Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobilní čtyřjádro Intel po prázdninách

Tento kousek bych chtel do svyho desktopu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

45W bez pametoveho radice na jiz relativne vyladene 45kove vyrobe, hm.... Uvidime s cim prijde konkurence...:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to TDP nie je MAXIMUM, to je Typical, u Intelu to vzdy byvalo typical... skratka obvykle sa dostanete na hodnotu 45W v teple, a prave na tom APPLE pohorel ked sa im prehrieva ten ich Mac Air - jednoducho tych 45W treba brat ako zdravy zaklad :). Kazdopadne, znizenim napajania z napriklad 1.2V na 0.85V dosiahnete lahko znizenie spotreby z 95W na 45W. Takisto tych 45W moze byt platnych ak je vzdy zapnuty power management, a tych 95W ked je vypnuty napriklad :).

Kazdopadne, prenastavenim niekolkych vyrobnych a prevadzkovych parametrov je take nieco lahko mozne. Treba vsak pripocitat tych 5-10W pre radic pamate u intelu :) Ale keby ich aj vyrabali s malou vytaznostou vyroby - tak ta cenovka 1000 USD za kus myslim take boliestky lahko zahladi. Keby z 30cm platku mali vytaznost len 200 kusov, hned to je 200000 USD. A ak by mali vyrobit seriu len 500 platkov tak tych 100 milionov USD hravo pokryje vyrobne naklady, material a pracovnikov... vratane nakladnej fazy nabehu vyroby kde sa len rozbieha vyroba - v tej vsetky platky idu do srotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslis 2x tolik cache...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> jojo2:
Já bych to spíš nazval "typické maximum", protože "typicky v klidu" to žere o poznání méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, ona, taky ta cena, toho čtyřjádra, pro NoteBooky, asi tak, 17 000 Kč vč. DPH, a ta, cena, toho, skoro, stejného procesoru, pro Desktopy, taky, je o dost, nižší, ale, zase, ten, NoteBookový procesor, nemá, tak rychlou FSB, třeba, to taky, přispělo, ke snížení, spotřeby, nevím, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale, Husarský kousek, od Firmy Intel, to je, bezesporu, poměrně, pěkný, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> MadMaxII : "Konkurence"? Myslíš Vesmírné lidi, nebo koho? :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.