Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minirecenze: HP Envy x360 15 – Ryzen v notebooku

> Touchpad je celoklikací a širokoúhlý

Pro toho, kdo tenhle bazmek vymyslel, a pro ty co to furt davaji do notasu, bych dal do trestniho zakonniku nejakej obzvlast krutej trest, trebars do konce zivota se zakazuje pouzivat jakekoliv jine ukazovaci zarizeni krome celoklikaciho touchpadu :)

... a ty pulklavesy u HP jsou taky pekna retardace. Ale chapu, usetrili asi 2 centaky na vyrobe klavesnice, protoze ma jednodussi tvar, a to se panecku vyplati...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ošklivě jsem to psát nechtěl, co se týče těch kláves, alespoň nemají legrácky jako Apple/Asus, kdy vpravo nahoře v rohu očekáváte klávesu Delete, ale oni tam mají power button :)

A ty kurzorové klávesy mají Apple stroje stejné, tak to třeba HP obšlehlo ;D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moderní klávesnice na NTB nechápu - podle mě nemůže výrobce ušetřit prakticky nic - jestli vylisuje obdélníkový základ a narve do něj klávesy, nebo to bude trochu složitější a klávesnice bude mít plnohodnotné bloky insert/delete a šipky, je to jedno - mašina lisuje, jen trochu jiný tvar. Přesto najít takovou klávesnici je nemožné. A ty power klávesy vpravo nahoře jsou už jen "třešnička na dortu".
Když k tomu přidáme tristní TN displeje, u kterých neexistuje úhel, ze kterého by nebylo vidět žádnou iverzi obrazu a barvy jsou bída a utrpení, tak to žádná sláva není a člověk aby rozumný ntb kupoval za 30+ tisíc ;(

Pověsit je všechny za koule do průvanu za to.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jako student nezbytně potřebuji (slušně výkonný) notebook (mnoho spuštěných programů, kompilace, 30 tabů, video na pozadí...) a vím moc dobře, že v rozumné cenové kategorii mívají notebooky naprosto tragické displeje. Zatím nemám na to, abych měl dražší a lepší zařízení, ale v současnosti mám několik let starý EliteBook se super vnitřnostmi, ale ten displej je klasický TN 14'' HD a inverze barev je na něm jasně vidět. Ale nejsem grafik, takže jsem se to naučil tolerovat :)) radši budu mít hi-end CPU, kvalitní SSD a RAM, než lepší displej a uvnitř Celeron

Tahle otočná HP se mi ale za 20 tisíc celkem líbí, škoda že jsi se nezaměřil taky na výkon CPU, zajímalo by mě to víc než Vega

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vykon CPU tam ma zmereny pres ffmgeg..vykon je cca na urovni desktopoveho Ryzenu R3 1200. Chybi tam pro doplneni aspon obligatni Cinebench 15, tam je to cca stejny (o neco vyssi) jako u 8250U od Intelu. Jinde v recenzich najdes cca 143bodu pro ST a 618 pro MT, ale to jen pri prvnim spusteni, pak je to okolo 560bodu. Ono hodne zavisi na chlazeni notebooku, kdy a jak throtluje. Obecne, ale ten 2500U je vyborne CPU do notasu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před pár lety jsem řešil stejný problém - student, nízký rozpočet, a chtěl jsem dobrý laptop jak do školy tak případně mít na vození s sebou.

Nakonec se mi podařilo sehnat za 15 tisíc Acer V3-571G, i5-3230M s Geforce 730M a nemůžu si stěžovat. Akorát jsem ho osadil Samsung 850 EVO a lítá doteď skvěle.
A kdybych za stejnou cenu chtěl dnes lepší notebook? Nový určitě ne...
Ano, za 15 tis bych sehnal laptop co by měl tak 8x lepší výdrž, ale to je tak vše. Raději bych měl lepší výkon a výdrž baterie nižší, aktuálně už nepotřeuji být na baterii - zapojím se všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V lednu jsem narychlo musel řešit 'nový' notebook takže mám repas 2012 HP EliteBook 8470p s Ivy i7, do něj vlastních 8GB RAM a dvě 250GB Evo SSD. Notebook v zánovním stavu, baterka 3 - 3,5 hodiny (99% stejně na AC), slušné zpracování, to vše za 5800,- :D Jedině ten displej je nic moc (a chybí mi numerika), jinak super stroj. Snad nechcípne deska

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To právě displej je na tomhle laptopu to nejlepší :-). Nechápu, ale za tu cenu se jim tam povedlo dát matný IPS Full HD a barvy musím říct, že jsou pořád super, stejně tak svítivost. Běžně používám tak poloviční jas a úplně v pohodě, když dělám třeba večer, tak i nejnižší jas je občas moc jasný :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo displej, to je hlavní důvod proč jsem z ThinkPadu T430 přešel na W530.

T430 - 14" 1600x900 TN
W530 - 15,6" 1920x1080 IPS - navíc jsem vychytal model s nejlepším panelem od AU Optronics co se v té době dal sehnat :)
Jediná vada na kráse je 16:9 poměr stran.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, displej T430 je hodně mizerný, nemá pohodlný úhel, čitelnost je špatná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dell dtto. Tohle je notes (myšleno krabice), který prodávají Dell, HP a Lenovo. U dellu je to model Inspiron 13 5000. Liší se to detaily, ale rozmístění portů, pantů, chlazení a klávesnice je identické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak osobně nechápu tu mánii s USB-C, kdo tohle vymyslel místo klasického doku, toho měli na místě zastřelit. O klávesnicích darmo mluvit, různě zpaskvilované rozložení, kvalita a spolehlivost stisku je taky otřesná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejen ti to kdo vymysleli samotne konektory USB bych zastrelil ...tohle zrovna mohli udelat podobne jako apple :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tuhle potvoru sem si asi dva mesice zpet koupil - jednoduse sem chtel neco na cem si v klidu, na tu hodku co mi denne zbyva, zahraju Kerbala pekne v obyvaku pobliz drahe polovicky. A taky KC:D mi nedalo spat.

Shrnuti za mne:
Ryzen OK, graficky vykon v KC:D to ma tak akorat pro nenarocne, ale Kerbal a spol fici jak dive.
CPU vykon slusny, pracovat se na tom da, reakce a vse okolo toho pekne svizne.
Otocna obrazovka se zdala byt fajn na vecerni koukani na film v posteli, ze bych si to postavil jako stan a cumel, ale chyba lavky, tiche ( a celkove hrozne ) repraky pak miri smerem od hlavy a nejde nic slyset, teda aspon pro toho kdo se diva.
Touch screen je jen na dve veci: nanic a k vzteku. Nenapadlo me smysluplne vyuziti jine nez machrovani na neznale jak z nejmenovane reklamy, inac nic a dostat z displaye smitko je loterie v tom co vse se zapne/vypne.
Zrejme i diky nemu je display naprosto tragicky, v noci to jde, ale pres den je proste silene tmavy. Barvy hrozne, na neco jako upravy fotek jde rovnou zapomenout i pro amatera.

Po mesici kdy jsem si s nim hral me proste zacal sr*t a byl expedovan k zene hned co dorazil Xiaomi Air s MX150. I ten ma dost svych bolistek, ale celkove je pro mne mnohem lepsi.

Bohuzel nabidka notasu s Ryzenem je celkove naprosto tragicka, nedej boze s R2700. Pritom onen Xiaomi s Ryzenem bych bral hned - takove APU v 13 inch tenkem tele mi proste dava skvely smysl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 7 2700U je bohužel jen v jednom Aceru Swift 3 a stojí asi 28k s DPH. Přijde mi škoda, že výrobci nemají koule na to dát Ryzeny do business class strojů, vždyť CPU část je srovnatelná s Intelem, GPU mnohem lepší, TPM podporuje a další featury taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bussines rady maji prijit na trh teprve ted...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborně APU má 15W a Intel s I5 má 45+55W přesto výdrž na baterii je u Intelu dvojnásobná! Acer Swift 3 Intel 11,5Hodiny, Ryzen5 5,5 hodiny :(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nedává to smysl. Čím to tedy je? AMD neumí řídit spotřebu, když má méně žravé CPU resp. APU ... ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak to podavate je to nesmysl. To je na vyrobci notebooku. Jednak muze byt jina velikost baterky, pripadne to vyrobce implementuje "blbe". Porovnavejte HP envy 360 s jeho Intelovskym protejskem. Vydrz noteboku je lepsi v pripade osazeni Ryzenem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To si nějak pletete, výdrž na baterii jsem neměl čas řešit.

45+55W Intel+NV je můj starý ThinkPad W530, kde mám aktuálně hodně jetou 97Wh baterii a vydrží mi tak 3 hodiny maximálně, když byla zdravá tak až 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelze porovnávat 2 různé typy notebooků a 2 různé výrobce, zvláště, když si do specifikací píší naprosté nesmysly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradny notebook by mel mit moderni procesor(ne Atom), dale 5x plnohodnotnych USB portu a je uplne jedno jestli 2 anebo 3 generace, zadne pitome malinkate USB-C ktere je bez redukce silne nepouzitelne, navic tenke a zlomitelne, tez by meli byt pritomny jak DisplayPort tak HDMI soucasne a pridana redukce na VGA, dale kvalitni klavesnice s drsnym a jasne ovladanym touchpadem a samostatne vrchne vyvedenymi fyzickymi tlacidli(leve<>prave), aby mi sipka neletala sem a tam jakmile se ho dotknu tak sem mel fyzicky primy pocit ovladani, pote pritomna ctecka a napalovacka Blu-ray disku, zklopitelna HDReady kamera o 180 stupnu, k tomu vymenitelna baterie, osazen 7200 otackovy disk a priprava pro M.2 disk, vymenitelne operacni moduly ne pajene, poradne chlazeni a co je podstatne kryt spodku notebooku by meli drzet nanejvys 4 srouby ktere po svem sundani by sundali cely kryt a zakaznik by mel tak primo pristum k moznostem jak prepasteni bloku na CPU a GPU, dale sundani ventilatoru, vymenu zalohove baterie, pridani RAM/M.2 a celkove vnitrni servis, to je mne poradny notebook ne to co se dnes prodava, muzu srat na to ze je to tenke a malinke, je to proste nekvalitni, prtave, clovek musi rozebrat pul notebooku kuli jedne veci, co se tyce OS jenom Windows 7 Professional, zadny nedodelek typu Windows 10, jiz minule me to znova nasralo kdyz sem instaloval program a ten picus se bez zeptani sam restartoval, 10 neni OS ale parodie na OS!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem v roce 2012 koupil noťas s i7-3610QM a GT650M. V létě jsem ho odložil, baterka nic a nechtělo se mi s sebou tahat napájecí cihlu.

Na slušný noťas s Ryzenem se taky těším už od minulého roku. Doufám v (skoro)Thinkpad E485. Nemá ty typické HP neduhy, má porty pro normální smrtelníky a Thinkdocky neřeším. Jediné pro mně mínus Thinkpadů je umístění Fn místo Ctrl. Otázka je, jestli se vyplatí 2500U/2700U když budou oba omezené stejným chlazením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli je to pořád aktuální, ale u předchozích generací Thinkpadů se v Biosu dalo nastavit přehození Fn a Ctrl a nožíkem tyto klávesy stačilo vyloupnout a přehodit :D ale souhlasím, že Fn na místě Ctrl, to musel vymyslet nějaký geniální myslitel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fn zcela vlevo je naopak správně a jsem rád že Lenovo zachovalo to co vytvořilo IBM, je to industry standard a naopak ostatní výrobci to mají špatně, jediné Fujitsu-Siemens to má stejně.

V BIOSu si to můžete i SW přehodit.

Víc mi spíš vadí u novějších klávesnic absence klávesy Context menu, místo ní je zde PrintScr, naštěstí to jde přemapovat a Alt+PrintScr funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle zmršené klávesnice a ještě navíc s numerickou části, to je zlo největší, člověk nemá šanci koupit nový noťas. V tomhle jsem ještě větší konzerva než autor, pro mě je zmršená klávesnice i na W530, což je důvod, proč stále zůstávám na W520, který ještě poslední má skutečnou full-size ThinkPad klávesnici (i když i tady stihli zprasit delete a insert).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

15,6 bez numeriky je v ČR prakticky neprodejná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já na tom nejsem schopen psát, pořád být nepřirozeně vyhnutý doleva a koukat kde co mačkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že to může dělat problémy, ale je Vás hodně málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem dalsi.. ;)
Taky nemusim vyosenou klavesnici ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také patřím mezi menšinu co má nejraději vycentrovanou klávesnici :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.