Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Addonics Pocket UDD25 - univerzální krabička pro externě připojené úložiště

1) "...Verze "v plné palbě", tedy se čtyřmi adaptéry ..."
no, ja na obrazku vidim SEST adapteru... takze jak?

2) "...v jednoduchosti je krása..."
- mit jednu krabicku, do ktery se pripojuje prakticky 7 ruznych dalsich krabicek (6 adapteru + standardni 2,5 palcovy disk) a nasledne z krabicky to jeste pripojovat jednim (nebo i dvema) moznych kabelu plus priapadne jeste napajeci kabel, vam pripada jako jednoduche? - a krasne?!

3) "...čtyřmi adaptéry (to jsme měli v testu my) vyjde na zhruba 3700 Kč..."
- to je opravdu silena palka na adapter (byt vicefunkcni a stavebnicovy) - a, ano pocitam cenu se ctyrma adapterama (jsou to teda vsechny nebo ne, a vsech sest adapteru by stalo jeste vic?), protoze to ma byt hlavni ucel tohoto vyrobku (mnoho v jednom) - kupovat jen jeden adapter nema smysl - takovych zarizeni by clovek nasel na trhu mnoho a MNOHEM levnejsich - a skutecne jednoduchych bez zapojovacich "matrjoška" orgii...

4) "...Existuje také varianta pouze pro čtení ... ~5700Kč na verzi s adaptéry."
- cena za OMEZENOU funkcnost je opravdu vyssi? to jako priplatek za blbost? - pardon "bezpecnost"? - to je vtip?!

=> predrazenej zbytecnej smejd - dala by se odpustit silena "skladackovitost" a noseni kupy "vymennych dilu" pri sobe, kdyby byla cena rozumna, ale tohle je ptakovina a n-tou..

----
... Nejak se nemuzu zbavit dojmu, ze to neni zadny "minitest" ale docela prachsprosta neoznacena reklama (odkaz na konci na nakup v jednom konkretnim e-shopu ani tady dosud nebyl zrovna obvykly...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobra kritika hned prvni koment. No ja se omezim jen na recnickou otazku a k cemu je to dobry? Jako ja nejak nechapu uziti a to ikdyby to stalo tri kila. Bud mam nejaky konkretni disk a chci k nemu krabicku nebo si koupim jen pripojovaci kabely + adaptery na nejake okamzite pouziti, bude to stat zlomek ceny.

Jako chapu, ze si firma Addonics zaplatila recenzi, na tom neni nic az tak spatneho, ale obavam se ze to k vyssim prodejum nepovede. Proc by si kdokoli kupoval neco tak zbytecneho jako je tato krabicka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Článek sice označen jako inzerce či PR není, ale také to tak vidím. Existuje hromada čínských, ale i trochu více seriozně se tvářících zařízeních umožňující připojit kdejaký disk. Read-only přepínač mají lepší usb>sata krabičky (což je ta hlavní krabička), zbytek jsou jen sata>cokoli převodníky.

Bylo by to hezké, ale mělo by to stát kolem tisícovky, aby si to našlo kupce (provedení plast, tenkej kov).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s předchozími názory. Když pominu mSata a M.2, tak obyčejná krabička + ext. čtečka karet udělá za pár stovek obdobnou službu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No funkčnost možná užitečná, ale design jak z minulého století. Brrrr...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napad hezky, ale tenhle prototyp chce jeste dost dodelat:
1. Na read Only staci prepinac, ne dalsi krabicka.
2. Proc k tomu neni alespon kabel a zdroj, co by pripojil 3,5" SATA disk pres USB? Tohle je fajn zarizeni na servisni prace, bohuzel clovek by si musel jeste koupil dalsi na velke disky.
3. Kvuli e-SATA bych stejne cekal zdroj v baleni.
4. Drahe, zatracene drahe. Mam pocit ze bezny USB-SATA adapter a redukce by vysly na min.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.