Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobilní Keplerci přijdou na trh dříve než desktop Kepler

nVidia vyslovene nutne potrebuje dostat svoje GPU do co nejvic notebooku a na novou generaci pouzavirat co nejvic smluv s vyrobci nebo ji zustane jen trh profi a highend mobilnich grafaren a to si nemuzou dovolit.

Intel ma bussiness booky, AMD si pravdepodobne vezme vetsinu lepsich netbooku a levnejsich notebooku pro hrace. Pro nV uz moc mista nezustalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amd si pravdepodobne nevezme nic. podle poslednich zprav se vyrobci zakladnich desek (vcetne mobilnich) zdrahaji pustit do velkoobemove vyroby desek pro llano, kvuli velkym problemum s jeho vyteznosti. co by taky bylo s deskami, pro ktere neni cpu? takze mozna uvidime nejake netbookove prcky typu c60 nebo e450, ale i tech vyrabi amd mene, nez intel atomu. na amd notebooky s llanem bych tenhle rok a minimalne pul roku pristiho moc nespolehal. navic nvidia dala amdcku tohle ctvrtleti/pololeti co se tyce mobilnich grafik na frak, takze pro zelene to vypada naprosto skvele

trh desktopovych grafik bych nepodcenoval. tomu uz se predpovidal zanik jednou a stale zije a dari se mu dobre (a to pro amd i nvidii, nehlede na tvou "prislusnost")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi sranda je ze pravdu muzete mit oba - nejdriv terrorist a o 3/4 roku pozdeji JoHnY3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sranda je, ze pokud nebude clovek chtit cpu od amd (a ze takovych je podle statistik prodeje vetsina - rozumej vic nez 50%), tak je grafika nvidie zapojena pres optimus stale lepsi volbou, nez nabidka amd

amd hrozne riskuje tim, jak silne provazuje svoje cpu a gpu businessy. i mezi vami, zastanci amd, je spousta lidi, kteri maji radi cpu od amd, pricemz grafiky uz tak moc ne, a naopak. ja sam znam spoustu lidi, co maji cpu od amd (bylo levne) a grafiku od nvidie (lepsi stabilita ve hrach a systemu). amd se muze dostat do situace, kdy lide, kteri doposud kupovali alespon jednu cast od nich, budou citit, ze se jim neco nuti. a ti si pak radsi koupi intel+nvidia kombinaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas že někdo (většina?) se může cítit že jim AMD vnucuje obojí, na druhé straně ale Intel to samé nedělá jen kvůli tomu že neumí vyrobit grafiku, která by uměla to co ta od AMD.

Pokud by Intel udělal grafiku, která by dosáhla na AMD, tak v té části trhu Nvidia opravdu skončí, samozřejmě všechno záleží natom jaké by byly ceny apod. ale je to jedna z variant.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že AMD na své platforně upřednostňuje lliano neznamená vyklizení pozic mobilních Radeonů na platformě Intelu. Tam dále bude soupeřit s nVidií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.