako jediné opěrné místo hlavový most a neustále tlačí na uši. Helma obklopuje celou hlavu a váha je lépe rozprostřená.
Není to úplně o tom, že bych nezvládl s tím poslouchat celý den, ale je to pohodlnější odkládat z hlavy když nepoužívám. Helma je taky těžká a když člověk jede déle jak pár hodin v kuse, sundání helmy je jak vykoupení.

Pocitově mi připadají těžší než moje helma Cox (nemám tucha, kolik váží, ale taky okolo 2 kilo?), ale opět, je to dosti individuální věc a pro někoho s větší hlavou to problém být nemusí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s autorem, 500g je na sluchátka už docela dost. Taky bych nesrovnával váhu helmy se sluchátky. Na motorce, nebo na kole, má člověk zapřené ruce do řidítek tak má vetší podporu i krční svalstvo a páteř. Já mám bezdrát sluchátka, kolem uší, s výdrží 20 hodin a váží 200g. Někdy je mám na hlavě i 5 a více hodin a vůbec o tom nevím, jsou pohodlná a netlačí na uších nebo temeni. Zvukově samozřejmně nebudou tak dobrá, ale nejsou ani za tu cenu nějak špatná. Stojí asi 900 Kč. https://www.amazon.co.uk/Bluetooth-Headphones-TaoTronics-Adjustable-Isol...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Ja som mal vyhliadnuté tieto https://www.amazon.co.uk/Bluetooth-Headphones-TaoTronics-Wireless-Large-...
Mal by to byť novší model, ale nenašiel som na ne žiadnu poriadnu recenziu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty tvoje budou pohodlné, ten headband nevypada moc polstrovaně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale když se teď na ně dívám podruhé, tak vypadají lákavě. Že bych objednal a když tak ty "staré" posunul manželce? :-) Jestli ten headband ale bude tvrdý tak poputují zpět. Ale ve specifikacích mají, že váží 500g, hmm tak nevím :-) Je tam toho na výběr fakt hodně. By mě zajímaly třeba tady tyhle - https://www.amazon.co.uk/Mixcder-Bluetooth-Headphones-Cancelling-Headpho...

Já používám doma teď dvoje bluetooth, ty Taotronic u kompu a potom takové levnější taky okolo uší, pro mobil a noťas...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dlho som používal Samsung HS 600, ale nebol to žiadny zázrak aj keď počúvať sa cez to dalo. Najhoršia bola ich výdrž batérie asi 5,5 hod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlava není na zátěž zvyklá. A pokud je ta hmotnost navíc špatně rozložená, může to po určité době vadit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen poznamka pro autora.. srovnavate to s HD 5XX radou. Vzhledem k tomu, ze mam 2 suchatka z tehle rady, tak neutralni/ploche ladeni nemusi byt problem ani pro Rockovou muziku. Jen ty basy potrebuji byt dobre vykreslene. Napr. HD 599 s tim nema problem. Takze bych to spis bral, ze ty Kossy v tom asi budou slabsi. Ale jinak za 2k..to jsou porad levny sluchatka, takze s pouzitim equalizeru se tak nejak pocita.
Jeste jedna drobnost..pokud treba mluvite o poslechu klasiky nebo nekde, kde tech nastroju hraje vic, tak vetsinou hraje dost velkou roli sound stage (prostorovost prednesu). Vzhledem k uzavrene konstrukci Kossu, bych tipoval, ze asi nebude uplne optimalni. Ale zase, cena je 2k..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem si rýpnout do zvukového projevu. Ale při ceně 2k jsem všechno polkl :) . Za ty prachy asi ok. Cenově nedaleko už začínájí audio-technica, akg a senny. Taky stojí za poslech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyto sluchatka jsem mel kdysi pred snad 15 lety dovezene z USA, kdy u nas tehdy byly prezentovany jako to nejvic top od Koss a staly pres 5 tisic korun. Z USA kolem tisicovky ;) Pravda, mel jsem to pripojene jen k delenemu minisystemu Technics SC-HD505, nicmene zvuk byl desne nudny, nevyrazny a plochy a mozna i diky tomu Technicsu. Tenkrat jsem jeste audio/video edit nedelal, dneska bych je uz mozna ocenil vice prave pro tu svou analyticnost, tezko rict. Urcite ale nejsou urceny pro bezne noseni na ulici ci poslech hudby z mobilu. A za 2 tisice uz to taky neni tak spatna koupe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že to spíš bylo tou hifinou, neměla zrovna dobrý zvuk jak je u technics bohužel zvykem. A běžné koss porta pro nemají neutrální zvuk, mají moc basů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak zrovna tahle "hracka" mela bi-amp a tenkrat to chvalili snad vsude vcetne S&V. A nespletl jste si diskuzi? Zde se neresi Porta Pro, nybrz uplne jina trida sluchatek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem že mluvíš o porta pro, netušil jsem že se koss pro dělají tak dlouho.
Tu věž jsem slyšel a opravdu nehraje dobře, sice má v zesilovači relativně slušné koncové šváby, ale je to zabité na straně předzesilovače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autore, přečetl jste si po sobě ten text? Úroveň češtiny je hrozná! Opět se ukazuje poctivá česká novinařina! Jsou TA sluchátka! A další a další...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne by zajímalo spíš srovnání s AKG v dané kategorii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přeci jen je to u studiovek zavedená firma

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Profesionální ... studiová ... Koss.
LOOOOL
Nepohodlná, hnusná plastová konstrukce - o zvuku jak je na míle vzdálen ... profesionálnímu využití ... ve studiu ... raději ani nemluvě.

Čeká nás recenze i Koss The Plug? Nejlepších pecek do 5 tisíc? ... nebo to bylo do 5Kč? Furt si to pletu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no mam doma senheisery HD215 a Superlux HD681 cierno, cervene (http://old.popular.sk/np03_2012/files/superlux-hd-681.html) a popravde pouzivam radsej tie 20 eurove superluxy. maju, subjektivne, lepsi zvuk.
tieto kossy som skusal a zavrhol prave kvoli zlemu rozsahu (test na cd pinkfloydu s orchestrom)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzu doporucit HD 599, da se koupit okolo 150 Euro (amazon), coz je podle mne velm prijatelna cena.
Velmi pohodlne, nepoti se usi, otevreny design, nadherny sound stage, prokreslene basy (na danou cenovku), vybalancovane stredy a vysky. Je to ale pro poslech na doma. Minimalne to chce ale kvalitnejsi zvukovku, pokud to nejde z recieveru nebo predzesilovace.
Krome toho diky skvelemu prostoru, se na tom cuci dobre i na filmy :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Profesionální studiová sluchátka? Ale no ták. Mám Bowers & Wilkins P7 a netroufl bych si o nich říct, že jsou to profesionální studiová sluchátka. A to jsou úplně někde jinde jak zvukově, tak cenově.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.