Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minirecenze: GigaByte GV-N2070WF3-8GC – aneb nová GTX 1080

pěkný rychlíkový testík, jen škoda že nebyl čas i na test běžné spotřeby - furmark moc vypovídající nebude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano toho jsem si vědom, ale prostě nebyl čas :(

Furmark je takový trolující power virus, co nereflektuje herní zátěž, ale spíš 100% kontinuální load, co při hraní nenastane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem, až se k tomu zase dostaneš, osobně mě veku nejvíc potrápil starej 3DMark vantage. Z nějakého důvodu mi v tomhle benchmarku veka šla až na TDP limit, všude jinde jsem takovej load nevyčaroval, možná ani tím furmarkem. Zkus to schválně na dalších kartách, vyhnal mi to do limitu už první test (baba utíkající před "zloduchy" na skůtru). Naopak třeba takovej Unigine nebyl zas tak kritickej a podařilo se mi "optimalizací" dosáhnout zhruba na 130W bez ztráty kytičky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problemem RTX 2070 sou 2 podstatna fakta: to prvni nevyuzitelne RT a Tensor(DLSS-AA) technologie, to druhe ze stoji stejne jako GTX 1080, mela stat na cenove primce jako predtim uvedena GTX 1070, vykon ma totiz medzigeneracne rust od architektury k architekture cili stredni trida ma dorovnavat vyssi stredni a pote tridu nejvyssi, a ne ze se vyda karta(RTX 2070 = GTX 1080) ktera vykon prechodzi rady dorovna ale dorovna i tu jeji nakupni, muzete proste obhajovat RTX 2070 jak chcete, nema cenu vyssi nez GTX 1070, mne vubec nezajima ze nenazrana NVIDIA po faile s RT a Tensor to vidi jinak, hlupaci bez IQ kupuji, normalni lide pockaji az umele prodrazena rada RTX klesne o 30% tam kde pravem patri a jeste s ni zatoci nove uvedeny Radeon 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v čem je ten zázračný Radeon VII tak dobrý? Cena šla nahoru o 40%, výkon o 30%. U RTX2070 zůstal poměr cena výkon a má bonusový DLSS, který může výkon dále navýšit.

A nepoužitelné RT nebo DLSS? No u DLSS jsem očekával rychlejší nárust,RT bylo ohlášeno primárně pro nové tituly, které teprve vyjdou. DLSS by mělo být dostupné v další hře už v únoru, kdy vychází Anthem. Jinak něco na způsob DLSS ohlásilo i AMD, takže to asi tak pase nebude, když se o něco podobného bude snažit i konkurence.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"RT zraje jako víno..." :-)
"počkejte si" :-)

BTW: AMD nic napevno zatím neohlásilo AFAIK, jen že nad tím uvažují, přičemž režim/proces upscalingu bude velmi pravděpodobně naprosto odlišný od DLSS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Už je to tady, upscaling od AMD bude skvělý. Ale u nvidie to je fuj fuj.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na to se dá reagovat i stylem

"AMD zraje jako víno"
"Wait for NAVI"

;D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového jako že něco zraje ode mne nepadlo, obvykle tím tady argumentují jiní a ve spojení s jinou značkou

Chápu že je to pro vývojáře zcela nové a reálný HW dostali těsně před launchem, takže spousta práce uchopit novou technologii, poladit to, navíc to vměstnat do již plánovaného vývoje.... To se týká RT

Co se týká DLSS, tak tam jsem čekal rychlejší nástup, bohužel. To je ale i s Anselem, některé tituly to slíbily, někde se to dostalo i do testování (třeba Division) ale nakonec na to nedošlo.

Pokud ale vybírat stejný výkon a v jednom případě k tomu dostanu navíc RT a DLSS, proč ne, tohle na hry využiju dřív než těch 16GB na radeonu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového samozřejmě nepadlo, ale v podtextu a kontextu to jasně vyznělo.

DLSS je už z podstaty v současné podobě dost neživotaschopné, tam osobně nečekám, že se zásadněji prosadí. Nutnost trénovat grid u nvidie na danou hru a pak reálně docílit značně tragické vizuální výsledky, to je klasický fail.

Tvůj argumentační faul s 16GB Radeonem na tom nic nemění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má 16 GB paměti!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

funguje tam spolahlivejsie adaptive sync ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

i na HDMI. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Což je pro hráče irelevantní, zvlášť s výkonem těch karet, to není na pohodlné 4k, už s 1440p se to zapotí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak Radeon VII má mít údajně výkon v hrách asi jako RTX 2080, takže když už nic, AMD bude mít nějakou výkonnější kartu v nabídce, co konkuruje nějakému hi-endu NVIDIe. Zajímavých může být i těch 16GB VRAM, byť uživatelů co to reálně využijí bude asi minimum.

Co se týče RTX a DLSS, aktuálně to působí jako gimmick i těch několik měsíců po vydání, pořádně není nic co by to podporovalo, ta podpora je překvapivě špatná, v minulosti měla NVIDIA i chvíli po vydání velmi slušnou podporu nových technologií.

Uvidíme časem, je to tak trochu Vegovité, kdy masivně propagované featury vlastně nejsou pořádně použitelné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Quake II RT vypadá skvěle nicméně...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Metro, Anthem jsou vyjdou příští měsíc. Uchopitnový tech s reálným HW chce čas a třeba to není ani priorita vývojářů pokud musí řešit jiné věci, navíc Atomic Heart, Enlisted, Control, Justice, Mech Warrior či ProjectDH jsou hry které ještě ani nevyšly a ještě chvíli nevyjdou.

Jinak ano, je to určitě dobrá konkurence na trhu, je na výběr, RT, Tensor, USB-C pro VR vs 16GB VRAM, stejný výkon, stejná cena, 16GB taxované vyšší spotřebou (zřejmě). Ještě je tu pak doprodej 1080Ti ale to už je více či méně pase.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už nějakou dobu plánuji, že půjdu do RTX 2070 od MSI, moc AMD a těm jejich Navi nevěřím, i když bych byl rád, aby byly dobrý a Nvidia nebyla takovej monopol. Věřím, že mi 2070 vydrží na 1440p rozlišení tak 2-3 roky a pak se uvidí, jaká bude situace a třeba se AMD fakt vyšvihne, proto raději půjdu ještě do freesync monitoru, na kterým pojede i g-sync bez problému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ve vasem pripade pockal minimalne na uvedeni Radeonu 7, ceny RTX totizto poklesnou, usetrite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím no, CEO Nvidia dal jasně najevo, že ten Radeon podle něj nic moc nenabízí, tak by si protiřečil,kdyby kvůli tomu zlevnili a ono obecně se dá pořád na něco čekat, na zlevnění nebo nové grafiky či teď na nové Ryzen procesory, už jsem čekal celej minulej rok na konec té kryptodemence a nový grafiky, to už stačilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak NVIDIA ty grafiky zlevňovat vůbec nemusí, může to dělat podobně jako Intel. Nevidím v tom žádný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvuli tem par kusum co pujdou do prodeje bude jako Nvidia snizovat ceny? Na cem jedes?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně na minimálních FPS je vidět posun kupředu, to třeba zajímá mě, nějaké maximum nebo průměr v oblasti 150+FPS je pro mě osobně nezajímavý.

Kdyby někoho zajímala přetaktovatelnost, tak v Afterburneru mám nastaveno:
Memory Clock: +700
Core Clock: nechal jsem to na OC scanneru a ten se postupně se zvyšujícím se napětím dostal až na 1950MHz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem ten Superposition spustil taky a výsledky pro i7-4790k (4.7GHz) jsou:
1080p High: Min 77.47, Avg 98.04, Max 120.21, Min temp 47, Max temp 76
1080p Extreme: Min 33.46, Avg 43.56, Max 77, Min temp 48, Max temp 77

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"- nefunkční rendering skrze CUDA v Blenderu" - toto sa vazne da uviest ako zapor karty ????!?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.